ja sam sam sebi sve podesio i svako moze sam da se snadje samo ima onih koji su lenji i nece da se potrudem, ja sam procitao ovu temu od korice do korice, na BTC warpu jos sigurno 3x vise , na bitcoin tolku jedno 500 strana NIJE me mrzelo i nije mi bilo tesko i onda sam na primer doso kod tebe kuci i sve ti sazvakao za 10 min.
tako da ja nebih tracao vise svoje vreme a preneo sam znanje koje sam sam ntekao na puno ljudi eto ti napr darko obajnsi coveku sta kako i gde na bitparkingu posto znam da tamo i ti rudaris...
Pa vidiš kad si ti čitao ovu temu imala je 50+ starna a ne 375 i onda ti nije bilo teško da pročitaš sve, kao što sam i ja sve pročitao. Posle ostalih 325 starna si čitao narednih 7-8 meseci kako su izlazili komentari. A kao što sam već rekao od 375 stranica 300 su spamovi. Pa onda probaj ti sad da čitaš od početka i da nađeš nešto, kad na svakih 30-40 strana nađeš jedan koristan komentar. Drugo nisi sam sve podesio već si na drugim sajtovima ostavljao hrpu komentara da ti ljudi pomognu, to sam kasnije video kad sam otkrio te sajtove. Ako misliš na bitparking to jesi sam i taj pool nije nešto problematičan, ali ne razume se svako u kompjutere tako dabro, što i sam znaš. To što si mi sve sažvakao je bilo jedno 4-5 meseci pre nego što sam počeo da rudarim i pre nego što me je cela ta tame interesovala. Kasnije, a pogotovu zadnjih nekoliko meseci sve što sam te pitao odgovor bi bio imaš na raznim forumima pa čitaj. Tako da sam u svakom slučaju morao sam da tražim. Da bi ti 2-3 meseca kasnije sve to napisao ovde, ali ne bitno.Za bitcoin i za bitparking sam čuo od tebe i ne bih ni počinjao ništa da ti nisi počeo.
Pa onda da kuliram 60% ljudi u temi?
35% vec zna sve.
5% pita ponesto pametno i razumno.
Da ti dobijas minimum 50 PM-ova dnevno kao ja vide bih te koliko bi izdrzao 😉
Ljudi ovde ocekuju da im sve objasnis, sve podesis, sve nacrtas, skines gace, oni mlate lovu i onda te pitaju kako da podignu te pare i 100 pitanja izmedju bez da ista sami procitaju ili se bar mrvicu potrude oko toga, proguglaju, sta god. I to svakome posebno. Apsolutno svakome sam objasnio sta god me je pitao, ja sam covek ima puno strpljenja ali ako ti kazem da 60% ljudi opet uradi kontra i opet pita u temi ili se zali kako ne radi 50btc... Zar ne mislis da ce svaki iole inteligentan covek da se oseti kao Don Kihot? Umori se covek od svega. Necu 100x da ponavljam.
Od silne navale newcomera svi iskusni pobegli u ilegalu :d
Ko hoce da cita temu, naci ce sve sto mu treba. Ko nece da cita neka plati pa ce neko vec da mu objasni i podesi. Posteno.
Hoce svi da pocnu da zaradjuju. Neka prvo sednu i citaju dva dana i bice im jasno. Ako negde zaglave rado cemo svima pomoci.
Pa dobro ne dobijam 50 mailova dnevno, već samo nekoliko, pa mi je možda lakše da pomognem ljudima. Već sam ti reko ako si nekome sve objasnio, a on tera po svome njegov problem. Međutim, ne treba neko ko je newcomer da bude uskraćen zato što te neki pajser smorio. Pa i ti si bio newcomer, sećam se da ti je Bojan objašnjavao kako da podesiš cgmainer (što meni nije hteo nikad da kaže iako smo drugari), pa ti je reko za bitparking (za taj pool mi je bar reko
🙂 ). Znači svakom treba pomoć, a pogotovu onima koji tek ulaze u priču. Takođe ako je neko izgubio 5-6 sati da podesi nešto ne treba da razmišlja e neka se i drugi muče, već je normalno da uzme i objasni sve ovde kako i neko drugi ne bi morao da gubi 5-6 sati. Reko ti nemoj 100x da ponavljaš, napiši uputstvo i kad god neko pita ti mu postavi link, kao što je to Risim uradio. I opet ista priča, ko hoće da čita temu, ljudi 300 strana spama, pa da li biste vi sada seli da je čitate da ništa ne znate o ovome.
Ne znam, možda ja razmišljam isuviše idealno, ali smatram da uvek treba pomoći nekome ako već znaš kako. Naravno ne jednom istom 100x već svakom ko se prvi put javi. Nego ajde, da ne spamujem i ja više.