Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Jel si računao da će struja da poskupi 2x do leta i da će promeniti "socijalnu kategoriju". Ministarka kaže da ne može jeftinija struja da košta 4x jeftinije... Što li onda ne pojeftine skuplju pa da smanje taj odnos? :)

Struja će izgleda od 1-vog Februara da poskupi oko 12%, ali će smanjiti i odnos jeftinije/skuplje tarife, pa će računi za stuju efektivno biti znatno viši nego samo tih 12%... To većina ljudi previđa, a ministarka provlači mnogo veće poskupljenje nego što je zvanično...

Racunam ja sve i ne znam jos uvek kako da izvedem to.
Ovo sa cenom struje je cist marketing koji ocigledno prolazi u svim sferama zivota. Serviraju ti jedno, prodaju ti nesto drugo.
Mozda i batalim sve uskoro pa krenem tek na jesen opet o tome da razmisljam ako bude ista od ove price.

Hm, sa zakonske strane to je samo necija dobra volja. Ovo je c/p americkog zakona o novcanom prometu: "Any debt can be settled in USD"

moguće da je tako, ali ovde se uopte ne radi o nekakvom dugu ili isplati duga, već konkretno o isporuci robe za unapred plaćen iznos.

novci koji su uplaćeni za preorder ne mogu se vrteti i koristiti za berzanske špekulativne poslove. ne može neko uzeti pare na konto nekog nepostojećeg proizvoda, a vamo zarađivati na kamatama i konverziji BTC-a ili čega god - to se kratko i jasno zove prevara i obmana.

da ne govorim o situaciji u kojoj ja uplatu vršim u jednoj valuti, dok mi oni po sopstvenom nahođenju (volji) isplaćuju u drugoj, i to u protivvrednosti na dan moje prvobitne uplate. to nije čak ni mešetarenje, to je lopovluk.

Poslednja izmena:
moguće da je tako, ali ovde se uopte ne radi o nekakvom dugu ili isplati duga, već konkretno o isporuci robe za unapred plaćen iznos.

novci koji su uplaćeni za preorder ne mogu se vrteti i koristiti za berzanske špekulativne poslove. ne može neko uzeti pare na konto nekog nepostojećeg proizvoda, a vamo zarađivati na kamatama i konverziji BTC-a ili čega god - to se kratko i jasno zove prevara i obmana.

da ne govorim o situaciji u kojoj ja uplatu vršim u jednoj valuti, dok mi oni po sopstvenom nahođenju (volji) isplaćuju u drugoj, i to u protivvrednosti na dan moje prvobitne uplate. to nije čak ni mešetarenje, to je lopovluk.

:d
careeee pa ti nisi bas u temi do kraja :
pa direktor te firme : "Butterfly Labs " je poznat po prevari gde je prikupio sredstva u iznosu od 25 mil. USD isto na osnovu preordera i nikad porucioci nisu videli proizvod ni povracaj novca .....
ovo sam procito na nekom forumu a ako gresim nek me neko ispravi ..

Ljudi, dugo dugo vremena nisam dolazio ovde. Vidim da se svasta izdesavalo i naravno od ASIC-a nema nista. :D
Ostali mi novcici na 50btc pa bih zeleo da ih prebacim na Mt.Gox i da ih prodam dok jos drze vrednost preko 15$.
No, posto sam se ovim bavio svega 2 meseca (i to pre pola godine) i onda prestao i samo jednom vrsio prebacaj novcica i prodaju (pa samim tim i zaboravio proceduru, a ne bih da eksperimentisem da ne bi moji novcici zavrsili na tudji racun... :D)... da li moze neko u tezama da mi kaze koju adresu, odakle i gde kucam kako bih prebacio novcice i prodao ih?
Unapred Hvala! :)

Imas objasnjeno sve na prvoj strani ...

Kakva je ovo igranka, stalno kada ostane 300-400 blokova do promene diff-a snaga sistema pocinje neverovatno da skace...

Ma resila banda da levati sve i nema mere i granice. Kao i sve u zivotu i ovo se polako pretvara u robovlasnicki odnos.

Nemojte tako ljudi. Ja kad sam to rekao pre nedelju dana i da ce opet da se desi Paradigma mi je rekao da ne lajem na mesec. Sve je ok ali malo je previse slucajnosti. Vec duze vreme obracam paznji i na to i bukvalno je to postalo pravilo.
10 dana radimo po 110 blokova dnevno i onda odjednom peglamo 150. Al nema veze, dif mora da padne i ako se ova cena zadrzi to bi bilo super, mrvicu da zivnemo.

Poslednja izmena od urednika:
Evo sad 148 u poslednja 24 casa.
Definitivno nisu cista posla. Polako dokazace se nasa sumljicavost...
Po meni je takva situacija da neznas da li da gasis masine, da li da kupujes jos opreme...
Sve mi je nekako 50:50 !

Ja sam sada sigurniji oko kupovine nego pre 3 dana. Kupio bih jos neku grafiku ali imacu ozbiljan problem preko leta tako da ne znam sta da radim. To je jedina stvar koja me sprecava trenutno. Mozda ostavim sve to za jesen.

Sto sad nego pre tri dana, sta ti se promenilo? Koji problem mozes da imas tokom leta?

NIsta se posebno nije promenilo. Onaj trenutak kada je prepolovnjena nagrada je bio ubedljivo najgori za kopanje, sada je vec 40% bolje nego tada. Mislio sam da cu prestati oko Nove da radim ali je ocigledno posle svega da necu. Posle prodaje coina logika nalaze da se kupuje jos HW-a.

Kod mene je pakao preko leta. Nema sanse da mi masina kopa pod tim uslovima, probice mi mozak. Da kupujem klimu samo za ovu prostoriju necu. A opet ako bi klimu drzao upaljenu 24/7 samo cu se hladiti letos za dz, bez zarade. A kad ce hw da se otplati? Nikad.
Da imam vise HW-a onda bi mi se isplatilo, ovako ne.
Postoji mogucnost da sacekam jesen, do tada ce izaci 8xxx i cena ce malo da se normalizuje, bice nereferentnih karti pa onda da idemo u nove pobede. Pitanje je dali ce biti ista od bitcoin-a tada ali makar nista ne gubim ako sacekam da prodje leto.

Ok ok razumem. Definitivno treba sacekati jos mesec ili dva, leptirice, da vidimo novu cenu struje...

Struja je posebna prica. Do sada nam ona nije bila bas toliki faktor, sada cemo i to morati da pazimo. U svakom slucaju kvare nam racunicu. Ja bih ziveo i sa 30% poskupljenja nekako. To je rast sa 10 na 13e recimo. Ok, jeftinu struju ce unistiti ali to je samo trecina dana kada kopamo. Ali ako budu menjali tarife tu ce malo ozbiljniji farmeri biti u problemu.
Videcemo i tu sta ce da se desi, polako samo.

Pratim temu već duže vreme, al' nikako da sam donesem odluku :) Vredi li kretati sada u rudarenje? Znači da pazarim neke dve grafikice i da počnem da guram polako.

Pratim temu već duže vreme, al' nikako da sam donesem odluku :) Vredi li kretati sada u rudarenje? Znači da pazarim neke dve grafikice i da počnem da guram polako.

Ako ne izadje ASIC i ako ne placas struju vredi. Ovako nema svrhe.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne veujem , gde su im slike , video , test rezultati , ako su nesto i napravili onda im je marketing jednak NULI!!!

To stoji. Uostalom videcemo za par dana...

zar ne sticete utiske da oni to nesto sto ili jos bolje ako imaju kriju , pa to im nije u interesu nekako kao da zele sebi da kupe jos malo vremena ili da prikupe jos malo novca a potom po mojoj nekoj predpostavki jednostavno nestanu ... vreme ce pokazati zivi bili pa videli ...

hehe i na zvanicnom topiku gde se vodi rasprava, iznenada se pojavljuje lik koji je porucio opreme za 92359 $ :D i sad on kao ocekuje.. sad ce.. malo baronise i slicno :D
a s**** ga lik pre toga, gde mu u statusu narucivanja (2718 $) stoji "canceled", i niko mu se nije javio za shodno da objasni o cemu se radi :)

kako god, sve je ovo velika pozornica za nesto sto se upravo desava, ili treba da se desi.. ja licno, kao gpu rudar, prizeljkujem da se asic nikad ne pojavi, a svi prilozi govore da ce tako i biti.. zivi bili pa videli

Ja prodadoh sto sam nakupio,za svaki slucaj.Cekam 1.02 i krecem jos jace pa nek oni obecavaju sta hoce,hardvera nikad dosta :)

Od fotki sam uspeo samo ovo da vidim...

ss (2013-01-20 at 09.55.05).jpg

Jeste, to je to :d...

Vrh Dno