Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Zaradio je minimum 60-70 puta vise od tog gubitka, tako da to nije ni vrijedno pomena...
I on je zakasnio na voz zvani bitkoin.

Ja sam na gubitku za sada, jer sam kupio ASIC i kopao. Isto tako bih bio i na gubitku da sam kupio novcic-dva, jer je tada bio 650$.

Masinu sam platio 1600e :)

sta je sad, problem sa isplatom asic-a? ako bice to , ako nista drugo kako nas narod kaze "lep teg za kupus" :)

sta je sad, problem sa isplatom asic-a? ako bice to , ako nista drugo kako nas narod kaze "lep teg za kupus" :)

Stari dobri tred ovde je govorio: Pukne prica:"Sta ces sa asicom?".
Ako pukne prica:grafike umeju da teraju i igre,utopicemo.
Eto vam dokaz...

A grafike prebacis na nesto drugo, vazda bilo. Ali aj nemoj sad o tome opet da pocinjemo, zadnja rasprava na tu temu je bila preteska i puna strucnjaka.

Koji Asic imas ako nije tajna, snaga/potrosnja?

1THs 1kW 28nm ASIC Miner
kupio kod lketc(tacka)com !NIJE REKLAMA!

total=1600E

struja: 1kw / 0.1172km ~ 0.06€ 24hx30d=total cost
u jednom danu dobijem 0.01btc
0.01btc x 30d = total x cijena btc = total

struja total - btc total = total

e da, ima jos nesto, a to je kada predjem odredjene kw na mjesecnom nivou, struja nije vise ta cijena, vec ide skuplja

za te pare 10 najstedljivijih grafika, zarada 2.5 puta veca a potrosnja 3 puta manja, nema crvene zone a i moze da se proda sto neko kaze imaju jos neku svrhu osim ove.

koje grafike? koja zarada? koji hashrate?

ajd ukratko samo, ako nije prob.

1THs 1kW 28nm ASIC Miner
kupio kod lketc(tacka)com !NIJE REKLAMA!

total=1600E

struja: 1kw / 0.1172km ~ 0.06€ 24hx30d=total cost
u jednom danu dobijem 0.01btc
0.01btc x 30d = total x cijena btc = total

struja total - btc total = total

e da, ima jos nesto, a to je kada predjem odredjene kw na mjesecnom nivou, struja nije vise ta cijena, vec ide skuplja

Lepo je tebi Iketc uvalio. 1600e za 1ths, potrosnja 1kw? Pa treba ti 2 godine da otplatis Asic ne racunajuci troskove struje i ne racunajuci porast diffa na mesecnom mivou od oko 5%. Jel si ti stavio sve na papir pre nego sto si se odlucio za kupovinu?

Ne, nista nisam racunao. Nosio sam sa sobom iskustva btca iz 2012 godine. Nazvao me drug pitao hocu li da kupim(bla, bla ima neki njegov prijatelj nove asice, u ti vrijeme je cijena, btc bila $650-700) masinu za kopanje - ja pristao.

Ipak, kalkulisao sam nesto, ali nisam razmisljao na diff. Hah, sve na brzinu.

Neko se ugradio na masinu sigurno 300e po mojoj procjeni u fullu sa carinom.

Masina radi, mada nista ne dobijam od nje, sem buke i nerviranja(sta to trosi struju?) sa svojim.

Na forumu su mi pisali da kupim btc za te pare, ali isto bih prosao(barem ja tako mislim), ili mozda bih tada trgovao, jer sa ovim sto kopam trenutno nemam volje ni za trgovinom. Zelim samo da nesto izbijem
Od ove masine.

Ovo vam je iskreno sve, nikom ne kazem da ne pocinje, ali ako misli neko da pocne u ovo vrijeme, mora da ima dosta $$$ i da ceka(trosenje zivaca).

Uh, bas mi zao stocljudi ovako prolaze ali opet to je ulaganje u posao bez ikakvog planiranja i racunanja, osudjeno je na propast u startu.
Acaj to na KP na oglase pa mozda se neko zaleti da kupi. Tom brzinom se nikada nece otplatiti.

Ma cuj SAJ, ovo je islo pricom, ako on moze da kupi 10 masina, kao ajde da kupimo i mi jednu.

Trenutno imam cirka 2btca, mozda malo jace. Valjda necu tresnuti bas 1600€.

Nista ne radite na brzinu, jer i kad mislite da ste dobro prosli, bez kalkulacija, uvijek nesto ima sto zaboravite.

Bolje je racunati dva dana, negi zaletiti se i rijesiti sve za sat. Ovo nije vezano samo za btc.

Think twice...

Koja je potrosnja grafika za 1th/s? Koliko je cijena te grafike bila u 7 mjesecu 2014?

to ti sracunaj, graficka trosi u skripti 34W i daje 270kh/s. Platio sam ovu obicnu msi u sedmom mesecu 15.4k din a msi tf u osmom 17.5k din. Inace tf je bio po prvoj ceni krajem sedmog meseca 16.4k tako da si mogao uzeti skoro 12komada. Svakako ne mozes direktno da kopas btc sa nijednom grafickom morao bi alt coine pa da pretvaras ali dodje mu isto na kraju. Aj samo zaboravi ne vredi ti sad nista da racunas jedino ako neces ponovo da investiras ,)

Ma cuj SAJ, ovo je islo pricom, ako on moze da kupi 10 masina, kao ajde da kupimo i mi jednu.

Trenutno imam cirka 2btca, mozda malo jace. Valjda necu tresnuti bas 1600€.

Nista ne radite na brzinu, jer i kad mislite da ste dobro prosli, bez kalkulacija, uvijek nesto ima sto zaboravite.

Bolje je racunati dva dana, negi zaletiti se i rijesiti sve za sat. Ovo nije vezano samo za btc.

Think twice...

Cime god da si kopao poslednjih 15-tak meseci isto bi prosao. Samo je pitanje srece. Odnosno sta bi bilo kad bi bilo. Npr, da si kopao DRK kad se pojavio (grafikama) imao bi brdo para sad. Da si prodavao svaki iskopani satoshi tog dana iamo bi vise para danas. Isto tako, da si kopao MZC asicom kada se pojavio i prodao u piku ili oko njega, imao bi par stotina BTC-a sada. Tako da zaboravi te price mogao si ovo ili ono. Ovo ti je velika kladionica i nikad ne znas gde leze pare i uvek se nadas da ce bas tvoj novcic skociti x10, odnosno x25 (ovo vazi za LTC) da bi uzeo pare koje mislis da su ok. Nemoj se opterecivati time, nema svrhe. Mogao bi da kupis 300 LTC-a za svoje BTC-e, pa posto znaju ljudi sa foruma da ce biti 50$ sigurno 100% jos ove godine, eto zarade...:) Era hobi rudarenja je zavrsena odavno, samo je to postalo jasno tek sredinom prosle godine. A danasnji gpu rudari postoje ili zato sto ne placaju struju ili zato sto im je zabavno da trose pare svakog meseca za racune a veruju da ce njihov(i) novcic(i) vredeti jednog dana dovoljno da otplate sve te troskove.

Nazad
Vrh Dno