Pozdrav minerima, da li neko moze da mi potvrdi da li je ova jednacina tacna za izracunavanje BTC/day
D = Difficulty H = Mhash/s
24 / (D * 2^32 / (H * 10^6) / 60 / 60) * 50 = BTC/day
Danas sam poceo da citam o kriptovalutama jos sam zelen, sad cu da se bacim na citanje tog LTC jel mzoe neki link kako se kretao btc i ltc u zadnjih 5-6 meseci neki graf....?
Kako se kretalo sta? Cena, diff?!
Za izracunavanje zarade imas online calculatore gde samo upises snagu i izadje ti dnevna zarada ili mesecna recimo. Kreni polako da citas i ne razmisljaj o kopanju btc-a jer od toga nema nista. LTC ti je bar 5x isplativiji kad odbijes struju. Tu jos mozes da ucaris nesto ali ne racunaj na neko brzo bogacenje i sl.![]()
Najveca nepoznanica u celoj prici mi je mesecni izdatak el. energije ima milon nekih zona, zapravo moze li neko da mi kaze koliko sistem od ~1250W trosi struje mesecno 24/7 u Srbiji u dinarima?
Jesi li siguran da stvarno trosi toliko ili na tvom napajanju pise toliko?
Ako trosi 1.25 kW po satu to je ~900 kWh mesecno. Sracunas koliko bi trosio u visoj a koliko u nizoj. Proveris kakvo brojilo imas i ovde ubacis te podatke:
http://www.elektrosrbija.co.rs/kalkulator/cirilica.htm
Ako 2/3 potrosis u visoj i 1/3 u nizoj tarifi, sa uobicajenim dvotarifnim brojilom i trofaznim prikljuckom, uz instaliranu snagu od 11KW, mesecni racun ce ti biti ~6.500 dinara. (odbij RTS pretplatu)
Tek sam malopre video a nemam pojma sta se desilo. Ovo je poprilicno veliki udar. Bas me zanima sta ce da se sada desi na dugorocnom planu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari