Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Placam i ja. Neeeego jel neko zna koliko bi ulaganje bilo da se napravi neka vetrenjaca? :)

Edit: ahahaha preduhitri me Demios :d

Ima jedan covek u Cacku kao test, nesto je to EPS finansirao, znam da pravi od 2-2.5 kilovata u trenutku i mora fa trosi colukpnu snagu... Stoji na velikoj banderi i moj drugar koji zivi tu kaze kad duva jaci vetar to huci kao ludo ...

huche i grafike :D
ja sam razmishljao o nekim tako prirodnim izvorima, al za sve treba brdo love, plus srbija zemlja chuda....

Ja znam i za tipa na Avali koji je napravio vetrenjacu za potrebe svog restorana. Covek je pravio i vise nego sto mu treba a ostatak je pustao besplatno u sistem. E onda se EPS setio da to tako ne moze bez dozvole i da bi mu dali dozvoli on mora EPS-u da proda tu struju po nekoj smesnoj lovi i da posle otkupljuje po punoj ceni. Covek naravno poludi i razmontira sve.

Kako moze da pusta besplatno u sistem? To kod nas niti je regulisano, niti ce biti u anrednih 50 godina. Mogao je da stavi akumulatore i nevezano za mrezu da koristi dok moze, sa nekim switchem, koji bi mu omogucio da prebaci na mrezu u nedostatku svoje.

Opet skace coin, ne znam sta da mislim, da li je ovo dobro sto ce cena biti bolja ili sto sam prodao pre vremena :d

Ironija, kako cena raste raspolozenje pada....

Ja znam i za tipa na Avali koji je napravio vetrenjacu za potrebe svog restorana. Covek je pravio i vise nego sto mu treba a ostatak je pustao besplatno u sistem. E onda se EPS setio da to tako ne moze bez dozvole i da bi mu dali dozvoli on mora EPS-u da proda tu struju po nekoj smesnoj lovi i da posle otkupljuje po punoj ceni. Covek naravno poludi i razmontira sve.

Srbijo zemljo medj' sljivama. Davno i hiljadu puta receno ali je tako.

Ja ludim sto sam prodao ispostavilo se pre vremena. Sto samo nisam bio kuci kad je pocelo da pada par sati :)

17.96 $

Ali sta je tu je nije prvi put da se za****mo za nesto a ni meni na berzama kojekakvim !

I ja placam struju :( Jel istina da ako trosis ispod 550kw mesecno ima 20% popusta,5%za redovno placanje i 15% jer ne trosis mnogo?

ja presao na srebro, tj. LTC, iz vise razloga.

prvo, 1 LTC = 0.7 $

greska je samo za red velicine
ako malo bolje pogledas 1 ltc = 0.0033 btc = 0.06 $

Najzanimljivije vezano za ltc je da ce ovaj btc asic, sto stize, za njega biti beskoristan. Tako je veoma izvesna varijanta da ce masa gpu snage koja pojavom asica postaje preslaba za btc prelaziti na ltc.

E sad dali ce ga to po isplativosti pribliziti btc ili ga potpuno obezvrediti pitanje je na koje jos nema odgovora. Mislim da se svako ko sada krece da ulaze u gpu mining u stvari kladi na ovu prvu varijantu.

Poslednja izmena:
I ja placam struju :( Jel istina da ako trosis ispod 550kw mesecno ima 20% popusta,5%za redovno placanje i 15% jer ne trosis mnogo?

Da,ali mislim da nije 15 nego oko 10%, to je plava tarifa, značu ukupno 15% manji račun. Ja sam prošli mesec prvi put upao u plavu inače sam bio u zelenoj.

edit- da, cena još otišla. ja juče ujutru prodao za 13€ nisam hteo da čekam više kad ono, otišla cena još :crash:. no nije neki gubitak nisam imao 1000btc za prodaju tako da..

Poslednja izmena:
NE VALJA da skace preterano zato sto ce masa ljudi kao i razbijaci sifara za mobilne telefone vratiti smoje masine u rudnike i onda ce neminovno dif sa sadasnjih 2,9 skociti na preko 3,5 miliona.....

Srbijo zemljo medj' sljivama. Davno i hiljadu puta receno ali je tako.

Ja ludim sto sam prodao ispostavilo se pre vremena. Sto samo nisam bio kuci kad je pocelo da pada par sati :)

17.96 $

Ali sta je tu je nije prvi put da se za****mo za nesto a ni meni na berzama kojekakvim !

Sad je to vec jedna gala vecera manje :p....

today, 03:38 krckam sitno

O mocni Falcone :D Krenuo covek pre 3 dana da kopa i otvorio blok. Lepo sam ja rekao da mogu 2 godine da radim i nista :D

Samo 93 blokove otvorenih za zadnjih 24h. Ne secam se da sam video manje otkako kopam.

Poslednja izmena:
Krckam sitno ali znam gde da udarim :D

sa ovim diff-om i cenom BTC-a očekujem uskoro njegov velik pad vrednosti.

neko duva u balon, *** (možda zbog ASIC-a). verujem da će to ići do 20 $.

Poslednja izmena:
Pa tako smo mi racunali da ce biti posle polovljenja ali cena je dugo stajala zamrznuta cini mi se bas zbog asica. Sad nekako dolazi na normalu. Videcemo jos sta ce da se desi. Za sada super ide.

Jos jedno glupo pitanje da ne lutam po guglima :)

Jel mora na rudarsku masinu da idu 4 identicne grafike, ili moze da se kombinuje nesto tipa 2x5770 + 1x6770 + 1x5850 (da li ovo uopste ima smisla) ?

ako cesh windows mogu razlichite, a bamt vec mislim da teze moze....nisam vichan linuxu, ali sam probao obichnu verziju sa 79xx serijom i nece, i obrnuto. mozda neko ume da instalira poslednji drajver lepo i da rade sve grafike.

mislio sam naravno na Windows okruzenje, ne bi za pocetak da lutam u nepoznatim vodama.
Sve mi se nesto cini da su mogle da rade samo kartice iste serije tipa 58xx nije mogla da radi sa 57xx ili sam ja to pregoreo pa izmisljam.

Ne moze kada ih kopcas u CF al ovako rade bez problema :p

za kopanje ti netreba CF vezivanje ni u jednoj varijanti, niti ti trebaju oni dvi dummies. samo ubodesh, instlairash neki poslednji draiver i udri po gui mineru ili po diablu.

U bamt-u (linux distribucija debiana) koji je prilagodjen za rudarenje (mining) opusteno mozes navedene grafike da pustis na jednoj masini.. realno jedini problem su grafike sedme serije koje trenutno nisu podrzane u bamtu (postoji verzija koja je prilagodjena samo 7970 grafama). Za bamt ti treba flash 2-4gb, 5min za mountovanjei isto toliko vremena za podesavanje..

Ja licno sve grafike drzim pod bamtom zbog jednostavnijeg pracenja i odrzavanja :D

Vrh Dno