Šta je novo?

Blacklisted citav dan

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
eMule, SBB flat. Od sinoc sam blacklisted, nemam pojma zbog cega jer je pre toga radio skoro 2 dana bez mojih intervencija. Ima li jos neko na SBB-u ovakvih problema?

Evo me saborce, do juce sam imao Hi ID, a od sinoc blacklisted 😡

Ako se ovo nastavi citav jedan deo moje internet zabave prestaje da ima smisao :wall:

Tako je to kad nemamo realne IP adrese.

Bice Vam black list i da imate realnu ip adresu. Nema piraterije, bato, i skidanje muzike. Nebi me iznenadilo da to i telekom uvede u adsl-u. Nismo mi izmislili pirateriju.

Mislim da to uopste nema veze. Odredjenu IP adresu blokira server iz nekog razloga, a ako prijava dodje do provajdera, oni vec moraju da blokiraju nalog. A meni internet radi. Sta vise, Soulseek uredno radi na drugom racunaru. Ne znam kako ti serveri vide nase "nepostojece" IP adrese?

borab je napisao(la):
Bice Vam black list i da imate realnu ip adresu. Nema piraterije, bato, i skidanje muzike. Nebi me iznenadilo da to i telekom uvede u adsl-u. Nismo mi izmislili pirateriju.

Izvini ali ne koriste samo Srbi e-mule, koristi ga citav svet, pa nisu blacklisted. A piraterije ima, i to svuda ne znam o cemu ti pricas? Gde to nema piraterije aj reci?

Ali smo mi izmislili nedavanje realne IP adrese korisnicima, makar dinamicke ako vec ne i staticke. Ja stvarno ne znam koju korist ima SBB sto je mene uskratio za realnu dinamicku IP adresu, odnosno ne vidim ni jedan razlog. Cak, da imam realnu adresu, mislim da bih pravio manji protok jer bih brze dosao da potrebnih stvari. Recimo preko messangera razgovaram sa drugom iz Pozarevca, posto nemam realnu IP adresu, ceo razgovor mora da ide preko MSN servera.

Kad vec napadam SBB da pomenem da su ceo Pozarevac ogranicili na 120,000bps umesto reklamiranih i ugovorom potpisanih 128kbps. Jos su mi rekli sta se bunis, 20% je dozvoljeno. Naravno, nisu hteli da prime 20% manju pretplatu. Kad smo vec kod ovoga, koja inspekcija je nadlezna za ovakve stvari, posto su stvari jasne: reklamiraju 128, a namerno postavljaju ogranicenje na 120, odnosno kradu 6.25% mesecno! Mislim da ovim mnogo vise kaljaju ugled firme, nego sto imaju koristi od kradje.

Svedska, 8Mbit, staticka IP adresa, mesec dana 40evra.
Srbija, 256kb, nema realne IP adrese, mesec dana 40 evra i to jos ako imas srece da si pokriven kablovskom mrezom. Necu pominjati koliko su placeni Svedski radnici, koliko nasi.

Uzrok svega toga je bahatost izrodjena iz telekomunikacionog monopola.

Poslednja izmena:
Ne radi ni jutros. Jasno mi je sta je resenje (cekati, sta drugo), ali me vise interesuje zbog cega. Ima li neko ideju? Mislim, sve i da neki IP banuju, to je na par sati, koliko se secam iz uputstva. I obicno se to desava zbog pokusaja stalnog konektovanja i diskonektovanja radi preskakanja reda. Ali ovo traje vec 36 sati.

Ima li kakvih promena? I mene ova muka muci... Do preksinoc radio normalno, cak i sa lowID sam imao DL i do 14kb/s (vise fajlova odjednom, naravno). Od tada sam samo na dva bezvezna servera uspeo da se nakacim ali nista nisam mogao da skidam. Za sve ostale servere - blacklisted! SBB user iz Beograda...

Pa, posto smo iza NAT/firewall-a, znaci da se mnogo korisnika vidi iza jedne iste ip adrese (naravno nisu svi korisnici iza istog firewalla, ali sigurno broj korisnika po jednom firewall-u prelazi nekoliko desetina, mozda i stotina?). E-donkey serveri vide sve korisnike sa istom ip adresom, tj. adresom firewall-a. Moze biti da je neki od korisnika radio nesto sto ne treba pa je blacklistovana ip adresa, pa su i svi ostali zaginuli, a moze biti da i e-donkey ima neko ogranicenje po broju korisnika sa iste ip adrese. A mozda je i sam sbb nesto zabrljao (vrlo moguce).

Inace, u svetu dosta ljudi je iza firewall/NAT, tj. ima virtuelnu ip adresu. Razlog za to je sto su tako korisnici ipak mnogo bezbedniji na netu, pa je to i provajderima lakse i jeftinije, jer bi inace morali da se smaraju sa MNOGO tehnicke podrske. Medjutim, obicno te ne kosta da predjes na realnu adresu. Kod nas je situacija drugacija. SBB ne da realne ip adrese, ni samom mi nije jasno zasto, kao da se plase da cemo da postavljamo neke servere ili sta, mislim... Posto se sigurno ne nerviraju mnogo oko pruzanja tehnicke podrske i investiranja u nju....

Radi li ikome ko je na SBB-u?

Bad MF je napisao(la):
Pa, posto smo iza NAT/firewall-a, znaci da se mnogo korisnika vidi iza jedne iste ip adrese (naravno nisu svi korisnici iza istog firewalla, ali sigurno broj korisnika po jednom firewall-u prelazi nekoliko desetina, mozda i stotina?). E-donkey serveri vide sve korisnike sa istom ip adresom, tj. adresom firewall-a. Moze biti da je neki od korisnika radio nesto sto ne treba pa je blacklistovana ip adresa, pa su i svi ostali zaginuli, a moze biti da i e-donkey ima neko ogranicenje po broju korisnika sa iste ip adrese.

Ne verujem da je ovo jer evo vec skoro godinu dana je sljakalo.

Bad MF je napisao(la):
A mozda je i sam sbb nesto zabrljao (vrlo moguce).
Ovo je verovatnije.

Ne bi bilo lose da se jave ljudi kojima mozda emule jos uvek radi i kazu svoju lokaciju, kako bismo identifikovali problem...

Ako se ne varam, SBB posluje sa nekolicinom ISP-a. Možda su vas prebacili kod nekoga ko zabranjuje P2P software.

:d

djvaske je napisao(la):
Ako se ne varam, SBB posluje sa nekolicinom ISP-a. Možda su vas prebacili kod nekoga ko zabranjuje P2P software.
:d
Nije to. Ostali p2p jos uvek rade (al sta to vredi kada je mazga No1.).

Ponovo radi bioskop. Izgleda da sbb nista nije menjao nego su ovi na edonkey serverima nesto menjali. Sada svi serveri kazu da sam deo lowid only mreze - ali da ne panicim. I stvarno - nakaco sam se cak i na razorback2. Svi na svoje mazge!

A sto je pa on poseban? Ima bar tri servera koji imaju manji ping od njega (ako mislis na ping). Bez ikakvih problema radi u Nisu, a sto se tice adrese firewall-a bolje ti je iza njega jer kredit sistem koliko mogu primetiti zestoko nagradjuje uplodere (vise ljudi veci upload= veci broj kredita i score)

Koristim iskljucivo DC++ i to mi se prilicno cesto desava...
u poslednje vreme sve CESCE.

Setio sam se. Ortak je imao isti problem. Ispostavilo se da je njegov racunar generisao uzasan promet ( dok nismo skapirali da je imao nacchi virus ). Nakon brisanja istog proradilo mu je bez problema.
Tako je , nismo mi izmislili P2P programe, ali sva nevolja ide na maloga zeku. ( narodna umotvorina ). Mi to koristimo do maximuma, a mozda su provajderi dobili
naredjenje , da u takvim slucajevma smanje bandwith kod takvih korisnika.

PanchoBanilla je napisao(la):
A sto je pa on poseban? Ima bar tri servera koji imaju manji ping od njega (ako mislis na ping).
Nisam siguran zasto, ali on mi se najbolje pokazao...

Bez ikakvih problema radi u Nisu,
Jel svo vreme? U Beogradu od jutros opet blacklisted na svim serverima...
Koja ti je IP adresa (odnosno opseg, posto nemas realnu)?
a sto se tice adrese firewall-a bolje ti je iza njega jer kredit sistem koliko mogu primetiti zestoko nagradjuje uplodere (vise ljudi veci upload= veci broj kredita i score)
KOrisnici koji nemaju realnu IP adresu, i oni iza firewalla koji blokiraju portove koje emule koristi dobijaju lowid. To znaci da sve radnje na mrezi obavljaju preko servera, sto znaci da su tesko diskriminisani pri cekanju u redovima, pretrazivanju i slicno.
Sto se tice credit sistema, on nije globalan, vec to dobijas prioritet samo kod korisnika koji skida od tebe. Znaci, neces se 'leba najesti od kredita na 128kb/s, jos ako si lowid...

Da, od jutros opet ne radi.

Koristim eMule+ i slican problem vec 3 dana, nisam blacklisted ali nikako da se nakacim.
Resih ga malopre na jako glup nacin: izasla je nova verzija programa, posle instalacije - sve OK.

elmerbogatic je napisao(la):
Nisam siguran zasto, ali on mi se najbolje pokazao...

Jel svo vreme? U Beogradu od jutros opet blacklisted na svim serverima...
Koja ti je IP adresa (odnosno opseg, posto nemas realnu)?

KOrisnici koji nemaju realnu IP adresu, i oni iza firewalla koji blokiraju portove koje emule koristi dobijaju lowid. To znaci da sve radnje na mrezi obavljaju preko servera, sto znaci da su tesko diskriminisani pri cekanju u redovima, pretrazivanju i slicno.
Sto se tice credit sistema, on nije globalan, vec to dobijas prioritet samo kod korisnika koji skida od tebe. Znaci, neces se 'leba najesti od kredita na 128kb/s, jos ako si lowid...
Pa meni se najbolje pokazalo da menjam server kad god imam server sa manjim pingom.
Radi sve vreme bez ikakvog problema, malo je manji protok na dnevnom nivou nego obicno ali to moze zavisiti od gomile razloga.
Znam da kredit sistem zavisi od korisnika, ali kod SBB-a se nekoliko korisnika vidi iza jedne adrese (nat). Cinjenica je i da kako mi je rasto globalni upload tako mi je rastao i download (mada prema helpu ne bi trebalo da ima veze). U pocetku nisam prelazio 200 mb dnevno a sad mi je prosek oko 450 MB na dan.
Nisam obracao paznju ali pocinju sa 82.117. pa se treci red cifara menja (nekad je IP identican IP proxy servera) a na zadnji red nikad nisam obratio paznju ali cini mi se da uvek pocinje sa 6

Prilozi

• porttest.emule-project.net-ct_frame.gif
    porttest.emule-project.net-ct_frame.gif
    22.4 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Ne znam na koju foru ti prolaze ovi testovi ako si iza sbb-ovog NAT-a.

Inace, kad mi mula radi, redovno idem preko 700-800 mb. Protok mi uopste ne zavisi od uploada (koji je uvek 1kB/s).

Poslednja izmena:
I ja sam se nesto mucio, i prolaze mi testovi sad. Sta sam iscackao ni sam nemam pojma :trust:

Pff, ne radi mi mazga sad uopste, trenutno. Inace sto se podesavanja tice izabrao sam portove u mazgi izmedju 55000 i 65000 TCP i UDP. Te iste portove otvorio sam u WinXP firewall-u, iako je isti UGASEN. Takodje, rucno sam ih otvorio u Lock n Stop firewall-u koji koristim. I to tako radi nedelju dana cak dobijem i HighID, i onda sve pukne, pa menjam portove drndam-cackam ni sam vise ne znam sta, pa opet i sve tako 🙂 Smor. *ebem ti zemlju gde je realna IP adresa luksuz :wall:

Me meni celo vece ne radi internet uopste! Non stop prekida.

Koja su beda, znaci, radi mi email, i radi ping do gateway-a, a ne radi internet spolja.... Ladno mozes da im posaljes email (a to sam i radio ranije u ovim situacijama): "izvinite, saljem vam email da vas obavestim da mi ne radi internet!!!"

Ehh, koliko sam mailova slao i koliko sam se napricao sa tehnickom podrskom za ovih vise od pola godine, i ajde da su me barem svojom strucnoscu iznenadili... A ja sam jos od onih kojima kablovski i radi relativno ok, u poredjenju sa nekim drugim njihovim korisnicima.

J Lo je napisao(la):
Pff, ne radi mi mazga sad uopste, trenutno. Inace sto se podesavanja tice izabrao sam portove u mazgi izmedju 55000 i 65000 TCP i UDP. Te iste portove otvorio sam u WinXP firewall-u, iako je isti UGASEN. Takodje, rucno sam ih otvorio u Lock n Stop firewall-u koji koristim. I to tako radi nedelju dana cak dobijem i HighID, i onda sve pukne, pa menjam portove drndam-cackam ni sam vise ne znam sta, pa opet i sve tako 🙂 Smor. *ebem ti zemlju gde je realna IP adresa luksuz :wall:
A da ne sharujes ti konekciju sa nekim? Mazga nece na Lanu ako joj eksplicitno ne otvoris portove i ne navedes trigger portove na ruteru (cak i softverski u win XP-u).
Gore navedeni portovi su public imena pravih portova pa pogledaj da promenis 4662 TCP i 4672 UDP a ne njihova public imena.
Ja sam imao slicnih problema jer delim konekciju i nikako nisam mogao da namestim da konstantno imam High ID (internet connection sharing mi je pravio iste probleme ko tebi, promenim radi sutra na radi). Sve probleme sam resio kupovinom planetovog rutera (25E) koji ima softver u kome mogu eksplicitno da naglasim koje portove koristi mazga i od tada nisam imao ni najmanjih problema

Nazad
Vrh Dno