Šta je novo?

Blagodeti SLI mb

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Zanima me koliko ljudi koristi blagodeti SLI ploca, tj. koliko njih je imalo snage :D da zabode dve VGA karte i ako jeste, koje su u pitanju?

Ja imam SLI plochu (DFI LP NF4 Ultra-d modovana u SLI),a ako se snaga ogleda u novcu e vidish tu sam slab :) a voleo bih da zabodem josh jednu 6600gt kartu i malo je falilo da iskeshiram josh jednu :) a onda sam se setio da mogu da zaboravim na pci slot
ispod drugog pci-e slota a to zanchi zbogom sve divne pci karte :) i tako ja odustadoh,a onda se pojavila 7800 gt karta i moja ideja je pochela da gubi smisao,kad te dve karte(6600gt) u sli-u nedaju vece performanse od 7800gt a priblizno im je ista cena :) a nisam primetio da neko na forumu ima sli makinu

Ja znam da je uvek lova u pitanju ali kada pogledam kakve sve zverine od masina ljudi imaju dole u potpisu :zgran: , prosto ne mogu da poverujem da nisu imali snage i za jos jednu kartu :D

sikili je napisao(la):
prosto ne mogu da poverujem da nisu imali snage i za jos jednu kartu :D

Ne znam za ostale, ali verujem da je slicna situacija, ja masinu "gradim" polako... Nikad jos nisam uzeo 1500E i spucao u komp, mislim odjednom. Krenuo sam od nForce2, Bartona i 5900XT, pa je izasao s754, pa s939, pa idemo na PCI-e, pa dobri TFT monitori... I tako, polako, stizemo do toga da imas zver od masine, ali si je polako sklapao, tj. stalno upgradeovao. Barem ja tako radim. E sad, poenta posta: ako vec imam masinu od 1500e, imam 7800GT na primer, naravno da necu dati jos 400+ eura za jos jednu, nego cu radije uzeti jos GB RAM-a, jos jedan HDD ili novi monitor ili bolje zvucnike... Ovo je moja tacka gledista, ne znam za ostale...

Vule je napisao(la):
E sad, poenta posta: ako vec imam masinu od 1500e, imam 7800GT na primer, naravno da necu dati jos 400+ eura za jos jednu, nego cu radije uzeti jos GB RAM-a, jos jedan HDD ili novi monitor ili bolje zvucnike... Ovo je moja tacka gledista, ne znam za ostale...
Slicno sam i ja razmisljao!

Poslednja izmena:
Vule je napisao(la):
Ne znam za ostale, ali verujem da je slicna situacija, ja masinu "gradim" polako... Nikad jos nisam uzeo 1500E i spucao u komp, mislim odjednom. Krenuo sam od nForce2, Bartona i 5900XT, pa je izasao s754, pa s939, pa idemo na PCI-e, pa dobri TFT monitori... I tako, polako, stizemo do toga da imas zver od masine, ali si je polako sklapao, tj. stalno upgradeovao. Barem ja tako radim. E sad, poenta posta: ako vec imam masinu od 1500e, imam 7800GT na primer, naravno da necu dati jos 400+ eura za jos jednu, nego cu radije uzeti jos GB RAM-a, jos jedan HDD ili novi monitor ili bolje zvucnike... Ovo je moja tacka gledista, ne znam za ostale...

Pa ako imas toliko para daces i za RAM i za HDD i za 2x 7800GTX 512 u SLi rezimu :)

Poenta SLi-ja i jeste da obezbedi vrh performansi, a ne mainstream nivo performansi. Grubo govoreci, npr. nekih 80 posto performansi dobijes za odredjenu svotu novca, a svaki procenat preko toga, vise te ne kosta procentualno isto novca, vec visestruko vise (kao porez na ekstra-profit).

Time dobijas tih 20% performansi vise, koje "obicnim smrtnicima" nisu dostupne. Mislim, da nije tako onda bi svako otisao u Jugodatu i kupio komp kao Oppainterov na 24 rate i upisao se u Futuremark listu.

Jednostavno, SLI omogucava povecanje performansi u najzahtevnijem softveru koji ne mozes ostvariti sa obicnom single-GPU konfiguracijom. I uvek ces moci da povezes dva najjace graficke karte u SLi i da imas jos brzi sistem od onoga koji ima najbrzu graficku kartu. Kome treba tako sulud setup, mora adekvatno i da plati. Kome treba mainstream, platice mnogo manje. Sta je racionalno individualna je stvar ("svaka budala ima svoje radovanje").

sikili je napisao(la):
Zanima me koliko ljudi koristi blagodeti SLI ploca, tj. koliko njih je imalo snage :D da zabode dve VGA karte i ako jeste, koje su u pitanju?

Dosta korisnika ima SLI ploce, jer u trenutku pojave NF4 cipseta, NF4 Ultra modeli nisu ni bili dostupni na trzistu, pa su ljudi hteli ili ne morali da kupuju SLI varijante iako ne planiraju da koriste 2 kartice.

delimir je napisao(la):
Poenta SLi-ja i jeste da obezbedi vrh performansi, a ne mainstream nivo performansi. Grubo govoreci, npr. nekih 80 posto performansi dobijes za odredjenu svotu novca, a svaki procenat preko toga, vise te ne kosta procentualno isto novca, vec visestruko vise (kao porez na ekstra-profit).
Jel to ono pravilo što je poznato kao "pravilo 80:20" u nauci o marketingu, poslovanju i prevari? :)

delimir je napisao(la):
Dosta korisnika ima SLI ploce, jer u trenutku pojave NF4 cipseta, NF4 Ultra modeli nisu ni bili dostupni na trzistu, pa su ljudi hteli ili ne morali da kupuju SLI varijante iako ne planiraju da koriste 2 kartice.
Bash tako!ali novac je ono shto nama fali,mislim da znam previshe ljudi na ovom forumu koji znaju shta je dobro ali smo svi socijala i svima nam je komp najskuplja stvar na gajbi!

Vule je napisao(la):
I sa tobom se slazem,kupi prodaj preprodaj nadogradi i tako u krug a onda jedan dan stavish signature svoje mashine a mi svi ma boli ga k pun je para :) a ustvari i nije bash tako

Vrh Dno