Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

do pre 15 dana se moglo komtno zaraditi na oscilacijama tipa kupiš za 115 prodaš za 132, al to više neće biti moguće, jer ovo samo pada... nadam se da debelo grešim..

Problem je sto botovi i ozbiljni mesetari operisu sa daleko manjim marginama zarade nego ovo o cemu mi pricamo. Oni rade sa kolicinom, tako da im cesto i 2 dolara znaci

Sa druge strane, dnevni proizvedeni BTC ne utice na cenu, makar svi bili prodati (a nisu), koliko god ASICa bilo, mreza ce uraditi retarget tako da se pravi oko 3600 btc dnevno ako se ne varam

Poslednja izmena od urednika:
Moze i da se posmatra da ce sve teze biti proizvesti jedan BTC, da ce on postajati sve ekskluzivniji, a time i skuplji.

I ovo sve stoji dok su sume male, pitaj nekog ko je povukao par hiljada usd kako je prosao :)
Cestitka iz poreske za godisnji porez na dohodak gradjana i poziv kod sudije za prekrsaje - 5000 RSD kazna :) zbog neprijavljivanja istog.

Btw, info u vezi sa isplatama, provizijama, porezima:
Ovako su meni objasnili u banci a kome ćemo verovati ako ne bankarima :)

A ako te uzmu pod skener onda http://www.poreskauprava.gov.rs/pdf/PorezNaDohodak.pdf
"clan 85" i "clan 86" koji kaze da se sve iz clana 85 oporezuje po stopi od 20%. A ono sto ti ostane ako predje 36 prosecnih mesecnih plata jos 10% pa na gore.
Dok je mala cifra nisi im zanimljiv, ali nije se zezati sa vecim ciframa jer je jako tesko objasniti porezniku da si ti povukao ukupno 10.000 eura sa bitstampa a pre toga platio 12.000 kartice i u medjvremenu 3000 eura struju pa si jos u minusu a kod njih si u debelom plusu.

Da nije poreza svi bi nudili uslugu povlacenja love sa bitstampa na 2% ili 3%.

Sa druge strane, dnevni proizvedeni BTC ne utice na cenu, makar svi bili prodati (a nisu), koliko god ASICa bilo, mreza ce uraditi retarget tako da se pravi oko 3600 btc dnevno ako se ne varam
Kad je dnevno bilo potrebno 40.000 dolara da se otkupe svi napravljeni novcici ja sam se brinuo da ce ponestati sveze love.
Sad treba dnevno 500k pa ne utice na cenu kad je sve normalno, ja se i dalje brinem :)
Problem je sto u zadnje vreme cena ide dole na vecim obimima. Znaci neko se istovaruje. Ali nije mi jasno kako uzme dolare kad bitstamp ne isplacuje. Mozda prema kini ide lova.
Spekulise se da ce cena tek da pada kada kinezi krenu da unovcavaju BTC od preordera za cipove jer ce im trebati lova da pokrenu proizvodnju.

Poslednja izmena od urednika:
Kad je dnevno bilo potrebno 40.000 dolara da se otkupe svi napravljeni novcici ja sam se brinuo da ce ponestati sveze love.
Sad treba dnevno 500k pa ne utice na cenu kad je sve normalno, ja se i dalje brinem :)
Problem je sto u zadnje vreme cena ide dole na vecim obimima. Znaci neko se istovaruje. Ali nije mi jasno kako uzme dolare kad bitstamp ne isplacuje. Mozda prema kini ide lova.
Spekulise se da ce cena tek da pada kada kinezi krenu da unovcavaju BTC od preordera za cipove jer ce im trebati lova da pokrenu proizvodnju.

Ako se malo bolje udubis u ordere videces da neko botovima drnda cenu. Razbije 100 btc u 10000 ordera i u napad

clan 87 je kao sto i ime kaze "GODISNJI porez na dohodak gradjana". On se obracunava na ovo sto ti je ostalo kad platis porez na ostale PRIHODE.

Члан 85
Осталим приходима у смислу овог закона сматрају се и други приходи који по својој природи чине доходак физичког лица , а нарочито:
EDIT: malo smo skrenuli sa teme, trebalo bi da postoji negde na forumu prica o ovome.

Poslednja izmena:
ja bi bilo najsrećniji da grešim, i sve se nadam da će me neko ohrabriti ovde u tome ;)

Ima tema na bitcoinbalkan i iskustva (nimalo prijatna) onih koji su probali.

samo vi napred , anonimne dojave su u modi....
nemojte zaboraviti kako je KobajA proso ....

Član 168**

Novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara, kazniće se za prekršaj obveznik fizičko lice ako:

1) (brisana)

2) ne obračuna i ne uplati porez samooporezivanjem (član 100a);

3) ne izvrši uplatu poreza ili ne izvrši uplatu u propisanom roku (član 112.);

4) - 6) (prestale da važe)

Novčanom kaznom od dvostrukog do desetostrukog iznosa poreskog duga, a najmanje 5.000 dinara, kazniće se za prekršaj obveznik fizičko lice koje prekršajnom radnjom iz stava 1. ovog člana izbegne plaćanje poreza.

Interesantno kako taj Satoshi ili kako se vec zove ne uradi nesto da svi ovi Asic smrdovi ispuse i da raja nastavi da uzima pomalo suski sa svojim grafikama,jer to je glavna poenta Bitcoina.Give power to the people,bar kako sam ja shvatao_Ovaj ce se raspasti od para i bice jos njih hiljadu-dve a ostali opet ostaju kratkih rukava.Totalno gubi smisao cela prica i cudi me da je tako nesto dozvolio.

mozda ce da ih pusti da se opuste, i onda hard fork, ako je to uopste moguce

jel neko prodavao novcice na ebay'u? Vidim da ih ima ali mi je glupo tamo prodavati novcice? Sto je najgore, vidjao sam bidove dobrim iznad realne cene i to od 5-6 raznih bidera za isti item. Mozda je neka navlakusa ili stvarno ima onih koji placaju? Mozda se osecaju sigurnijim na ebay'u od zvanicnih (njima nepoznatih) sajtova za bitcoin's?

na ebay kao prodavac nisi zasticen, ukratko, prodas nekom bitcoin on ti posalje paypal, ti my posaljes bitcoin, onsaceka neko vreme i uradi dispute, ostajes bez novca jer prodajom digitalnih dobra nemas zastitu.. ukratko

Interesantno kako taj Satoshi ili kako se vec zove ne uradi nesto da svi ovi Asic smrdovi ispuse i da raja nastavi da uzima pomalo suski sa svojim grafikama,jer to je glavna poenta Bitcoina.Give power to the people,bar kako sam ja shvatao_Ovaj ce se raspasti od para i bice jos njih hiljadu-dve a ostali opet ostaju kratkih rukava.Totalno gubi smisao cela prica i cudi me da je tako nesto dozvolio.

+1
Sistem je napravljen da bi svi radili. A ne za pohlepne barabe.

Svi mi smo pohlepni po malo, sta smo uradili, otisli u prodavnicu, kupili kartice, namestili da rade i sada navijamo a u glavi se samo vrti sat x dan x mesec x godina :)
I koliko god da imamo snage malo nam.
Ljudi su ulozili u ravoj, napravili cipove i sad skupljaju neko vreme kajmak, ali fizicki je jako tesko pustiti to sve na mrezu. Sto rece Arow u zlatnoj groznici su najvise zaradili oni koji su prodavali lopate.
Sad ce nastati trka ko ce pre uspeti da pusti cipove na trziste. Jer oni su laki za distribuciju i brzo se stancuju.
Mi treba da razmisljamo u pravcu kupovine cipova, ploca i da ovde sastavljamo masine. Tako ostajemo u poslu i ne zaostajemo mnogo. Za Avalon minimum 10.000 koamda ili 800 BTC. 2,7TH snaga, mozda bi se trebali organizovati pa da pokusamo skupiti :)
Ako se skupi ozbiljna ekipa ja sam unuta sa 80 BTC

Kasno je sad za narudzbu 10 k chipova avalona. Sad treba juriti/cekati nesto bolje. Sledecu generaciju, izradjenu u 65 nm. Dok.stignu tih 10 k u srbiju, bice oktobar. Plus sto.su neophodne SMT masine za to da se sklopi.

Logisticki jako zahtevna akcija.

Poslednja izmena:
Zasto su smradovi? Izvini, to se zove poslovni rizik. Ljudi koji su razvili Asice su rizikovali na nekoliko stepenika:
1) prevarom su nabavili lovu za start (prakticno na isti nacin koji je primenio Bil Gejts sa IBMom) - tu je moglo stosta da podje naopako
2) ulozili su tu lovu u nesto virtuelno i nepostojece u nadi da ce cena i rentabilnost da skoci - i ovde su mogli da se *****u i da btc jednostavno pukne kao ideja i propadne
3) rizikuju jos uvek da im neko ne stane za vrat zbog cele price.

Drugim recima, haters gonna hate. Od mene: respect. Odlican potez, vrlo lukavo sproveden. A imali su i srece. No, nakon bitke su svi generali pametni - a sta ce biti sad? Ko voli rizik, nece mu smetati niska cena btca - naprotiv. Ulozice u to i mozda ce mu se kasnije isplatiti. A mozda i ne. Ostaje da se vidi, a ja u medjuvremenu odoh po kokice :)

Svi mi smo pohlepni po malo, sta smo uradili, otisli u prodavnicu, kupili kartice, namestili da rade i sada navijamo a u glavi se samo vrti sat x dan x mesec x godina :)
I koliko god da imamo snage malo nam.
Da ali sa kojim ciljem?Da mogu da uzmem veci paket interneta da brze skinem film,da ne moram letovanje da placam na rate,da ne vozim auto od 300e registrovan,da ne gledam u seven days kroasane kao u investiciju kad treba klincu za uzinu....to tesko da se moze svrstati u pohlepno.
Ono sto su oni uradili-"ulozili" donece im ferarije i bahame svaki mesec dok milioni opet gledaju ceznjivo u seven days....TO JE POHLEPA

meni je najcudniji ATI u celoj prici jer ne reaguje, realno ima svu potrebnu tehnlogiju , proizvodna postrojenja , obucene inzinjere, lako je mogo a i sad nije kasno da izbaci proizvod tipa ATI mining card i sa svojim proizvodnim potencijalom bi lako zatrpao trziste stvarno kvalitetnim i pouzdanim uredjajima koji bi mogli da budu externi ili interni i BILI BI DOSTUPNI SVIMA a cela ova AVALON i ostale ASIC price bi ubrzo bile zaboravljene... onda bi naravno svako od nas mogao da naruci svoje primerke kod A..ija ili nekog drugog uvoznika ...

Poslednja izmena:
Nepravda pa to ti je!
Taman ste lepo mogli od toga da zivite a da prstom ne mrdnete i eto ti sad, banda alava vam sve pokvari...

nismo mi pohlepni, pohlepni su doktori, ministri i ovi ostali, ovo u sta smo mi ulozili je samo jedan biznis, kome ce se koliko isplatiti to vec zavisi od tajminga i ulozenog

Ja kad bih imao takve "poslovne rizike" ne bih mogao da spavam,ni da pustim dete napolje.I sve dok ima takvih koji im skidaju kapu ova Srbija ce biti bas ovakva kakva jeste,ili gora....

@nesic1

I ti masis poentu,nije bitcoin nikakav biznis,to je nacin da mali covek sa malo rada i ulaganja dodje do neke postene cifre da se pomogne.Bar je delovalo tako do skoro :)

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem Srbija ce biti takva dokle god svi samo gledaju da prstom ne mrdnu a da im pare same dodju... zvuci poznato?
Kupovanje opreme za mining nije ulaganje i investicija, to je kocka i budalastina.
A mali covek brzo raste, cim oseti novac.
Vama je izgleda ok uloziti taman toliko koliko vi mozete, sve preko je pohlepa :)

Poslednja izmena:
ajde lazo ako imas neki problem idi se leci , pusti ljude koji pokusavaju da zarade koji dinar sa strane na miru , kad vidis da si nepozeljan lepo se skloni, sto uvek cekas da te neko napljuje ... mozda to volis???
imas svoj GTX 570 smrdljivi, idi igraj neku igricu za balavce i truni u svojoj mrznji sto je neko uspeo da od ovoga napravi posten biznis , neko je pokusao pa ga je neko (ja sumnjam na tebe) prijavio carini , mnogi od nas ne placaju struju al kako ces to prijaviti i kome , tako da zaboravi ovu temu , ostani tamo gde jesi i gledaj svoja posla...

Zar ne rekoše da će da banuju Lazu ako opet dođe da truje ove teme?

Banuju PS hejtere kad dođu u PS temu, banuju Apple hejtere kad dođu u Apple temu, pa red je da banuju i Lazu. Ja ga razumem s jedne strane, grize Cojones zbog toga što i on nije uzeo neki evro preko svoje gastarbajterske plate, pa sad jedva čeka da se ovde nešto dogodi i da dođe da likuje. Mislim da bi bio najsretniji čovek na svetu kad bi čuo da su nam zaplenili naše koine i devize, a kad bi nam zaplenili i kartice leteo bi na Mesec od sreće.

Vrh Dno