Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pozz, evo odgovorili su mi iz Butterfly-a...jebg...izbrisao mi se mail...***** sam, u svakom slucaju odgovorili su mi da shippuju u Srbiju,da proizvod ima dozivotnu garanciju,servis samo kod njih,da svakodnevno rade na sklapanju uredjaja bla bla ,da ako narucim sad sticice mi u toku proleca(prolece traje do juna..inace) i da se obratim za sve sto me zanima slobodno ....E sad voleo bih da malo prokomentrisemo sledeci post iz njihovog F.A.Q......voleo bih da prokomentrisemo na temu ako se stfvarno na kraju pojeve ASIC-i ......

FAQ:Get Rich Quick! Not so fast...

Will these ASICs make me rich?

If you have done some calculations and have come up with numbers indicating you will be making over 9000% profit your first month, there's a good chance you may be missing something or don't understand how Bitcoins work. After reading this quick FAQ, you should do some more research on Bitcoins, how they started, how they are created and what ASIC's will mean for Bitcoin miners.

Bitcoins are "minted" at a predetermined rate which is roughly one block every 10 minutes. Just because you might now have a 4500MH/s Jalapeno does not mean you'll be making $1500+ per day/week/month. You may now be mining at 60GH/s or higher, but the network hashrate (the amount of mining across the entire Bitcoin network) may now be up in the hundreds of terahashes per second (until now, you've probably been mining in megahashes). In order to moderate the network hashrate to maintain the predetermined minting rate of one block every 10 minutes, there is a variable called difficulty. When the network hashrate goes up, the difficulty adjusts to keep the mining speed at that predetermined rate (similarly, if a whole lot of miners suddenly stopped mining resulting in the network hashrate dropping, the difficulty would drop accordingly). Difficulty adjusts every 2016 blocks.

What does this mean for you?

Using current figures, a Single SC at the current network hashrate (20.192TH/s as at 13 Jan 13) with 25 Bitcoins (BTC) mined per block, you could expect approximately USD$3670/month. BUT ... the network hashrate will be much higher once ASICs hit the mining scene so taking that into consideration, we should factor in a jump of difficulty to cater for the increased hashrate of 1000% (10x) in the short term. Current price (MTGox) for BTC is USD$14.14 (rounded). So, using that information, and for estimation purposes a conservative flat rate of USD13 per BTC, a safe assumption to make when working out your mining returns is USD6 per month per GH/s (@ 13 Jan 13)

Maximum income per month for the BFL ASICs (using the above) with no overclocking and ZERO power costs in USD is would therefore be around the following:

Jalapeno - $27/mth

"Little" Single - $180/mth

Single - $360/mth

Minirig - $9000/mth

Bear in mind these are laboratory examples (i.e. in a perfect and controlled world) and your returns may not necessarily be this high. These values will definitely fluctuate daily as the market value of BTC fluctuates and hashrates/difficulty changes. If you want to run your own calculations check out many of the BTC calculators online ranging from simple to complex. Here's an example to start you off: http://bitcoinx.com/profit/

What if you got the difficulty wrong above?

It's true there's no real way to predict what difficulty will be a week, month or year after ASIC's hit the network. This table should therefore give you an indication of what you could possibly expect in a perfect world if you were mining at difficulty rates of current, 10, 15, 20, 25, 30, 35 & 40 times the current rate (3249550) per 24hr. You certainly shouldn't expect the current (x1) rates to be acheived unless you're lucky enough to get hold of your ASIC in first 24/48hrs of being available (so make the most of it if you do).

This table does not include power consumption or payback of any investment made to purchase your device(s). You should also be able to figure out the BTC/USD exchange rate for yourselves. The formula used for these figures is: Code:
(H x B / D) x (60 x 60 x 24 x 65535 x 10^6 / 2^48)where H = your hash rate in Mhash/s, B = block reward in BTC & D is the current (or expected) difficulty. These figures have been rounded DOWN to 8 decimal places.

Potential BTC mined/24hr

Difficulty DiffRate Jalapeno LittleSingle Single SC Minirig
3249550 x1 0.69642852 4.64285685 9.2857137 232.1428427
32495500 x10 0.06964285 0.46428568 0.92857137 23.21428427
48743250 x15 0.04642856 0.30952379 0.61904758 15.4761895
64991000 x20 0.03482142 0.23214284 0.46428568 11.6071421
81238750 x25 0.02785714 0.18571427 0.37142854 9.2857137
97486500 x30 0.02321428 0.15476189 0.30952379 7.73809475
113734250 x35 0.01989795 0.13265305 0.2653061 6.63265264
129982000 x40 0.01741071 0.11607142 0.23214284 5.80357106

Da li ove kalkulacije vrede nesto(duze ste vec u ovome), mozda ce BitCoin za godinu dana vredeti duplo vise , ili mozda ce svi koji trenutno rade na miningu preci na asic-e i sve ce se proporcialno podici ,hash rate, vrednost coina ,diff na dole naravno, i verovatno ce uvek biti ULOZENO /ZARADA....mozda ce "Little" Single moci da proizvede 60Ghash-a ali ce to u svetu ASIC-a biti smesno verovatno uporedivo sa sad 7970 karticom:p Tako da ako se planira neka zarada sa asic-om verovatno ce se morati uloziti bar u 4-5-6 ovakvih uredjaja......Ispravite me ako gresim zelim samo malo da predvidim kakva ce situacija biti AKO se ovo pojavi....po ovoj tabeli sam racunao ako ulozim u ovaj jedan od 30gash-a imacu oko 100 dolara mesecno ako diff bude x40(najgori slucaj) a BTC bude 18dolara kao sad (najbolji slucaj:D do sad koliko vidim), ali mislim da generalno gledano Bitcoin ima svetlu buducnost u smislu bilo kog internet poslovanja jer ima algo-kripto-ekonomsku sigurnost.

ako izađe asic, diff drastično skače i zarada će biti tako oko 100$ sa tendencijom pada na oko 10% od cene hardwera, stim da sa tim uređajem više ne možeš ništa da radiš, sad grafike i možeš prodati...
ko je ranije radio preordere, bolje da je kupio bitcoine, sad bi zaradio duplo više i lova odmah isplativa :) a ovako još uvek čekaju i ko zna dal će uopšte i dobiti nešto.
....

po meni ne valja ovaj skok cene, ja sam išao na varijantu da će cena ići polako na gore a da će diff brže da pada i onda posle 3 meseca da se prodaju skupljeni bitcoini, ovako, malo se skupilo bitcoina, cena je OK, ali mislim da diff sad neće padati...

u svakom slučaju bitcoin je preživeo i polovljenje nagrade :)

@ marko

znaci ako se stvarno budu slucajno pojavili asici samo oni porucioci koji ga budu dobili u prvih 1-2 meseca ima stvarno da zarade nakon toga ce diff tako skakati, ako ti nije jasno kakva je uloga diffa moraces malo da proguglas, da ce GPU mining postati skroz neisplativ a zarada ovih asica ce se svesti na nekih 10% od vrednosti uredjaja na mesecnom nivou... ona matematika koju su oni izneli moze da bude samo trenutna i predpostavljena inace je skroz promenljiva a na nju najvise utice snaga mreze ....

Poslednja izmena:
Voleo bih da u udjem u bitcoin ne sam ozbog zarade,,voleo bih da uspe i da budem(o) deo toga ali trenutno ...da'l kupovati gpu,sacekati sta ce biti sa asic........ako stvarno izadje i gpu mineri to vide, neki ce izaci iz toga i prodati kartice a neki ce kupiti asice i prodati kartice, nema trece....u svakom slucaju zajednicko za obe grupe je da ce prodati kartice! Na trzistu ce se odjednom pojaviti toliko (skupih-najboljih) kartica da sam siguran da nece pola njih uspeti da proda, to su ipak najskuplji gpu-ovi a ovo je ipak SRBIJA.....svaki gamer ce poterati svoju omiljenu igricu i sa ,,malo jeftinijom,, a i procuce se da su velike kolicine gpu-ova koje se nalaze na trzistu koriscene za 24/7 mining.A sta tad jedino ako se smiluje paypal pa da se prodaju po inostranstvu mada ce i preko biti slicna situacija??:d

asic je po meni tačno naštelovana cena da probudi pohlepu u ljudima i da se zalete zaslepljeni brzom zaradom i da nekom daju pare za preorder.
Kako kažu, fora u prevari je da
nađeš nekog ko želi da za ništa dobije nešto a ti mu lepo daš ništa za nešto
ovi malo pošteniji su već rekli da odustaju od asic-a i da vraćaju pare, neki su isporučili ali to još niko nije video a glavni puterov let, samo pomera rok isporuke i malo pali, malo hladi masu... ko je radio HYIP-ove zna kako se to lepo radi, kad ljudi i posle 3 meseca veruju da će dobiti neke pare nazad :)))

Po meni sve vezano za asic ce doneti zaradu ili neku sigurnost i kontinuitet primanja jedino proizvodjacima istog.Onaj ko resi da nastavi da se bavi ovim zaradjivace 7-10% od ulozenog kao i dosad uz dodatno negativne stvari sto taj hardver kad zastari mozes samo da bacis.Malo njih koje ukenja da budu prvi ce u prvih mesec dva uzeti neku vecu kolicinu novca ali ne toliko znacajno,mozda 20-30% od ulozenog,a ostali nista.
Suma sumarum svi su na gubitku sem bfl-a tako da dabogda nikad ne izaso Ass ics :)

@MarkoArsic
Kolko sam ja dosad video, za ulazak u bitcoin je uvek bio bolji momenat pre trenutnog i uvek je bilo kao, najbolje je sačekati pa videti šta će biti kasnije.
Tako je i sad, samo svaki put je rizik sve veći.
Ko je presekao, rizikovao i ušao, do sada, uvek je i nešto zaradio.
Sad ne bih znao šta da ti kažem, dal da ulaziš ili čekaš... ako izguraš 2 meseca i posle rasprodaš hardware i znatno jeftinije, ti si na nuli.
Zna Risim o čemu pričam, kad smo sedeli i pričali dal ulagati ili ne :)

Upravo tako,ja sam pre 4 meseca zagrizo metak i nije mi krivo.I sad ne razmisljam da li da kupim jos grafika nego kako da ih kupim;)

ja dok ne vidim neki pechat, u asic vishe ne verujem :D

Ja bi, bez razmisljanja. Uzeo sam pre 10-ak dana drugu kartu, danas sam narucio jos jednu. Uopste nemam dileme dali da kupujem HW, jedino jos nemam 100% razradjen plan sta cu preko leta ali imam vremena dotle da razmislim i da iskombinujem sta treba. Dok krenu vrucine ja cu trecinu HW-a otplatiti bez frke.

Ma kakav ASIC. Meni je ta prica delovala u pocetku jako ozbiljno ali kako vreme prolazi shvatas koliko si vremena izgubio jer si se plasio babaroge. Da sam onda jos kad sam poceo da razmisljam o ovome zagrizao i nakupovao HW do sada bi vec povratio 70% te love sigurno. Cekanje je cisto gubljenje novca.

Poslednja izmena:
Naravno,kazem da gledam kako da pojacam a ne kako da odustanem.Nije to tako strasno prodati najjace grafe,pogotovo kad manje vise neki dinar i donesu od svoje vrednosti.

@ Sajber - Šta si naručio, opet Asus? I gde ćeš da je staviš u novu konfu ili u postojeću sa extenderom?

Taj extender koliko sam shvatio sluzi da se pretvori obican pci slot za zvucnu,mreznu itd. karticu uregularan pcie slot za gpu....ako je to tacno gde moze da se nabavi?

Taj extender koliko sam shvatio sluzi da se pretvori obican pci slot za zvucnu,mreznu itd. karticu uregularan pcie slot za gpu....ako je to tacno gde moze da se nabavi?

Tacno, ima na jednom drugom forumu se kad kad pojavi u oglase.
Oko <10e je komad.

Chabex je napisao(la):
@ Sajber - Šta si naručio, opet Asus? I gde ćeš da je staviš u novu konfu ili u postojeću sa extenderom?
Od Mirze uzimam jedan njegov MSI.
Da, za sada je kacim na extender i dodacu jos jedno napajanje samo nju da gura. Ali sklopicu za metar ili dva jednu konfu koja ce biti bitcoin only. Taman ce mi do tada stici jos extendera.

Jedina dilema mi je kako cu da hladim sve preko leta ali resicu i to do tada.

Edit: Pa to je skupo ljudi, sta vam je.

Poslednja izmena:
I mene yebe stan koji je veoma topao tokom leta, da je malo hladniji uzeo bih i ja još kartu-dve a ovako hmm videću, ovako bi morala i klima da više radi (čak i kad nisam tamo ;))

Ja sam u istoj situaciji. Izgleda da se klima nece gasiti ovog leta i da ce jedna grafika raditi samo za struju ali ako nista drugo, bar cu se rashladiti i bar ce raditi sve punom parom ;)

Nemojte to da vas brine,promaja je majka Janja i kad je 35C ;) nisu 7950 bas tolike furune :)

Pa nije problem kad karta može da "diše" kad ima dovoljno mesta, evo sinoć baš sam nešto probao i sama 7950 na 1100 sa ventom na 45% (možda malo čak i manje) je oko 64-5 stepeni (bez dodatnog venta sa strane), a čim sam ubacio ispod 6850 odmah skače na 70+ i sa ventom na 50% i sa dodatnim ventom sa strane..

btw šteta što ove godine AMD ne žuri više sa kartama, lai i ovako za oko 2,5 meseca stižu nova generacija, i ako budu recimo jače za oko 20% sa istom potrošnjom i ne budu preskupe možda vredi i sačekati (+ ove će za nijsansu još pojeftiniti)..

Poslednja izmena:
Koristi extendere, i obavezno open bench,zasto mining masinu stavljas u kuciste?

vidim svi ti kazu da, ali nije tako.
ne pretvara OBICHAN pci slot, vec mozesh iskoristiti pciE slot onaj mali x1. taj extender sa jedne strane gurnesh u taj mali slot, a sa druge strane tog trakastog kabla je slot za grafu.
sluzi da bi razmakao grafichke i smanjio njihovo grejanje i buku, odnosno da bi im produzio vek. mana je shto morash da se dovijash kako da te grefe fixirash, praviti neki ram ili nekako drugachije....

Kakva je situacija sa extenderima kad je sam gaming u pitanju? naravno da se koristi 16x na 16x, jel su iste performanse?

nema neke razlike, koliko sam ja primetio, chak mi je sad na x8 grafa na extenderu i sve je ok.

Zato sto nema drugu?
I meni za sada stoji u kucistu ali povadicu sve grafike kad sklopim drugu masinu, onda ce stajati na stolu sve. Ocekujem extendere za nekih 20 dana pa cu poceti polako da pravim sta treba. Ima fore do vrucina.

@Chabex Ja lepo pricao gore... Ne vredi cekati nikada. Dok 8xxx pojeftini malo eto septembra. Do tada ove karte mogu da sljakaju kao blesave. Opet se gubi vreme.

Nebi trebalo da bude ikakve razlike na extenderu za igranje. Cak i na 8x kao kod demiosa razlika sigurno nije veca od 5% sto je neprimetno. Bilo je ranije nekih testova, ne secam se tacnih cifara ali znam da je mizerija.

Poslednja izmena:
Koristi extendere, i obavezno open bench,zasto mining masinu stavljas u kuciste?

zato sto mi je za sada jedna masina radila sve, nisam imao posebnu masinu za mining

Zato sto nema drugu?
I meni za sada stoji u kucistu ali povadicu sve grafike kad sklopim drugu masinu, onda ce stajati na stolu sve. Ocekujem extendere za nekih 20 dana pa cu poceti polako da pravim sta treba. Ima fore do vrucina.

@Chabex Ja lepo pricao gore... Ne vredi cekati nikada. Dok 8xxx pojeftini malo eto septembra. Do tada ove karte mogu da sljakaju kao blesave. Opet se gubi vreme.

Nebi trebalo da bude ikakve razlike na extenderu za igranje. Cak i na 8x kao kod demiosa razlika sigurno nije veca od 5% sto je neprimetno. Bilo je ranije nekih testova, ne secam se tacnih cifara ali znam da je mizerija.

Mislio da kad izadje serija 8000 ove ce malo pojeftiniti mozda i onda uzeti ako nova serija bude preskupa. Ali jeste, u sustini ne vredi cekati, umesto da sam u oktobru odmah sastavio jos jednu masinu ja sam cekao sta ce biti sa asicom posto nas je mige nonstop plasio sa tim :p:d

Chabex je napisao(la):
Mislio da kad izadje serija 8000 ove ce malo pojeftiniti mozda i onda uzeti ako nova serija bude preskupa. Ali jeste, u sustini ne vredi cekati, umesto da sam u oktobru odmah sastavio jos jednu masinu ja sam cekao sta ce biti sa asicom posto nas je mige nonstop plasio sa tim :p:d
Nece ova odmah da pojeftini a 8xxx ce biti skupa. Dok ovima padne cena tebi grafika moze da radi mesecima i da se otplacuje. Opet kazem, ne vredi cekanje.
Dok smo se mi neckali Ledio je uleteo sa 4000e i povratio je do sada dobar deo love. Ja ne pucam na toliko ali bar 3 grafike cu da spakujem u jednu masinu i neka rade

MarkoArsic je napisao(la):
Hocu da u postojeci gamnig komp ubacim dva-3 AMD-a za pocetak dok ne vidim sta se stvarno desava sa asic-om...
Nemoj. Vec sa dve grafike upoznaces sta znaci buka i grejanje u kucistu ;)
Tri nemoj ni da pokusavas bez ozbiljnih modifikacija i extendera. Bolje sastavi masinu samo za mining ako vec planiras tako nesto. Ne mozes goloruk na stenu ;)

Slikacu ja moj setup sa tri graficke u masini kada stigne treca. Smejacete se koliko ce to suludo da izgleda u jednom kucistu. To je doduse samo privremeno resenje dok ne sklopim masinu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno