Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

pa koji miner da koristimo? ja imam 7850 karticu sa guiminer mi je proradilo odmah iz prve sve. ima predefinisan profil za moj pool (deepbit sam izabrao) samo uneseš user name i pass. na šta da se prebacim da je tako jednostavno?

Pa koristio sam diablo dosta vremena i bolji je, ali ovde nije radio (na bitparkingu) pa sam zato na guimineru. Odgovaro mi iz razloga sto mogu da isklj jednu kartu kad igram ili gledam film a ostale kopaju, to sa diablom nije moglo (ili nisam znao kako). Ali tacno je da je vreme da predjem vec na cgminer recimo..

ed_hunter je napisao(la):
pa koji miner da koristimo? ja imam 7850 karticu sa guiminer mi je proradilo odmah iz prve sve. ima predefinisan profil za moj pool (deepbit sam izabrao) samo uneseš user name i pass. na šta da se prebacim da je tako jednostavno?

Pa cgminer majku mu. Na ovih 508 stranica nismo ni 100x napisali to za cgminer :D
Jel bolje da bude izuzetno lako za pokretanje ili da se mrvicu informises i zaradjujes vise?
Ako ne mozete ti i Chabex da se snadjete s njim dajte mail na PM i kasnije kad se vratim kuci poslacu vam sta treba jer me stvarno mrzi da ko zna koji put sve pisem.

ok hvala. ako će to da mi pomogne da mi ne prestaje sa radom svakih 5 minuta, onda ću da pređem na cg miner. :) samo ne da ne znam šta treba da radim sa njim, nego nemam pojma.

btw, ne izbaci mi uvek ovu grešku kad prestane sa radom, neki put jednostavno samo stane.

Na ploci XFX 790i i imam dve 7790. Kad probam da dodam trecu preko 1x extendera na 16x slot nece da je prepozna. Kad je sama bez prve dve sa spojenim A1 i B17 radi. Probao sam i svugde da spojim A1 I B17, opet nista. Sta ciniti ?

E Sajber hvala na ponudi, ali sam malopre presao na bitminter pool sa jednom kartom da vidim kako tamo sljaka, samo sam sa jednom ostao na parkingu. A ovih dana definitivno prelazim na cgminer da vidim da li ce kod mene raditi (znam da mirza bas ne mirise cg tj kod njega valjda ne radi :))

Ja sam danas se suocio sa ogromnim temperaturama ugasio sam rudare do veceras ovo ce biti pakleno leto iskreno dodje mi da rasprodam sve sada.

90C + a sto je najgore jos nisu dosle paklene vrucine tipa 40c napolju

Poslednja izmena:
hmm da :/

fora je što nemadosmo proleće, posle snega odmah 30+ stepeni. užas.

meni i dalje iskulira mining posle par minuta, moram da stopiram pa da pokrenem opet...

Ali, ali, ali, niko ne kuka, samo konstatujemo stanje. Znamo da ukucamo port, kao što smo ukucali i 4333. :)

Poenta je da će PPS da ode na 5% fee. Zato kukamo i tražimo alternativu. Ako je ne nađem eto mene opet na Bitparkingu. Sada ga bojkotujem iz principa. :D
principi ... i ja ih imam ali koristim samo one koji mi donose korist :d

PPS ke oduvek bio 5% fee.

Otkud sad to? Pa na 50 btc pise lepo 3%, a i na parkingu je bilo tu negde, cak manje cini mi se..

mislim da je na MtRed-u fee bio slobodan odnosno da si mogo da stavis i 1%

Jeste, tako je bilo onda na mtred, ali je dosta puta bio offline zbog doss napada.

Jel kupovao neko na www.bitcoinstore.com ili makar da ne pročitao nečija iskustva negde, šta da se očekuje?

nije isti proizvodjac cipova. tj. nije ista firma. a ko je ove chipove proizveo i za koga - nemam pojma.

BFL je firma koja je jos pre godinu dana pocela da prodaje ove uredjaje. sada su poceli da isporucuju samo ove 5 Gh modele.

u principu, nece biti razlike izmedju ove sprave i one sprave sto mi narucujemo sa Avalonima. ona nasa je DIY, doduse. nece biti u ovako fensi kucistu, ali koga je za to briga. PCB ce biti manje/vise isti.

ko je narucio od BFL/a neka racuna na redove, na kupce koji cekaju, su cekali godinu dana da dobiju svoje uredjaje.

Nisam bas u toku priznajem, gde je moguce naruciti i sat brze stize,od tih masina? Sta one mogu da zamene i u kojij meri? Koja im je cena i kako mogu da narucim?

ALI
ALI
ALI
EJ SRBI pa mozete da birate dal ce da kopate sa DGM ili PPS niko vas nije vezao za DGM samo u podesavanjima otkucas broj porta 3333 i automatski si prebacen na PPS sistem isplate ....
zar je tolko tesko procitati sta pise na naslovnoj strani????....
cudom se cudim kako je ova Srbija i ovolko prezivela obzirom kakav je mentalitet ljudi ili bolje metalitet u njihovim glavama , sve pise samo naucite da citate ALI VAS GENERALNO TO MRZI DA RADITE ....

Ti izgleda nisi pročitao šta sam ja napisao:

Ja sam ga koristio pre Bitparkinga i ne sećam se da sam imao problema. Evo zbog ovog zadnjeg bloka i ja se vraćam Deepbit. Mislim da će Bitparking da pukne zbog uvođenja DGM. Niko me nije pitao da li želim da pređem na to već su me automatski prebacili. E sad se ja automatski prebacujem na Deepbit, a njima neka je sa srećom.

Pročitao sam šta piše na naslovnoj strani kada sam tražio zašto su me bez pitanja prebacili na DGM. Neću da rudarim tamo kad me sami prebacuju. Kad uvedu neko novo *ranje oni će opet da me prebace bez pitanja. E pa neće. Idem tamo gde to ne rade. Zato sam se vratio na Deepbit, a ne jer nisam video kako da se vratim na PPS. Stvarno je čudo da je Srbija ovoliko preživela kad svako misli da je najpametniji.

29.04.2013

The getwork server will switch over to using the DGM method and will not offer PPS. It will by default refer stratum supporting miners to the stratum DGM server. Users that want to mine at the higher fee on the PPS server can connect directly to the PPS stratum server.

znaci dan pre nego sto je getwork server (15098) prebacen na DGM na naslovnoj strani smo svi bili obavesteni (ko je procitao) da ce isti biti prebacen na DGM po automatizmu tako da to sto se nisi Darko informisao na vreme ne znaci da te neko nije pitao jer ti nisi tu da se pitas vec ako hoces da kopas , kopaj a ako neces ides dalje .....Svakako svako od nas ima izbora ja sam reagovao samo zato sto ste digli galamu bez potrebe a na naslovnoj strani ste bili obavaesteni da ce se desiti to sto se desilo ...

hvala na razumevanju :d

the easiest way to gripe

Poslednja izmena:
Kolege.. raspaljujte rostilj.. niksic dobro ohladite.. zabodite se u neki debeo hlad.. i mozak na otavu :)

Ne znam vi.. ali ja sam hronicno ne ispavan.. narednih dan dva odmor.. pa da potapamo te grafe pod vodu :)

Neka ih par dana da se cvare.. nek se malo prekale nista im nece skoditi ;)

gde čuvate btc? btc-e ili mtgox? i zašto? šta je prednost jednog, a šta drugog? ja sam se registrovao na btc-e jer mi deluje kul pošto radi i sa usd, eur, btc, ltc...

inače onaj problem što sam imao da mi prestane sa radom na deepbit, nemam na 50btc pool-u, sve je kul evo radio je celu noć. grafička na 78 stepeni, napajanje ništa specijalno vruće, iako je samo 470w.

Poslednja izmena:
Kolege.. raspaljujte rostilj.. niksic dobro ohladite.. zabodite se u neki debeo hlad.. i mozak na otavu :)

Ne znam vi.. ali ja sam hronicno ne ispavan.. narednih dan dva odmor.. pa da potapamo te grafe pod vodu :)

Neka ih par dana da se cvare.. nek se malo prekale nista im nece skoditi ;)
moze samo malo da dobiju metalnu boju i nista vise ... :d
u podrum se ladi TUBORG samo jos par stavki da odradim i posle toga sve na otavu ...

Sta se desava sa BTC-om diff skocio, a vrednost umesto da raste opala 20dolara od juce?

Poslednja izmena:
Vrh Dno