Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

6850 daje 200 i to u guimineru (najgorem mogucem za mining :) ) samo u extra setings stavi sledece -v -w128 -f1 (f1 je najveca agresija, ne mozes maltene ni misa da pomeris, a recimo f60 je da mozes bez problema da radis na kompu, gledas filmove, youtube, ali daje nesto manje MH/s).

Kod mene 6850 daje oko 250, a 6870 oko 300, zavisno od kloka.

Flagovi: -v -w128 -f0

Bar je tako kod mene.

Ne znam zasto pljujete guiminer, meni radi savrseno evo vec jace od mesec dana.

Ne znam zasto pljujete guiminer, meni radi savrseno evo vec jace od mesec dana.

I meni radi totalno ok, ali citajuci ovaj i druge forume, kazu da daje najmanje mhasha u odnosu na recimo bamt, ili diablo, i tome slicno. Ja inace mrzim da se cimam oko ovih stvari, namestim da radi i to je to, 7-8% gore/dole mi ne znaci toliko (iako nije malo kada se gleda duzi vremenski period).

Odakle ti ideja da neko pljuje guiminer?
A i da pljuje evo ti dva dobra razloga:
-Zato sto nekada nece da radi na 50btc npr. Dal je do pool-a ili do njega bas me briga, ne pravi pare.
-Zato sto pravi manje hash-a nego diablo ili cgminer.

Evo uporedite, ja sa guiminerom izvlacim 530 Mhash, clock za gpu je 1060 MHz. Dajte vase rezultate na istom kloku al sa drugim minerima pa da uporedimo. Ja sam potrosio fazon 5 sekundi na podesavanje guiminera, a za ove alternative mora da se uci skola :p

dulsrules je napisao(la):
Evo uporedite, ja sa guiminerom izvlacim 530 Mhash, clock za gpu je 1060 MHz. Dajte vase rezultate na istom kloku al sa drugim minerima pa da uporedimo. Ja sam potrosio fazon 5 sekundi na podesavanje guiminera, a za ove alternative mora da se uci skola :p
Na 1060MHz cgminer bije 574 sa smanjenom agresivnoscu jer mi je je ovde main masina a diablo pravi 595 koliko bi i cg da da ga nisam malkice ustinuo. To je 10% razlike. Jel ti to dovoljno dobar razlog?

To je odlican razlog - samo sto kaze duls, treba zavrsiti visoke skole za to podesavanje :) Jel radi to u win 7 bez nekih problema?

10 % mi ne igra neku razilku, iskreno, a da se nerviram sa podesavanjem i testiranjem nemam zelju. lepo je znati da je eto 10 % razlika, ali jednostavnost nema cenu (ovo ne vazi za konzole :D)

Ma sta da se nervirate. Podesava se sve za 3 minuta. Sutra cu da vam napisem u PM sve sto treba i ima da leti iz prve ;)
10% je poprilicna razlika koju bacate bez razloga.

Ma sta da se nervirate. Podesava se sve za 3 minuta. Sutra cu da vam napisem u PM sve sto treba i ima da leti iz prve ;)
10% je poprilicna razlika koju bacate bez razloga.

Fala lepo, ali nemoj na pm, gruni ovde da svi vide... od verzije koja najbolje radi, i ako moze sve to lepo da sljaka u Win 7 i da mi primarna graficka bude uvek raspoloziva za koriscenje (net, filmovi, skajp, bla bla) i da mogu da biram server koji hocu :)

Fala lepo, ali nemoj na pm, gruni ovde da svi vide... od verzije koja najbolje radi, i ako moze sve to lepo da sljaka u Win 7 i da mi primarna graficka bude uvek raspoloziva za koriscenje (net, filmovi, skajp, bla bla) i da mogu da biram server koji hocu :)

+1

Evo nakon sat i po dva sa gui minerom i 6850 i sa -v -w 128 f0 se vrti između 225 i 230 na 875MHz core speed, ali zato ne mogu ni youtube da gledam :) videću oko tog flaga da povećam malo pa da vidim koji će biti najbolji odnos MHs/rad na računaru pošto sam još nov pa tek imam jednu karticu :)

Iskljuci hw akceleraciju u flash playeru.

Za pocetak skinete cgminer s ovog linka: http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/
Otpakujte rar i pokrenite cgminer iz foldera.
Ukucajte adresu poola tipa: pool.50btc.com:8332 (enter)
Ukucajte user (enter)
Ukucajte pass (enter)

Ukucajte S, izaci ce vam neki pod meni, ukucajte W (enter), jos jednom (enter) da povrdite i mozete da ugasite miner slobodno. Ovim korakom ste upisali potrebne podatke i sacuvali podesavanja u vidu .config fajla koji se sada pojavio u folderu.
Njega otvorite s Notepad-om i videcete sve unutra.

Ja licno ne koristim sve njegove mogucnosti tipa OC, kontrolu ventilatora i sl. jer mi to Afterburner odradjuje savrseno.
Zbog toga sam pobrisao silne redove iz config-a i moj config izgleda ovako:
{
"pools" : [
{
"url" : "http://mmpool.bitparking.com:15098",
"user" : "User",
"pass" : "Sifra"
}
]
,
"intensity" : "d",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "diablo",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "0",

"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}
"intensity" : "d" Je agresivnost kojom cg forsira grafiku i po defaultu stoji na D kao Dynamic. Tako mi stoji na main masini da bih mogao najnormalnije da je koristim i gpu usage mi je 97%. Na rudarskoj masini vrednost je 9 umesto D.
"kernel" : "diablo" Promenio sam kernel u odnosu na def jer diablo mi vise pravi.
Sa grafikama serije 6 eventualno stavite worksize 128 i to je to, generalno mozete prekopirati ovaj moj conf.
Udarite save, pokrenite cg miner ponovo i uzivajte ;)

Ima tu dosta stvari koje mogu da se podesavaju ali ovo vam je za pocetak sve sto vam treba. Ne moz' lakse.
Mozda tu moze jos ponesto da se menja ali ovo radi savrseno kod mene. Ako neko ko se vise razume u ovo zeli da doda nesto neka napise slobodno. Ja sam samo napisao kako ljudi da krenu, nisam se petljao sa sitnim crevcima.

+1
.ja se drndao sa sva 3 programa i jedino u guiu sam dobio najvise

Evo nakon sat i po dva sa gui minerom i 6850 i sa -v -w 128 f0 se vrti između 225 i 230 na 875MHz core speed, ali zato ne mogu ni youtube da gledam :) videću oko tog flaga da povećam malo pa da vidim koji će biti najbolji odnos MHs/rad na računaru pošto sam još nov pa tek imam jednu karticu :)

Posto ti to nije dedicated masina, dok je ne napravis koristi f60, ovako se samo mucis bezveze. Kasnije kada dodas jos jednu karticu na komp, njoj dodeli f0.

@kurajber

da te dopunim :
nemojte ici preko intesity 9 jer ce onda cgminer poceti da koristi resurse cpu-a da bi pojacao produktivnost kartica i tako povecati i potrosnju struje.

cgminer ima najbolju kontrolu ventova (bolje i od MSI afterburnera) zato sto kad unesete zeljenu temeraturu gpu-a ako je u prostoriji hladno on ce ici do te mere da ce ugasiti ventove na kartici skroz ( DA SKROZ ) sve dok gpu ne postigne zeljenu temeraturu i istu ce nakon kraceg vremena odrzavati sa najmanjim brojem obrtaja ventilatora. takodje nece po dijagramu kao npr. afterburner dozvoliti GPU-u da se podigne iznad zadate temerature vec ce gpu uvek odrzavati na istu vrednost +-3C. i to stvarno funkcionise , odgovorno tvrdim jer ja kontrolisem ventove mesecima preko cgminera... da biste poceli da kontrolisete ventove cg minerom morate u polje target- temp uneti vrednost , po defaultu je 75 . nakon toga morate dopisati jos jedan red koji mora izgledati ovako
"auto-fan" : true,
ima u cgmieru jos mnogo toga ali za pocetak je dovoljno ovoliko ...

Poslednja izmena:
Cgminer mi puca odmah na startu, ne stignem ni da ukucam server, samo pukne i kaze ...'stop responding', skinuo sam obe 32-bitne verzije za win 7, u cemu je prob?

Poslednja izmena:
imas dva exe fajla startujes na onaj gde pise cgminer???
nakon toga te on pita za adrasu i ti kucas u novom redu
http:// xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:8784 npr

za onog kurajberovog linka skines 2.11.2 win32.zip

Poslednja izmena:
Potvrdjujem ovo gore. Dosta sam procitao i video sta radi i kako radi i odusevljen sam kako su ga napravili ali nisam zeleo da gubim vreme na to. Super je opcija kada napisete zeljenu temp i program odrzava tu temp kontrolisuci brzinu venta.
Takodje ima opciju da se ugasi ako temp predje neku opasnu granicu i sl.
Ima tu brdo korisnih stvari ali znam da mi nece to zatrebati nikada.

Ja isto nisam znao nista o cgmineru pa sam se snasao i podesio ga a onda mi je Bojan rekao kako da upisem .config i tek sam onda video sta program moze. Moj je bio sta cu koristiti od svega toga. Ja sam gledao da vama uprostim maximalno da se bar upoznate s ovim a posle lako ide ;)

Startuj cgminer.exe, ne fpgaonly. Trebalo bi da sljaka iz prve.

Poslednja izmena:
takodje bitno je i to da kad izadje nova verzija cgminera nemorate praviti novi config vec ga samo prekopirate iz starog u novi folder i to odma sljaka...

@ kurajber

dobro je da upises broj shadera koliko ti ima grafika kojom rudaris ali i za svaku ponaosob u zavisnosti od toga koliko ih imas na toj masini , takodje je dobro da upises u worksize 128, 256 ili 384 sto je slucaj sa 7950...

ako treba mogu ja da zakacim moj config koji je kompletan ...

Poslednja izmena:
Potvrdjujem ovo gore. Dosta sam procitao i video sta radi i kako radi i odusevljen sam kako su ga napravili ali nisam zeleo da gubim vreme na to. Super je opcija kada napisete zeljenu temp i program odrzava tu temp kontrolisuci brzinu venta.
Takodje ima opciju da se ugasi ako temp predje neku opasnu granicu i sl.
Ima tu brdo korisnih stvari ali znam da mi nece to zatrebati nikada.

Ja isto nisam znao nista o cgmineru pa sam se snasao i podesio ga a onda mi je Bojan rekao kako da upisem .config i tek sam onda video sta program moze. Moj je bio sta cu koristiti od svega toga. Ja sam gledao da vama uprostim maximalno da se bar upoznate s ovim a posle lako ide ;)

Startuj cgminer.exe, ne fpgaonly. Trebalo bi da sljaka iz prve.

Cgminer.exe i startujem, i na pocetku mi trazi da upisem URL, dok upisujem samo blokira i to je to, bilo koja verzija.

meni se to nikad nije desilo , da razjasnimo ukucas url i nakon toga pretisnes ENTER i on ne otvori sledeci red u kome pise username ili bese samo user ???

Ma jok, DOK pisem url on pukne, napisem 6-7 slova i cao zdravo :)

cg.jpg
meni je na svi racunarima win7 , najnoviji drajveri i to kod mene radi bez problema od pocetka, proveri sve, restartuj racunar nemoj da ti radi neki drugi miner dok startujes CG...
evo sad sam probao i radi nisam hteo dalje da popunjavam jer vec imam gotov config..

Poslednja izmena:
Hajde onda preskoci to pisanje vec napravi cgminer.config i prekopiraj onaj moj tekst (dodaj svoj user i pass). Trebalo bi da radi bez problema.

Pokreni cg kao administrator. Nije mi jasno zasto ti puca.

Bojane, okaci ti svoj config slobodno da prostudiram.

odma dodje :)
primer gde su 3x5850
conf.jpg
primer gde su 7950 i 5850
ppp.jpg

ovo je ceo kakav ja koristim osim onog dela gde su moji licni podaci

pp.jpg

ovako izgleda jedan gpu kad ga cg ocita nakon onih gore podesavanja

Poslednja izmena:
Vrh Dno