Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ako nekoga zanima, aktivirao sam staru mašinu sa HD4890 i daje oko 85-90 Mhash/s :p

Ako nekoga zanima, aktivirao sam staru mašinu sa HD4890 i daje oko 85-90 Mhash/s :p

Dandy ne *****avaj, puštaj u pogon tu tvoju 6950 (makar kad spavaš). :)

Osećam da Bench redakcija "kopa" u posebnoj sobi svoje firme sa najbesnijim hardverom. Zato se i retko oglašavaju ovde, već mudro ćute i rade. :D

Poslednja izmena:
Vezano za intermediate bank, da li ste ostavljali prazno ili ste ubacivali swift banke sa instrukcija koje ste dobili? Pretpostavljam da plaćanje iz Japana mora da ide preko intermediate banke, pa je možda bolje upisati banku koju vaša banka preporučuje, nego da ide preko neke random banke?

Dandy ne *****avaj, puštaj u pogon tu tvoju 6950 (makar kad spavaš). :)

Osećam da Bench redakcija "kopa" u posebnoj sobi svoje firme sa najbesnijim hardverom. Zato se i retko oglašavaju ovde, već mudro ćute i rade. :D
Naravno da radi i 6950 ;), al' nisam video da je bilo ko postavio rezultate 4890, pa čisto da javim :)

MSI K9N SLI Platinum hteo sam da stavim 4x ili 3x 7950 na ovo uz neki chif nitro na 950W (ako uspem da nadjem bilo sta od toga). Sta mi jos treba? extenderi, molexi? Moze li ta ploca uopste? Razmisljao sam o BAMTu da radi sa flasha al neko rece 10% manje ide nego u win... Ali mi znaci stabilnost jer bi komp bio u podrumu gde inace ni pristup nije lak tako da sto stabilniji to bolji... misljenje? pomoc? hvala svima na svemu do sada.

Imam Visa Inspire karticu kao i tekuci kod Inteze. Da li mogu slati pare direktno sa mt.gox-a? Ne mogu se vise oslanjati na menjacnicu, a i preko nje ce moci samo do 15.5.

treba ti devizni račun, bilo je 100 puta priče o tome :)
Posle toga, dobijaš svoj račun koji je u sledećem formatu RSxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx e to ti je IBAN, to na mtgox-u ubaciš u withdraw metod, sačekaš verifikaciju i posle možeš da šalješ pare, ali obrati pažnju na sledeće: MtGox uzima 2000 jena, odnosno 16€ po transakciji plus te košta sam swift

treba ti devizni račun, bilo je 100 puta priče o tome :)
Posle toga, dobijaš svoj račun koji je u sledećem formatu RSxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx e to ti je IBAN, to na mtgox-u ubaciš u withdraw metod, sačekaš verifikaciju i posle možeš da šalješ pare, ali obrati pažnju na sledeće: MtGox uzima 2000 jena, odnosno 16€ po transakciji plus te košta sam swift

Hvala. Ma tema je prevelika, ne mogu sve da pohvatam a i ovih dana sam imao dosta posla oko namestanja rudara pa ne stizem sve da citam. Oticu ovih dana u intezu da izvadim, jel mi mozda treba verifikacija naloga na mt.goxu? I koliko otprilike vremenski treba da tignu pare na karticu?

Verifikacija ti je potrebna ukoliko zelis da dignes vise od 1000e odjednom.

Imam 6950, cgminer pokazuje 340-360 MH/s, a statistika na bitparking-u 400MH/s. Šta je merodavnije?
Nisam nešto čačkao GPU je na 820/300 MHz podešen.
Mislim da ću da fleshujem BIOS na 6970 pa da ga ozbiljnije OC tek tad.

Jel bi mogo Seasonic od 620W da pogura 2x7950 i 6950. Meni matematika kaže da nije mudro probati :)
TDP na defaultu bi bio zbirnih 600W (bez obaranja memorije), e sad kolko je zaista moćan taj SS?
Znam da je efektivno deklarisan na 576W na 12v, ali kako je to u praksi?

I jel moguće podesiti .bat tako da jedan pool kopa na BTC a drugi na LTC il obrnuto?
To mi nije jasno kako podesiti zbog --scrypt tag-a za LTC pool.
Onaj sto ti pokazuje cgminer +-10%
Napravi dva foldera jedan za btc, jedan za ltc i onda podesi bat fajl u oba...

Poslednja izmena:
Jel raspolozen neko da mi detaljno preko pp objasni kako da pocnem da rudarim :D
Citao sam neke matore "step by step" postove al sve je matoro. Cisto da ne koristim 5850 za lol :D

I imamo i prvih 200eur :)

Jel se seca neko kad ste prodavali po 17$ ;) Ovo nije moglo da se ocekuje ni u najludjim snovima, koliko li se samo strpljivih geekova obogatilo ;)

Koji je sad miner najbolji? Ja planiram za pocetak ovu svoju 7950 malo u rudarenje da pustim od nekih 2300h do 0700h svaki dan, cisto testa radi....

Poslednja izmena:
Jel raspolozen neko da mi detaljno preko pp objasni kako da pocnem da rudarim :D
Citao sam neke matore "step by step" postove al sve je matoro. Cisto da ne koristim 5850 za lol :D
Ja bih ti preporucio cgminer i bitparking jer radi bolje od 50btc, 50btc zna da stane na pola sata - sat, ali posto si pocetnik (kao i ja) onda koristi 50btc, jer bolje je da izgubis sat vremena dnevno, nego 12 sati pokusavajuci da podesis 3 stvari koje su u sustini prelake, ali kad radis prvi put oduzmu dosta vremena.
Registruj se i na mt gox tu saljes ono sto skupis na 50btc sajtu i poslije prodajes za $/eure...
Dok sam koristio 50btc miner isao sam na cgminer, nekako mi je najlaksi za podesavanje.
Javi ako treba jos nesto. ;)

Jel trgovao neko od vas uzivo? Koji bi uopste bio metod za tako nesto, a da je siguran za obe strane? Vidim da se ovi stranci nalaze na javnim mestima sa wifi-em, pa na licu mesta razmenjuju novac/coine.

Ima li neko iskustva uopste sa domacom/lokalnom trgovinom?

Takodje, jel dobro shvatam da zaista ne mogu wire transferom da posaljem pare odavde, u Banca Intesi su bili zbunjeni i poceli da mi objasnjavaju Zakon o deviznom poslovanju, traze ugovor sa onime kome saljem itd...?

Moze preko CC-a/PayPal-a preko Second Life valute, ali se dosta gubi u procesu.

Poslednja izmena:
I imamo i prvih 200eur :)

Jel se seca neko kad ste prodavali po 17$ ;) Ovo nije moglo da se ocekuje ni u najludjim snovima, koliko li se samo strpljivih geekova obogatilo ;)

Joj nemoj me podsećati :( ovih dana se setim toga ponekad, baš sam ****** bio što sam prodao tada skoro sve, uopšte nisam morao, dovoljno je bilo sačekati još oko 2 nedelje da se vidi da cena ide gore i gore. Zato se i ne mogu nešto preterano radovati ovoj ceni kad se toga setim.

Btw malopre gledam, na btc guildu samo prvih troje imaju oko 9Tera, a prvih 10 oko 13Tera, strašno. Sledeći diff bar 9,5miliona ali do 20-25 smo mirni sa ovakvom cenom..

Sad posto radi PayPal jel moze i kolike su provizije kad se prebacuje lova sa Mt.Gox-a ?

Srpski paypal može samo za kupovinu, tj. ne može da prima novac...

Nazad
Vrh Dno