Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Sta ce ti bitcoin client?
Adresu koju si dobio sa Mt.Gox-a ukucas na 50btc.
Otalo je ok.

mislio sam da mi on daje adresu, gde je na mt.gox adresa? ne vidim nigde

I password ti za 50btc isto ne treba, cisto da znas. Zasto bi sprecavao nekoga da rudari na tvoju adresu? :D

aha vazi, ja mislio da mi tu treba sifra

jel ovo pisem u extra flags?
-v -w128 -f0
nije mi sacuvao podesavanja prosla da li svaki put moram da dodajem graficku i unosim podatke servera?

i jos jedno pitanje kako da smanjim memoriju, kada pokrenem ono opet skoci na 1200MHz

Prilozi

• 11111111.jpg
    11111111.jpg
    104.6 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
snadjoh se, ide se na AddFunds -> Please Choose A Funding Method: -> Bitcoins i dole ispise adresu :)

ostaje pitanje za memoriju

Nisam siguran ali mislim da ti za 7850 ne trebaju nikakvi flagovi jer karta najbolje radi bez njih. Skini GPU-Z i tu gledaj ocitavanja za graficku. Ja sma imao problema sa Sapphire trixxx jer takodje nije hteo da prihvati zadate vrednosti ali sam to resio kada sma isao setting -> Disable ULPS (tako nesto). Sa MSI Afterburner-om tih problema nemam.

P.S

Ide diff 20% gore ali ide i cena takodjer. :banana:

$32,9 trenutno.

Poslednja izmena:
Idi na file pa save, sacuvace ti podesavanja u guimineru.

Za memoriju, instaliraj afterburner. Idi u program files, otvori u notepad-u afterburner.cfg i u predzadnjemm pasusu izmeni ovo:
UnofficialOverclockingEula = I (veliko slovo i)
UnofficialOverclockingMode = 2

Posle toga ces moci da spustis memoriju.

vazi evo sad cu, mali edit kada izbrisem flagove imam ok 270-280 mhash a kada dodam one gornje imam oko 307

sad cu da vidim i da je undervoltujem, trenutno je na defoultu 1138

izmenio sam fajl i probao da disablujem ULPS i nece, spusti on memoriju dok ne radim nista ali koliko ukljucim minera popne memoriju na 1200

Poslednja izmena:
Nema potrebe za undervoltom. Samo namesti lepo fan profil da ne predje temp 65-70C i miran si.

vazi
50'C - 42%
60'C - 48%
70'C - 80%
tako mi stoje tacke, na 1150 puce mi drajver ali je i dalje kopao 332mh, sad sam stavio na 1100 i na 320mh je, 59'C, fan 48%

ako je neko uspeo da spusti memoriju neka javi kako, uspem i ja da spustim preko trixx, afterburner, catalist i pokazuje toliko na koliko sam namestio u idle, koliko ukljucim minera skace na 1200

Moras da imas jedan program za klokovanje, preporucujem afterburner ostale izbrisi, zatim prvo tvikuj afterburner da mozes da menjas parametre i memoriju da spustas. Memorija ne moze da se spusti vise nego 50% od defoult vrednosti kod moje 7850 je to 600mhz.
Bez ikakvih flagova moja 7850 kao primarna kopa sa 340 mhash-a na 1150 mhz stabilno skroz mesecima, samo power limit je na +14.

meni je ova primarna karta pa je to verovatno malo gusi, a napajanje ne znam da li moze da izdrzi imam lc600h-12 v2.31

tvikovao sam ga ovako
Za memoriju, instaliraj afterburner. Idi u program files, otvori u notepad-u afterburner.cfg i u predzadnjemm pasusu izmeni ovo:
UnofficialOverclockingEula = I (veliko slovo i)
UnofficialOverclockingMode = 2

i uspeo, znaci problem je bio sto sam imao vise instaliranih programa, hvala svima :)

Poslednja izmena:
Pogledaj napone preko nekog programa, na primer everest-a dok je karta pod opterecenjem. Ako ti 12v grana pada dosta onda moze biti da ti napajanje nije dovoljno jako.

znaci nije dobro?

koje napajanje imas?

Prilozi

• 11111111.jpg
    11111111.jpg
    114.3 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Koliko je normalno da imate invalid sherova i zasto se oni prave

Kriminalno mu je napajanje. HITNO MENJAJ !

Jel da menjam ozbiljno il se sprdate?
Primetih da kad radi sa ugasenim monitorom jedva osetim da duva vruce a kad surfujem i radi onda duva mlako.

Izasle neke nove 7790 karte, ima li neko iskustva sa njima?

Poslednja izmena:
Jel da menjam ozbiljno il se sprdate?
Primetih da kad radi sa ugasenim monitorom jedva osetim da duva vruce a kad surfujem i radi onda duva mlako.

Izasle neke nove 7790 karte, ima li neko iskustva sa njima?

Menjaj napajanje pod hitno, ozbiljno jer ce ti praviti probleme samo.

Nesicu, nije zezanje, napajanje ti dusu ispusta. Nije zdravo ni za ostale komponente da rade na tim naponima.

nesicu, nemoj da brine sve dok napone ne proveris unimerom. Programi za ocitavanje napona nikada nisu bili tacni...

nesicu, nemoj da brine sve dok napone ne proveris unimerom. Programi za ocitavanje napona nikada nisu bili tacni...

Bas to, onaj napon od 12 volti da je stvano 7v, masina ne bi mogla ni da se startuje, a kamoli da rudari. Ne znam koje je tacno napajanje, ali bez unimera ne vredi nista.

Upravo to. HW Monitor je i kod mene poceo da brljavi.

Evo moja ocitavanja na jednoj od konfiguracija:

hw.jpg

Mislim prosto je nemoguce da daje samo 8V na +12V grani. :D

Ja imam napajanje koje daje 10.2V na 12V grani pod opterecenjem tako da nije nemoguce. Kada je masina idle napon je skroz ok. Ali to je slucaj kod mene, ceka da ga nosim na reklamaciju.
Stvarno je moguce da je ovde samo problem s pogresnim ocitavanjem. Treba to multimerom proveriti, bez njega nista.

Slazem se da postoji mogucnost greske i da treba proveriti unimerom. Ali opet, mnogo je to nisko i ako je greska, zato smatram da napajanje ne radi kako treba. Ispitaj to i menjaj pod hitno ako je oslabilo!

HWMonitor ne meri napone već tumači rezultate koje voltage kontroler na ploči registruje. To tumačenje rezultata podrazumeva množenje sa nekim faktorom koji često bude pogrešno predpostavljen pa onda imate očigledne greške. Ako želi da proveri ispravnost tog očitavanja dovoljno je da uporedi napon koji ima kad je mašina neopterećena i kad je optereti. Ako napon ne odreaguje onda to merenje treba da zanemari, ukoliko reaguje onda je greška u interpretaciji nastala kao što sam prethodno opisao. U svakom slučaju nije 8V.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno