Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

to je trenutno variranje, kao i svaki put....sad ima da skochi za koji sat/dan na skoro 30 pa tako stalno, ali da treba da padne diff, treba, samo je pitanje koliko....
suma sumarum, sve je to sitno i nedovoljno, ja polako prestajem da se cimam oko toga, nije vredno gubljenja vremena vishe i nerviranja, shta bude bice.
josh cu malo da smanjim pogon i josh malo da se strpim ako dodje do ~12e pa da se proda to shto se ima i a u k... :D
kad se setim koliko sam se iscimao oko svega, kad se odbije amortizacija i trpljenje buke i toplote, zarada je ultra funny.

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Niko ne diriguje "snagom" niti ima razloga da laješ na zvezde. Sledeći diff određuje prosečan rejt otvaranja prethodnih 2016 blokova. Ako je snaga konstantna onda stohastika presuđuje. To je ono što ti vidiš kao kolebanje.
Ne pravim teorije zavere i sl. Mozda fali tamo jedan smajli u prethodnom postu. Primetio sam da posle promene difa snaga poprilicno padne i uvek dva tri dana pred promenu neki skok. Slucajnost ili ne, nebitno je.
Inace, uopste mi to ne igra neku ulogu vec samo s vremena na vreme pogledam statistiku pa eto primetim neke stvari.

Jel iko zna kolika je velicina bloka i koliko blokovi mogu da variraju?

@demios, ja cekam 15$ da rasprodam sve. Nije daleko.

velicina bloka??:d:d:d:d

ja mislim da velicinu bloka odredjuje sreca odnosno u kom se sheru nadje resenje i otkljuca blok:d i da ne postoje "veliki" i "mali" blokovi.
ja sam licno pratio na deep bit-u (dok sam tamo kopao) i video blokove od 30000 do 31000000 sherova tako da ne postoji raspon u kome se krece velicina bloka vec samo statistika a kako kaze admin na BTC warpu da se prosecna velicina bloka moze meriti prosecnim diff-om .

Pa bas to i jeste poenta. Ta velicina bloka odredjuje diff tj. koliko nam vremena treba da resimo onih 2K blokova. Znam da to ume jako da varira ali nisam znao da bas toliko mnogo. To su nenormalne cifre bez obzira sto idu skroz u krajnost.
Tnx za info, bas me zanimalo ;)

vidis svaki sher koji ponudis ti, ja , demios, mige ili bilo ko drugi je moguce resenje bloka e sad moze to da bude i prvi sher sto je najmanje verovatno a moze da bude i 31. milioniti sher sto je na kraju price mnogo verovatnije nego predhodno odnosno prvo s tim sto se server brine o tome da ti ja ili neko treci ne ponudi isto resenje tako da svako od nas nudi jos jedno ali drugacije od svih drugih resenja bloka, ako se i desi da jedan rudar ponudi resenje koje je vec neki drugi rudar ponudio to se racuna u rejected share i to se ne placa a isti nastaje najcesce zbog pinga mreze. zato su sad uveli stratum protocol koji to resava veoma uspesno i pritom mnogostruko smanjuje upotrebu mreze (protok podataka) koji uopste nije mali a ja sam merio za jedno vece sa 2Gh/s sam samo na kopanje potrosio stotinak megabajta .

ali zato avalon broji 5 dana do isporuke.

Poslednja izmena:
Interesantno, uskoro "kreću sa prodajom" i oni stave fotku nekih kutija? :trust: Ne gotovih uređaja već kutija?! Glupost..

BFL-ov zadnji update

Week of January 13th
Travel to packaging facility for final prep and walkthrough
Confirm travel plans and trip details with lead ASIC engineer for trip to fab

Week of January 20th
Final assembly facility prep
Leave for fab at the end of the week

Week of January 26th
Final chips roll off the line
Grab suitcase, a BMW or a Peugeot and make a break for the airport, Ronin style (You can see Tom about 6 minutes, 20 seconds into the video)
Arrive California at chip packaging plant
KC facility starts assembly process of units to drop PCB into

Week of February 3rd
Chips packaged
Packaged chips sent to assembly house
Assembled PCB is set for final testing and MCU programming
Notify users to start sending their FPGA units or BTC for trade in participants
Bulk assembled PCBs arrive in KC, we start dropping PCBs into waiting units
Boxing/labeling for shipment

Week of February 10th
We implement the 1/3 shipping plan en mass
1/3 of our assembled units will go to new orders in FIFO
1/3 of our assembled units will go to upgrade orders
1/3 will be randomly selected from both groups

We descend upon the Post Office, DHL, UPS and FedEx like a horde of angry locust

BFL-ov zadnji update

Trla baba lan :d

a gde im je test faza, pa nijedan novi proizvod se ne izbacuje na trziste bez testiranja ili mozda njima testiranje i ne treba oni su ga nacrtali i to je to a u praksi ??? ko na tarabu pi.ka...

Poslednja izmena:
Sve je tu prosto. Primili su hiljade narudzbina, uzimali pare u napred mesecima. Sada ce lepo sve da vrate, ali sa jednom zackoljicom. 6 meseci su recimo drzali nekoliko mil.$ tudjeg novca (verujem 5-6 mil), odneli ga u banku, okamatili i neto zaradili za 6 meseci ~100.000$ na slikama cega, kutija, na malo pisanja po forumima, pricicama. Svaka im cast na ideji. Sto bi ja voleo da cuvam tudjih 10 mil $ na jedno 6 meseci, pa da mu ih posle vratim. Svaka im cast jos jednom!

Evo kako ja to vidim:

29th
Make a break for it, heading for the Mexican border with all the money :d

Edit: vidim da je 50btc popravio ono sto su obecali, sada se vidi koliko je ko otvorio blokova.

Poslednja izmena:
Ohoho vid' cene al' je krenula na gore :)
Daj nek slikaju one kutije opet, jos malo da poguraju cenu :D

moj poslednji update na Butterfly labs :)

2FSKG.jpg

Da pogodim:
The BitForce chip is now in final stage development. Initial product delivery is scheduled for February, 2013? :d

Cena se opasno priblizila 15$, ne znam za vas ali ja se polako spremam za prodaju.

Jos malo 14.99$ ...

Srecom nisam vise na deepbit-u ...

17.01 13:38:54 11h 27m 0 20352621 None
17.01 02:11:03 6h 18m 0 11222594 None

Koji blokovi. Kao soliter.

Ja cekam do pred promenu difa, mislim da ce lagano da dogura do 16$...

Uh i ja video malopre, bas tako, dokle cekati? :eyebrows: Nije ni ovo neka super cena u odnosu na situaciju od pre mesec i po (mislim zbog polovljenja), ali moze malo i da padne kasnije...mada se nadam ipak da ce ici do 16-17$ (i tu stati kao sto je dugo bila oko 11-12$).

Poslednja izmena:
$15.34. Cekam jedno 16,5 da trgujem. :)

Ja sve vise naginjem ka tome da prodam sad po 15 i nesto nego da cekam neki veci skok za koji nije ni sigurno da ce biti :)

Rizicno je, po meni vrlo lako ovo moze da ide brzo i do 20$ da nadoknadi polovljenje... Isto tako ako se uopste pojavi taj LEPTIR moze da padne duplo.

Ja najkasnije za 5 dana prodajem novcice. Od 24-og pa do kraja meseca redovno pada cena a ja to nebih da cekam. Ja sam ovom cenom vise nego zadovoljan. BC je bio 13$ kad sam poceo da kopam i po kojoj sam ceni pravio racunicu, sada je 25% je preko toga. Kada sam pocinjao nisam ocekivao ni blizu da cu ovoliko novca izvuci, bilo mi je bitno samo 120e da iscupam. Za 2 dana mi je tacno 4 meseca kopanja i iskopao sam preko 19 novcica. Ja sam sitan igrac u ovoj prici ali sam zadovoljan. Verujem da i ostalima itekako znaci skok cene.

Nazad
Vrh Dno