Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ovo malo go*no 300mh/s, moja graficka od po' kila 200... :(

Presla cena, meni prosla prodaja na 134 evra a stavio sam na 140?????

^^meni nije jos proslo ni ono na 92... pogledaj da slucajno nisi kupio po toj ceni:p

Vidim da je mtgox nedostupan, stigao mi je email da mi je odradjen trejd, imao sam oko 0.2xxx btc-a koja sam stavio na prodaju, novac nisam imao nista, sad razmisljam da mi nije stigao od kad sam kupio pre 2-3 dana?

Do sada sam bio na Slush's pool i po bloku sam dobijao 0.003 btc-a. Na bitparkingu vidim da je "estimated reward" za brzinu kojom ja kopam oko 0.01 btc, tako da sam se prebacio na bitparking kao sto je i dosta vas ovde spominjalo. Tako da imam nekoliko pitanja (nadam se da ce neko stici da mi odgovori pre nego sto se ovaj moj post zatrpa):
1. Da li nekako mozete da pratite stanje preko Android telefona (ne racunam da svaki cast otvaram internet stranicu i radim refresh)? Npr. za Slush's pool sam koristio neki widget koji mi je prikazivao brzinu i kolicinu zaradjenog novca. Na bitparking forumu sam procitao da neko pravi widget ali to jos nije gotovo.
2. Kako na bitparkingu da vidim kada je zapoceo neki blok, koliko je trajao i koliko sam zaradio po bloku?
3. U cgmineru sam stavio default vrednost za difficulty=8, koliko ste vi stavili?
oops, zaboravio sam na "detalj" da je bitparking slabiji pool, tako da bas i nema smisla da uporedjujem zaradu po bloku

Poslednja izmena:
3. U cgmineru sam stavio default vrednost za difficulty=8, koliko ste vi stavili?

To sam i ja pitao više puta ali izgleda da niko ne zna, tj. svi nabadamo pa kako kome ispadne najbolje. Ja sam za 7850 stavio d=2, koji se po defaultu vraća na 8 i tako mi radi dobro.

@Sale KG
Video sam da si to i ti pitao, ali nigde odgovora. Ja imam isto 7850 tako da onda ostajem na d=8. Hvala
Ne znam na kom si poolu, ako si na bitparkingu kako pratis stanje, osim preko sajta?

Samo preko sajta mozete pratiti stanje na Bitparkingu

Pozdrav nov sam u ovome pa da pitam nesto. Poceo sam sinoc sa rudarenjem preko 50btc posto kako sam procitao za pocetnike je jedan od najboljih, e sad kako u payments page treba da se doda destination. Kad pretisnem Add destination, pise Type : pa da biram ili bitcoin adress ili phone number i ispod value i comment sta tu trebam tacno da unesem za podatke. I samo jedno pitanje za Mtgox za verifikaciju pise Proof of Identity i Proof of Residency sta je najbolji dokument da se stavi i koji je to ID number ( gde da ga nadjem na pasosu) i da li slika treba neka da se stavi. Izvinjavam se ako je malo opsirno pitanje ali sam nov, a zelim ozbiljno da pocnem. Hvala !

Pozdrav nov sam u ovome pa da pitam nesto. Poceo sam sinoc sa rudarenjem preko 50btc posto kako sam procitao za pocetnike je jedan od najboljih, e sad kako u payments page treba da se doda destination. Kad pretisnem Add destination, pise Type : pa da biram ili bitcoin adress ili phone number i ispod value i comment sta tu trebam tacno da unesem za podatke. I samo jedno pitanje za Mtgox za verifikaciju pise Proof of Identity i Proof of Residency sta je najbolji dokument da se stavi i koji je to ID number ( gde da ga nadjem na pasosu) i da li slika treba neka da se stavi. Izvinjavam se ako je malo opsirno pitanje ali sam nov, a zelim ozbiljno da pocnem. Hvala !

Biraj bitcoin adresu na mtgoxu ili nekoj menjacnici. Ja sam poslao sliku pasosa i mobilni racun od tlenora

Nesto ja nisam razumeo dobro. Poceo sam sa rudarenjem ali gde i kako da prebacim posle te BTC-ove sa 50btc pool-a u moj novcanik i kako posle te BTC-ove da pretvorim u evre? Otvorio sam nalog na mtgox al nigde nisam dobio adresu novcanika tj. Bitcoin adresu. Otvorio sam nalog posle i na blockchain.info i tu sam dobio Bitcoin adresu svog novcanika. Elem, jel ja uradim prvo Payout na recimo taj Wallet pa sa tog transferujem na Mtgox pa tamo prodam ili sta?? Nije mi jasno zasto mi Mtgox nije dao Wallet adresu i sta tacno znaci ta verifikacija kod Mtgox-a. Zasto im saljete slike pasosa i racune mobilnih telefona. Pa tako im otkrivate u potpunosti ko ste i sta ste. Izvinjavam se ali sam stvarno veliki noob i sve mi je bas bas dosta nejasno. A to sto jednu 7950 u Crossfire-u sa 6770 nikako ne mogu da nateram da radi preko 500Mh/s iako je OC-ova necu ni da pominjem posto resenje niko ziv nema ni ovde a nisam uspeo nista ni da izgooglam. :( (OC-ovana bi trebala da baca preko 600Mh/s po recima nekih sa ovog foruma)...

Za bitcoin se karte ne drze u crossfire pogotovo ako nisu iste oznake ...

Probao sam i solo i opet nije bacala preko 500Mh/s a u Crossfire-u je drzim cisto zbog brzeg mining-a. Ona 500, druga oko 160. Kad se sabere opet znaci...

Moze neko da mi objasni sledece:
Pravim oko 590 mhesa i po kalkulatorima na netu to mu dodje oko 0,04 btc na dan. Ja jedva navucem 0,03 (24h). Kopam na BTC Guild-u sa cgminerom.

Da li SEPA nalogom moze da se prosledi novac na racun u Crnoj Gori?

Molio bi ako neko nadje povoljan metod za brz transfer para za kupovinu bitcoin-a da napise, znam za wiretranfer ali predugo traje
Stvarno si iskomplikovali kupovinu, a ja sam spreman da ulozim kad mi odgovara, ali ovako tesko kad sve traje par dane ili su provizije blizu 10%

To sam i ja pitao više puta ali izgleda da niko ne zna, tj. svi nabadamo pa kako kome ispadne najbolje. Ja sam za 7850 stavio d=2, koji se po defaultu vraća na 8 i tako mi radi dobro.
ako kopas cgminerom :

dfg.jpg

znaci ovo zaokruzeno je U i oznacava prosecan broj datih sherova u minuti nakon 5-6 sati ces dobiti realnu vrednost koliko ti grafika baca sharova koji ti se ince i placaju kada radis u PPS sistemu raspodele.

sad diff ces podesiti tako da ti grafika daje sto veci broj serova i verujte da nije isto kad kopate sa d=8 ili d=2 a to zavisi od snage rudara i za rudare do 2Gh sam procitao vec negde da je preporuceni diff=2. sad veoma bitno je to ako imate vise od jednog racunara na istom nalogu (kod mene ih je trenutno 4) na svim cgminerima mora biti podesena ista jacina diffa!
uglavnom ja sam primetio i izracuna da mi vise serova masina od 1Gh/s baci sa d=2 nego sa d=8. sad neko ce da kaze : pa normalno da ce da baci vise kad je manji diff ali na kraju kad preracunas (pomnozis prosecan proj serova sa diffom, dobices isti broj serova) NIJE TACNO!!
uglavnom najoptimalniji ce ti biti onaj diff kojim ces dobiti najveci prosecan broj serova u minuti ( a po formuli U*d)

Molio bi ako neko nadje povoljan metod za brz transfer para za kupovinu bitcoin-a da napise, znam za wiretranfer ali predugo traje
Stvarno si iskomplikovali kupovinu, a ja sam spreman da ulozim kad mi odgovara, ali ovako tesko kad sve traje par dane ili su provizije blizu 10%

Zeljko, najjednostavniji nacin je da pokusas da nadjes nekoga ko hoce da proda BTCove.
A to mozes ili ovde na bench-u ili probaj mozda i ovde: https://localbitcoins.com/

Rudari..jel probao neko sa 7870 Powercolor MYST (tahiti)?

edit:meni se ne svidja ovoliko variranje vrednosti,ne uliva neku sigurnost za buduce dane.

Imao kartu! Utisak pristojan ali ima se osecaj kao i sa 7790 da moze to jos bolje i vise. Neverovatno elasticna karta, barem moj primerak, radio je undervoltovan sa 1.15 na 1.03v na 1200mhz i ako je power na +20 davala je oko 490mhs u diablu. Ako je u sendvicu sa jos nekom kartom u kucistu onda se mnogo grejala i power je morao da bude na +10 ili 0, a onda je davao 450, odnosno 420 mhs. Za ovo trece podesavanje moze da bude u sendvicu sa najtoplijim kartama a temperatura ce biti smesna, tipa 68stepeni. To ti je moj utisak. U bampu je karta takodje kratko probana i davala je oko 520mhs, overclockovana naravno.

Po meni vredi tu lovu tipa oko 215eur, mada mi se cini da je saphirre XT dosta bolji izbor iako je ista karta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno