Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nije da nisam ogorcen zbog pada BTC-a ali moralo je da se desi mislim i mesari su poceli da kupuju graficke kartice.Druga koga sam savetovao da pocne sa ovim je ubacio celu porodicu svi su poceli da kupuju grafe itd.. pri tom ljudi neznaju da upale kompjuter.
Jednostavno prica je previse dobra da bi bila istinita.
Moje misljenje je da ce ovo jos da padne i ako se jos oporavilo sada kao nesto mislim da nece to da traje, pasce i to dosta tipa na 20eu BTC mozda i nize i onda cemo i mi i tetke bake koje su kupile da puknemo zbog hypa koji je bio bas dobar da je navukao ne celu Srbiju nego pola sveta neko se lepo ovajdio na BTC-u.
Sledeci skok Diffa i isporuke Asica ce male rudare da zakopa nadam se da gresim :type:

Profitiracemo jer cemo za bagatelu da otkupimo opremu onih koji su se razocarali u btc.

Juče sam obišao par banaka da se raspitam oko deviznog računa
Svuda je otvaranje i održavanja računa besplatno
Raiffeisen,ProCredit,Erste imaju iste provizije 0,4% do 10000e
Intesa nema proviziju do 100e, preko toga imaju 0,15% i 0,25%
Alpha banka "nema proviziju", to treba proveriti jer ženska na šalteru ni sama nije znala šta priča

Odlučio sam se za Intesu, jer je do 100e oslobođeno provizije

Nemoj zaboraviti da MtGox uzima fixnu proviziju od 4000 jena...

Ovo je lepa panika i lep način da se neko ovajdi. Gledam na mtgoxu 48k btc u opticaju, gadno neko muti vodu....

Malo da razbijemo monotoniju.
Evo 4 rudara u podmornici pod vodom

IMG0223A.jpg IMG0226A.jpg

rudar4.jpg

To vam trosi 1KW, temp sobe je 24 to je ono sto nas ceka za koji mesec, plus struja. Ovaj magiccool extrem 3x120 je po meni mali za 4x7950 Sve sto je lepo kratko traje al takav je zivot, moje masine ce i dalje krckati brojeve, ove karte su se bas pokazale sjajno. Videcemo kakva ce biti gen. 8xxx.

Poslednja izmena:
Malo da razbijemo monotoniju.
Evo 4 rudara u podmornici pod vodom

Pogledajte prilog 112251 Pogledajte prilog 112252

Pogledajte prilog 112253

To vam trosi 1KW, temp sobe je 24 to je ono sto nas ceka za koji mesec, plus struja. Ovaj magiccool extrem 3x120 je po meni mali za 4x7950 Sve sto je lepo kratko traje al takav je zivot, moje masine ce i dalje krckati brojeve, ove karte su se bas pokazale sjajno. Videcemo kakva ce biti gen. 8xxx.
Kako si resio napajnja,mislim koja si stavio i koliko ih imas?

Naravno, slazem se da forum nije za frustracije, bilo cije, a ovo uopste nije bila icija frustracija vec sala.
Ti da si procitao temu, jer za to sluzi forum, da bi nesto procitao i naucio, a ne za nesto trece...
Covek se vodio s'tim, da kada si vec upao u temu, da si nesto procitao i nacuio... glupa putanja uvek dobiju ili salu ili jos gluplji odgovor.
U temi je mnogo puta spominjano kako btc pretvoriti u $$$, ali ocigledno da vise niko ne cita, i sve hoce na gotovo, ne vezano za bilo koga.

da citam 5500 postova :D ahaha mora da se salis. pitao sam jer ne znam, ako je problem da mi odgovorite "da, moze" onda je pametnije ne pisati nista-samo pravis problem od jednostavnog pitanja za koje je potreban jednostavan odgovor "da, moze" - toliko, nista vise.

@ mirza82

dobro i dalje siris dezinformacije BTC se iskljucivo menja za lubenice, dinje i sljive ali za sljive samo ako pokazes fiskalni racun da posedujes kazan da peces Sljivovicu ....:d

Poslednja izmena:
Sta vam je najverovatnije namerni DDOS ili ovo : llnk

gledam btc-e i mtgox 100k novcica u opticaju? QQ bice ovo duga godina

Ko nije prodao novcice, moze i da profitira jako lepo za koju nedelju/mesec. Al sada krenuti kopati od nule ne znam dal ima smisla.

Ima smisla itekako. Ovo je samo trenutna cena i recimo sada je najpovoljnije krenuti sa rudarenjem, jer ko sada krene, sigurno nece vrsiti isplatu barem jos 10-ak dana. A do tada moze biti svasta.

Ima smisla itekako. Ovo je samo trenutna cena i recimo sada je najpovoljnije krenuti sa rudarenjem, jer ko sada krene, sigurno nece vrsiti isplatu barem jos 10-ak dana. A do tada moze biti svasta.

Ja nesto ne vjerujem da ce se cjena jednog BTC-a vratiti preko 100$, s obzirom da ce diff rasti za male rudare cjena oko 50$ ne donosi nista

Diff odbija novajlije. Na to sam mislio. Oni se preracunavaju po trenutnom kursu isplati li im se ulagati u opremu ...

diff uopste ne igra ulogu u ceni BTC-a, vec jedino je vazan za rudare, cenu BTC-a regulise trzista ponuda i potraznja kao hype koji je odveo do naglog povecanja cene... ako ljudi veruju u BTC cena ce rasti nema to nikakve veze sa minerima jer je broj i brzina globalnog pravljenja novih novcica konstantna

ovih dana ce, ko bude imao strpljenja i zivaca, moci dobro da se zaradi na MtGox-u jer provizije sada nema.
Ja nemam vremena da se igram time, ali sam danas za 1h u 4-5 prodaj&kupi transakcija (naravno sa malom razlikom u ceni kupovine i prodaje po BTCu, svega par $) bio u plusu 10%.

Diff odbija novajlije. Na to sam mislio. Oni se preracunavaju po trenutnom kursu isplati li im se ulagati u opremu ...
nije lako ni onima koji su porucili kartice i cekaju sledecu nedelju da stignu,i to par komada porucili,a vide ovakvu situaciju u medjuvremenu-i jos su novajlije tek treba da krenu......

Defnitivno je najgore za nas koji nismo prodali bar nesto na 150+E, posto ce diff skakati, cena patosira, za par meseci struja ide gore, dolazi leto + bitkoinsi prestaju sa radom u maju sto znaci da necu ni minimalnu kolicinu coina da prodajem da bih isplatio struju, posto se ne iplati ispod 300 evra ici preko banke jer uzimaju oko 40 evra za transakciju. Divna situacija ;)

Poslednja izmena:
Sad znas kako je meni. Stizu karte u utorak i sad sam ni tamo ni ovamo. Uzeo bih ali nikada nije bilo rizicnije. Zarada je premala ovako a niko ne moze sigurno da kaze, e to ce za 2 nedelje da skoci na 70e. Nije to malo love koja se ulaze 4 karte 14.000din.

Najgore sto je logicno i svi smo znali da ce do necega slicnog doci al *** bio sam alav i nisam prodao bar pola. Sad ne mogu mirno ni da spavam, a verujem da je tebi jos gore. Svima je bolje sad, naravno i onima koji su vec opremu davno ili nedavno otplatili, i onima koji su prodali za peak-u pa cak i onima koji sada krecu da prckaju sa 1-2karte ;). *** valjda ce biti bolje za par nedelja- meseci, a do tada se nerviramo malo (ili malo vise)

Poslednja izmena:
Najgore sto je logicno i svi smo znali da ce do necega slicnog doci al *** bio sam alav i nisam prodao bar pola. Sad ne mogu mirno ni da spavam, a verujem da je tebi jos gore. Svima je bolje sad, naravno i onima koji su vec opremu davno ili nedavno otplatili, i onima koji su prodali za peak-u pa cak i onima koji sada krecu da prckaju sa 1-2karte ;). *** valjda ce biti bolje za par nedelja- meseci, a do tada se nerviramo malo (ili malo vise)

+1
Jos sto je najgore sad mi nabijaju na nos da je to sve kocka, dodje mi da ubijem nekog (sebe prvo posto sam kupio po 100€ i nisam prodao po 150,a posle toga ode sve u qrc)

Ja sam otplatio ovo sto imam ali sklopio sam masinu novu i cekao sam samo 4 grafike da se dupliram. Sto je najgore kad je bilo 200e nisam bio ni kuci pa nisam ni mogao da padnem u iskusenje da prodam po toj ceni. Sad ***, po ovoj ceni bolje i da ne prodajem :)
A dal da kupujem karte sad karte ili ne... Uzeo bih ja jer mislim da ce biti bolje ali rizik je preveliki a hw je skup.

Dali je moguce da prokleti MTgox ni sada ne moze da radi kako treba?!?

Poslednja izmena:
Ja sam otplatio ovo sto imam ali sklopio sam masinu novu i cekao sam samo 4 grafike da se dupliram. Sto je najgore kad je bilo 200e nisam bio ni kuci pa nisam ni mogao da padnem u iskusenje da prodam po toj ceni. Sad ***, po ovoj ceni bolje i da ne prodajem :)
A dal da kupujem karte sad karte ili ne... Uzeo bih ja jer mislim da ce biti bolje ali rizik je preveliki a hw je skup.

Dali je moguce da prokleti MTgox ni sada ne moze da radi kako treba?!?

^^ Delim tvoju muku......

Po ovoj ceni necu da prodajem iz inata :), cena drasticno opadne posto ima previse onih koji prodaju za daj sta das. Cekam bolja vremena.

Vrh Dno