Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Sve nas poteralo na neku srecu kad smo krenuli da rudarimo, a posle toga nema nista :D ja otvorio blok prvi dan rudarenja i to sa jednom karticom od 200mhash-a :D

da potraje ova kisha napolju. Vidim da pere i diff.

Izasao novi program za mining na 50btc i mogu vam reci da mi se svideo jer u samom programi mozete birati sledece : diablominer ,cgminer, phoenix ...

@ apple

ovo sve moze cgmier

--auto-fan Automatically adjust all GPU fan speeds to maintain a target temperature
--auto-gpu Automatically adjust all GPU engine clock speeds to maintain a target temperature
--device|-d <arg> Select device to use, (Use repeat -d for multiple devices, default: all)
--disable-gpu|-G Disable GPU mining even if suitable devices exist
--gpu-threads|-g <arg> Number of threads per GPU (1 - 10) (default: 2)
--gpu-dyninterval <arg> Set the refresh interval in ms for GPUs using dynamic intensity (default: 7)
--gpu-engine <arg> GPU engine (over)clock range in Mhz - one value, range and/or comma separated list (e.g. 850-900,900,750-850)
--gpu-fan <arg> GPU fan percentage range - one value, range and/or comma separated list (e.g. 25-85,85,65)
--gpu-map <arg> Map OpenCL to ADL device order manually, paired CSV (e.g. 1:0,2:1 maps OpenCL 1 to ADL 0, 2 to 1)
--gpu-memclock <arg> Set the GPU memory (over)clock in Mhz - one value for all or separate by commas for per card.
--gpu-memdiff <arg> Set a fixed difference in clock speed between the GPU and memory in auto-gpu mode
--gpu-powertune <arg> Set the GPU powertune percentage - one value for all or separate by commas for per card.
--gpu-reorder Attempt to reorder GPU devices according to PCI Bus ID
--gpu-vddc <arg> Set the GPU voltage in Volts - one value for all or separate by commas for per card.
--intensity|-I <arg> Intensity of GPU scanning (d or -10 -> 10, default: d to maintain desktop interactivity)
--kernel|-k <arg> Override kernel to use (diablo, poclbm, phatk or diakgcn) - one value or comma separated
--ndevs|-n Enumerate number of detected GPUs and exit
--no-restart Do not attempt to restart GPUs that hang
--temp-hysteresis <arg> Set how much the temperature can fluctuate outside limits when automanaging speeds (default: 3)
--temp-overheat <arg> Overheat temperature when automatically managing fan and GPU speeds (default: 85)
--temp-target <arg> Target temperature when automatically managing fan and GPU speeds (default: 75)
--vectors|-v <arg> Override detected optimal vector (1, 2 or 4) - one value or comma separated list
--worksize|-w <arg> Override detected optimal worksize - one value or comma separated list

ovo su samo neke od mogucnosti cgmiera + sto za svaki GPU posebno mozes odrediti zeljenu tempereaturu ili fixni broj obrtaja venta , kernel kojim ce rudariti (sto je zgodno radi uporednog testa da bi video koji kernel daje vise) mada sam cgmier pri prvom startu skenira i sam preporuci adekvatan program. (ja ovo provalio kad sam uporedjivao conf fajlove 5850 i 7950. takodje aktiviranjem skripte mozes rudariti i Litecoin..

Blocks last 24h - 61
- koji li je razlog ovome? bas malo ih je otkopano .....

P.S. dexy je otkopao jos jedan, cestitke i pozdravi :) :p.... i da, primetio sam da se brzina asic test group tima visestruko povecala, cini mi se nekih 2.5/3 puta :D..

Poslednja izmena:
da, primetio sam da se brzina asic test group tima visestruko povecala, cini mi se nekih 2.5/3 puta :D..

Primetio sam i ja, samo ne znam sta mogu da testiraju, kad nista nisu ni napravili. Mogli smo i mi da napravimo grupu

Poslednja izmena:
Deeeeexy laaaaaaave, rasturi ih :-devil-:

today, 00:51 dexy

Covek je u seriji, 2 bloka za 5 dana :smoke:

samo kad bi od toga imao neku nagradu pa makar bila i 1BTC :)

dif - +9.06% :smash:...

ne mora da znaci moze u ovih 170+ blokva da naidje 20-30 extra dugackih i diff ima znacajno da padne odnostno u trenutnom slucaju da nesto neznatno skoci ili padne ... u ovom poslu sve je strar srece na kraju .....

Ti blokovi su vec otisli, pukla je statistika na bitcoincharts...

9.06%, vec su digli dif mater im. Sad ce opet ljudi da odustaju polako. A ni ja necu duze od marta sigurno. Samo da bar skoci cena pa da prodam to sto imam.

Poslednja izmena:
Sto ti kazes Mige mnogo posteno. A i prosli je bio mnogo. Skroz mi je sumljiv bio ovaj danasnji skok...

meni nije sumnjiv skok, meni je sumnjiva snaga, odakle vishe onoliko....ako nije asic...ako nishta, blagi skok novchica je evidentan....

Da je zajednica slozna, pa da svi batale jedno dve nedelje, i da lepo skoci cena i onda kao da si radio to vreme ;).... a verovatno i vise od toga....

Ma kakav asic, nema od toga nista. Snaga je malo porasla kad se diff spustio. Sada kada je skocio opet verujem da ce opet ljudi da gase masine. Sada ce opet snaga da pada.
Nema od Asica nista za sada. Kada se asic bude pojavio bice nenormalan skok.
S obzirom na nacin po kojem se racuna brzina snaga tj. da se racuna po broju broju resenih blokova velika variranja su sasvim normalna pojava. Naleti par kratkih blokovam snaga ode u nebesa, posle toga treba vremena da se rese novi blokovi, snaga ide dole. Grafikon varira sve vreme i to je ok. Kada se asic bude pojavio i kad krenu da testiraju i resi se par blokova snaga ce skociti u momentu 2-3x.

Generalno kada bi svi gasili masine 2 dana u nedelji oborili bi diff solidno ali to je nemoguce organizovati.
Ali ako cemo iskreno, nisamo mi ovim povecanjem diff-a izgubili nesto posebno. Cena je skocila i skoro pokrila razliku. Mesecno zaradjujemo samo mrvicu manje. Ali imamo i stek coina kome sada raste cena, to je bitno.

Za sada ide kako sam i rekao, posle Nove skace cena ;)

Poslednja izmena:
Ici ce to jos gore u sledecih 15 dana, nadam se i do 15$ a onda opet lagani pad krajem meseca. Ako slucajno dodje do 15$ ja prodajem sve.

ima li ko sa bencha na CES-u da obidje Josh-ov stand gde vitla sa onim nexus tabletom i onim fpga rigom.

Ma nesto oni muljaju asic sigurno nije nego oni to vestacki bilduju sa koijm ciljem videcemo. Nego jedno ptanje jel mogu da kopaju 5770 i 7950 zajedno na jednoj ploci normalno no cross

mogu da kopaju ali na windowsu.
ja sam probao bamt7970 sa 7950 i 5850 i nece, a original bamt nece sa serijom 79....tako da....mozda neki hakovan bamt, ali win 7 ce da radi super.

blago skache novchic, valjda ce taj trend da se nastavi pa da bude makar 12e....takodjer, snaga je kljoknula opet u fulu :D

gaca je napisao(la):
Ma nesto oni muljaju asic sigurno nije nego oni to vestacki bilduju sa koijm ciljem videcemo. Nego jedno ptanje jel mogu da kopaju 5770 i 7950 zajedno na jednoj ploci normalno no cross
Kod mene radi bas ta kombinacija.

Zamimljivo koliko je pala snaga. Ovako gledano, diff bi trebao pasti za bar 15% ali kako se bude blizila promena tako ce snaga naglo da skoci. Banditi!

Niko ne diriguje "snagom" niti ima razloga da laješ na zvezde. Sledeći diff određuje prosečan rejt otvaranja prethodnih 2016 blokova. Ako je snaga konstantna onda stohastika presuđuje. To je ono što ti vidiš kao kolebanje.

Vrh Dno