Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ajde sad vas dvojica ne zayebavajte, malo ljudi ovde ima (ili je imalo) sve verzije gige -prvu sa manjim naponom, ovu sa 6+8 i ovu poslednju sa boost-om (koju ja imam, a ko zna sta jos ima), i to sve da su testirali i uporedili u istoj konfi, isti os, napajanje itd...

Te giga sam uzeo tek pre nedelju dana tako da nisam stigao da podelim ista sa vama. :)

I jos jednom da ponovim, meni se greje 6+6 verzija a ne ta "nova" sa 6+8, jer 6+8 ima hladnjake preko naponske. Tj 6+8 verzije (dva komada) ne mogu ni da procitam temp za naponsku, al racunam dobra je jer ima hladnjake.

A slike cu uskoro da okacim samo da iscimam ortaka.

P.S ako nesto znaci sve tri giga koje imam (1X6-6, 2X6-8) su sa default-nom frekvencijom od 1000MHz za cip.

Edit: Evo fotka 6+8 modeala

9yva4a3e.jpg

Poslednja izmena:
O karticama pishite gde se pise o njima. Ova tema je o Bitcoinu.

Jeste, ovde pisite o asic-u :d...

Ja sam mojim gigama relativno zadovoljan, 2x6 pin napon, asic 56 i 59, oc domete nisam probao, full load je oko 72c, vent 50%, e sad, koje su sve razlike izmedju verzija, to nem pojma.

Ovo je odlicno ako je ovako, ocigledno se razlikuje serija od serije a identicne karte. Cudno.

ne moraju da se cimaju, u redu je.
zato cu i ja svoja najnovija i bitna saznanja podeliti samo sa odabranima ;)

Taj nek' budem i ja :D

Pa da. To je pravljeno samo za to.

Mige treba i ovde da se pise o karticama u smislu mininga da se pomaze ljudima koji imaju, kupuju ili planiraju da kupe, necemo pisati o kartama sa rend, igre ili nesto trece nego u smislu rudarenja, kako se koja ponasa.
Ako za mining ne valja ne mora da znaci da nece valjati za full "krajzis" zar ne?

Ja sam mojim gigama relativno zadovoljan, 2x6 pin napon, asic 56 i 59, oc domete nisam probao, full load je oko 72c, vent 50%, e sad, koje su sve razlike izmedju verzija, to nem pojma.

Moram sledece da dodam, sto se temperature tice - gledajuci AfterBurnerov log (recimo poslednjih 8-9 sati, jutros sam resetovao komp), za gornju (primarnu) karticu trenutno je 71c, max je bilo 80c, a za donju trenutno je 61c, max je bilo 63c. U njih je uperena 12-tica, koju sam razapeo na toj strani kucista, tako da je vrlo verovatno da malo bolje hladi donju nego gornju i jos + donja ima mnogo vise lufta da uvlaci hladan vazduh.

pretpostavio sam da je to taj crappy PCB kao shto sam ja imao na 7970 v2.0.
pogotovo chim si rekao da nemash temperature naponske, pa i bolje da ih nema jer je naponska i pored hladnjaka usijana.
takodjer, ako je kao kod te 7970 ni na tim 7950, nema nishta od kontrole napona, ni dole ni gore...nizak asic i krsh klok.

http://i.imgur.com/bCJHpl.jpg

Poslednja izmena:
Jos malo pa ce Safir da ispadne najbolji

Trenutno samo ove 7950-ice imaju u ponudi, kakve li su?

AMD Radeon 7950 XFX GHZ GHOST 3GB/GDDR5/HDMI/DP/DualDVI/384bit/FX-795A-TDFC

Nije bas sjajno hladjenje...

neznam dal ste videli ali u Em.i-ju se pojavila SAPPHIRE 7790 i kazu da ima arhitekturu 8xxx serije po ceni od 14k din. samo da se izvali kolko daje i kolko trosi :d pa da se pravi matematika

7790.jpg

po ovoj ceni da daje 300Mhas/s i da trosi 60-80W to bi bilo EXTRA!!

Poslednja izmena:
pretpostavio sam da je to taj crappy PCB kao shto sam ja imao na 7970 v2.0.
pogotovo chim si rekao da nemash temperature naponske, pa i bolje da ih nema jer je naponska i pored hladnjaka usijana.
takodjer, ako je kao kod te 7970 ni na tim 7950, nema nishta od kontrole napona, ni dole ni gore...nizak asic i krsh klok.

http://i.imgur.com/bCJHpl.jpg

E bas sam k. srece.. Znaci zapale mi i 7970 i 7950 pcb koji su krsh kijamet...
A treba da mi stigne jos jedna giga, koja je u zameni jer mi je stigla mrtva...

Btw ASIC im je 65,2 na sve tri.

izgleda....uzmi IC merach temperature pa uperi lepo i izmeri temperature naponske i vidi shta je sa naponom.

Preko 90c su garant.

neznam dal ste videli ali u Em.i-ju se pojavila SAPPHIRE 7790 i kazu da ima arhitekturu 8xxx serije po ceni od 14k din. samo da se izvali kolko daje i kolko trosi :d pa da se pravi matematika

Pogledajte prilog 109183

po ovoj ceni da daje 300Mhas/s i da trosi 60-80W to bi bilo EXTRA!!

ja sam trazio po netu informacije ali nisam uspeo nista konkretno da nadjem sto se mininga tice, negde sam procitao da ima 8xx shadera ali ne znam koliko je validna informacija ni gde sam je procitao

Nije bas sjajno hladjenje...

Koliko nije dobro, kakve li su temperature na otvorenom, samo ove imaju u ponudi plus najpovoljnije. Srecom otkrismo kakvo je djubre ova nova GB.

@Kurtz mnogo mi je krivo, ne mogu da verujem da je gb izbacio takvu kartu.

@Bojane ove karte vrlo lako mogu da daju kao i 7850 ... Ostaje da vidimo, stizu 18-tog marta.

mora navatamo nekog iz al.ija da proba ...
sa ovom cenom i proizvodnjom kao 7850 i da imaju istu a ne manju potrosnju bile bi best buy

Poslednja izmena:
Nema tu pomoci, Risim ce sve da ih uzme za sebe :d
Ne ocekujem ja nista od te karte, ko zna sta je to. Dok ne izadju neki validni testovi i neko ne proba nemojte ni da razmisljate o tome.

Ja sam odmah upozorio na te modele. Verovatno su i dosle kod nas jer su bile jako jeftine i zato sto ih niko nece. Cena uopste nije nesto popularna za nas tako da su to verovatno jedine karte na stanju sada.

Nije rudnik kod mene pa cu iscimati ortaka da slika.

Pogledajte prilog 109148Evo na slici se vidi kakav mi je setup. Ovo su msi ali i gigabyte su identicno poredjane.

Kazem msi je ladan ide max izmedju 70 i 80 a kuker na isto tako. Gigabyte se sa ranijih slika sto sam kacio vidi da je cip ladan ko spricer (oko 60) a naponska u nebesa (oko 100) na ventu od 100%

@cacanin
Ta sto se przi je 6+6 u stvari.. Ove 6+8 ne mogu ni da ocitam ali one imaju hladnjake.

Jesi pravio ove "produžne" kablove? Ovo mi deluje mnogo moćno, jel može to da se upotrebi da se recimo stavi kartica iza matične ploče? :)

Ja sam odmah upozorio na te modele. Verovatno su i dosle kod nas jer su bile jako jeftine i zato sto ih niko nece. Cena uopste nije nesto popularna za nas tako da su to verovatno jedine karte na stanju sada.

Na jednom forumu kazu da se ne greju mnogo kad su na otvorenom, medjutim ventovi nisu dugotrajni... E sad koliko je to tacno... Pitanje je...
Uglavnom niko od "nasih" je nema...

Verovatno se ne greju mnogo jer ventilatori luduju pa zbog toga i riknjavaju. To je sigurno poslednja karta koju bih uzeo u razmatranje.

Ja u gui mineru imam 320 max sa 7850 koja ima 1024 stream procesora (ako sam lepo procitao), cekacemo nekog ko kupi da kaze neki rewiew

ja sam danas počeo sa 6850 i imam 160MHs, a po nekim "kalkulatorima" kažu 200-250MHz pa sam se ponadao :) da će biti 15e do kraja meseca :) ALi videću šta kako, tek počinjem :)

Vrh Dno