Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

jedna 6770 napravi 1000 dinara. Ako se placa struja skoro nista.

Hmm, ne znam kako fiksno, makar to bila i firma, brojilo negde mora da postoji i ono meri koliku si potrošnju imao. :)

Druga je stvar ako tebi neko plaća, karikiram 100 € mesečno ma kolika potrošnja bila (a ti recimo trošiš za 50 €). Opet, treba da znaš da će potrošnja za tih 5 računara znatno da poraste kada ih uposliš u "rudniku". Imaj to u vidu kada budeš pravio plan.

U pitanju je deljena kancelarija, gde je grejanje/hladjenje na struju tako da je vec u kiriju uracunato kao da smo prikljuceni na Djerdap - pa je varijanta ko koga zezne, a ima prostora da ukljucim (karikiram) 10 masina da rudare da bi bio OK odnos potrosnja/uracunata cena ...

I sad gledam po racunarima, kao za inat sve neke 8800GT, 9800GT kartice - ni traga od ATIja :(

imas u em**ju 5770 radeone nove sa 3.god garancije za smesne pare. To je ista karta kao 6770

Sorry za upad na temu - potpuni sam laik... Sta mislite koliko bi se isplatila kupovina bitcoina kao investicija, bez ulazenja u tehnicku stranu price?

I jos jedn0 glupo i laicko pitanje, zar vam se ne isplati vise da kupite ovako nesto umesto konfekcijskih grafickih karti? Doduse, karta se moze uvaljati kod nas ako valuta pukne a struja poludi, a ovo tesko...

Ali, BitForce 'Little' Single SC moze da izvuce daleko vise od 2x7970 a kosta slicno kao ta manika. Ne znam, pa pitam. :)

http://www.butterflylabs.com/products/

padawan, ne da si upao u temu nego si upao kroz odžak! :D
Imaš priču, o tim svemirskim mašinama, nekoliko strana u nazad pa pročitaj... :)

Ahaaa, to su oni prevaranti... Ok, ok... moving on... :D

Padawan, odlicna ideja. Imam do yaya kombinaciju za tebe, cena prava sitnica :d
Al sam se nasmejao, svaka cast ;)

Sta bi, niko ne komentarise ovo? :D

Pa svi su skeptici da je izasao a isporuka je pocela. ALi je fora sto je to jedini uredjaj na svetu koji je izasao da ga niko nije video ili slikao.
Uostalom videcemo za par dana ako nekom stigne. Ako stvarno stigne nekom onda je to kraj za nas vga minere...

Za mene nije..........................................meni stize jedan :d, :p..

Ja zavaljao po 17.24$ .... 0.3 btc-a :D....

ja presao na srebro, tj. LTC, iz vise razloga.

prvo, 1 LTC = 0.7 $ (bice nekad i 1:1 odnos, a to znaci psiholoski ljudima> ***, lepse je prodavati graficku za 200 necega umesto za 2,23324444 bitcoina).

plus su vece mucke, oscilacije. moze fino da se brokerisanjem zaradi. danas je lik prodao 12500 BTC za 3.500.000 LTC i fino podigao cenu, taman da se iskopano proda za 20% visu vrednost.

da ne govorim sad o drugim tehnikalijama (sigurnost + recimo, potrebno je dosta sistemskog rama za kopanje + graficke mnogo vise koriste memoriju) i cinjenici da je nagrada po bloku i dalje 50.

Poslednja izmena:
ja presao na srebro, tj. LTC, iz vise razloga.

prvo, 1 LTC = 0.7 $ (bice nekad i 1:1 odnos, a to znaci psiholoski ljudima> ***, lepse je prodavati graficku za 200 necega umesto za 2,23324444 bitcoina).

plus su vece mucke, oscilacije. moze fino da se brokerisanjem zaradi. danas je lik prodao 12500 BTC za 3.500.000 LTC i fino podigao cenu, taman da se iskopano proda za 20% visu vrednost.

da ne govorim sad o drugim tehnikalijama (sigurnost + recimo, potrebno je dosta sistemskog rama za kopanje + graficke mnogo vise koriste memoriju) i cinjenici da je nagrada po bloku i dalje 50.

Mozes li da pojasnis malo sta kako i gde....

moze naravno, napisacu detaljno uputstvo kad nadjem vremena malo.

u medjuvremenu, pratite LTC kurs ovde, a ovde imate i ok pool.

ne preporucujem vam da u menjacnici dugo drzite velike svote novcica. koristite neki LTC wallet cim obavite transakciju menjacku.

Poslednja izmena:
Sad sam bas i ja video. Moglo je to jos da padne ali nema veze, daj sta das. Malo diff, malo cena i jasemo ponovo ;)

Lepo, lepo. Trenutno uzimam $150 mesecno sa 2x(4x6770), a ne placam struju. Vidim ja da ce se dizati neki kredit i pazariti jedno 10x 7970. :p

Blago tebi s tom strujom ;)

Izvini, nisam video da si napisao 150$. Ja sve kontam 150e pa reko nemoguce.

Poslednja izmena:
Ma onome ko ne plaća struju (tj. kome neko drugi plaća a on ustvari izvlači pare i iz njegovog džepa) će se uvek isplatiti...

Elem za 150$ mesečno treba oko 1.7Ghash 24/7 sa trenutnim diff-om, dakle 8x6770 mogu to da navuku (svaka u proseku 212Mhash-a, tj na oko 950-100MHz klokovima)

Poslednja izmena:
Nek' se jave svi koji placaju struju... :) :)
Elem ja sam prodao sad 1.24 nivcica po 17.35 da izvadim prosek od pre neki dan sto prodah 28 po 15.5 :banghead:

Placam i ja. Neeeego jel neko zna koliko bi ulaganje bilo da se napravi neka vetrenjaca? :)

Edit: ahahaha preduhitri me Demios :d

Vrh Dno