Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

moze li neko da mi kaze kako bese da vratim prozor na ekranu, trazim taj post ali ne mogu da ga nadjem

Tek kada dobijes onda mozes da pravis racunicu. Ali mislim da ti se isplatiti. E sad, dali si mogao te pare pametnije da iskoristis za svo to vreme dok cekas... Ti znas najbolje.
To je macka u dzaku. Mozda ako se cena malo upristoji zrtvujem i ja neku banku na to sokocalo ali ne verujem da ce to desiti.

Nesicu: pokrenes guiminer, alt+space, M, strelicama vratis prozor na ekran i udaris save ;)

Poslednja izmena:
Heh, a ja sam cuo (iz proverenih izvora) da neki nisu ni dobili ASIC vec da su bili prevareni.
Dok neko od nasih ne okaci sliku da je dobio ASIC koji funkcionise i koji pravi bitcoine ne verujem nesto puno u te price.
Koja budala bi pravila i prodavala nesto sto je period otplate oko 3 meseca, a ako ne i ranije.
***e, pa da pravim ASIC-e, nastancovao bi ih, postavio u stanu i cutao bih, uzimao pare i cao.
Kazem, dok neko od nasih sa foruma ne pruzi dokaz po meni je sve to rekla-kazala..
Zivi bili pa videli.

Heh, a ja sam cuo (iz proverenih izvora) da neki nisu ni dobili ASIC vec da su bili prevareni.
Dok neko od nasih ne okaci sliku da je dobio ASIC koji funkcionise i koji pravi bitcoine ne verujem nesto puno u te price.
Koja budala bi pravila i prodavala nesto sto je period otplate oko 3 meseca, a ako ne i ranije.
***e, pa da pravim ASIC-e, nastancovao bi ih, postavio u stanu i cutao bih, uzimao pare i cao.
Kazem, dok neko od nasih sa foruma ne pruzi dokaz po meni je sve to rekla-kazala..
Zivi bili pa videli.

srbi i teorije zavere, pa to da krenu za 12h bi svi znali i sta mislis da bi bilo, nije amerika srbija pa to da prodje tek tako, fabrika bi im u roku 24h gorela

Cak bi pohapsili i administratore sajtova gde su prodavali asice.

@sajber, hvala na odgovoru

sto se asica-snage mreze tice, preracunajte samo za koliko ste pojacali rudnike, a niste jedini

Zivi bili pa videli.
i meni je cudno da neko napravi tu malu kockicu koja kosta 300 usd ili 600 i pravi 5.000 mhasha ako sam dobro skontao,i da se po najgoroj ceni otplati za mesec dana,jos struju ne trosi nista specijalno,msm ne vidim poentu pravljenja toga i prodavanja za tepsiju ribe,zato nisu uzeli i napravili mega server sa tim zahebancijama kad malo trose a prave mnogo mhasha,nego kao evo vama za smesne pare i obogatite se.....nesto mi tu dismr

Pa sta mislis koliko je r&d kostao?
Da se skupi toliki kes ti moras pre order jako povoljno da ponudis, i da se nadas da ce uredjaj poziveti 6+ meseci gde bi fino i masno poceo da zaradjujes

zato što kad bi napravili jedan mega server, svi novčići bi se slivali tamo i bitcoin bi umro.

ne zaboravite - ideja je da se novčići ravnopravnije dele, i da mreža bude što šira. što više ljudi ima novčiće i u priči je - to je bitcoin vredniji.

Poslednja izmena:
pa cekajte malo,po onoj slici ispadne ovako,super mala kockica velicine modema,za kucnu upotrebu,fali reklama na tv-u "asic minner porucite i zaradjujte 500e mesecno sedeci u fotelji" -samo spojite preko splitera u telefonsku uticnicu i dajte otkaz u firmi,ne trosi struju i ne greje se,ima performanse velikog servera,toliki hajp se digao oko toga da sam upravo ovakvu sliku stvorio o tome,danas je tesko napraviti pare,i onda se pojavi asic koji po trenutnoj ceni moze toliko para da napravi da to nema nikako smisla,nije bilo ni smisla da bitcoin vredi 200e kao pre nekoliko dana kad je po tadasnjoj racunici moja 7950 mogla da se otplati za 35-40 dana,i to nova.....to nema smisla kad su u pitanju duge staze

problem je to što ljudi generalno na bitcoin gledaju kao na način da dobro zarade, i što su ograničeni. bitcoin je zapravo mnogo više od toga: to je game changer, to su pare 2.0, ili kako već.

a na duže staze asic ima itekako smisla. jer baza korisnička se širi, broj transakcija eksponencijalno raste, vrednost bitcoina raste. mora se obezbediti hardver koji će efikasnije obezbeđivati mrežu!

Poslednja izmena:
problem je to što ljudi generalno na bitcoin gledaju kao način da dobro zarade, a bitcoin je zapravo mnogo više od toga - game changer.

a na duže staze asic ima itekako smisla, jer baza korisnička se širi, broj transakcija eksponencijalno raste, vrednost bitcoina raste. mora se obezbediti hardver koji će efikasnije obezbeđivati mrežu!
da da kontam,slazem se,ali asic u ovo doba u koje stize je kao "back to the future",stigla "jeftina masina" koja pravi velike pare pa cak i sa sadasnjom cenom jednog coina,a kamoli onom cenom od preko 100e,nekako tu se ne poklapaju kockice
evo da ja ne pametujem nek nego napravi racunicu ovog uredjaja,recimo taj od 5 gh/s,za koliko se otplati po ovoj ceni od oko 55e za coin,ne planiram da ga kupim nego kazem sve mi to malo cudno

Prilozi

• asic.JPG
    asic.JPG
    50.3 KB · Pregleda: 52
Neko se namlatio debelih para za preorder,obrnuo ih vise puta i vratice ih srecnim vlasnicima kad krenu da se bune.Simple as that.A ovce su uvek bile za sisanje,pogotovo halave....:D

evo bacih racunicu na brzaka, 5gh/s = 5.000mhasha,sto po sadasnjoj ceni daje 500e mesecno,uredjaj kosta 280 usd,sto znaci za 2 nedelje se otplati (iz glave sam upravo na grubo izracunao) i posle 2 nedelje po ovoj ceni imate 500e mesecno,ne daj boze da ode cena preko 100e ili da bude 100,tada se duplira i sa ulozenih 250-300e na asic imali bi 1000e sa cenom od 100e sa coin-slobodno neka me neko ispravi ako bilo gde gresim ali "nista tu meni nije jasno " :S:

Tebi i dalje diff nije jasan, to bi sve bilo fino da samo ti imas taj asic, ali kad krene isporuka za 2 nedelje ce diff da skoci za 2x, a ti sto ce dobiti prvi ulozili su kes pre godinu dana i zasluzuju da zarade deblje jer bez njih nista ne bi bilo

Ovi bas tvrdoglavo odbijaju da ASIC postoji :)

ne kazem da ne postoji citaj sta sam napisao gore,cena/broj hasheva se nikako ne poklapa,kakva je to racunica da ti u 21-om veku neko da spravu sa kojom ces imati 0 troskova odrzavanja i da ti pravi tolike pare,zasto bi to neko uradio?? sto ti ne kupis za 300e koliko kosta 7950 koja meni pravi 50e za mesec dana a ovo 10x vise

ne kazem da ne postoji citaj sta sam napisao gore,cena/broj hasheva se nikako ne poklapa,kakva je to racunica da ti u 21-om veku neko da spravu sa kojom ces imati 0 troskova odrzavanja i da ti pravi tolike pare,zasto bi to neko uradio?? sto ti ne kupis za 300e koliko kosta 7950 koja meni pravi 50e za mesec dana a ovo 10x vise

Ma sta je tu specijalno ASIC samo i tome sluzi nije to nikakav wunderkid :)
Kao i sto je pre 10+ postojao mpeg2 decoder a CPU da bi to obavio trosio bi tada 100x vise

ma jasne su meni performanse..sve to stoji,nego nema mi logike ulozen novac i ono sto dobijas tim ulaganjem "nagrada za toliko malo ulozenog novca je po meni previse velika",odnos ulozenog/zarada=nema smisla....

Ja sam im nudio za asic od 5gh 3000$ znaci 11x vise ali pod uslovom da ga dobijem odmah. Zamislite da nisu hteli da zarade 11x ...
Da sam trazio "eplu", Mercedesu, Soniju... Buduci model pa da razumem, KOMPANIJE SU TO !!!

Hoces da kazes da tu nesto smrdi ili...?

Ja dok ne vidim da je neko od vas dobio/okachio slike ..ne verujem. Al sam se nagledao 640x480 snimke telefonima na youtube :) Nego da se vratimo na temu. Da i postoji < ne znam dal postoji> dal bi vi masinu koja vam mesechno sama donese 5k $ prodali za 5k $?

ma jasne su meni performanse..sve to stoji,nego nema mi logike ulozen novac i ono sto dobijas tim ulaganjem "nagrada za toliko malo ulozenog novca je po meni previse velika",odnos ulozenog/zarada=nema smisla....

Pa meni nema logike da se ovo rudarenje placa ovolike pare, iskreno. Razumem ja da sve to kosta, oprema, kartice i ostalo. Ali koliko ima rudara u svetu i da ceo taj sistem uzima mesecnu platu mi malo nije u realnosti. To uopste nije mali novac i neko to placa a kriza je u svetu. Uopste ne deluje kao nesto sto je ekonomicno.

valjda ce cena malo gore posle povecanja diffa... juce sam stavio na 65 i jos uvek tako stoji :/, a bilo je na 64.51.

Ovi bas tvrdoglavo odbijaju da ASIC postoji :)

Dal je realno da neko bude toliko naivan, i da na lepo srocen tekst, gomile slika koje nista ne govore, video snimaka koji su krajnje smesni, uplati odredjenu cifru, i to jos u bitcoin-ima.. Hajde da budemo realni..
- trazi se uplata strogo u BTC [btc ne podleze ni jednom ovozemaljskom zakonu pravosudja]
- niko ne garantuje da ce uredjaj da radi kako treba [ala kupovina na limundu "prodajem ne testiran hardver, nisam imao gde da ga probam"]
- nudi se uredjaj koji se otplati za par nedelja [kakav bi to ***** bio, i takav uredjaj prodao nekome]
- obecanja i obecanja da ce krenuti isporuka sutra, prekosutra, za dve nedelje, mesec dana i tako u nedogled [ja sam poceo sa btc-om u junu prosle godine i jos onda je bilo najavljena isporuka za 2-3 nedelje, samo da stigne cip]
- ...

Jedan dobar drugar je narucio asic.. poslao im je btc za tu igranku.. i pored svega toga (par meseci od narucivanja a-sika).. pazario je hardvera za jos 10-15 ghs.. Cemu onda kupovina tih grafika sada ?
Mislim da su se i sami kupci takvih uredjaja, pomirili sa cinjenicom da je to krajnje smesan potez koji su uradili.. pa se sad dopunjuje snaga novim grafikama

Ja bih bio presrecan da mu taj uredjaj stigne, i da napravi milione, i da sazida kucu do moje pa da budemo komsije rudari.. ali .. :)

Ljudi vec proracunavaju koliko ce da zarade i za koliko ce da otplate a-sik spravicu.. a jos je nisu ni videli, a kamo li pokrenuli :) to je isto kao kad bih ja racunao za koliko bi mi se otplatio auto koji ide na vazduh.. al samo jos da stigne.. :D

Smatram da je pametnije da su te novce bacili na rulet, pa gadjali tacan broj (ili kako se to vec kaze - ne posecujem takva mesta) - veca je verovatnoca da ces pogoditi tako nesto nego sto ces dobiti spravicu koja ti pravi vrhunsku platu, a da se pri tom otplati za par nedelja..

Moje misljenje, mozda ja gresim, vreme ce pokazati.. ali jedna cinjenica je vrlo prosta: |LJUDSKA POHLEPA JE MNOGO MOCNO ORUZJE|

Poslednja izmena:
Sta je drugar narucio, avalon ili leptira?... a leptir se bas sad ponudio kad je btc pao :p...

Nazad
Vrh Dno