Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

malo gledah cene:
i troumim se oko ovoga,

konfe sa 7850 uracunat HDD

7950 ide na flesh+bamt

44263596.jpg

23792256.jpg

18592597.jpg

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako da iskljucim dinamicki klok 7870 xt,stalno seta izmedju 925 i definisanog kloka?

Ne gledaj MSI uopste. Em je jeftiniji em je Vapor bolja karta! Ja bih isao na 2x Vapor-x. Mislim da bi tu masinu mogao i 630W TT da gura ali svakakio podrzavam jace napajanje.

Meph!sto je napisao(la):
Jel zna neko kako da iskljucim dinamicki klok 7870 xt,stalno seta izmedju 925 i definisanog kloka?
Digni power limit.

sad videh da sam promasio temu :smash: ali dobro ista je namena

trebalo bi da dobijem
4x7850 = 1300Mh (94.150din)
3x7850 = 960Mh (73.151 din)
2x7950 = 1100Mh (81.595din)

ima i u oglasima cela konfa 3x6970 za 650e (72.000din) ~ 1300Mh? (sa repariranim grafama)

Poslednja izmena:
prva konfiguracija ti je najjeftinija, ja bih išao na to. evo je moja msi kartica krcka po vrućini samo bije. jes da ću da zaradim 0.1btc za mesec dana, al to je druga stvar :)

Komp iz potpisa 1x7970 na 1200MHz i 1200mv druga grafika na 1100MHz i 1174mv 580w iz uticnice

580W iz utičnice kada sve nagaziš, i obe karte i CPU? Ajd pusti mining i poteraj Linx AVX... Molim te za neki screenshot ili kratki video.

Pisem u BItcoin temi pa stim se zna i sta radim i kako radim tako da se unapred zna da tada CPU jako malo radi svega 1-3% . Sto se tice tvog zahteva nemma bas vremena za to .

M_M je napisao(la):
580W iz utičnice kada sve nagaziš, i obe karte i CPU? Ajd pusti mining i poteraj Linx AVX... Molim te za neki screenshot ili kratki video.

Sta si ti poludeo? Ko ce normalan to da radi? Mi smo kopaci ovde i ne pokrecemo linx na celeronima :D

Pitanjce: da li je xfx pro 850w core edition dovoljan za 6850 i dve 6970, mining ltc i btc? ostatak je konfa iz potpisa.

Pitanjce: da li je xfx pro 850w core edition dovoljan za 6850 i dve 6970, mining ltc i btc? ostatak je konfa iz potpisa.

U prvom postu u ovoj temi imate link ka odličnom sajtu gde možete pročitati koliko koja kartica troši. Već je previše sličnih pitanja na koja je bilo odgovora.

Jeste

@SuperStarr nije problem da znaju koliko koja kartica trosi, vecina nema predstavu koliko ima kvalitetno i jako napajanje.
Ali to svakako nije tema za ovaj deo foruma...

Poslednja izmena:
OK, dodaćemo linkove ka renomiranim sajtovima koji se bave testiranjem napajanja.

najbolje bi bilo recimo da se stave primeri, 2x7950 tera to napajanje, 3x7950 tera to napajanje, 2x7970, 3x7970....

Ne moze to niko da ti kaze jer nije isto 900/625 na def naponu i 1200/1250 na 1.2 naponu jer ce u drugom slucaju karta trositi duplo vise struje ;)

na GPU Review možete da štelujete frekvencije i tako izračunavate potrošnju i za OC-ovane karte.

najbolje bi bilo recimo da se stave primeri, 2x7950 tera to napajanje, 3x7950 tera to napajanje, 2x7970, 3x7970....

Ne moze tako, izbor napajanja je jako veliki. Moze jedino da se napise za svaku seriju amd-a koliko trosi na stock podesavanjima i def naponu, a koliko kada se klokuje nesto prosecno sto vecina koristi. Neka sabira svako kako hoce i neka kalukulise, pa onda neka gleda koje napajanje da pazari. Za napajanje ili neka pitaju u drugom delu foruma namenjenim za iste ili sto kaze SuperStarr neka citaju reviewe sa raznih sajtova koji su testirali ta napajanja.

e onda i to sto kazete, tako je najbolje, da ne bude posle pa rekli ste... :p
bajdivej ponuda napajanja nam je ocajna

4xAsus + masina 800W iz stekera na btc-u, na ltc-u malo vise ali nemam sad aparat da merim.
BTC 1.087V (def), 1050/625MHz 66-68c 31-33% 550Mhash-a po karti
LTC isto def 1020/1250MHZ 67-70 32/35% 590Khash-a po karti (neki vidim da cupaju i preko 600 ali to kod mene nece ma sta radio).

Ako su 7970-ke izasle jako povoljno onda sto da ne, to je jedino sto bi opravdalo takvu kupovinu.

Zaboravio sam: 29c je u prostoriji i karte sljakaju LTC bez nekog veceg znojenja. Maaada BTC im daleko vise prija. Kada pogledate cifre i nije ne znam kakva razlika ali kada udjem u prostoriju jednostavno se oseti razlika kada se kopa ltc. To je samo 1-2% veca brzina venta ali tacno se oseti da je masina vise opterecena, ne mogu da vam objasnim to.

Odlicne temperature za tako nizak % obrtaja. Jedina mana DCU II je sto ne podnosi ispod sebe nikakvu karticu, tj minimalno rastojanje bi bilo bar 15cm.
Ja na 960/1250MHz dobijam ~580KH/s, i to mi je sweetspot jer kartice rade na samo 1.0v. Moze se dobiti i nekih ~670KH/s, ali to nije optimalno ni po jednom parametru.
Ps. I opet, nije tesko ohladiti jednu masinu, ali kad ih se ima vise, situacija se iz korijena mijenja...

Nije to bas tako nizak broj obrtaja, sapphire dual-x na 50% ima isto kao asus dc na na nekih 32%, razlika je u max 0/min...

Rapture je napisao(la):
Nije to bas tako nizak broj obrtaja, sapphire dual-x na 50% ima isto kao asus dc na na nekih 32%, razlika je u max 0/min...

Kako nije nizak broj obrtaja?! Sam si rekao da je to kao dual na 50%. Znam sta si zeleo da kazes ali poredis babe i zabe.
Dual-x ima ocajno tanke ventilatore koji traze daleko veci broj obrtaja da bi hladilo kartu za razliku od vapor-x koji je najslicniji Asus-u.
Njih dve se vrte poprilicno sporije od drugih karti i imaju dosta vise lufta za ove vrucine ;)

demios je napisao(la):
al se srozao btc :(
Nisi bio tu kad je bio 70 inace nebi kukao :D

Poslednja izmena:
Kako nije nizak broj obrtaja?! Sam si rekao da je to kao dual na 50%. Znam sta si zeleo da kazes ali poredis babe i zabe.
Dual-x ima ocajno tanke ventilatore koji traze daleko veci broj obrtaja da bi hladilo kartu za razliku od vapor-x koji je najslicniji Asus-u.
Njih dve se vrte poprilicno sporije od drugih karti i imaju dosta vise lufta za ove vrucine ;)

Ja ti kazem da asus na 32 i sapphire na 50% imaju isti broj obrtaja nekih 1800, max za sapphire je 3200 za asus 3450, malo se nelogicno ocitavaju procenti, u globalu sapphiru treba nekih 300 obrtaja vise da bi "ohladio" kartu, pritom asus opet ima za 6c nize t...

koje pare? ja to odma shaljem, ne igram se berze, n'umem ja to :D

Hmmm....dali iskoristiti pad cene BTC-a,pa sad pazariti po nizoj ceni,i nadati se da ce opet otici preko 100 usd/e? ;)

Nazad
Vrh Dno