Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

btcguild izgleda da jako slabo radi na getworku....spominjah problem jedna mashine od moje devojke na 50btc-u i bamtu,
prebacih je na guild na non strtum server i umesto 0.05 btc-a zaradio kompic za 24h samo 0.037...a radio punom parom non stop, sa skoro 99% iskorishcenosti, nije mi jasno nishta.
e sad, shta raditi....juriti treci neki pul, drndati se na linuxu i stavljati novi cgminer pa stratum....

getwork na guildu je trenutno na pplns ali zato stratum radi kao doxa,od kada sam batalio parking zbog onog glupog dgm-a sam na guildu i zadovoljan sam jedino sto je fee velik...

izgleda proradio 50BTC, samo je pitanje na kolko dugo... :)

@kobaya
stvarno svaka ti cast

Ja tek juce saznao da postoji ovako nesto. Sad cekam prvi prosek na deepbit. Jer nema ni 10 minuta kako sam stvorio radnika. Sad razumem abnormalnu potraznju za ati karticama na KP.

Ja testiram dan-dva bitminter, 50btc mnogo nesto oscilira, reject-uje ...

Najzad masine sklopljene do kraja. :)

RvqRSvt.jpg

qC8lplB.jpg

To braticu a ne kao ja sto se neckam kao nevina devojka :)

ja se nisam najbolje snasao u pocetku, ali uspem da pokrenem GUIminer na slush's pool. Skinuo sam neke cuda drajvere, sad sljaka. Probavacu ovih dana dok se ne upoznam dobro sa funkcionalnosu. A posle toga, sledi kupovina hardvera.

Bez radeon kartica se ne isplati. Tako sam i ja krenuo da isprobavam sa gtx460. Probaj https://bitminter.com/ imaju svoj program za kopanje (java) , samo kliknes start. Za pocetak i upoznavanje odlicno.
Ne ocekuj puno ali da ima para ima.

Bez radeon kartica se ne isplati. Tako sam i ja krenuo da isprobavam sa gtx460. Probaj https://bitminter.com/ imaju svoj program za kopanje (java) , samo kliknes start. Za pocetak i upoznavanje odlicno.
Ne ocekuj puno ali da ima para ima.

Ukljucio sam ga i sljaka. Ucinak je 0.0040 bitcoina po danu. Sto bi za mesec dana bilo 0.1200 ako sam lepo izracunao. Sto kad bi se prevelo u pare bilo 10-ak evra za mesec dana, ako sam i to dobro izracunao gledajuci vrednost bitcoina. A gtx295 ce potrositi minimum 20 evra za mesec dana. Minimum minimuma, sto znaci da odmah prelazim na ati.

Zar 7850 ne bi trebalo da pravi malo vece pare?

Dobro sam prokalkulisao. Jedino me interesuje gde mogu da proverim status na bitminteru koliko sam meda nakupio?

meni ovde nije nista jasno? da li je ovo pokusaj kradje? ja se ne secam da sam slao ovu transakciju od 3.75btc-a, ovu od 10 sam slao na menjacnicu da zamenim za novac a ovu od 3.75 se ne secam da sam slao, sada sam poslao sve na btc-e i pise mi da je poslato onoliko koliko i treba da imam 21 dok u blok chainu pise 17 a sa ove druge kao da je poslato 3.75 ja njoj nemam pristup niti znam cija je? da li je moguce da je neki malware poslao a da mu je njegow walet bio offline i on nije primio, i sada kada sam ja poslao svih 21 ono je povuklo od njega? mada u mom waletu stoji samo transakcija od 10btc-a koju sam i poslao, ova druga je nema nigde?

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Jel prodavao neko btc uzivo? Vidim da ima dosta ljudi koji kupuju (na kp) pa pretpostavljam da je daleko brza prodaja i sa manje provizije.

Pozdrav ljudi, moze par pitanja?
Sta se desava sa tim asic-ima iz Nemacke, je l' moguce to i dalje preorderovati kod kolege forumasa? :)
BTW, Slusao sam neki nedeljni podcast na youtube-u, plan b, neki geekovi koji su u bitcoin prici od starta, pa spekulisu o tome da ce kada legnu Batch-evi ASIC-a koje treba da isporuce Avalon i BFL da podignu mrezu za 50TH najverovatnije, ali i da ljudi kojima ASIC-i tek tada stignu (kraj leta) ce imati racuna da ih drze. Zato sam se zaiteresovao, da mozda porucim jedan/dva, ako je to uopste moguce? Sta kazete? Ima li ovo smisla sto ja pricam? :D
Edit:
Sastavljen i prvi rudar :D

3x7790 @1200Mhz - malo preko 900Mh/s
Ime workera: AlijaSirotanovic na BTC guild-u :D. Radi u pplns rezimu, sakupio 0.5 coina za 10-ak dana, pod nizim klokovima (sveukupno oko 800Mh/s), jer mi je tek prekjuce stigao preko potreban ekstender da bih razdvojio kartice.

Prilozi

• xuKXCLn.jpg
    xuKXCLn.jpg
    460.2 KB · Pregleda: 158
Poslednja izmena od urednika:
Jedno je ocigledno u ovoj zaradi. Koliko para, toliko muzike. Danas sam poceo da proucavam rudarenje, ali to sam zakljucio da postoji neki prosek. Kupis jeftiniju karticu, klokujes je da bi zaradio vise para, i zaradis, a i dobijes veci racun.

@Alyx Vance Super makina. Jel imas na extenderu molex ili moze bez? Bilo bi dobro kad bi mogla jos neka graficka da se doda. Jesu li naponi zakljucani na tim grafickim karticama? Koje je to napajanje?

Jel moze neko od iskusnijih da kaze koliko je zapravo struja u celoj prici, a rudari u kucnoj varijanti? Ja racunam za svoje 2x6970 i ostatak da vuce recimo 700w na sta dobijem da je to oko 4000 din mesecno struje a po bitcoin calcu mogu da zaradim ~130%.

@Alyx Vance Super makina. Jel imas na extenderu molex ili moze bez? Bilo bi dobro kad bi mogla jos neka graficka da se doda. Jesu li naponi zakljucani na tim grafickim karticama? Koje je to napajanje?

Hvala, potrudio sam se. :D
Nemam molex na extenderu, za sada nema problema, nije se zapalilo nista. :)
Naponi nisu dirani, mislim da nisu zakljucani. Koristim MSI Afterburner za OC kartica. Memoriju sam downclockovao na 750MHz, a GPU setovao na 1200. Ventovi su na auto podeseni.
Temperature kartica, posle 48 sati rada su 73 (ova na primarnom pci-e, do cpu-a), 63 (na "dnu" ploce) i 68 (izdignuta).
Mislim da je moguce ubosti jos jednu karticu bez ikakvih problema (samo da mi stignu ostali ekstenderi), mozda cak i vise, mada ne znam koje je ogranicenje mining aplikacija kada je broj kartica u pitanju.
Ovu izdignutu sam ubo u pci-e 1x slot koji se nalazi iznad primarnog pci-e 16x slota, a koliko sam saznao obicno ploce disable-uju taj 1x slot kada ubodes graficku u glavni, sto se kod mene nije desilo, kao sto se vidi na slici. :)
Napajanje je TT Toughpower modularno, 650w:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=94

Bas cudno toliko da se greju ovi GIGABYTE modeli inace sve ti je super skockano plus napajanje je fenomenalno sa srecom nek ti je sve

^Pa ne znam, po meni su ovo OK temperature. :) Ova do procesora se vise greje, jednostavno ova poslednja greje vazduh koji ona usisava i otuda 73 stepena. Probacu manuelno da podesim ventilatore.
Kolika bi trebala da im bude optimalna temperatura, uzmi u obzir da sve tri rade na 1200MHz?

samo im nedaj preko 75 C i gledaj si rabotu , nemoj ni mnogo da im obaras temperaturu jer ces onda brzo ubiti ventove ....

Cuj da li vrijedi :d kad sam ja sa 400 mh/s napravio za 15-20 dana oko 1.5 btc-a, sve ti je jasno... :D

Za 20 dana ces u idealnoj varijanti da napravis 0.4 BTC sa 400MH/s, da rade 24/7

Nekada je bilo drugacije, sada vise ne! Dakle, to moze doneti oko 33.3 eura po danasnjem kursu BTC-a, sto je smesno u sustini, u odnosu na buku koju moras trpeti i struju ulozenu za skidanje temperature u prostoriji, ako "rudaris" sa svojom karticom, sto je besmisleno apsolutno!

Zato nije ni cudo sto je ovaj hobi toliko omiljen kod ljudi iz unutrasnjosti, jer tamo svako ima kucu sa podrumom/suterenom/supom i sl. i naravno, jelte, struju povoljnije :)

Vrh Dno