Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Da li je neko probao "kineske" extendere i kako rade?
Jer bih da narucim preko druga nekoliko...

Da li ekstender može da se ubode u 1X slot ukoliko se u 16x slotu pored nalazi double-slot grafika i samim tim ga prekriva svojim kulerom?

Npr. situacija kao na slici:

01_MSI_FM2-A55M-E33.jpg

Stavis i primarnu na extender ;)

Da li je neko imao problema sa stavljanjem vise gpu-ova na jednu masinu/plocu.

Masina je zasnovana na: ga-990fxa-d3 i CM Thunder 700w.
Ideja je da na ovu masinu stavim 5-6x7850, sto bi napajanje trebalo izdrzati (5 opusteno, 6 je vec mozda na granici). 2 kartice su ubodene direktno na plocu, 3 preko ekstendera: dvije na x16-x16, jedna x1-x16. Medjutim, 4 kartice rade bez problema, a cim 5-a startuje sa mining-om racunar se gasi poslije par minuta. Napominjem da nije bitno koje kartice rade, probao sam vise kombinacija i svaki put pokretanje 5-e dovodi do gasenja.
Prva pomisao je bila da napajanje nije dovoljno jako, pa sam jednu karticu prikljucio na posebno napajanje - medjutim, ista situacija.

PS. Izvinjavam se za isto pitanje u 2 teme, ova je puno aktivnija pa pretpostavljam da cu brze dobiti odg.

..ko tera 2x7950 na 50btc, nek ipak nek stavi share dif na 1, ima mnogo manje invalid share-a i time vise btc-a na "brojcaniku".

Ko kaze da asus 7970 DC2 T ne valja :)

za sada je sama jos malo :)

Pogledajte prilog 113074

Asus gpu Tweak dozvoljava promenu napona od 1.125-1.180 sto lepo ocitava u Asus gpu tweak-u koji takodje cita i temperaturu naponske. Gpuz ne ocitava temp naponske i kaze da je gpu voltaza 1.170 ma koliko je menjao, medjutim promenom napona temperature gpu-a i naponske odmah spadaju do 3-4 stepena sto znaci da radi.

Prilozi

• Asus 7970dc II.jpg
    Asus 7970dc II.jpg
    419.8 KB · Pregleda: 32
Mislim da gresis, napon ne mozes menjati, zato sto je zakljucan.
To sto ti gpu tweak dozvoljava da setas slajder ne zanci i da si smanjio napon.
Vidis da ti dva programa ocitavaju isti napon koji je 1170mV.

Ideja je da na ovu masinu stavim 5-6x7850, sto bi napajanje trebalo izdrzati (5 opusteno, 6 je vec mozda na granici). 2 kartice su ubodene direktno na plocu, 3 preko ekstendera: dvije na x16-x16, jedna x1-x16. Medjutim, 4 kartice rade bez problema, a cim 5-a startuje sa mining-om racunar se gasi poslije par minuta. Napominjem da nije bitno koje kartice rade, probao sam vise kombinacija i svaki put pokretanje 5-e dovodi do gasenja.
Prva pomisao je bila da napajanje nije dovoljno jako, pa sam jednu karticu prikljucio na posebno napajanje - medjutim, ista situacija.

PS. Izvinjavam se za isto pitanje u 2 teme, ova je puno aktivnija pa pretpostavljam da cu brze dobiti odg.

Meni to i dalje smrdi na napajanje, možda je i do samog extendera, isprobaj taj extender posebno, mada meni to smrdi na napajanje, taj thunder ima max 660W tako da mu tih 5 kartica, plus cpu, plus memorija, plus hard, a i sama ploča troši vuku više nego što on daje

razumeo sam prebacivanje novca otvaranjem deviznog racuna i verifikacijom na mtgox-u...

da li je prostije preko visa electron kartice? moze li to neko da objasni?

Objasnjenje za smanjenje temp od po 4 stepena za gpu i naponsku kad to uradim i pojavu artefakta kad smanjim napon a kad je do daske slajder artifakta nema sve stabilno?

Takodje zasto gpu-z ne cita vrm temp?

da i takodje ocitavam na APC-u razliku u potrosnji od 30w

It's a magic :d

Pogledajte prilog 113080

Pogledajte prilog 113081

Posebno temp naponske se menja dosta a i potrosnja ???

Prilozi

• low volt.jpg
    low volt.jpg
    310.7 KB · Pregleda: 29
  • high volt.jpg
    high volt.jpg
    306.1 KB · Pregleda: 29

Ideja je da na ovu masinu stavim 5-6x7850, sto bi napajanje trebalo izdrzati (5 opusteno, 6 je vec mozda na granici).

Kako si dosao do racuna da 700W moze da izdrzi opusteno 5 karti, a cak moze i 6 ali na granici?

Sa deviznog prebacujes na stedni ili koji vec imas vezan za tu karticu.

Danas sam zamalo "Kupio" 6870 X2 sa KP za 14000din... vidim već lik, registrovam 31.03 iz Kragujevca.... pa sam ga malo zapitkivao da li može pouzećem da se šalje, imam lika u pošti pa na fazon da otvorim paket pre plaćanja. Lik kaže da karta ima godinu dana garancije, garanciju daje ALTI.... ja reko super ajde mi ti fotkaj garanciju ako nije problem pa da ja to vidim.

Na šta dobija odgovor: "Garancija jos nije uradjena vec se odradi kada se salje grafike.Ima nas raznih naruci pa posle nece, druze ne brinem se ja ima kupaca za nju vec 10 me danas zvali.Iako nema garantni list a ima garancija moze da se ostvari preko serijskog broja.Veliki pozdrav!"

Prema ovome sam poprilično siguran da je lupetanje.... pa ako neko može da povtrdi moju teoriju to bi bilo super...

Ja sam jako lose prosao na kp prosle nedelje,isto tako 6870,sa god dana garancije u altiju za 8000din. Poslao mi pouzecem,kurir naravno ne da otvorim nije politika firme i posle vidim da unutra hard disk,ja poslao liku nazad on nije podigao i tako,veselje.

Tako da jako pazi na tim sajtovima,najbolje licno sto mozes preuzeti.

Jedno pitanje.
Da li mogu tj. da li bi izdrazalo Corasair AX1200 da na njega stavim 5x 7950?

Inace, na KP je bila juce i danas jedna ASUS 7950 top nova,ali bez garancije po niskoj ceni. Iz proverenog izvora sam cuo da se karta dosta greje i da je zato vracena liku pa je ovaj ponovo prodaje. Cisto da se neko ne opece. :)

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da bi AX1200 to mogao da izgura bez problema.

Ako pada temperatura i potrosnja nema sta drugo da bude!

ako moze malo detaljnije,.... uzmem visa electron karticu recimo od intese... broj kartice ukucam na mtgox-u i to je to? ako moze detalnije, neko ko je to vec radio sa visa electron karticom?

Jesu li stigli nekom extenderi ko je narucivao sa dx.com? Ja klen narucio samo 1 komad

Ja sam narucio pre 20 dana i jos nista, mada su kao 09.04. poslali ali ko zna kada ce to da stigne....

..ko tera 2x7950 na 50btc, nek ipak nek stavi share dif na 1, ima mnogo manje invalid share-a i time vise btc-a na "brojcaniku".

ipak da se stavi na 1?? ili....zar nije receno da kod ovakvih konfiguracija bolje je da se stavi diff na 2?

A kakvi to jos ekstenderi postoje osim kineskih? To je obican pci-e slot nakacen na kabl slican ATA kablu. Nikakva to nije nauka, tako da je odgovor na tvoje pitanje, da svi furaju kineske extendere.

Upravo. I na dx.com i na ebay, sve su to kinezi. Ortak i ja smo nasli jedan sajt (zaboravio sam ime, ima ga on bookmarkovanog) za ekstendere, free shiping a komad je 3$. S'tim da se cena smanjuje na kolicinu, pa tako za 20 komada cena ispada 2,8$/kom. 240 dinara a kod nas se prodaju i za 1500. :)

hvala na extra odgovoru...

ako neko zna neka napise

na visa elektorn direktno mislim da moci nece a kako se to radi je na ovom forumu napisano vec sigurno 50 puta, e sad ako te mrzi da potrazis onda ces morati da sacekas nekog sa celicnim zivcima ko je to ovde napisao jedno 2-3 puta i ne mrzi ga da to ponovi jos jednom ....
ja vise necu ....

mozda bi bilo dobro da se proglasi (zaposli) savetovaoc kojem ce mrzljivi na trazenje po temi da uplacuju na tekuci racun neku simbolicnu sumu (50DIN. NPR) da im odgovori na pitanje na koje je odgovoreno tokom teme bar 10-50 puta..:)

Poslednja izmena:
ako moze malo detaljnije,.... uzmem visa electron karticu recimo od intese... broj kartice ukucam na mtgox-u i to je to? ako moze detalnije, neko ko je to vec radio sa visa electron karticom?
Jednostavno ides meni trade pa levo funding options pa withdraw funds pa add withdraw metod...onda biras bank transfer i popunjavas podatke kako te pita wizard...posle se pojavi u delu withdraw funds (tamo gde si isao add withdraw metod) u roletni tvoja banka...par sati ce pisati verzfiing ili kako vec i onda kad se verifikuje (verifikacija ne zahteva nikakve akcije samo strpljenje) mozes da upises iznos koji prebacujes kad kliknes na svoju banku... A najpre odes u banku i trazis IBAN od tvog deviznog racuna ...

Nazad
Vrh Dno