Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ne planiram da zivim od ovoga, nego mi se ukazla lepa prilika da pocnem. Imam stare ploce, ramove, napajanja i ostalo sto mi ne treba pa sam samo dokupio graficke za relativno male pare. Tako da je ulaganje u sistem gotovo nula jer grafike sigurno mogu prodati i po vecoj ceni (imam vec 3 rezervisane za komsije). Sto se tice struje, ona mi je najmanji problem jer su pre svega konfiguracije na razlicitim mestima i na razlicitim brojilima, od kojih ni jedno ne placam. :) Konfiguracije drzim u podrumima gde se ne greje pa su temperature niske i grafike ne prelaze ~75 stepeni ni kada su overclockovane. Inace 4x 6770 mi bacaju skupa ~850 Mhash/a sto je po meni ok za neki pocetak. A sto se tice prihoda, 5000 din mesecno puna kapa za sada. :)

Koliko kosta masina sa 4 grafike i dobrim napajanjem? 350e?
Ako racunam 800Mhash-a i 35e mesecno.
Kad odbije struju koju ce da potrosi na tu masinu nema sanse da pridje cifri od 10%.
Puta 4 masine i sanse da ode u crvenu tarifu ako su mu masine kod kuce.

Lepo sam se ogradio ne mora da se povezuje prica sa koinima...

Pre polovljenja je imalo i preko 20% a bice 10% kad padne diff...

Sem ulaganja imas jos 15 minuta dnevno efektivnog rada!!!

La.Prestige je napisao(la):
Ne planiram da zivim od ovoga, nego mi se ukazla lepa prilika da pocnem. Imam stare ploce, ramove, napajanja i ostalo sto mi ne treba pa sam samo dokupio graficke za relativno male pare. Tako da je ulaganje u sistem gotovo nula jer grafike sigurno mogu prodati i po vecoj ceni (imam vec 3 rezervisane za komsije). Sto se tice struje, ona mi je najmanji problem jer su pre svega konfiguracije na razlicitim mestima i na razlicitim brojilima, od kojih ni jedno ne placam. :) Konfiguracije drzim u podrumima gde se ne greje pa su temperature niske i grafike ne prelaze ~75 stepeni ni kada su overclockovane. Inace 4x 6770 mi bacaju skupa ~850 Mhash/a sto je po meni ok za neki pocetak. A sto se tice prihoda, 5000 din mesecno puna kapa za sada. :)

Ako je tako kao sto kazes i ako si sve lepo izracunao onda slobodno kreni. Kako placas struju?

Sa 850MH iako ne placas struju na jednom brojilu ne mozes da dobijes 5000 dinara neto po trenutnim parametrima.

Poslednja izmena:
dole difikalti...dole vlada...ovaj...snaga!!!! :D

na shta vas podseca oblik koji je formirala kriva snage u poslednje dve trecine :D:D:D?...jel to mi shaljemo asicu, ili on nama? :D

Poslednja izmena:
Jos sedam komada i dif pada! :party:,).... izgleda da bitcoincharts kasni sa statistikom, dif je vec pao za 11.59% :whip:....

Poslednja izmena:
Bravooooo :)
11,6% pad.

Pale se polako "Evropske" masine :)

Poslednja izmena:
Jos da vidimo gde ce cena do naredne promene...

Ovo je jako dobra vest, bice ovo lepa Nova godina. Ja se samo plasim da ce ovaj pad diff-a usporiti rast cene. Ali i pored toga ocekujem oko 15$ za coin posle Nove.

Edit: Pao diff za 11%, struja poskupljuje 10-12%... Opet smo na istom samo jos ne znamo. Barem ovih par dana da iskoristimo. :d

Poslednja izmena:
Znacice ovo malo ali samo do sledece promene, pretpostavljam da ce next time da malo skoci, cena ostaje verovatno slicna a poskupljenje struje naredne godine smanjuje i ovu malu zaradu. Ehh..sad se tek vidi kako je lepo bilo pre 25BTC-a :(. ALI u sustini dobro je do ima neke zarade ovako, dok nije jos gore ;).

Vraca se i cena malo u normalu, valjda se banda naprodavala coina do sada. Sada vec ocekujem lagani rast uz neka manja variranja cene.

Ma neće pravi, radno sposobni primerci asic uređaja bez bugova još bar 3-4 meseca po meni. I baš bih voleo da znam, to do sada nisam video da su spominjali, u kom proizvodnom procesu su (će se) izrađivati ti čipovi? Za 45nm nema šanse jer je to preskupo (najverovatnije) za tako male količine, možda 65nm. Kakogod, pretpostavljam da će ispuniti maks 70% od najavljenih sci-fi performansi (što je isto dosta).

65nm je proces. Stim sto one fotke za sada nisu fejk. Videcemo u narednim danima sta ce biti.

Pa cekaj bre, kako da krenu za mesec dana kad su jedva uspeli nekim cudom da naprave stanglu i po chipova (95kom)? Nisu cak ni cele dve stangle nego stanglu i po! :d
Pitanje je koliko je od toga ispravno. Sad chipovi treba da se leme na uredjaje na celi uredjaji da se testiraju itd. Pa tek nakon toga da resavaju ostale probleme koji ce naici i na kraju da krenu u masovnu proizvodnju. Mirni smo mi jos 3 meseca sigurno ;)
Do tada cu da otplatim 7950 celu bez frke.
Ne verujem da je ovo pocetak masovne proizvodnje jer da su do sada imali makar test primerke odavno bi okacili slike i pravili hajp. Ovo je tek prva faza proizvodnje.

Ali najjaca mi je sto se pravi neka fama od slike napravljenom telefonom. Losa kamera, verovatno kineski telefon, prljave patike u kadru... Izvedite svoj zakljucak sami ;)

Treba vremena da to sve proradi kako treba, jeste da je 65nm-i proces izrade vec odavno uhodan, ali treba to testirati, pa mozda i menjati nesto u dizajnu cipa, pa probati ponovo, mada sam cip bi trebalo da je vrlo jednostavan posto ima striktno odredjenu primenu itd........

p.s. vazi mige :d...

Ono sto se vidi na slikama moze da bude i chip iz neke vesh mashine.. mislim sve zvuci krajnje smesno i naivno.. cek da prodje ponedeljak pa da vidimo koliko ce zahteva za refundiranje dobiti bfl od ispaljenih korisnika :) a da.. ja pocinjem da sumnjam da mige radi za ove iz bfl udruzenja ;) ko sta radi mige samo mraci vga rudare.. a prvi on je vga rudar i naravno da ne odustaje od bitcoina :D

Ono sto se vidi na slikama moze da bude i chip iz neke vesh mashine.. mislim sve zvuci krajnje smesno i naivno.. cek da prodje ponedeljak pa da vidimo koliko ce zahteva za refundiranje dobiti bfl od ispaljenih korisnika :) a da.. ja pocinjem da sumnjam da mige radi za ove iz bfl udruzenja ;) ko sta radi mige samo mraci vga rudare.. a prvi on je vga rudar i naravno da ne odustaje od bitcoina :D

+1

:D

Ja sam ubedjen da je ono prava slika i da nije chip sa ves masine koji kontrolishe logiku. Evo videcemo krajem januara uostalom.
Pa i ja bi bio najsrecniji kad bi ostali na VGA.

Poslednja izmena:
Djole ali moramo priznati da je Mige najveci plasljivac od asic-a...

Ti si uzeo 3 grafike cisto da bi pricao kako si i ti rudario.

Bas tako.
Ti neispravan hardver, po ko zna koji put sa felerom.

Ako se ne pobijete, nista niste uradili. :d

Vrh Dno