Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nije mi puno pomogao odgovor, jer sada opet treba da iscitavam nesto samo da bi video funkcionisanje.
Inace ti algoritmi, kome igraju oni neku svhu kada za njih daju neku virtualnu novcanu vrednost? Jel se to radi za neke velike istrazivacke komapnije? Zar ne postoje super kompjuteri za to? I nije mi jasno zasto gpu radi kada je cpu namenjen za tako nesto.

Sta te konkretno zanima? Postavi precizna 2-3 pitanja i dobices precizan odgovor.

Nije mi puno pomogao odgovor, jer sada opet treba da iscitavam nesto samo da bi video funkcionisanje.
Iskreno da ti kažem, svi "mi" koji smo krenuli malo kasnije smo čitali...ja sam (iako kopam rekreativno) pročitao sve teme (od softvera za kopanje, poolova, hardvera, LTC, menjačnice....) a veruj mi glavne 3 su imale preko 1xx strana. Dobro je da nisu na Engleskom inače bi malo toga razumeo :d

Ne razmisljaj o kopanju bitcoina. Ako hoces da kopas kopaj LTC i to je to.
SAJber ti je dao smernicu i većina iskusnih sa foruma će ti tako pomagati. Zaista ima mnogo toga za pričanje/pisanje a opet sve je to "prežvakano" u temama. Možda će te neko savetovati (opet iz dobre namere) da ne ulažeš u hardver (cena hardvera, struja, podešavanja) već da te pare probaš da obrneš na "berzi" ili kupiš pa čekaš kao ovaj lik. Cena valuta skače i pada a najspretniju upravo na tome i zaradjuju. U svakom slučaju forumaši će ti pomoći ali tek kad se malo edukuješ, pa onda ako nešto nije jasno KONKRETNO pitaš u temama za to. Nadam se samo da te nisam obeshrabrio...;)

Ja sam mu direktno rekao da ne razmislja o kopanju BTC-a jer od toga nema lebe. S grafikom odavno ne moze ni deo struje da pokrije a ne da zaradi. Stvarno nemam vremena da objasnjavam zasto.
Za sve ostalo vidimo se u LTC temi ;)
Svakako se treba prvo malo informisati pre nego sto se postavi pitanje.

Inace ti algoritmi, kome igraju oni neku svhu kada za njih daju neku virtualnu novcanu vrednost? Jel se to radi za neke velike istrazivacke komapnije? Zar ne postoje super kompjuteri za to? I nije mi jasno zasto gpu radi kada je cpu namenjen za tako nesto.

Ovi novcici nemaju veze sa naukom niti sluze u naucne svrhe. Namjena novcica je da sluze za sigurno virtuelno placane. To bi bilo ukratko :)

Da malo ozivimo ovo, samo se kucamo na LTC temi :)...
Prati li neko cenu BTC, na Bitstampu 225$...

Mreza i dif se ne smiruju...:eek:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1383581527994.jpg
    uploadfromtaptalk1383581527994.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 106
Da malo ozivimo ovo, samo se kucamo na LTC temi :)...
Prati li neko cenu BTC, na Bitstampu 225$...

Pratimo, pratimo... pomno pratimo od kad je bio 192 :D, reko nes ti da skaces bez mene :p... a mreza je bila i 4.5 Th/s, nego neko mi obrisao poslednji spomenik pa reko da ne kacim vise :p... evo sad je 4.5 :D...

Poslednja izmena:
Pratimo i ne verujemo da smo za 70e prodavali :D

Moze nas izvuci ltc na 20$ :d

Dosta nas je prodavaoa i ispod 10€. ;)

Pratimo, pratimo... pomno pratimo od kad je bio 192 :D, reko nes ti da skaces bez mene :p... a mreza je bila i 4.5 Th/s, nego neko mi obrisao poslednji spomenik pa reko da ne kacim vise :p... evo sad je 4.5 :D...

Tu sam ja da ponovim.

Pratimo i ne verujemo da smo za 70e prodavali :D

Ti si dobar bolji prosek imas nego mi ostali jer si skoro poceo.

Moze nas izvuci ltc na 20$ :d

Ja sam se zarekao za LTC, u steku imam vecu kolicinu i ne prodajem ga dok ne dodje npr na 20$ i to 1/3 a ostalo 50+$ ili ostavljam da propadne.

Ma prodavali smo i po 11€ i pravili dnevno po 0,5BTC- a

Bas tako gomilu po 10, 12 i 15$. A poslednjih mesec dana sam mukotrpno napravljenih 15btc prodao po 109, 140 i 184$ :banghead:

E zato sa LTC mogu da napravim gresku samo ako propadne.

Tu sam ja da ponovim.

Ti si dobar bolji prosek imas nego mi ostali jer si skoro poceo.

Ja sam se zarekao za LTC, u steku imam vecu kolicinu i ne prodajem ga dok ne dodje npr na 20$ i to 1/3 a ostalo 50+$ ili ostavljam da propadne.

Bas tako gomilu po 10, 12 i 15$. A poslednjih mesec dana sam mukotrpno napravljenih 15btc prodao po 109, 140 i 184$ :banghead:

E zato sa LTC mogu da napravim gresku samo ako propadne.

Dobar rezon, samo izdrzi do kraja, barem znas sta ti je cilj, tako i treba. I drzi se plana, ako si zacrtao 20, prodaj tu trecinu, isplati i ne obaziri se, ostaju jos dve trecine za kasnije. Pa ako bude-bude.

Ista prica je i kod mene, cifre malo razlicite. Ja taj plan imam vec neko vreme. Mozda prodam manji deo ako bude extra dobra cena (10+) i ostalo cuvam i cekam sledecu godinu. Po mojoj proceno 50+ je mozda malo mnogo. Ustvari nije mnogo, samo treba vremena dotle. To ocekujem tek kada krene LTC asic i kad prodje malo vremena posle polovljenja nagrade.
Jedno sigurno znam, prestao sam odavno da razmisljam mesec za mesec. Sad pravim planove iskljucivo na duze staze i verujem da ce se isplatiti. Nije mi apsolutno nikakva frka da cekam i 3 godine. Bez par hiljada eura ne planiram da prodjem i to u najgorem slucaju. Zao mi je sto nisam imao love kad mi je trebalo inace bi sada napravio bar jos 1000ltc-a deblji stek.

to cu i ja raditi, ali cu probati i neki rast i pad da ispratim pa kako bude

Kad se setim stotina btc prodatih po 8 ...

Joj nemojte opet podsećati o ultraprerano (tm) :) prodatim novčićima, ne valja se toliko prisećati (loše) prošlosti :).

Eh mene bolelo (mada sve manje) i oko 30-40 loše prodatih a par stotina...eh *** :/

Ma normalno. Sta je bilo, bilo je.

Eh da sam znao brojeve na ovom loto serijalu, ne bih zaokruzivao ove netacne... :)

E da je baba kopala btc umeso kukuruza :p...

Dobar rezon, samo izdrzi do kraja, barem znas sta ti je cilj, tako i treba. I drzi se plana, ako si zacrtao 20, prodaj tu trecinu, isplati i ne obaziri se, ostaju jos dve trecine za kasnije. Pa ako bude-bude.

Ovo je verovatno najbolji savet u ovom threadu.
Osnovno pravilo bilo koje berze je imati plan i drzati se tog plana, bez ikakvih impulsivnih reakcija. U planu je i rizik i dobit i naravno, dobar plan para vredi :)

Nista neobicno, sad svi jure da se dokopaju btc-a pa nude bolje ponude. Kako se meni cini, ovog puta ce btc da ode ko zna koliko i ko ga na vreme uhvati u vecoj kolicini posle ce ga prodati po jos boljoj ceni.

. Kako se meni cini, ovog puta ce btc da ode ko zna koliko i ko ga na vreme uhvati u vecoj kolicini posle ce ga prodati po jos boljoj ceni.

Za takve stvari muda do poda ;) Cenim da je ovo balon pred pucanjem, od prilike malo preko 300$...mada bih voleo da grešim...

Nije ovo jos pred pucanjem. Nadam se samo da ce da se zaustavi uskoro jer ako se zaleti jos vise bice balon sigurno.

Pa naravno da je balon, nema drugog objasnjenja, pre mesec dana je bio 120 sad je vise od 250.. To se zove balon..
al opet, ovde ekonomska pravila ne vaze, ipak je ovo virtuelna valuta.. kazem ja Kartel neki ima ovde 100%, e oni kontrolisu situaciju na trzistu i Ltc-a i Btc-a !

Ovo se otrze kontroli, ako izdrzi jos dan ode u 300E.....

Onda je sve balon gde raste cena-sta je balon?! Gledajte i market cap malo, chartove (ozbiljnije) i informacije o btc-u. Balon je sve onda!

"Balon" je bio kada je rastao sa 120$ na 180$ pa je opet skocio i ide gore. Ljudi investiraju u BTC i to je, nema balona nikakvog.

Onda je sve balon gde raste cena-sta je balon?! Gledajte i market cap malo, chartove (ozbiljnije) i informacije o btc-u. Balon je sve onda!

"Balon" je bio kada je rastao sa 120$ na 180$ pa je opet skocio i ide gore. Ljudi investiraju u BTC i to je, nema balona nikakvog.

Delim tvoje misljenje.

Vrh Dno