Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Samo ce poobarati poolove i napraviti haos

Pa oni svi u glas da su spremni. Evo ga jedan.

Demios skrsio jos jedan blok :whip:...

Ma gde singl, sta bi on bez nas :D...

Stigla mi danas 7850 pa sam je poterao pod cgminer-om ali mi baca oko 220MH. MSI, na 1000MHz, u bat fajlu dodato -I 9. Drajveri su 13.2 b7 i sdk 2.8, win8 x64. Po onoj tabeli bi trebalo da je oko 300MH, ima neko ideju gde gresim?

Mislim da moras jos da naguras clock za 300 i zameni postojeci kernel sa "diablo" tamo u config.

Za 1000MHz to je to. Nisam ja bio kuci pa nisam mogao tabelu da vidim ali ako je kloknes jos malo moci ces da prravis jos vise. Vidi koliko moze bez dizanja napona.

Trenutno je na 1050 i daje ~314MH, upregao sam i ovaj APU koji daje oko 97MH tako da sam trenutno na 410MH. Sutra cu se zezati sa otkljucavanjem napona i trazenjem stabilnog kloka.

Opet ja sa mojim Gigabyte 7950-icama.

Dakle sad sam pogledao detaljnije, fazon je da moje 6+8pin u stvari imaju hladnjake preko naponske!

Problem mi u stvari pravi samo jedna 6+6 koja je gola i koja se przi na 100C, tj ove 6+8 i ne mogu da procitam iz GPU-z, cak i kad su primarne.

Jel ima neki drugi program koji moze da mi procita temperaturu VRM a da nije GPU-z?? Hvala

U gpu-z stikliraj opciju 'save to log file', startuj program pod full loadom i posle 20ak sekundi otvori taj log fajl, tu ces sve da pronadjes.

Probao, daje isto sto i prikazuje na GPU-z. Znaci GPU-z mi cita samo master karticu, ove nece ni tako ni nikako.

E sad mene zanima jel ovo ok? Pogledajte amperaze

P.S. Klok je GPU 1000, MEM 625

Capture.PNG

Poslednja izmena:
jel mozesh okachiti neke slike te tvoje 7950 gigabajtove sa 6 i 8 pinskim konektorima i sa hladnjakom preko naponske. neshto mi tu sumnivo.
mislim da si ti to neshto pobrkao, te sa 6+8 su ti 7970.
gigabajt pravi samo i iskljuchivo jedan pcb koji je isti kao v2 referentni i imaju tri verzije.
jedna je UD na 860mhz, druga na 900, i treca boost....samo u biosu je razlika, koliko ja znam.

temperature su ti kritichne....garant ih drzish u sendvichu pa ne mogu da dishu....

Poslednja izmena:
I ove moje nove giga su 6+8 nisam ih jos testirao.Inace i one stare i ove nove msi su od 89 do 92 sto se asica tice i one sto imaju 0,9v def kad poguras na 1.131 kopaju na 1150

@kurtk
i daj sliciciu kako ti to izgleda u racunaru (gde su nabodene te kartice) temeprature su ti visoke obzirom da ti se vent vrti na 100%

na mojoj WF3 su slicne amperaze , u stvari nesto nize al je kod mene power limit na +10% i OC na 1050

ss.jpg

ovo ti je SS ove moje WF3 samo sa 6+6 pinskim i nalazi se iznad jedne referentne 5850 . dobre su referentne jer izbacuju vreli vazduh napolje tako da mnogo manje greju kuciste...

Poslednja izmena:
Pocinje da ide cena ponovo gore, mislim da u ovoj "turi" ide na 50$...

Ako ne i malo preko 50$ :p

@kurtk
i daj sliciciu kako ti to izgleda u racunaru (gde su nabodene te kartice) temeprature su ti visoke obzirom da ti se vent vrti na 100%

na mojoj WF3 su slicne amperaze , u stvari nesto nize al je kod mene power limit na +10% i OC na 1050

Pogledajte prilog 109146

ovo ti je SS ove moje WF3 samo sa 6+6 pinskim i nalazi se iznad jedne referentne 5850 . dobre su referentne jer izbacuju vreli vazduh napolje tako da mnogo manje greju kuciste...

Da li je moguce da iamju identicne karte samo sa 2x6pin i 1x6+1x8 pin, skroz mi je cudno a jos cudnije da se ove sa 1x6+1x8 pin greju kao lude?

Nije rudnik kod mene pa cu iscimati ortaka da slika.

ImageUploadedByTapatalk1362826871.234364.jpgEvo na slici se vidi kakav mi je setup. Ovo su msi ali i gigabyte su identicno poredjane.

Kazem msi je ladan ide max izmedju 70 i 80 a kuker na isto tako. Gigabyte se sa ranijih slika sto sam kacio vidi da je cip ladan ko spricer (oko 60) a naponska u nebesa (oko 100) na ventu od 100%

@cacanin
Ta sto se przi je 6+6 u stvari.. Ove 6+8 ne mogu ni da ocitam ali one imaju hladnjake.

Poslednja izmena:
ovo ti na slici izgleda sasvim pristojno , proguglaj malo po forumima da vidis dal se jes neko zali na te nove WF3 sa 6+8 pinskim ...

dajde svi slike detaljne tih novih giga...da vidimo kakav imaju pcb...koji su im asici...temperature i buka....
kad zagusti neshto javljate se ko neke...khm....a kad treba neshto da se podeli sa drugima cutite kao iste ;)

Poslednja izmena:
Pa stvarno, dobro je da ste se setili da kazete da se nesto razlikuje na kartama pre nego sto je pola forume zahebe pa ih kupi. Ocigledno je da nisu ni blizu onako dobre kao prve verzije. Ja bi prvo Giga uzeo i smorio se kao zmaj kad bi je probao kuci.

Ja sam mojim gigama relativno zadovoljan, 2x6 pin napon, asic 56 i 59, oc domete nisam probao, full load je oko 72c, vent 50%, e sad, koje su sve razlike izmedju verzija, to nem pojma.

ne moraju da se cimaju, u redu je.
zato cu i ja svoja najnovija i bitna saznanja podeliti samo sa odabranima ;)

Vrh Dno