Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pozdrav minerima, da li neko moze da mi potvrdi da li je ova jednacina tacna za izracunavanje BTC/day

D = Difficulty H = Mhash/s
24 / (D * 2^32 / (H * 10^6) / 60 / 60) * 50 = BTC/day

Pozdrav minerima, da li neko moze da mi potvrdi da li je ova jednacina tacna za izracunavanje BTC/day

D = Difficulty H = Mhash/s
24 / (D * 2^32 / (H * 10^6) / 60 / 60) * 50 = BTC/day

25 btc je blok

Hvala, znaci ovo se ne isplati pocinjati, sistem od 4x7950~2000 Mhash/s pravi oko 33$ mesecno......naravno po trenutnim parametrima

Da ali ako budes kopao LTC imaces trenutno 4 puta vise.

I cetiri 7950 prave 2350kh minimum.

Danas sam poceo da citam o kriptovalutama jos sam zelen, sad cu da se bacim na citanje tog LTC jel mzoe neki link kako se kretao btc i ltc u zadnjih 5-6 meseci neki graf....?

Kako se kretalo sta? Cena, diff?!
Za izracunavanje zarade imas online calculatore gde samo upises snagu i izadje ti dnevna zarada ili mesecna recimo. Kreni polako da citas i ne razmisljaj o kopanju btc-a jer od toga nema nista. LTC ti je bar 5x isplativiji kad odbijes struju. Tu jos mozes da ucaris nesto ali ne racunaj na neko brzo bogacenje i sl. ;)

Kako se kretalo sta? Cena, diff?!
Za izracunavanje zarade imas online calculatore gde samo upises snagu i izadje ti dnevna zarada ili mesecna recimo. Kreni polako da citas i ne razmisljaj o kopanju btc-a jer od toga nema nista. LTC ti je bar 5x isplativiji kad odbijes struju. Tu jos mozes da ucaris nesto ali ne racunaj na neko brzo bogacenje i sl. ;)

Mislio sam na vrednost coina (BTC,LTC) u eurima ili dolarima tj. cena, naravno da ne razmisljam ni o kakvom bogacenju, vise kao neki hobi. Najveca nepoznanica u celoj prici mi je mesecni izdatak el. energije ima milon nekih zona, zapravo moze li neko da mi kaze koliko sistem od ~1250W trosi struje mesecno 24/7 u Srbiji u dinarima?

@marco89

Bravo za grafove, buni me samo kad sam kliknuo na BTC/EUR vidim da na the rock trading 1 BTC vredi 90e a na vicurex 111e :)

Poslednja izmena:
Najveca nepoznanica u celoj prici mi je mesecni izdatak el. energije ima milon nekih zona, zapravo moze li neko da mi kaze koliko sistem od ~1250W trosi struje mesecno 24/7 u Srbiji u dinarima?

Jesi li siguran da stvarno trosi toliko ili na tvom napajanju pise toliko?
Ako trosi 1.25 kW po satu to je ~900 kWh mesecno. Sracunas koliko bi trosio u visoj a koliko u nizoj. Proveris kakvo brojilo imas i ovde ubacis te podatke:
http://www.elektrosrbija.co.rs/kalkulator/cirilica.htm

Ako 2/3 potrosis u visoj i 1/3 u nizoj tarifi, sa uobicajenim dvotarifnim brojilom i trofaznim prikljuckom, uz instaliranu snagu od 11KW, mesecni racun ce ti biti ~6.500 dinara. (odbij RTS pretplatu)

Poslednja izmena:
Jesi li siguran da stvarno trosi toliko ili na tvom napajanju pise toliko?
Ako trosi 1.25 kW po satu to je ~900 kWh mesecno. Sracunas koliko bi trosio u visoj a koliko u nizoj. Proveris kakvo brojilo imas i ovde ubacis te podatke:
http://www.elektrosrbija.co.rs/kalkulator/cirilica.htm

Ako 2/3 potrosis u visoj i 1/3 u nizoj tarifi, sa uobicajenim dvotarifnim brojilom i trofaznim prikljuckom, uz instaliranu snagu od 11KW, mesecni racun ce ti biti ~6.500 dinara. (odbij RTS pretplatu)

Jos uvek ne trosi nista :), lupio sam 1250w cisto da imam uvid u potrosnju posto kapiram da toliko trosi sistem sa 4x7950 sa ostalim hardverom. Hvala za link.

Jok, oc sistem sa 4x7950 trosi max 900w. Naravno, ukoliko stavis hdd 2.5" i celerona. Zavisno od novcica, ume da bude i 750w (yac). Naravno sve ovo pod uslovom da mozes da kontrolises voltaze na kartama. Bez toga 4 karte trose same malo vise. Mene struja za 4x7950 kosta oko 5000 dinara mesecno, i vise mi se ne isplati da se cimam sa 12 karti, koje me kostaju 15k dinara mesecno a proizvedu 30k, jer se bojim da uskoro mogu da zarade samo za struju.

Poslednja izmena:
Mojih 7 komada 7950 undervoltovane trose 6900din ali same su na brojilu. Zelena i plava tarifa, ukupno nesto preko 1000KW. To je prosek 200W po karti sa sve konfama, 3x 1020/1250 i 4x 1020/1000 i sve su setovane na 1.05V. Eto cisto da znas okvirno kolika je potrosnja na tim setovanjima pa ti racunaj u koju ces tarifu ici.
Sama potrosnja zavisi od podesavanja tj. kloka i napona. Kada se dobro usteluje masina onda ne trosi mnogo ali zato karta na 1.25V i istom kloku trosi 50% vise struje. Ako se plus ide u crvenu tarifu takav setup jednostavno treba ugasiti, rasturiti i prodati.

Sad izgleda da postaje jesna zestoka kontrola isplata Mt Gox-a... 99% da je on koricen za isplatu BTC-a od silk road-a

Inace mislim da ovo moze da bude i dobra vest jer ce sa BTC a LTC pasti balast droge i mafije....

Uhapsen tvorac silk road-a.. panika je prosla mada ima jos kolebanja

i cena je za cas pala dole i oporavila se malo, sad ko zna sta ce biti

Tek sam malopre video a nemam pojma sta se desilo. Ovo je poprilicno veliki udar. Bas me zanima sta ce da se sada desi na dugorocnom planu.

Tek sam malopre video a nemam pojma sta se desilo. Ovo je poprilicno veliki udar. Bas me zanima sta ce da se sada desi na dugorocnom planu.

Ja se nadam stabilizaciji.... sitni krimosi nek se nauce reda i nek kupuju direktno a ne da se oslanjaju na nekog ko je glumio silu a ispostavilo se da je u pitanju *****... propuste koje je napravio su smesni...

Takodje ne bi bilo lose da se balast silk road-a skine sa ledja crypto valuta

Slazem se. Ali mene brine koliko je love ulazilo tim putem iz kojekakvih izvora i kako ce to uticati na kriptovalute dugorocno. Pretpostavljam da bi trebalo da se smanji potraznja sto bi znacilo pad. E sad, ko zna sta ce da se desi. Mozda malo sjasu s kriptovaluta a mozda udare jos jace u pokusaju da ih uniste.

Pa vidi sad tek vidimo zasto je Gox kontrolisan i detaljno proveravana svaka transakcija, tip je iz USA ako je dizao kes to je 99% radio preko Gox-a...
Takodje cim je silk road pao ljudi ce preci na alternativne sajtove kojih ima odavno i bave se istim ali nisu toliko popularni, takod a bojazni da ce krimosi dumpovat nema :)
Takodje citam bitcoin talk svi se slazu da je long run povoljan jer je skinut balast medija koji vuku silk road povezan sa BTC-em, takodje svaka reklama padom silk road-a iako negativna je povoljna :)

Jedino sto sam odlucio da LTC vise ne drzim na BTC-e i povukao su u novcanik prvi put :p

za sad verujem da je vecina novca koji je ulagan u pricu poticao on narkica, zavisi kako se odvijaju stvari ali ako nema narkica cena ce dole, a za sad radimo samo za struju ako ne i malo u minusu

Meni ne radi bitcointalk forum, jesu ga srušili ili šta? jel nekom radi?

Prilozi

• ub97.jpg
    ub97.jpg
    45.2 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Radi btc-e trenutno. Ko je predpostavio šta će se desiti na vreme mogao je duplo zaraditi. Ja sam npr kasno pokušao i sada sam u minusu jedno 50LTC :D Jedini spas mi je neki panik sel, inače sam kratak. Trabće mu 5 dana da skonta kako mu je neko upao na sajt, koliko je informacija dao, možda i duže...

Može neki savet kako da povučem novac sa mtgox?

Imam 500$ od prodaje bitcoina na računu a nemam pojma kako da ih povučem.
Jel mi znaći nešto ako imam paypal na koji mogu da primim novac?

NE znaci. Evo ovako-- kupis bitcone na gox-u, posaljes na bitstamp prodas tamo i odatle povuces na devizni. Jedina razumna opcija sada ;).

Nazad
Vrh Dno