Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ljudi, šta mi znači u cgmineru oznaka HW: (broj). A - accepted, R: rejected, a HW ne znam šta je. Pokušao sam da kopam ltc i na intensity 19 ovo došlo na 200 i dalje raste.

Stabilisace se na nekoj vrednosti, mora, nema logike da toliko osciluje.

Ljudi, šta mi znači u cgmineru oznaka HW: (broj). A - accepted, R: rejected, a HW ne znam šta je. Pokušao sam da kopam ltc i na intensity 19 ovo došlo na 200 i dalje raste.

HW je hardwerska greška i ako se pojavljuje ne valjaju ti podešavanja za karticu. Odmah isključi i promeni podešavanja jer kopaš u prazno.

Davao je šerove, ali mi na sajtu stajalo prosečna brzina tipa 25 kh/s. Opet sam morao napolje pa sam ostavio btc, nisam siguran da se 7790 sa ličnom.

jednostavno pitanje za iskusne:

mora li se teziti nekom jacem CPU-u i ploci sa vise x16 PCI-e slotova, ili je dovoljno sve pobosti u plocu sa G530 i x8 i x4 PCI-e slotovima?

Nov sam u ovom rudarenju pa imam neka pitanja. Uglavnom sam sve podesio kako mi odgovara i sve sljaka ok, ali me interesuje zasto 50btc cita 116mhs a u onom njegovom mineru 50miner ( miner: phoenix, kernel phatk) rudari po 140mhs? Jos me interesuje ovaj bitcoin wallet, vec nekoliko sati sinhronizuje nesto, da li je problem sto sam ja poceo da rudarim a nisam zavrsio sinhronizaciju? Interesuje me posto za wallet nigde ne vidim user/pass kako se "bekapuje" u slucaju pada sistema ili neceg treceg?
Vidim ljudi preporucuju bitparking pa me interesuje koju on to adresu trazi :) Vidim ima u valletu neka adresa receive coins, da li je to ta?
Hvala unapred.

Nov sam u ovom rudarenju pa imam neka pitanja. Uglavnom sam sve podesio kako mi odgovara i sve sljaka ok, ali me interesuje zasto 50btc cita 116mhs a u onom njegovom mineru 50miner ( miner: phoenix, kernel phatk) rudari po 140mhs? Jos me interesuje ovaj bitcoin wallet, vec nekoliko sati sinhronizuje nesto, da li je problem sto sam ja poceo da rudarim a nisam zavrsio sinhronizaciju? Interesuje me posto za wallet nigde ne vidim user/pass kako se "bekapuje" u slucaju pada sistema ili neceg treceg?
Vidim ljudi preporucuju bitparking pa me interesuje koju on to adresu trazi :) Vidim ima u valletu neka adresa receive coins, da li je to ta?
Hvala unapred.
na 50btc ti je podeseno da ti prikazuje prosjecnu brzinu na 60 minuta, mozes da podesis na manje ako zelis, tako da je moguce to problem, mada meni je ovih par dana brzina bila 205 12 sati, a on je ocitavao 190-195...
Na bitparkingu je malo teze da se snadjes i to, ali je mnogo bolji...

Aha, onda je ok :) Hvala na odgovoru. Pokusacu i sa bitparkingom za koji dan, samo da udjem malo u stos.

Narode, više nije pitanje gde ima grafika, nego gde ima napajanja :) dajte neki predlog i na PM, gde ima taj chief nitro od 950W ili onaj od 1000 što nije nitro i slično nešto za pristojne pare, tj. da je tu do ~150€... ode sve na grafike, pa dok se ne povrati deo sredstava bar da se uzme nešto jeftinije. Može i taj Thermaltake od 730W hint ako ima negde... najavljen CM SilentProM2 od 850W za sutra, verovatno je skuplji par hiljada nego što vredi, al ne verujem da je loše napajanje?

Narode, više nije pitanje gde ima grafika, nego gde ima napajanja :) dajte neki predlog i na PM, gde ima taj chief nitro od 950W ili onaj od 1000 što nije nitro i slično nešto za pristojne pare, tj. da je tu do ~150€... ode sve na grafike, pa dok se ne povrati deo sredstava bar da se uzme nešto jeftinije. Može i taj Thermaltake od 730W hint ako ima negde... najavljen CM SilentProM2 od 850W za sutra, verovatno je skuplji par hiljada nego što vredi, al ne verujem da je loše napajanje?

Chieftec-a nema nigde, termaltake-a takodje nigde nemas da kupis, jedino sto je ostalo da sam video da ima na stanju je seasonic 850am i koji ralno vredi te pare. Za CM ne znam, ja licno ga ne bi uzeo.

Ozbiljno razmisljam da se provozam do Segedina jer kontam da varijanta narucivanja od preko otpada (najvise zbog dranja carine+pdv-a).

Je*ote u celoj Srbiji da ima 20 napajanja, pa jel to toliki problem da se nabavi kada ide prodaja kao luda. A da ne pominjem pametne dobavljace kojima ni na pamet ne pada da nabave Antec, Corsair, Be Quiet, XFX, Enermal i slicne brendove. Vazno je da uvezu 100 kamiona JNS, ANS, KME, Zito, Jecam i ostala s*anja... Pa kontam da bi 50 Corsaira otislo za par dana, ja bih prvi uzeo nekoliko AX1200.

Ja danas nisam uspeo da uzmem 7950, sto je bilo - jutros otislo, sledeca tura za nedelju dana :S ili uvoze po 5komada ili je ovo stvarno buknulo ko sumski pozar :)

Vama jos nije jasno gde zivite....

I ja sam to pomislio, ali ulaganje u rudnike je pocelo i ko bi rekao da ce se tako brzo rasprodati 7850, 7950 i 7970 grafike. Ovo je daleko od realnog i potpuno neocekivano za nas Srbe, ali ovih dana sam obisao nekoliko radnji i prodavci ne mogu da veruju u koliko kratkom roku rasprodaju AMD karte. A koliko vidim i napajanja idu kao luda. :)

Jel zna neko zasto na 50btc pokazuje da je worker offline? Evo rekoh i ja da probam sa mojom 6870,cisto da vidim koliko moze da izvuce (264MH/s @ def) ali ne registruje nista na njihovom website-u. Koristim njihovu aplikaciju 50miner i phoenixminer podesavanje(sa svim ostalima izbacuje me neku hardware check error). Cudi me da ne prima i ne salje nikakve podatke (a radi :D), program je dozvoljen u firewall-u.

zeljko je napisao(la):
Kad izadju ASIC-si bice nevazno, veoma brzo ce koriscenje GPU biti nerentabilno
Odakle ti takva ideja? Ti kao da si prespavao zadnjih 4 meseca pa si nastavio tamo gde je Mige stao s prognoziranjem kraja bitcoina za 10 dana i sl.
Kopali smo mi i za 3x manju zaradu od ove. A sta mislis dali je moguce da se snaga utrostruci i toliko skoci diff a da cena ostane ista?
Ja sam vec napisao pre neki dan, diff ne moze da skoci koliko cena ide gore! Barem ne u neko skorije vreme. Asic ima jako ogranicenu proizvodnju, gpu karti nema ni blizu koliko bi mi zeleli da ih ima, kako da skoci diff toliko kad je cena skocila 100% za 15 dana?!
To si napisao kao neko ko je juce usao u celu pricu ili mozda procitao nesto onako povrsno.

Odakle ti takva ideja? Ti kao da si prespavao zadnjih 4 meseca pa si nastavio tamo gde je Mige stao s prognoziranjem kraja bitcoina za 10 dana i sl.
Kopali smo mi i za 3x manju zaradu od ove. A sta mislis dali je moguce da se snaga utrostruci i toliko skoci diff a da cena ostane ista?
Ja sam vec napisao pre neki dan, diff ne moze da skoci koliko cena ide gore! Barem ne u neko skorije vreme. Asic ima jako ogranicenu proizvodnju, gpu karti nema ni blizu koliko bi mi zeleli da ih ima, kako da skoci diff toliko kad je cena skocila 100% za 15 dana?!
To si napisao kao neko ko je juce usao u celu pricu ili mozda procitao nesto onako povrsno.

Nisi me razumeo, ne govorim o propadanju bitcoin-a ili padu cene, vec o naglom skoku diff, koliko tacno ne znam, sve zavisi od broja asic-sa koje isporuce, jer realno ako GPU tuce 100$, asic ce tuci 2500-5000$ sto je nerealno, mozda u prvih 3-4 meseca pa ce doci do pucanja diff, u sto ne zelim da ulazim kad i koliko
Ono sto se prica da je kapacitet proizvodnje oko milion asic uredjaja godisnje, mada je sve to nagadjanje

I sami znate da je limit bitcoin-a na 21 milion i da je vec stiglo rudarenje do 10m, diff se mora povecat kako bi se usporilo rudarenje jer je plan da 21mil dostigne tek 2020+ godine pa racunajte

Poslednja izmena:
Vrh Dno