Šta je novo?

Blic gluposti!!!

Hartmann

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2008
Poena
319

Odmah da se razumemo, ja sam prvi protiv piraterije (iz tog razloga i koristim Ubuntu GNU/Linux od aprila 2005-te)... Ali stvarno ne mogu da verujem očima šta sve čovek može da pročita od navodnih "stručnjaka" iz dnevnih novina, pitam se samo jel su ga ovo naučili kao pesmicu na nekom od majkrosoftovih kurseva ili šta? Kako ga nije sramota da lupa gluposti i plaši ljude koji se baš i ne razumeju u temu? Na žalost ovog "srtučnjaka" moja iskustva (kao i iskustva još nekoliko ljudi koje znam) sa legalnim softverom su totalno suprotna!!! Apelujem da se umesto ovog nazovi "inžinjer stručnjaka" vrati onaj blicev administrator sistema koji je bar davao neke praktične savete, a ne pisao totalne gluposti!

P.S." Izvinjavam se administratorima foruma ako sam promašio mesto za postavljanje ove teme, ali ovde mi je delovalo najlogičnije!"

Poslednja izmena:
pitam se samo jel su ga ovo naučili kao pesmicu na nekom od majkrosoftovih kurseva ili šta?

Verovatno, ja sam jednom jako davno sat vremena slusao isti takav load of bull na nekom glupom seminaru koji je btw jako malo veze sa IT-jem imao, nisam hteo da izadjem bilo mi zanimljivo da cujem sta ce sve lik da stigne da slaze, blago receno bio sam zapanjen sta sve covek moze da lupi i da ostane ziv.

Corporate bullshit is an art-form unto itself.

Najbolja mu je recenica kad racunar pocne da se muci...A drugi biser je verovatno cete biti nagradjeni produzenom garancijom,AV programom... LOL

:) Ni predstavnici Microsofta nisu ništa bolji... Gledao sam nedavno na TVu tipa koji se služio sledećim inženjerskim terminima "...i onda zovete malog Pericu da vam instalira sistem..." :)

Pa gledaj na sta lici taj som... Mucenik, ko zna sta on misli kada kaze: "instalacija softvera po najvisim standardima"...

Pa gledaj na sta lici taj som... Mucenik, ko zna sta on misli kada kaze: "instalacija softvera po najvisim standardima"...

Možda misli da ljudi u odjelima (kao doktori) i najlonskim rukavicama sjede i instaliraju OS najedan po jedan komp. :-devil-:

Po ovome instalacija OS izgleda kao nuklearna fizika ili nesto slicno.

Ahahahahahaa.. S`ljubavlju bozen :D

Stwarno neki put kad vidim kakvih sve dileja ima, prosto mi drago sto me babice nisu ispustile pri rodjenju.

Da li on uvek odgovara na pitanja "tehnicke" prirode ili je bio pocasni gost samo u ovom broju? :D

Ha ha, bas sam se slatko nasmejao, kako ovaj inzenjer lupa svaka mu cast.
Da se odmah razumemo ja nisam protiv legalnog softwera, ali kao porodican covek sa dva mala deteta (otac i majka nemaju stalni posao), sa mojom i zeninom po 200E (a ovako zivi velika vecina ljudi u srbiji) dati par stotina evra svake godine za legalni softwer je tehnicki neizvodljivo. Nije nas narod bas toliko nepismen, samo nije u mogucnosti da kupuje legalan softver.

Poslednja izmena:
na stranu lupetanje; ovolika kolicina lazi je bezobrazluk najgore vrste. :lupko:

Jel neko iz BG-a registrovao neki potres-zemljotres? Po defoltu bi trebalo da se zemlja otvori i .....:wall:

Ovaj je inženjer, ali za hortikulturu. Lav Geršman bi manje nalagao.

Kog datuma je izasao ovaj broj "Blic-a"?

Nesto mi se cini da je inenjer napisao i Ivonino pismo.
Ako nije, u sta sumnjam, ova nije bolji odgovor ni zasluzila. Mislim, saljes pismo Blicu sa kakvim operativnim sistemom uzeti PC...

Cek znaci pirati imaju neoriginalne drajvere koji uzrokuju naknadne kvarove!? :smash:
Pa posle pise da kada racunar pocne da se muci da je problem u softveru, zar nije gore rekao da su neoriginalni drajveri (pretpostavljam pravljeni u Kini, od losijih materijala, celik umesto hrom-vanadijuma :) ) uzrokovali kvarove hardvera.
Onda nije samo problem softverski, sad je i hardverski. :-devil-:

Cisto teoretski, ako ima neki pravnik, zar ne bi mogao neko da ga tuzi za prevaru i davanje netacnih informacija? Nisam mislio da ga tuzim, nego sam onako ljubopitljiv. :type:

Sa piratskim sw je cesto manje mucenje nego sa originalima... pod uslovom da niste naleteli na neki virus ubacen u crack ili serial. Tuzno ali istinito.

Nesto mi se cini da je inenjer napisao i Ivonino pismo.
Ako nije, u sta sumnjam, ova nije bolji odgovor ni zasluzila. Mislim, saljes pismo Blicu sa kakvim operativnim sistemom uzeti PC...

Pa ako pazljivije procitas 'Ivonino' pismo videces da u jednom trenutku govori u muskom rodu ;)

Pobogu, sad ce da ispadne i da je "legalan softver" sinonim za "Microsoft XP/Vista". Jedino sto bih rekao da je tacno je to da predstavlja krsenje zakona :)

Ajde sad, ako ovo nije izaslo kad i Biblija, da spamujemo Blic za javno izvinjenje i ispravljanje greske. Nemam pametnija posla, tako da mogu da izdvojim par minuta za to. Hoce jos neko? :d
Od kad je ovaj clanak?

Pobogu, sad ce da ispadne i da je "legalan softver" sinonim za "Microsoft XP/Vista".

Ti bas nisi informisan, pa svi ostali pisu nelegalne programe... :)

U ovoj zemlji inspektori uglavnom kontrolisu samo windows/office. Ostalo ih ne interesuje.

Poslednja izmena:
Fakat je da ce ljudi pre da veruju ,,inzenjeru", nego gomili ljudi ovde i to je u principu najtuznije :)

A ovaj je sigurno bio kod Zarka na kursu, poshto mu je pre toga crko komodor.

Poslednja izmena:
bilo je ranije jedan ludak na sbb-ovom forumu koj nas je ubedjivao da je legalan win stabilniji i bolji nego pirat,da njemu komp mnogo brze radi neko nama,da placen kaspersky ne pusta nikakve crvice u komp a nama da...i sl nebuloze :)

sto je najgore...imam winXP,winXP+sp1,winXP+sp2,winXP+sp3,winXP 64b (tako sam skidao..zbog licenci ) i jos jedno 3-4 vista original (imam neki dil preko faxa :) pa naskidao sve sto sam mogo) i mogu i prve ruke da kazem da nema nikakve razlike.Doduse curi original xp ne radi lepo :) ...misterija :p

inzenjeri rade na misedo 85, kakav crni komodor :)

Podvucen tekst je identican Microsoft reklami u novinama. Potpuno iste recenice koje govore zasto kupiti legalan microsoft softver. Predpostavljam da je odatle prepisao ili ima neke veze sa majkrosoftom.

Dakle ovaj tekst je prepisan iz majkrosoft reklame.

Poslednja izmena:
Pa ovaj inzenjer drzi nelegalan softver u racunaru. Dajem glavu !!

Poslednja izmena:
Piratski softver skracjuje zivot ,suzava krvne sudove i povecjava sansu za dobijanje karcinoma jetre
preuzeto sa sajta microsoft.com :D

i da, mom komsiji se zapalio racunar pa posle i ceo stan zato sto je imao krekovan Office ,ziva istina :d

mada na zalost tacno je to sto kaze sT4Lj|n,ljudi cje citajucji takve umobolstine navucji strah od nelegalnog softvera,i pomislicje da cje stvarno ne znam sta da se desi ako stave nelegalan SW.Naravo ne podrzavam warez ali ovakvo pisanje je stvarno za osudu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno