Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa realno svi smo mi mogli biti milioneri da smo znali sta ce da se desava kao sto nismo mogli znati. Sad je leko biti pametan.
Cinjenica je da ljudi i dalje kopaju grafikama iako neki tvrde da se ne isplati. Ocigledno je uspeju da zarade vise nego sto kosta struja. To naravno nije razlog da se sada kupuje HW ali nije ni razlog da se postojeci HW gasi. Ne treba osudjivati nikoga ako ima drugaciji plan kako da pravi profit ;)

Student je 100% u pravu. Mogao sam ovo, mogao sam ono. Kasno je sada :)

Nisam imao nameru da kazem mogao si to i to, upravo suprotno...Igrao si na "sigurno" a ispalo je tako kako je ispalo. Da si svrljao imao bi gomile walleta punih beskorisnih gluposti koje mozda hoce a verovatno nikad nece dostici svoje najbolje dane.

Pa realno svi smo mi mogli biti milioneri da smo znali sta ce da se desava kao sto nismo mogli znati. Sad je leko biti pametan.
Cinjenica je da ljudi i dalje kopaju grafikama iako neki tvrde da se ne isplati. Ocigledno je uspeju da zarade vise nego sto kosta struja. To naravno nije razlog da se sada kupuje HW ali nije ni razlog da se postojeci HW gasi. Ne treba osudjivati nikoga ako ima drugaciji plan kako da pravi profit ;)

Mislim da se varas tesko ima ista da pokriva struju, nego ljudi kopaju i nadaju se skoku, recimo ko je kopao monero sad mu se ipslati prodavat je r je dobro skocila cjena, ali to je prica ko je kopao i cuvao, ali ko je kopao recimo neki x11 on nije ni struju pokrio.
Ja sam pogasio cim je puko cointtelect sta se imam mlatit hocu li iskopat za struju ili manje od toga.

1THs 1kW 28nm ASIC Miner
kupio kod lketc(tacka)com !NIJE REKLAMA!

total=1600E

struja: 1kw / 0.1172km ~ 0.06€ 24hx30d=total cost
u jednom danu dobijem 0.01btc
0.01btc x 30d = total x cijena btc = total

struja total - btc total = total

e da, ima jos nesto, a to je kada predjem odredjene kw na mjesecnom nivou, struja nije vise ta cijena, vec ide skuplja

prva greska je tajming.

druga izbor masine.

treca cena.

:)

taj sto ih je kupio 10 komada se tek zahebao. :)

Poslednja izmena:
Mislim da se varas tesko ima ista da pokriva struju, nego ljudi kopaju i nadaju se skoku, recimo ko je kopao monero sad mu se ipslati prodavat je r je dobro skocila cjena, ali to je prica ko je kopao i cuvao, ali ko je kopao recimo neki x11 on nije ni struju pokrio.
Ja sam pogasio cim je puko cointtelect sta se imam mlatit hocu li iskopat za struju ili manje od toga.
Kapiram te ja. I ja sam isto tada pogasio pa sam iz nekih licnih razloga rasprodao sav HW ali ljudi mogu da se snadju za malo vise od struje ako se potrude. Meni se cini da se ne varam. Sada su takva vremena dosla kada niko vise nece da otkriva sta kopa i gde ima neke zarade. Velika je kriza udarila, premala je bara za ovoliko krokodila.
Ja to vise ne zelim ni da pratim, niti imam vremena niti ima svrhe kad nemam vise HW. Resavam neke druge stvari.

Kapiram te ja. I ja sam isto tada pogasio pa sam iz nekih licnih razloga rasprodao sav HW ali ljudi mogu da se snadju za malo vise od struje ako se potrude. Meni se cini da se ne varam. Sada su takva vremena dosla kada niko vise nece da otkriva sta kopa i gde ima neke zarade. Velika je kriza udarila, premala je bara za ovoliko krokodila.
Ja to vise ne zelim ni da pratim, niti imam vremena niti ima svrhe kad nemam vise HW. Resavam neke druge stvari.

Upravu si kad neko otkrije gdje se moze nesto zaraditi logicno suti i pokusava sto duze da zaradjuje, takvo je doslo vrjeme.
Generalno to sto dan ili 5 ima nesto da se kopa da pokrije struju ne znaci nista ovo su posljednji trzaji gpu mininga, mislim da se ovde nema sta vise traziti (izuzev ko ima besplatno struju takvim ljudima ce se uvjek isplatit bilo sta da zarade dosta)

Mozda i jesu, mozda i nisu. I prosli put je bila katastrofa za kopanje pa se desio pump. Sada je skoro isto tako lose, cointelect je donekle izvadio stvar i produzio pricu za par meseci.
Pozitivna stvar je da je od polovine januara cena krenula na gore konstantno tako da ima nade da se situacija popravi. Zato kazem, mozda prica i nije gotova. To ce samo vreme da pokaze.
Ja sam silom prilika izasao iz price malo ranije nego sto sam planirao ali ok, nije to ni bio rdjav potez uopste.

Moze li ovaj hw is asica da se re-programira za neki bruteforce kao npr. Nokie koje su sha sl3? Koji coin jos forsira asic-e?

E, zato se to to zove asic, pravljen je samo da radi jednu stvar. (application-specific integrated circuit)

Poenta takvog uredjaja je da bude namenski pravljen samo za jednu stvar za koju ce biti posebno optimizovan kako bi bio sto efikasniji. Zato je Asic tliko brzi od grafika koje su susta suprotnost, njih mozes da upotrebis za svasta.

Koja je aktuelna cijena minera na trzistu od 1ths?

Ps. Hvala na objasnjenju

Sve zavisi da li vijas nove ili polovne i da li hoces da se zezas sa bugarima, group buyevima i slicno. Moja preporuka ako vec oces u te vode pogledaj Spoondolies i Bitmaintech ostali su boranija...

@goldi
Da li je realno da si ti napisao da je kojntelekt pukao hahaha :D

hahaha ma jasta je AHMED nas kulira :D, ali kad vec napomenu gledam iznajmljena snaga raste vjerovatno su opet nasli neku rupu pa uzimaju demo-e samo kod nas tema zamrla nece niko da se zeza vise :D

Kako ti nije palo na pamet da oni laziraju statistiku :D ja da hocu nekog da navucem na tanak led i na kraju da ga izotimam (kao sto oni rade) najmanje sto bih uradio je laziranje statistike ;)

Srecom nisam u toj prici, i nemam ideje koje idu u tom pravcu.. u svakom slucaju hvala im na svemu :D

Ovo jeste jako dobra vest ali o velikoj masi korisnika mozemo sam diskutovati posto je btc vrlo centralizovan a sad da ce neko bas da kupi da bi platio racun... sumnjam...
Mozda bi bilo placanje btc-om mnogo masovnije da je otao gpu novcic i onda bi svako mogo da si nakopa racun za mob...

Ja bas na to i gadjam. Dati ljudima popust na nesto sto svakodnevno koriste i dati im motivaciju. Usput naučiće ih da koriste kriptovalute i omasovice ih. Ideja je sjajna ako mene pitate.

Vest je super, samo sto stize sa skoro mesec dana zakasnjenja...ne znam zasto nije objavljivana ranije. Ako bi T-Mobile to primenio svuda, mozda ce se nesto i pokrenuti. 20% nije malo

http://firma.t-mobile.pl/pl/dla-med..._i_heyah/aid/61c2dc7609d8de8a11ec298824df9a2a

Meni je vest promakla, nisam cuo za to uopste a mislim da je to sjajan nacin da se placanje kriptom omasovi malo. 20% nije malo. Zamislite koliko bi samo firme ustedele za racune sluzbenih telefona. Pored toga verujem da bi se pristojan procenat pojedinaca resio da proba. Jednom kad probaju i vide da nije bauk koristice stalno, posle toga i njihovi prijatelji itd. Stvarno lep nacin da prica omasovi.

Daj boze, pa cena btc da podivlja...

Vrh Dno