Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Kačio sam već ovo pre par strana: http://www.btcguild.com/index.php?page=rankings
Odakle onda ovakva snaga nekima ako nema asicai ako je sve fake?! Molim za objasnjenje, možda ima neko razumno meni ne pada na pamet ništa :)
Ja bih rekao da Asic postoji i to Avalon i Asicminer već šljakaju uveliko jedino što isporuka prema krajnjim korisnicima (srećnicima) ide dosta sporije, pa nisu ni oni ludi da odma isporuče sve ;).

pa s obzirom koliko samo velikih rudnika ima u svetu (imate slika na NET-u koliko hocete , video sam jedan sa preko 100 kompova) onda je to ta snaga a ne od asic-a

Da li si razmisljao o proxy serveru (ako znas o cemu pricam).. necu da tema ide u offtopic.. ali takvo je moje misljenje ;)

Opet napominjem.. moguce da ja gresim.. mozda sam se ja zeznuo negde u proracunu.. ko ce ga znati.. zato i postoje forumi.. da bi se razmenila misljenja i iskustva

Al jednu stvar znam.. u "drzavi" Serbistanu.. gotovo da nema da se kupi pismena ati (amd) kartica.. kako nova tako ni polovna ;) verovatno svi poceli da igraju igrice :D

@Phoenix257 - tako nešto od 100 kompova bi mogao imati do/oko 300Ghash/s recimo ali 7hiljada malo teže zar ne?

@risim - pa i ne znam šta tačno proxy server znači tj radi i kako s tim može da se fejkuje. E nije ni bitno (mada jeste ako nek želi da kupi asic :)) neću da offtopicujem, al svakako bih voleo da znam 100% tačan odgovor ;).

Ja sam shofer u gsp-u koji jedva sastavlja kraj s krajem,zena deca i to,pa sam ubacio 30Gh/s u zadnjih 2 meseca u ovu pricu,a zamisli koliko moze average Joe iz razvijenih zemalja zahvacenih "krizom" da ubaci....eto odakle to povecanje snage...da je prvi batch avalona u pitanju,koji navodno radi,bila bi ta snaga mnooogo veca....kapis....
NEMA ASIC-a I ZA TE PARE I SA TOM SNAGOM IH NECE SKORO NI BITI

@ led1o - Tebi svaka čast što si uleteo odmah opasno, sećam se i u oktobru sa 5 Gh/s odjednom. Mada nekako mi čudno to "jedva sastavljam kraj s krajem" i ubacio 30Gh/s u zadnjih 2 meseca :) NHF, možda si pozajmio, za mene je tako nešto samo san sad a zaposlen sam već dugo god.
Kakogod, voleo bih da je tako kako kažeš da nema ništa od asica ;).

Pa nebitno sad odakle mu pare, covek je ulozio u biznis. Ne mora biti pun love da bi krenuo nesto. Mozda je podigao neki kredit, mozda je pozajmio, mozda i oba.
Ledio uopste ne prica nista nemoguce i nenormalno. Asic kao asic moze i ne mora da postoji. Ljudima je ovde cena od 200e po btc-u nenormalna a normlano im je da neko pravi i prodaje uredjaj koji ce se za dve nedelje otplatiti i s kojim ce se obogatiti?!? Alo bre. Sad mi gpu rudari ispadamo alavi i nerealni sto hocemo da otplatimo hw za 4 mesecaa ovi "pametni" koji su dali pare na nevidjeno za sarenu lazu i obecanje su realni? :d

Moooozda taj asic i postoji, moooozda to vama i stigne kuci ali budite svesni da nemate apsolutno nikakvu garanciju za bilo sta, ni da ce to da radi, ni kada ce stici...
Ja bi pre poverovao u poklon od Deda Mraza.

+ 1 sajber :smoke:

Nego ajmo malo nesto korisno na temu :)...ako moze neko od trgovaca da pojasni malo one grafikone na gox-u....sta znace one zelene i crvene kucice i one cifre sto se pojave kad zadrzis misha na nekoj tacki...to su jasni pokazatelji,predpostavljam,da li ce i koliko cena ici tamo vamo samo treba znati iscitati to pravilno

Linija predstavlja kolicinu novcica, a tacka broj koji se "obrnuo" za sat vremena, kucice predstavljaju cenu, zelena znaci da je rasla u tom periodu, crvena da je padala....

Ovaj grafik - http://bitcoinity.org/markets/ , predstavlja sta se i koliko trazi i nudi za odredjenu cenu, pa ako recimo na 60$ stoji ukupna ponuda da se kupi 30k novcica, a na 70$ stoji da se prodaje 2k novcica, veca je verovatnoca da ce cena da skoci sa recimo 65$ , ali to opet nije nista 100% sigurno....

Genijalcina,da li si razmisljao da nam budes broker? Ili neko "nas" ko se razume? (ideja onog frenda sto radi sa akcijama,kaze "dobar broker vise vredi od dobre akcije")
Napravimo "Bench Holding"...

Ujedinimo se jer smo vecina ponaosob sica,damo coveku sredstva i lupam 10-20% provizije na obrt i udri...

ćao svima. :)

rekoh od utorka da idemo gore. trend je dobar i ide ↑: mnogo ponuda i kupovina u 70 $ + zoni.

a što se tiče tog brokerisanja. može, samo ako nećete da mi paničite, grickate nokte i zovete u sred noći. :)

Poslednja izmena:
Jako dobro izgleda berza od jutros! Jos da ustane istocna obala i evo nas preko $100 ponovo!

Bem li ga,united verzija je stvarno najbolja,em se dele troskovi,fee i sl,em imas sa cim da "udaras" po berzi...
Jedino ostaje klasican problem,a to je poverenje :D

Dal je realno da neko bude toliko naivan, i da na lepo srocen tekst, gomile slika koje nista ne govore, video snimaka koji su krajnje smesni, uplati odredjenu cifru, i to jos u bitcoin-ima.. Hajde da budemo realni..
- trazi se uplata strogo u BTC [btc ne podleze ni jednom ovozemaljskom zakonu pravosudja]
- niko ne garantuje da ce uredjaj da radi kako treba [ala kupovina na limundu "prodajem ne testiran hardver, nisam imao gde da ga probam"]
- nudi se uredjaj koji se otplati za par nedelja [kakav bi to ***** bio, i takav uredjaj prodao nekome]
- obecanja i obecanja da ce krenuti isporuka sutra, prekosutra, za dve nedelje, mesec dana i tako u nedogled [ja sam poceo sa btc-om u junu prosle godine i jos onda je bilo najavljena isporuka za 2-3 nedelje, samo da stigne cip]
- ...

Jedan dobar drugar je narucio asic.. poslao im je btc za tu igranku.. i pored svega toga (par meseci od narucivanja a-sika).. pazario je hardvera za jos 10-15 ghs.. Cemu onda kupovina tih grafika sada ?
Mislim da su se i sami kupci takvih uredjaja, pomirili sa cinjenicom da je to krajnje smesan potez koji su uradili.. pa se sad dopunjuje snaga novim grafikama

Ja bih bio presrecan da mu taj uredjaj stigne, i da napravi milione, i da sazida kucu do moje pa da budemo komsije rudari.. ali .. :)

Ljudi vec proracunavaju koliko ce da zarade i za koliko ce da otplate a-sik spravicu.. a jos je nisu ni videli, a kamo li pokrenuli :) to je isto kao kad bih ja racunao za koliko bi mi se otplatio auto koji ide na vazduh.. al samo jos da stigne.. :D

Smatram da je pametnije da su te novce bacili na rulet, pa gadjali tacan broj (ili kako se to vec kaze - ne posecujem takva mesta) - veca je verovatnoca da ces pogoditi tako nesto nego sto ces dobiti spravicu koja ti pravi vrhunsku platu, a da se pri tom otplati za par nedelja..

Moje misljenje, mozda ja gresim, vreme ce pokazati.. ali jedna cinjenica je vrlo prosta: |LJUDSKA POHLEPA JE MNOGO MOCNO ORUZJE|

Bravo za izlaganje. Ne mogu a da ne kažem da si "ubo" poentu.

Takođe, ja se slažem s tvojim stavovima, možda ovo i postoji (verovatno postoji, nije teško s današnjom tehnologijom napaviti ovo), možda i radi kako treba to za šta je i napravljen, međutim ne postoji valjan ugovor o kupovini, ... Mnogo je tu ako, možda, ali i međutim. :)

Ja nikada ne bih platio nešto na ovakav način.

Taj grafikon je samo da vidis sta je bilo i nista vise. Ne mozes nista provaliti na taj nacin.
Ako hoces da gledas u buducnost gledaj ovo: http://bitcoin.clarkmoody.com/

Samo tu vidis kolika se kolicina nudi i po kojoj ceni, koliko se daje i sl. Ali ni to nije nikakav pokazatelj jer gomila ponuda "stoji u vazduhu" tj. neko sedi s digitronom i puno para i ceka trenutak. Takvi mogu da obore cenu za 10e kao nista. To se svako vece desava vec od 22h.

Ovo prati svaku transakciju na Goxu?

Da, tu najbolje mozete da vidite koliko neko utice na berzu i spusta cenu. Kad vidite cenu od 50e na mtgox-u to moze samo jedna bud*la da stavi 0.01btc za te pare i da naplasi ljude.
Sad sam gledao profi nacin da se spusti cena:
Cena je dogurala do 66e za prodaju.
Neko je bacio 50btc-a za 61e namerno.
U trenutku odmah naplasi gomilu ljudi i svi krenu da nude toliko samo da bi prodali.
Znaci neko je zrtvovao 250e da bi kupio 700-800btc od panicara po 5e nizoj ceni.

To su profesionalci, sve lopovske fore znaju. Tako se obrce brz kes i samaraju pajseri.

Huskaci :D...

Ne bi me zacudilo da je to isti lik...prodao preko 1000 po 66, pa pokupovao nazad za 65-61, a ostalo mu malko para u novcaniku...samo sto j eto "malko" reda velicine 5-6K eur...za par minuta...kralj :)
pa racunica je jednostavna,ima toliku kolicinu da moze da utice na berzu,cenu,pad....i eto para,sta cemo mi sa par novcica mozemo samo da prodamo i uzmemo kokice,aspirin,bensedin i ostale medikamente i gledamo :D

Poslednja izmena:
Ja vec dugo ovo posmatram i analiziram
Najcesca fora im je kad vide ponudu od 100+ btc-a odmah iza nje dolaze 3-4 ponude 0.01btc i u 4 koraka spuste cenu za 2e za manje od minut. Ovome ako je frka spusti jos malo i neko kupi u cugu. Obavezno se tu nahvataju jos neki panicari da prodaju usput. Zbog toga ne moze cena da se vrati u normalu. Previse je coina na berzi a berza je postala mala bara puno krokodila.
Dobrim delom zato sto sam pratio berzu i video kako ljudi manipulisu cenom nisam odustao od kupovine karata. Realno, cena je losa ali vidi se da moze gore i da je realno da bude visa cena. Dosta sam fora vec skupio gledajuci berzu i sta rade ljudi ali moram da budem svestan da sam apsolutni amater i da uvek mogu da kupim novu foru.
Zato sam pre neki dan rekao da mi je malo frka ali da ne odustajem od karata. Neko je mozda krenuo u kupovinu na srecu, nadajuci se boljem sutra. Neko je mozda pratio instinkt. Ja sam svemu tome dodao malo analize i zagrizao.

Neko je ovde pomenio da ce da pravi GPU blokove za vodeno hladjenje, sta bi sa time i sad ne mogu da nadjem ko je to bio ali mi se cini Risim?

Ljudi, u zadnjih nedelju dana pravila igre su se bitno izmenila. To cemo hteli ili ne morati da prihvatimo. Neki novi igraci su upali u pricu i desila se nova evolucija, pojavio se novi tip ljudi. Trgovci i manipulatori. Mi gajimo krave, muzemo mleko, oni skidaju kajmak.

@ Sadan Risima kontaktiraj ;)

Vrh Dno