Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Cudno je ovo. cgminer je nativno 32bit i ne postoji x64 verzija. Meni je radio od pocetka na WinXP x86 i nikad nisam imao problema sa btc. Sa ltc je bila druga pesma. Imao sam veliih problema da ga pokrenem single gpu i onda mi je pravio samo nekih 160 kh sto je mozda 50% koliko treba. Posle sam presao na W7 x64 najnovije drivere i openCL i dodao jos 1GB rama za ukupno 2GB i tada je proradilo kako treba. Mislim da mala kolicina rama moze da pravi probleme posebno kod ovih 79XX karti sa 3GB rama. Neki kazu da treba bar toliko sistemskog rama koliko ima i na kartama ali nekima radi i sa manje.

mozda je do DDR-a ali to nije nikakav problem sutra cu ubaciti jos koji GB, mada mi to nikad nije palo na pamet moram da priznam ..:d

Na mtgox-u nalog moram da nadogradim u "verified account" (pošaljem lične podatke) kako bi mogao da dobijem isplatu?

Da trebao bi da posaljes licni dokument tipa pasos i neki racun za komunalije na kojem se vidi tvoja adresa iz pasosa.

Ja sam inace presao na Bitcoin-24 menjacnicu jer su za moj slucaj imali najinteresantniju opciju isplate, putem SEPA transfera na kiparski EUR racun.

Transfer sa neke poljske banke naplacuju nesto tipa 1.3eur sto je cifra koja spada u statisticku gresku :)

Sa Mtgoxa ako se ne varam osetno su vece provizije za isplate na EUR devizne racune...

Ima li neko od kolega ovu kartu
VGA AMD Radeon 7970 Gigabyte OC 3GB/DDR5

Kako se pokazala, da li je na njoj isti problem kao kod GB 7950?

Koristim jedan par za rudarenje, a imaš u 7970 temi osnovne informacije.

Pazite pitanjce da li ce raditi ako uzmem jedan extender 16x na 16x i u njega ubacim u njega jos jedan extender 16xna 16x i onda ubodem 7950 na kraju :p da prvo pitam pre neko sto napravim neki kurslus :)

Reko' da pitam nesto...

Da li "instrukcije i upustva" sa pocetka teme ,vaze jos uvek?

jel postoji neki minimum koliko mora da se odradi da bi se isplatile prve pare? pošto sam nekako skeptik i dalje u sve ovo dok ne vidim neke prve pare :) Čim ih vidim pridružujem vam se :)

Ja sam pre mesc dana prodao oko 0.7 novcica za oko 17e/coin, sto je bilo otprilike 12 evra. Preko bitkoinsi menjacnice sam tih 12 evra promenio u dinare, oni mi uzeli 10% i u roku od 1 dan mi je na racun leglo oko 1200 din. Cim sam to video iz prve ruke i shvatio da sistem funkcionise, kupio sam jos jednu 6850 i dve 7950 :)

Koliko se isplati 6850? Ja imam onu najgoru varijnatu, GB 6850OC što nema mogućnost povećanja napona tako da ludim zbog toga jer više od 915MHz neće da tera :S tj 240MHs

Gde nalazite adaptere sa x1 na x16? Nadjoh samo 1 u prodaji sa molexom, hteo bih da pogledam i ostale ako ima negde, u radnjama nemaju, imate li neki tip u vezi njih i mininga

Uh ovo brine malo novcic pada a diff i snaga idu gore.
43$
Vraca se na 46$ . Sad videh opasne su trgovine trenutno.

Poslednja izmena:
Dodje mi da se roknem. Juce sam sav novac povukao s berze i sad vidim pala cena na 28.5e. Kupio bi ih za sve novce.

@Saj
Jesi nasao neke karte, sad sam i ja video da je bio veliki drop, to je ono sto sam ti reko neko tu drma zestoko, ne zelim da mracim, al ovo postaje zestoka kocka

Poslednja izmena:
Koje njesra nemosh prebaciti novcice sa 50BTc na MTGOX :(

Dodje mi da se roknem. Juce sam sav novac povukao s berze i sad vidim pala cena na 28.5e. Kupio bi ih za sve novce.

Ja sam prespavao , a sad vidim da je moglo malo da se trguje ... i sto uvek u pola noci krene da se komesa vrednost :p...

Poslednja izmena:
Da stvarno, u poslednje vreme noću budu najveći padovi i skokovi, a ja tada naravno spavam, za ~28 bih i ja kupio malo..

Koje njesra nemosh prebaciti novcice sa 50BTc na MTGOX :(

Ladno ne moze. Ne znam u chemu je fora. Kako njesra. Nigde obavestenje nikako....

EDIT: Mislim da je ovo objasnjenje sa guilda....

Bitcoin Hard Fork + Payout Freeze

Earlier today, a bug was found in bitcoin 0.7 (and earlier versions) related to the size of blocks and number of transactions in them. With 0.8, many pools started increasing the size of their blocks above the soft limit (250kb). The hard limit of 1 MB was still in place.

The bug in 0.7 was triggered when a block of 990kb with a large number of inputs/outputs caused 0.7's database system to not validate the block. This created a "hard fork", where briefly the network was split between two different blockchains.

BTC Guild quickly reverted its servers back to 0.7 after a concensus in #bitcoin-dev was reached that the proper thing to do was enforce the 0.7 chain, even though the majority of mining was being done on 0.8. Thanks to BTC Guild, slush, ozcoin, Eligius, and other pools, this hard fork only lasted about 6 hours.

Payouts were frozen during this period, but have since been re-enabled. I am sorry for the inconvenience, but this precaution was required while all of the servers were being modified to react to the problem.

Poslednja izmena:
Taj problem i apgrejd kojim su pokušali da ga isprave uopšte nije naivan! Naime, radi se o tome da transakcije od 0.00000001 BTC-a ubijaju mrežu, da ne objašnjavam sada zašto.

Jel nekom radi Hashovanje na MtRedu u ovom trenutku? Meni ne, a gore pise 1 miners @ 0.07ghs !

http://bitcoin.org/chainfork.html

Zbog nekompatibilnosti starije sa novom verzijom btc klijenta mreza se na nekih 6 sati, sama od sebe, podelila na dva paralelna dela. Ovo je brzo reseno tako sto su se veliki poolovi koji su ranije prihvatili 0.8 verziju vratili unazad na staru.
Neko je iskoristio ovaj trenutak netabilnosti da istovari oko 70k btc sto je neminovno dovelo do pada vrednosti.
Iz istog razloga trenutno ne funkcionise isplata sa poolova.

Koliko imate procenata stale shareova na bitparkingu? Ja se neki dan prebacih i na BAMT-u je ta vrednost ocajno velika (nesto tipa 15% za svaku graficku), i u po noci prestanu masine da rudare na njemu i prebace se na 50BTC. u Cemu je problem?

Na BTC-E menjacnici i dalje ne rade uplate/isplate bitcoina.
A ja taman hteo opet da kupim LTC...

btcguild skocio na 14.5 th/s...

Da li neko zna kako se gleda stale na cgmineru ?

Resili su problem sa isplatama pre nekoliko trenutaka....

@apple

pa cg ih sve sabira i upisuje u rejected oznaceni su sa R
inace mi je prosecno oko 1.5% rejected sherova...

Poslednja izmena:
A delis ih sa A ili sa Q ?

Vrh Dno