Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

pa ja sad baš gledam moja dokumenta, sve je na latinici, a kapiram da je najbolje slikati pasoš, da sa njim prolazi 100%

Ja sam samo poslao licnu i vozacku koliko se secam,ali mora da bude dobra slika ne crno bela itd.Ja sam slikao sa dobrog mobilnog i poslao i posle 10 dana mi verifikovali nalog.

Da li može da se tera bamt sa 7950 preko flash-a ili mora da se instalira na hdd?
Koliko sam razumeo treba da se na onaj standardni bamt 5c stave novi driveri i to je to?
Našao sam ovaj link , ako neko ima bolje uputstvo kako namestiti 7950 da radi pod bamt-om neka da link.
Spominje neki image bamta koji radi sa 7950/7970 ali ne mogu da ga nađem

Hvala unapred

Ima li neko neki hint za ovo
za sada mi rade pod win-om, ali bi da pređem na BAMT

btw i ja sam zainteresovan za extendere

vamostamos je napisao(la):
Ja sam samo poslao licnu i vozacku koliko se secam,ali mora da bude dobra slika ne crno bela itd.Ja sam slikao sa dobrog mobilnog i poslao i posle 10 dana mi verifikovali nalog.
Ja sam pre 7 meseci odradio verifikaciju i nisu pravili problem sto su dokumenta na cirilici, mada tada se ne i ne secam da je pisalo ono za cirilicna dokumenta. Racun za mob je makara latinicni. Slike su high rez i u boji i proslo je iz prve.

Ja sam pre 7 meseci odradio verifikaciju i nisu pravili problem sto su dokumenta na cirilici, mada tada se ne i ne secam da je pisalo ono za cirilicna dokumenta. Racun za mob je makara latinicni. Slike su high rez i u boji i proslo je iz prve.

Sto si slao racun za mob? Valjda nema potrebe nista sem banke i licnih podataka?

Btc 127$ da li veceras biti pumpanja balona...

Poslednja izmena:
To je trebalo za verifikaciju mada nisam morao da radim.

Validacija deviznog racuna je druga stvar. ;)

aj samo nek se spusti na kratko do 124 da kupim po toj ceni ovo sve što sam prodao po 126.5$ :) pa onda nek skače :)

Imam plocu maximus extreme IV sa 5 pci-e x16

Da li mogu da koristim extender-e 1x na 16x ili samo 16x na 16x?

Ako mogu 1x na 16x, da li moraju da se koriste iskljucivo modeli sa dodatnim napajanjem ili su ok i oni bez?

Stavio bih 4x 7950.

Hvala na pomoci :)
mozes koje hoces mozda ti je i lakse da uzmes 1x to 16x na toj tvojoj ploci ima da ubodes molex napajanje za dodatno napajanje slotova pa mozes da koristis extendere bez molexa i tvoja ploza ima Z u nazivu :D

Ne kapiram cemu ta fama oko extendera sa molexom kada se isti naprave za 10 minuta. Odvojis 5 zica, ogolis, spojis sa molexom preko 12v zice, izolujes i to je sve.

Sad videh oglas,gde covek kupuje do 100 btc-a dnevno,po kursu sa mtgox-a,itd...

Ljudi ima li neko ideju kako da napravimo extendere? Ima li kakva sema, neko je pominjao da moze od ata kabla? Sto se tice podnozja meni nije problem da iz servisa pokupim gomilu neispravnih ploca i poskidam pci-e 16 slotove sa njih.

da ali sta ako nisi u blizini, ja ne bih slao nikom na "lepe oci"

Ima i kamara 7950-ica..

pa da, ali pazite se ima dosta prevaranata, bila je jutros msi 7950 u ponudi ali dok dodjoh sa posla razgrabise se sve

E ovako, procitao sam dobar deo ove teme, pa ipak moram da pitam:
Koja je optimalana konfiguracuja za ove aktivnosti?
Kako pervazici probleme sa naplatom i trgovanjem, zbog deviznog racuna?
Jel moguce otvoriti devizni racun u drugoj zemlji?

Mislim da su se 7950 do sada najbolje pokazale...

Sto se racuna tice, otvoris devizni racun u banci (ima u poslednjih 15-ak strana pomenuta i imena) i nalog na mt. gox-u. Spojis to dvoje i vrsis isplatu kad skupis/prodas coine.

Probleme ne mozes da prevazidjes zbog dinara. Ne znam kolika je provizija za isplatu u EUR.

Sto se inostranstva tice, mogao bi da izvadis dva racuna preko nekog od poverenja.
Stedni i devizni. Za stedni izvadis i povezes Maestro/Master/Visa karticu koju koristis bilo gde, na devizni racun ide priliv sredstava sa mt.gox. Vlasnik racuna moze da prebacuje sredstva sa deviznog na taj stedni racun i ti automatski imas novac sa sobom na kartici.

Poslednja izmena:
Koliko vidim kod mene izgleda ponovo radi bioskop sto se tice povlacenja love preko ATM. Menjacnica uzima standardni fee za isplatu + mali gubitak na kursu dolar/evro.
Ulazak love na racun jos nisam video koliki je trosak.
Jedini penal je sto za svako podizanje kesha sa kartice ide fiksno 4,5eur bez obzira na iznos, a pre citave zbrke na sajpresu ovo je bilo mnogo manje - tipa 2eur max. Naravno tu jos ide dodatna konverzija iz evra u dinare.

Tako da ispada da za manje iznose trosak bude sigurno oko 10eur u totalu za povlacenje novca, za vece iznose jos nisam testirao.
Za licne potrebe sasvim OK, ali usluzno da se nekom pomogne nema sanse da se napravi racunica za 5% kako sam prvobitno mislio...

Hoces kozu s ledja da nam skidas a? :d
Kako je to samo fino umotao :d

Ma nije to nego mislim da ce biti isti trosak povlacio 50,100, 300 ili 600eur. Ne moze da bude jeftinije od 10eur nikako. Digli su fee gumbari sad moraju da zategnu na svim stranama. A bila banka skoro najjeftinija na svetu.

Da vidis u Svajcarskoj sto imaju interesantne naknade za transfere :) Da bi digao 100eur treba ti skoro jos toliko ;)

Verovatno reparirane.

Da li ekstender može da se ubode u 1X slot ukoliko se u 16x slotu pored nalazi double-slot grafika i samim tim ga prekriva svojim kulerom?

Npr. situacija kao na slici:

01_MSI_FM2-A55M-E33.jpg

Ja sam zbog ove situacije na ovakvim plocama stavljao one cuvene MSI5770 grafike ko primarne jer su imale mali hladnjak, pa je bilo prostora po visini da stane ekstender pored.
Kod standardnih grafika koje imaju hladnjak koji zauzima cela dva slota nema sanse, nazalost

Vrh Dno