Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ja sam oduvek na euro,nekako mi pritasto srcu :),al radoznalosti radi,sta sa dolarima koje recimo imas na goxu?kupiti btc pa prodati za evre :D

Valjda treba samo da se promeni u opcijama kod MTGoxa sa dolara na euro.

Ljudi jel neko namestio BAMT da kopa litecoin? Vidim na netu svi pricaju o tome kako je moguce ali nigde nikakvog uputstva?

Hm, najnovije vesti sa BTC Guilda:

"It has been an amazing few weeks here at BTC Guild. With ASICMINER and now a significant number of Avalon users showing up, the pool has almost tripled in size in the last month.

As a result, this means PPLNS shifts are starting to complete very rapidly (less than 20 minutes), and individual shifts vary wildly in their payout. 24-hour variance isn't affected much, but it does cause a lot of stress on the database to close shifts this frequently.

Today the shift size for PPLNS has been increased from 3,000,000 shares to 6,000,000. This change should prevent any shift from receiving only 1 or 2 blocks worth of payments. Average earnings per day will not be affected by this change, only per shift. This will likely be increased again in the future as more ASICs arrive on the pool."

Pa sta hm. Ja ljudima pricam ovde za Avalon i ASICMINER a oni mi se smeju.
To je sve vidjeno...

Ne nasedajte ...

Pa sta hm. Ja ljudima pricam ovde za Avalon i ASICMINER a oni mi se smeju.
To je sve vidjeno...

Mige, samo cu te pitati par stvari:

Koliko je ljudi iz tvog okruzenja, znaci ljudi koje ti licno znas, kupilo novih rigova, grafika, tj. pojacalo svoju ukupnu snagu, zadnjih mesec dana ?

Koliko si, licno ti, pazario grafika, koje su povecale licno tvoju ukupnu snagu u bitcoin miningu, zadnjih mesec dana ?

:d

tako da.. ljudi ne tripujte se.. mozda ce nekom delovati smesno ovo sto cu sad da napisem.. ali ja jos uvek nisam ubedjen da asic postoji ,)

Vreme u kome sad radimo mining, je blago receno, zlatno.. Nerealno visoka cena, dobra zarada.. svi u fulu :D

A da ne spominjem, za bar 3-4 kolege, za koje znam da su uvecali snagu, zbirno za 40 ghs :)

Poslednja izmena:
Mige, samo cu te pitati par stvari:

Koliko je ljudi iz tvog okruzenja, znaci ljudi koje ti licno znas, kupilo novih rigova, grafika, tj. pojacalo svoju ukupnu snagu, zadnjih mesec dana ?

Koliko si, licno ti, pazario grafika, koje su povecale licno tvoju ukupnu snagu u bitcoin miningu, zadnjih mesec dana ?

tako da.. ljudi ne tripujte se.. mozda ce nekom delovati smesno ovo sto cu sad da napisem.. ali ja jos uvek nisam ubedjen da asic postoji ,)

Vreme u kome sad radimo mining, je blago receno, zlatno.. Nerealno visoka cena, dobra zarada.. svi u fulu :D

A da ne spominjem, za bar 3-4 kolege, za koje znam da su uvecali snagu, zbirno za 40 ghs :)

Kad ce sledeca promena diffa ? Gde to pratite ?

Gledajte cenu LTC-a u odnosu na BTC. trenutni faktor 2,14

ltc.jpg

pa trenutna zarada bez troskova je 2,14 puta veca

Nego, da prelazimo polako na litecoin?

@stormbringer

evo ja cackam nesto sad ali izgleda da cgminer nece da rudari LTC na 32-bitnim masinama :trust:

Cekaj, pricas o 32-bitnom os-u ili hardveru (cpu)?

Cekaj, pricas o 32-bitnom os-u ili hardveru (cpu)?

pa gledaj ako imas 32 bitni CPU ne mozes instalirati 64bitni operativni sistem (bar je meni to odbio win7 zato sto u jednoj masini imam pentium 530), a to mi je najzgodnija masina jer ima 3 iste karte na njoj. mada treba potraziti i druge minere za LTC

Pa to te pitam, ako imas 64bitni cpu, mozes da instaliras 32bitni OS i zato da ne radi litecoin, pa samo reinstaliras OS.
A ako je slucaj kao kod tebe, onda treba da se menja cpu, ***...

@stormbringer

evo ja cackam nesto sad ali izgleda da cgminer nece da rudari LTC na 32-bitnim masinama :trust:

Cudno je ovo. cgminer je nativno 32bit i ne postoji x64 verzija. Meni je radio od pocetka na WinXP x86 i nikad nisam imao problema sa btc. Sa ltc je bila druga pesma. Imao sam veliih problema da ga pokrenem single gpu i onda mi je pravio samo nekih 160 kh sto je mozda 50% koliko treba. Posle sam presao na W7 x64 najnovije drivere i openCL i dodao jos 1GB rama za ukupno 2GB i tada je proradilo kako treba. Mislim da mala kolicina rama moze da pravi probleme posebno kod ovih 79XX karti sa 3GB rama. Neki kazu da treba bar toliko sistemskog rama koliko ima i na kartama ali nekima radi i sa manje.

Evo probah malopre Guiminer, masina je neka beda, sempron 145 sa 6570 1GB ddr3, win7 32. Radi ovaj Guiminer beta.
Untitled.jpg

Posto nisam nikada kopao ni BTC ni LTC, interesuje me da li se LTC prodaje odmah kao i BTC, ili postoji neko cekanje? Znam da je malo veca potrosnja struje, samim tim sto masine rade pod win-om i treba im dosta rama, plus angazuje se i ram iz grafica. Opet, vidim da tu 7950 i 7970 daju malne isti rezultat, samo je 7970 30% skuplja... Znaci ulaganje u HW je malne isto, mozda za nijansu vece kod LTC-a zbog ogranicenja 4 karte po masini (dok ne naprave BAMT da kopa LTC, ako ga naprave). Veci su troskovi transfera, veci % uzimaju poolovi kod LTC... Sve u svemu, posto imam mernu grupu struja me ne brine previse, ali ostaje pitanje da li kod LTC-a mogu da dodjem do kinte istom brzinom kao kod BTC-a, ili se ceka neko vreme na nju?

Kako se kupuje btc, gledao sam na sajtu ali nema opcija da platim karticom, kupio bih neku sumu

Vrh Dno