Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Uglavnom, ako je ovo polovljenje tempirano zbog pojave asic-a, onda su svakog zeznuli (a na najvecem dobitku su ovi iz BF Labsa itd) jer em se sad duplo manje zaradjuje, em asic ko zna kada ce, mozda na prolece a mozda ni tad..

MonkPsycho i dalje "radi" :d..:D

Uglavnom, ako je ovo polovljenje tempirano zbog pojave asic-a, onda su svakog zeznuli (a na najvecem dobitku su ovi iz BF Labsa itd) jer em se sad duplo manje zaradjuje, em asic ko zna kada ce, mozda na prolece a mozda ni tad..

polovljenje nema veze sa tempiranjem, jednostavno je takva skripta i kod. To se znalo od samog pocetka.

A tako? Pomislio sam i to ali nisam bio siguran. Onda smo svi uglavnom "prevareni" :D barem oni koji su ocekivali pojavu asic-a ovih nedelja/meseci, u stvari je polovljenje pravi problem, jer tesko da ce biti i blizu isplativo kao pre ovoga...no da sacekamo, mozda se nesto i desi pozitivno.

ja se samo nadam da ce coin malo zivnuti (skociti mu vrednost).. eventualno diff da se spusti ili nesto slicno.. kako bi se ublazilo ovo polovljenje.. a i samim tim zarada od cele price je klasicno prepolovljena..
meni i nije toliki problem sto se sve prepolovilo.. problem je sto na red dolaze neke fakture dobavljaca gde istice valuta, a treba ih namiriti na vreme. Videcemo vec.. kako bude svima, tako ce i meni.. iskobeljacemo se vec nekako ;)

Snaga mreze trenutno, Network total 30.023 Thash/s

Veselo !

Snaga na 50BTC je pala za 20% i tako stoji, kontam da je to i inace prosek na mrezi. Sto se cene tice, ici ce i to na gore ali polako. Dosta ljudi ima u steku novcice i kontam da se cena nece brzo menjati. Novcice ce prodavati sada samo onaj ko mora i kako se budu prodavali ti iz steka tako ce i cena ici gore lagano. Znam da zvuci malo paradoksalno sve ovo ali znam da nema sanse da cena skoci gore nesto drasticno znajuci koliko ima coina u steku i da svi to cekaju. U roku od nedelju dana ocekujem da bude preko 13$ i da nastavi lagano rast.

Bice gore dole dok se veci deo ne rasproda, a tek onda moze malo vise da poraste.......................ukoliko se asic ne pojavi :-devil-:..

upravo prodao 449 PPC-a za 0.11589760BTC-a. :smoke:
napravile 2x5850 za 24h :d

Onda na kojim to poolovina raste snaga kad na svim jacim pada?

Ako neko radi sa guiminerom neka skine noviju verziju guiminer-20121118.
Podrzava Stratum mining proxy i jos po koju novinu.

No more messages like "pool is not providing work fast enough" in miners, because work is produced locally by the proxy
Extremely low stale rate (less than 0.1%, that means below 1 stale per 1000 accepted shares)
Very low network bandwidth usage (around 10kB/minute)

Poslednja izmena:
Pa toliko bi ti BTC-a napravile za 24h koliko ja znam.

moja greska nije samo tolko , jos nisu svi PPC verifikovani i legli na acc, ja sam samo prodao ono sto je bilo raspolozivo na acc-u i to po najnizoj ceni samo da vidim vajdu!!!

evo sad sabrao sve neverifikovane i ima jos 123,xxx PPC-a

@mige

neam pojma .

Poslednja izmena:
Veceras sam opet pokusavao da pokrenem terracoin i apsolutno nema teorije da ga podesim da radi. Kao i ranije uopste ne mogu da skontam sta je problem. Procitao sam sve sto je moglo da se procita, podesavao ali meni ono ne radi. Ne znam dali je sw ili human error :(

moja greska nije samo tolko , jos nisu svi PPC verifikovani i legli na acc, ja sam samo prodao ono sto je bilo raspolozivo na acc-u i to po najnizoj ceni samo da vidim vajdu!!!

evo sad sabrao sve neverifikovane i ima jos 123,xxx PPC-a

@mige

neam pojma .

Ajde objasni postupak

Poslednja izmena:
ajde ja da probam da objasnim podesavanje za coinotron:
napravio si nalog na coinotron, na primer sa username (kurajber)
napravio si radnika, dao mu ime (kopac1) i password (987)
u padajucem meniu si namestio da kopa PPC i da je sistem nagradjivanja PPS (pored ova dva menija imas taster change da bi zapamtio podesavanje)

sad unosenje odataka u miner:
URL:
znaci :http://coinotron.com:8322 ( ne kao na ostalim poolovima 8332)

USERNAME
kurajber.kopac1

PASS
987

nadam se da ce vam ovo pomoci ...:smoke:

edit:

sad video da je pitanje u stvari bilo postavljeno za TRC ali postupak je isti samo umesto PPC namestis da kopa TRC

Poslednja izmena:
u padajucem meniu si namestio da kopa PPC i da je sistem nagradjivanja PPS (pored ova dva menija imas taster change da bi zapamtio podesavanje)

URL:

USERNAME
kurajber.kopac1

PASS
987

edit:

sad video da je pitanje u stvari bilo postavljeno za TRC ali postupak je isti samo umesto PPC namestis da kopa TRC

OK to sam sve podesio, ali me interesuje kako sad da PPC prebacim u BTC ili u neku valutu

vcx.jpg

dalje se otvori ovaj prozor:

s2.jpg

nakkon toga ce se pojaviti tanka linija na kojoj izmedju ostalog pise [realise] ti kliknes na njega i odobrio si prodaju (zamenu).
nakon toga ti legnu na vircurex BTC-i . Klikens na withdraw, pita te za adresu gde saljes ti uneses kod sa Mtgoxa i traaannnnnn legnu ti btc-i na Mtgox.

nadam se da je ovo bilo dovoljno slikovito a ako jos negde zaskripi tu sam.. :smoke:

Poslednja izmena:
Bojan.zex je napisao(la):

URL:

USERNAME
kurajber.kopac1

PASS
987

edit:

Sve sam ja to odradio ali nece i dalje da krene. Proverio sam bar 10x sve. Hvala ti na trudu svakako.

Ok i kljucno pitanje ima li racuna vrteti sada 5850 ( da ne bih zalazio u materiju duboko ) ? Kapiram da je to nista snage ali ono cisto da kane nesto ?

To najbolje sam da izracunas koliko ti ceo komp trosi pa to pretvoris u bitcoine tj koliko ih napravis pa saberes i oduzmes i onda znas na cemu si mada se ne isplati po meni sem ako nemas komsijsku struju :D

Pa sta znam ova konfa iz naslova ... Mada cenim da mora imati neka racunica pogotovo kod nas sa obzirom na cenu struje ...

Dobri primerci 5850 idu izmedju 375-390 Mhash-a ali nema potrebe za naprezanjem.

Veruj mi smesna je racunica sa tom jednom slabom grafikom . A jos ako mislis da ti komp ne radi mining 24h tek tu nema price ...
Ovde mozes pogledati koliko bi dobio ako ti komp radi 24h https://50btc.com/account upises koliko bi ti grafika davala Hash-a i imas donekle racunicu - struja . Sto se tice isplativosti najbolje je da nadjes najvisi stabilni klok graficke a da ne podizes napon + memoriju da smanjis na minimum .

pa sta moze da izvuce (nista) ima 0.05BTC/24h*30=1.5BTC*12USD=18USD
struja 0.2KW*720= 144KW* (neka bude prosecna cena) 6.5din./KWh= 900 din.

zarade ima ali je relativno malo jer jedna kartica ne moze da napravi mnogo, ovo je racunato na 350MHs.

Zarada je toliko smesna da bi vise naprosio ispred crkve :D

Vrh Dno