Šta je novo?

Blenderi u 2023

Marmil

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2023
Poena
85
U potrazi sam za nekim blenderom do 150/200€ pa me zanima sta je trenutni best buy u ovom cenovnom rangu.
Imao sam prethodno jako negativno iskustvo sa Gorenje b800 blenderom i nikome ga ne bih preporucio (guma oko noza se ‘istopila’ i stalno krunila, motor vremenom postajao sve bucniji pa nakon godinu dana potpuno crk’o). S druge strane jako dobro iskustvo sa Nutribullet blenderom od 600w koji sada koristi majka svakodnevno a kupljen je pre vise od 6 godina i maksimalno eksploatisan.
Razmisljao sam da ponovo uzmem Nutribullet ali ovog puta pro varijantu od 900w.
Jedina negativna stvar kod blendera je sto je malo bucniji i zapremina case (odgovarala bi mi neka od 1l+).
Alternativa su mu neki Bosch i Philips blenderi u tom rangu ali voleo bih da ljudi podele svoja iskustva pa da uporedimo

Ima li kakvih preporuka za blender, ali u nizoj cenovnoj klasi? Neki stari Linea (400w) je odradio svoje, imam neke manje, ali oni su samo za voćne šejkove. Trebalo bi malo veći, tj jači kako bi npr mogao da napravi puter od kikirikija...

Pošto se niko ne javlja, odlučio sam se za neki nutri mix colossus 800w (2300din), valjda dovoljno jak da samelje kikiriki...

Na kraju sam uzeo Nutribullet pro od 900w.
Prethodnik od 600w mi je godinama trajao a i dalje verno sluzi porodicu tako da sam vise nego zadovoljan.
Pošto se niko ne javlja, odlučio sam se za neki nutri mix colossus 800w (2300din), valjda dovoljno jak da samelje kikiriki...
Za puter od kikirikija, tahini i slicno, po mom iskustvu (a cesto to pravim) najbolje se pokazala obicna seckalica. Bukvalno ga napravim bez ikakvog dodatka vode, ulja i bilo cega u rekordnom roku.

Od četvrtka u Lidlu je na akciji njihov slow juicer SilverCrest SSJ 300 C1 za 7999 dinara. Vredi li to nešto, uzeo bih da povremeno napravim neki sok ali mi se ne daje 300+ evra za nešto što ću da koristim ne tako često.

@duhacjedan Sa ovim modelom nemam, ali imao sam ‘Gorenje B1200 Head’ i ne bih ga ni smrtnom neprijatelju preporucio.
Blender se, doslovce, raspao nakon nepunih 6 meseci - Noz se razglavio, poceo je da se propusta tekucinu na motor, neka crna plastika je pocela da se struze i otpada... Uglavnom posle ovog iskustva nikad vise Gorenje nisam pomislio da uzmem..

Da li neko zna koja je fora sa nutribullet 500w i 600w? Nekada je bio od 600w, na zvanicnom sajtu je i dalje dostupan samo 600w, a u nasim prodavnicama verzija 500w

Da se prikljucim temi, uzeo bih originalni nutribullet blender na poklon. Obzirom da nikada nisam imao iskustva sa blenderima, kako da razlikujem originalni od raznih varijanti koje se nude ?
Hvala.

Jedino da se uzme iz neke od ovlascenih prodavnica, nikako sa KP.
Devojka je uzela sa KP od coveka sa preko 1000 pozitivnih blender se raspao nakon par meseci, veze nema sa originalom.
Ja sam takodje uzeo 2 zamenske case sa KP, plastika najjeftinija (nije BPA free naravno), posle nekoliko dana popucali oni krajevi plastike bez kojih ne moze casa da se pricvrsti za blender.

Moze li sa ovim da se secka jabuka ~ sargarepa i slicno u svrhu pravljenja soka..?

Nutri 900w je orginalni tj prvi koji je izasao pod tim imenom.
Koristim ga vec dugo. Jak ali i glasan.

Cesce koristim Magic bullet

Bolje onda da ne eksperimentisem sa ovim od 260w.. :)

Ima li neko iskustva sa xiaomi pametnim blenderom? Cena mu je u rangu Nutribulleta Pro, pa ne znam šta je bolje? U suštini za baby kasice prvenstveno i verovatno žena neke smutije bi pravila

Mi smo narucili Aventov. Imas za cca 160 eura kod vas u Srbiji. Kod nas u BiH je cca 240-250 eura, stvarno previse. Mislio sam uzeti Xiaomi Smart blender, ali nisam uspio naci da ima mogucnost kuhanja hrane na pari, ili sam pogrijesio, ne znam.

Ovako stalno moras gledati kad ce biti skuvano, da neces prekuvati, da nece biti poluskuhano i slicno. Izgube se vitamini i hranjive materije u procesu. A u Avent ubacis hranu, skuha se, izblenda i drzi toplim koliko treba do obroka. Trenutno se hrana kuha, pa se "blenda" stapnim mikserom, pa malo se ohladi itd. Ovako ce biti dosta brze.

Preporuku smo dobili za Avent 4in1 tako da cemo vidjeti za par dana kakva je masina. Inace, sve sto se tice bebe (od flasica, sterilizatora, onog djavola za izmuzivanje, itd) smo uzeli od Philpsa-Avent i stvarno proizvodi nemaju nijedne mane za sada.
A isto tako sto se tice uredjaja sve sam uzeo Xiaomi. Izguglaj dobro za njihov blender. Kada vec dajes 120-130 eura da li ima mogucnost spremanja hrane na pari. Zanemari integraciju sa mobilnim uredjajem, po meni to i nije toliko bitno za ovu stvar.

U, taj za bebe je odličan. Sve uradiš na jednom mestu, nema zezanja i prebacivanja. Mnogo dobra stvar, mnogo nam je vremena uštedela.

Ma taj smart momenat integracije sa telefonom nije uopste primarna stvar. Vazi pogledacu malo oko tih Avent blendera, video sam da ih imaju po dexyco radnjama u ponudi

Koji bi valjao da moze da npr. odradi kombinaciju sargarepe narocito jer je tvrdja i jabuke i sl.?

Nazad
Vrh Dno