Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Znaci relativno je isplativa investicija u takvu kartu (ne racunajuci racun za struju). Kopate li svakodnevno citav mjesec?

Ja kopam samo kad je pun mesec.

:d

Jel moze pomoc?
Znaci jutros kad sam instalirao Guiminer, radio je normalno i rekoh ajde da skinem novi ati driver, skinem, instaliram i trt, citav dan pokusavam da nadjem stari driver, ali nema sanse, pokusao sam 4, 5 starijih drivera i opet ista greska - Verification failed, check hardware! (dakle greska kod pokretanja Gui-a, vrti 200 Mh, ali u prazno) Sad cak nece da mi otvori Guiminer i GPU caps viewer, pokazuje mi ovo - GPU caps Viewer: video card information utility (OpenGL and OpenCL) has stopped working... Jednostavno od 13:00 pokusavam da zavrsim ovo i nece, reinstalirao sam razne drivere, skinuo starije Guiminere i opet isto...

Ti to onako mesarski, drajver preko drajvera ?

Jel moze pomoc?
Znaci jutros kad sam instalirao Guiminer, radio je normalno i rekoh ajde da skinem novi ati driver, skinem, instaliram i trt, citav dan pokusavam da nadjem stari driver, ali nema sanse, pokusao sam 4, 5 starijih drivera i opet ista greska - Verification failed, check hardware! (dakle greska kod pokretanja Gui-a, vrti 200 Mh, ali u prazno) Sad cak nece da mi otvori Guiminer i GPU caps viewer, pokazuje mi ovo - GPU caps Viewer: video card information utility (OpenGL and OpenCL) has stopped working... Jednostavno od 13:00 pokusavam da zavrsim ovo i nece, reinstalirao sam razne drivere, skinuo starije Guiminere i opet isto...

Za tu kartu ti treba 11.5b drajver.

Ovo tokom noci ide bez problema na 100 evra :)

Ja mislim da ce da se zaustavi na 93e

Da li si instalirao driver koji ti je MIrza82 napisao ? Ako nisi skini taj driver i ponovi postupak sa brisanje drivera pa install te ponudjene drivere ...

vidim da ste neupuceni, do 10.000$ ili evra ne placa se porez na godisnjem nivou, vazno je samo da ne iskesiras 10.000 odjednom, ako ih imas, stizale su mi pare sa moneybookera na domaci devizni oko 800$ premozda 2 godine i niko me nije dirao, vazno je samo da salterusa zna zakon, valjda se do sad nije menjalo nista

Cisto da neko ne pomisli da je ovo tacno i upadne u probleme:
Ako imate prihode, kao i u svakoj drzavi, MORATE platiti porez na iste.
On je u rangu 30-35%, ali detaljan info se dobija u poreskoj.
Druga stvar je sto se ti porezi na ovakve prihode iz inostranstva ne odbijaju automatski (cesto za manje cifre nikad ne cimaju, ali znaju i posle par godina da priupitaju) vec je onaj ko prihoduje duzan samostalno da ih prijavi poreskoj upravi, i na njih plati porez.

Izuzetak je ako se prihodi prijave kao pomoc rodbine, ali i tu moze biti problem da pravno lice/firma uplati iznos.

Vise detalja imate npr u ovom tekstu: Kako platiti porez na internet zaradu iz inostranstva

A šta u slučaju koji mi svi koristimo? Bitcoinsi.com? Kako se to gleda jer nama na račun ležu dinari a ne devize?

Neam pojma, ali prihod je prihod i on po zakonu mora biti placen. Drugo je pitanje da li imaju mehanizme da isprate sve to :)
Neki ekonomista/knjigovodja bi ovde mogao dati detaljan info (mada je to vec poprilican offtopic)

Sa druge strane prvo je pitanje sta/ko je u stvari Bitcoinsi.com?
Na njihovom sajtu nema imena ni jedne odgovorne osobe, niti da li je to pojedinac ili firma, dal je uopste iz Srbije. I podaci o vlasniku domena su zasticeni.

Tesko ce iko reci da li je legalno kad ne zna sta :)

Poslednja izmena:
Ovo što priča jox ima smisla i tačno je.

Međutim, za većinu vas koji ovo radite iz hobija je to nebitno. Ne treba preteivati, ako uzmeš 10K € onda plati porez ali za siću od 200-300 € mesečno nemate brige. Srećom da svi imamo rođake u inostranstvu. :)

Zavisi ko šta radi, kako na ovo gleda i koliko nova zarađuje. ;)

Da li je uspeo neko da potera mining na Windows XP-u?
Imam jednu xp masinu sa 7850 i ne ide mi.

Konacno sam zavrsio! -.-
Pa nekih 14 sati za kompom, da ce se bar isplatiti... :D
Kad se probudim napisacu sve sta i kako, ukoliko jos neko bude imao problema kao ja.
Hvala svima koji su mi pomogli!

Ima sigurno ljudi koji su u poslednjih par nedelja na skoku BTC-a zaradili dovoljno za ceo život.

Nazad
Vrh Dno