Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ljudi imam "mali" problem. Rešio sam da "modujem" kućište kako bih mogao da koristim extendere na mojoj ploči i da eventualno proširim "rudnik" za još 2 kartice, i naišao sam na prvu prepreku.
Prvo što sam uradio je da isprobam da li extender radi, spojio sam grafiku, preko extendera u "glavni" pci-e slot, upalio komp, upalilo se sve, pustio je da kopa, radi, reko ok, aj da probam drugi pci-e slot, upalio, radi rudnik.
I reko aj sad da probam obe kartice preko extendera, pošto me mrzelo da experimentišem sa obe kartice preko extendera, "ubo" sam karticu u slot na ploči, a drugu karticu preko extendera u slot u kom sam isprobao prvu karticu, kad ono, cvc, ne vidi karticu, probam je u pci-e 1x slot, opet je ne vidi, utaknem je normalno bez extendera, radi naravno.
Jel imao neko sličan problem?

Da nisi sjebao extender? Ako ga savijes na kraju desava se da se neki pin otkida. Ja sam 2x lemio ekstendere. E sad, ne mora da znaci da je to u pitanju...
Proveri i jesi li do kraja utakao ekstender.
Koja je ploca u pitanju, koje napajanje? Jel koristis jedno napajanje ili si dodao jos jedno?

Jel bilo reci o ovome?
http://www.butterflylabs.com/monarch/

Nesto mi nije jasno kako je na jednu graficku stalo 600ghs...

Al ce neko da se namlati para.. A najjaci mi deo za delivery kobajagi novembar...
A onda kazu ovo
However, we do recommend you keep your remaining 65nm orders and take delivery because you'll get your mining gear much sooner. 28nm products won't begin shipping til year end and the network hash rate is expected to be much higher at that time.
ovo kad god stigne nece da se isplati jer ce diff da bude toliki da ulozeno ne moze da se povrati nikako... Mozda i gresim, ne znam...

Brutalna snaga na tolicko mesta i odlicno spakovan uredjaj. Ali cifra je jako ozbiljna a decembar je daleeeeeeko. Pitanje je dali ce i tada krenuti da isporucuju. Koliko god da to sjajno izgleda ja se od njih nebi usudio ni kliker da kupim ;)

Jel bilo reci o ovome?
http://www.butterflylabs.com/monarch/

Nesto mi nije jasno kako je na jednu graficku stalo 600ghs...

ovako nesto je trebao ATI da izbaci jos pre godinu dana, ima svu potrebnu tehnologiju , znanje a trziste je u tom trenutku bilo ogromno i takve bi karte bile dostupne svima u svetu pa bi tako svako od nas mogao da naruci svoje primerke u le..i-ju npr. i dobije iste na kucnu adresu, tim potezom bi izbacio sve ove kineze i ostale divlje proizvodjace asic uredjaja koji zavlace svoje kupce i odlazu isporuke po godinu dana ....

Poslednja izmena:
Pa trebali su ali nisu. Da su uradili to mogli su da traze para koliko hoce i svu bi lovu dao na tako nesto bez problema. Mada opet bi bio problem dobavljivosti. Nebi mogli da nastanciju dovoljnu kolicinu ali bi mogli cenom da se brane.

Da nisi sjebao extender? Ako ga savijes na kraju desava se da se neki pin otkida. Ja sam 2x lemio ekstendere. E sad, ne mora da znaci da je to u pitanju...
Proveri i jesi li do kraja utakao ekstender.
Koja je ploca u pitanju, koje napajanje? Jel koristis jedno napajanje ili si dodao jos jedno?

Ma probao sam extender opet, ivadio karticu sa ploče i ovu drugu stavio u taj slot (jedini 16x) i radi, probao u drugi slot, radi, ali kada je jedna utaknuta, on ne radi :S
Ploča, napajanje, grafike, sve iz potpisa, znači gb 790xta ud4 ploča, hx650W

Ko zna u kakvom su "dilu" AMD i ASIC kompanije... Realno zarada je bila moguca za njih ali neko tu nesto muti... Pre-orderi, kasnjenja, uplate unapred....

Ma probao sam extender opet, ivadio karticu sa ploče i ovu drugu stavio u taj slot (jedini 16x) i radi, probao u drugi slot, radi, ali kada je jedna utaknuta, on ne radi :S
Ploča, napajanje, grafike, sve iz potpisa, znači gb 790xta ud4 ploča, hx650W

Probaj da eksperimentises, menjaj slotove. Meni su sve 4 grafe htele da prorade samo kad sam ih ubo u 1, 2, 4 i 7 port. Svaka druga kombinacija dovodila je do toga da se jedna ili dve karte ne vide od 4.

Ubodi jedni po jednu kartu. Svaki put reset masine i tako redom. Kada dodje ev. da nevidi sledecu promeni joj slot pa vidi...mora da proradi...naravno ako su slotovi iextend. ispravni.
Zaboravih. da li napajanje ima snage dovoljno da podrzi sve te kartice?

Poslednja izmena:
Ubodi jedni po jednu kartu. Svaki put reset masine i tako redom. Kada dodje ev. da nevidi sledecu promeni joj slot pa vidi...mora da proradi...naravno ako su slotovi iextend. ispravni.
Zaboravih. da li napajanje ima snage dovoljno da podrzi sve te kartice?

Ma radi mašina već više od 5 meseci ovako, nije do napajanja, probao sam sve varijante, extender je ok, aj da napišem ovako šta ima ploča :)
pci-e 1x
pci-e 16x
pci-e 1x
pci-e 8x

E sad, kada je jedna kartica, ona radi u 16x i 8x ok preko extendera, i jedna i druga kartica. Kada jednu karticu ubodem direkt u taj 16x slot onda mi druga ne radi preko extendera ni u prvom 1x ni u 8x slotu. Nisam probao da obe kartice idu preko extendera jer mi je malo problem da ih fiksiram ovako u kućištu

EDIT:
Sad sam ih isprobao da je ova iz 16x slota na extenderu i tako radi i to sam iznenađen temperaturom :) na 55% temperatura mi je sada 66*C dok je kartica koja je u računaru (otvorenom naravno) na skoro 80*C, vidim ja da će to da leti van kućišta :) Samo da napravim nešto pametno da može i računar da se koristi :)

Poslednja izmena:
Uf video sam to danas. A juce mi rekose knjigovodje da trenutno pokusavaju da se rasprave sa poreskom za 3 klijenta (nece da mi kazu za koje cifre, ali su vece). Ali mrka kapa. A u poreskoj su im rekli da cim pohvataju krupne poreze i smognu ljudstva, pocece da oporezuju i sitne pa makar to bilo i 100e mesecno. Sto se tice duplog oporezivanja, boli ih da li je porez vec placen u nekoj zemlji, placas i ovde ukoliko nemamo ugovor sa tom zemljom o odbijanju poreza. A ja cisto sumnjam da sa nekim imamo ugovor, tako da odbitak ostaje mrtvo slovo na papiru... Mora da im je skrenuta paznja na freelancing, a sada je posle pojavljivanja na tv i na bitcoin. Preostaju samo alternativne metode isplate.

Untitled.jpg.... amin :d...

Jos jedan blok pa... :banghead::thumbdown:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1377353101334.jpg
    uploadfromtaptalk1377353101334.jpg
    12.2 KB · Pregleda: 122
Sad cekamo 1 Ph/s ...

Dif jos malo pa stotka

Sta li sada misli kreator BTCa...*****ali mu ideju prevaranti...

Ma kakav crveni oktobar mloooooogo ranije:smash:

Ja sam mislio da su do sad svi vec pogasili kartice sto se BTC-a tice?

Naravno da niko vise ne kopa BTC osim onih koji su osudjeni na prASICe. Ovaj Coinotron poceo mnogo da zeza, prebacivanje mu traje po 6-7 sati i vise

Poslednja izmena:
Sta si prebacivao?
Mislim da to nema veze sa coinotronom. Nekada ume tako da se razvuce ali nikada i ne cekam da legnu.

Nemojte vise raditi transakcije bez fee-a kao sto neki salju sa Gox-a, od nedavno vecina rudara ne prihvataju transakcije bez fee i jako tesko prolaze a mogu i da ne prodju (vrate se nazad)

Pa prosto da ti prebaci FTC ili LTC sa coinotrona na btc-e

Vrh Dno