Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Mogu da zamislim i koji je uvoznik, moj "omiljeni" sigurno :d
Em su prevaranti, em pilicari, em bezobrazni do krajnjih granica. Upravi je Mirza, ovo je zadnje vreme doslo. I treba da bude smak sveta ako smo dosli dotle da uvoznik odredjuje kome ce da prodaje karte a kome ne.
Da mogu ugradjivali bi komponentama brojac i prodavali bi ih uz varijantu, 3 god garancije ili 3000 radnih sati.
Sta oni hoce, da dajemo 1000e za komponente i da ih drzimo u kutijama da nebi isle na reklamaciju?
Kao da im otimas pare iz dzepa, tako se ponasaju.

Edit: Treba covek licno da napise na forumu koja je firma u pitanju i sve po redu.
Bila je ranije tema "Radnje koje treba izbegavati" ili nesto slicno. Tu treba pisati redovno da vide ljudi s kim imaju posla i sta im se sve moze desiti, kao ovo naprimer.

Steta sto nema ko da im napise kaznu od 200.000din i svaki sledeci put da dizu duplo pa da vidimo kako bi poslovali onda.

Poslednja izmena:
Drugar moj koji drzi radnju IT opreme porucio za musteriju jednu high end AMD kartu kod jednog nasheg poznatog uvoznika. Zamislite da nisu hteli da mu je daju.
Drugar radi isto mining i dosta je karti reklamirao usled kvaliteta ventilatora.
Zamislite to. Pomislili su da ponovo uzima za sebe kartu za rudarenje. Na kraju su mu dali ali ovo je za tuzilastvo.
Nigde u prospektu od graficke ne pishe zasta karta se striktno koristi niti u garantnom listu.

Nisam imao pojma Migo.
Ovo je sramota cim se vidimo ima da porucimo pa da vidim da li nece da daju, odmah saljem terensku kontrolu...

super, hvala puno josh jednom svima na odgovorima.

znachi najbolje otvoriti devizni rachun i internet karticu u intezi, ako sam dobro skontao?
zna li neko da mi kaze otprilike koliko ce me izaci sve provizije, ako npr 1000e povuchem sa mtgox-a?
tipa mtgox to skrill, pa skrill intesa.

MB ka Intesi je 1.80 € za prebacivanje na devizni račun, za karticu mislim da je isto. Intesa uzima neku proviziju, nemoj da me držiš za reč, koja nije velika. U početku imaš limit od 3000€ od strane MB-a, a to može da se proširi.

Tebi će možda da bude problem ta suma jer se potpisuje ona izjava. Međutim, za jednu-dve (čitaj nekoliko) transakcije godišnje mislim da neće biti problema. :)

zavisi vrvatno kakve dilove imaju uvoznici sa proizvodjachima/dilerima.
mozda se dogovore da dobiju dosta nizu cenu, ali da uvoznik snosi gubitak kod reklamacija, i naravno u tom sluchaju mora da se zabrine.
ali nema pravo da bira kome ce da proda odnosno da bira ko ce shta raditi sa njom. ako je vec napravio takav dil, neka sam kusa tu chorbu.

@salekg
zashto bi bio problem ako navedem kao pomoc iz inostranstva?
ako ide na visa electron, ima li tada potpisivanja izjava?

da li ici onda direkt mtgox, devizni rachun ili kartica, ili pak preko MB?

Poslednja izmena:
Ja imam Skrill nalog ali ga nikada nisam koristio. Jel bi se vise isplatilo da rokamo na devizni racun ili preko bitcoinsi? Znam da ovi drugi uzimaju 8.5% ali aj bas me zanima racunica i kolika je razlika.

Kupi jos hardvera za btc :D...

Asic :d:d...

Forever :D... nego future dif nikako da malo krene dole :smash:...

Ma sjebase nas sa pricom o asic-u inace bi ulozili mi para u hw. Svi cekamo nesto da se desi pa da znamo na cemu smo.

Ja sam ovde pisao dogodovstinu sa firmom Mikro.... : " imate li 13 komada saphire flex 7950 kartica.Imamo.Da li ih imate na stanju da dodjem sutra iz ns da kupim?Moram da proverim pa cu vam javiti za 15min.Posle 2 sata ja zovem ponovo i kaze da postoji neki problem pa ce me prebaciti kod glavnog.Glavni: nemozemo da vam prodamo dok nam ne kazete za sta ce vam 13 7950.Zaustih da kazem sta te boli ... , al prekide me co'ek ako su za dekodiranje telefona moze samo bez garancije :).A sta ako posaljem 13 drugara da kupe po jednu?Nemozete ni tako,ako mi povucemo od uvoznika 13 kartica u kratkom vremenskom intervalu necemo mi dobiti garanciju i vi cete sve jedno imati problem u slucaju reklamacije.hvala dovidjenja."
NAJSMESNIJE OD SVEGA:Krenem ja da zovem sve redom koji su na netu reklamirali saphire kartice i da porucujem po 1 kom,posle 3-4 sata,zvoni mi mobil i zove me covek iz as..s-a!?! i pita zasto sam uporan da kupim kartice kada su mi lepo objasnili da ne mogu da ih dobijem sa garancijom.Napi_im ga najstrasnije i poklopim slusalicu.
Krivo mi je samo sto nisam snimao sve od pocetka pa bi dobili po usima mnogi iz kompjuterskog "biznisa".Na kraju lepo odem u .we, koji prodaje bez ikakvih ogranicenja i nudi samo ono sto ima na lageru najnormalnije, 6 msi i 1 gigabajta i to vam je to.SRBIJO MAJKO SVIH MAJKI.

@salekg
zashto bi bio problem ako navedem kao pomoc iz inostranstva?
ako ide na visa electron, ima li tada potpisivanja izjava?

Ta izjava se potpisuje svaki put kada ti kao fizičkom licu neko uplaćuje pare iz inostranstva. Nije problem kada ti to "rođak" uplati jednom-dva puta godišnje, naravno ne pričamo o 10k evra, već ako ti taj "rođak" ta sredstva uplaćuje više puta, pogotovo kad je reč o većim iznosima. Tu onda možeš da dođeš u "sukob" s poreskim odeljenjem koje će da te "ganja" za utaju poreza. Razumeš sad o čemu je reč. :)

Seti se one teme o kladioničarima iz Kragujevca. Nadrljaše momci ni krivi ni dužni, doduše mnogo puta im je taj "rođak" slao pare i to na više računa pa je valjda to bilo sumnjivo. :) Hoću da kažem da oni ništa nelegalno nisu radili ali su ih zatvorili zbog poreza, bili su baš dugo u pritvoru i ne znam da li su se izvukli bez ikakve kazne.

Pri tom treba voditi računa da ti se taj priliv uklopi u tvoj lični dohodak (ako si zaposleno lice), tj. da ne pređe onu famoznu sumu od 2M dinara godišnje (ne znam da li je ovo tačna suma) jer onda moraš sam da prijaviš poreskom odeljenju ekstra profit (da bi te oporezovali naravno).

Ti doduše u toj izjavi imaš opciju koja navodi da si taj novac zaradio u inostranstvu, i ja ne znam da li bi ti oni odmah odbili porez od te sume (nikada nisam tu opciju izabrao :p).

Sve u svemu samo treba da se steiš da odabereš opciju "pomoć", kada ti taj novac legne na račun, a kao izvor koji tu pomoć uplaćuje navedi "rođak iz inostranstva".

Ja znam da su neke ljude samo jednom pitali za to, tj. samo su prvi put to potpisali, ali generalno bi to trebali svaki put da urade. To se potpisuje ne vezano za metod priliva sredstava, PP, MB ili nešto treće.

Edit: Evo SS-a nisu pitali ni prvi put. Nikad se ne zna, OZNA sve dozna. :D

Poslednja izmena:
ma kakvi, to ce da bude sad jednom veca suma i posle ko zna da li ce uopshte i da bude ishta.

dobro, kontam shta je u pitajnu, samo kako mi je onda najbezbolnije? jel preko kartice neke elektron ili internet ili na devizni, direkt sa mtgox ili pak preko posrednika.....
da li u svakom sluchaju moram te iizjave da potpisujem?

Ja sam do sada povukao malo manje od 500e na Intesinu visa internet, nisu me zvali nista da potpisujem, cujem svi pricaju o tome u par tema ali meni se nije desilo. Sto se tice provizije, od MB do tebe je fiksna 1.8e, toliko uzme i posiljaocu kada ti salje (tj on ti posalje 100e, uzece mu 1.8e preko toga. Ako hoce da ti salje 100e bez gubitaka mora da posalje 98.2 da bi mu posle odbijanja poravnao na 100). To je ako selektuje karticu svoju kao izvor para, onda se vrsi klasicna web kupovina (kao da je kupio nesto, isti proces). Ako hoce sa bankovnog racuna da posalje onda mora da popunjava neki formular i preko njegove banke da salje MBu, pa onda kod (code) koji dobije upisuje u MB i salje ti pare, i to traje par dana, dok je preko kartice instant.

Zato što je pošiljalac ugledna "firma" iz Londona.

Pa Intesa u bilo kom slucaju vidi MB kao uplatioca, posto je njemu neko uplatio na MB pa je on povukao sa istog. A na MB moze da mu uplati rodbina, btc kupac ili teroristicka organizacija, sasvim je nebitno. Ako mislis direktn btc to bank acc, posto vidim da i to spominjete, onda nista :)

Demios postoji tema o ovome, svrati tamo. Mada mislim da je sve vec receno, ali ako budes imao problema/pitanja.

vazi, kad dodje taj momenat, pa ako budem imao nedoumica, 'ce se obratim ovde ili u toj temi (ne znam gde je, nisam je video :))

josh jednom hvala svima na informacijama :)

Ja sam ovde pisao dogodovstinu sa firmom Mikro.... : " imate li 13 komada saphire flex 7950 kartica.Imamo.Da li ih imate na stanju da dodjem sutra iz ns da kupim?Moram da proverim pa cu vam javiti za 15min.Posle 2 sata ja zovem ponovo i kaze da postoji neki problem pa ce me prebaciti kod glavnog.Glavni: nemozemo da vam prodamo dok nam ne kazete za sta ce vam 13 7950.Zaustih da kazem sta te boli ... , al prekide me co'ek ako su za dekodiranje telefona moze samo bez garancije :).A sta ako posaljem 13 drugara da kupe po jednu?Nemozete ni tako,ako mi povucemo od uvoznika 13 kartica u kratkom vremenskom intervalu necemo mi dobiti garanciju i vi cete sve jedno imati problem u slucaju reklamacije.hvala dovidjenja."
NAJSMESNIJE OD SVEGA:Krenem ja da zovem sve redom koji su na netu reklamirali saphire kartice i da porucujem po 1 kom,posle 3-4 sata,zvoni mi mobil i zove me covek iz as..s-a!?! i pita zasto sam uporan da kupim kartice kada su mi lepo objasnili da ne mogu da ih dobijem sa garancijom.Napi_im ga najstrasnije i poklopim slusalicu.
Krivo mi je samo sto nisam snimao sve od pocetka pa bi dobili po usima mnogi iz kompjuterskog "biznisa".Na kraju lepo odem u .we, koji prodaje bez ikakvih ogranicenja i nudi samo ono sto ima na lageru najnormalnije, 6 msi i 1 gigabajta i to vam je to.SRBIJO MAJKO SVIH MAJKI.

Nema potrebe da "šifruješ" imena tih uglednih firmi, priča (post) ti je vezan za temu a valjda iznosiš istinu pa nećeš imati nikakav problem ako se desi da te neko demantuje?

mislio sam da je to pravilo,pa zbog toga,ali svi poznaju te indijance,epp im je vr,a kad dodje do isporuke problem.I ne da bih voleo da me demantuju nego nije normalno.racunao sam da cu sa do 4k da kupim 13 kartica i ostatak hardvera kad ja tamo a ono Srbjuksi :).platih u ewe dilerske cene 15% vise za kartice nego sto su se ovi reklamirali na sav glas,doduse druga marka,i na kraju krajeva poslovnost i stvarni lager imaju svoju cenu i nije mi zao,ko radi posteno treba i da ga plate

Sve je to lepo objasnjeno sa MB na visu ili devizni racun, ali kako sa mtgox-a na MB?

sad citam temu :D
ja licno sve uplate pustam preko wire transfera, tj. otvoris devizni acc u intesi, trazis instrukcije za placanje iz inostranstva, oni ti odstampaju papir gde imas sve potrebno za kreiranje wire transfer opcije na mtgox. Kada na goxu kreiras opciju u withdraw za wire transfer, prodje par dana i oni ti verifikuju i aktiviraju tu wire opciju isplate. Ja sam probao sa Alpha bank i video da od 1000$ ostane ti ukupno oko 965$.. znaci provizija oko 3.5%.. u intesi ti ostane oko 972$ sto je bolje (imas 500 din vise - taman za po toceno vopi sa ortakom) :d
e sad.. ima tu duga strana.. to su te provizije na ovako vecu cifru.. ako bi pustili recimo 200$.. tu se vec drasticno promeni procenat, jer sam gox ti u startu skine 15$ plus provizija banke.. recimo nek sve skupa bude 20$, to je vec 10% provizije i onda je bolja varijanta pustati naloge preko menjacnice..

kada prvi put legne uplata, u banci te pitaju sta je svrha uplate, gde se ti pismeno izjasnis na papiru, i tamo stikliras opciju da ces imati jos uplata od istog lica da te ne bi stalno smarali.. navedes da radis neku uslugu.. tipa izrad sajtova.. programiranje.. ili nesto slicno.. (zamisljam facu sluzbenice kojoj ti pricas da radis btc a da ti uplatu radi mtgox berza iz japana) :-devil-:

Treba paziti i na porez na dobit.. tj. kako sam ja ukapirao.. do 15k jura prometa kao fizicko lice, a na godisnjem nivou.. niko te nece dirati.. preko toga te drzava oporezuje na ukupnu cifru..

okreni obrni.. mi i dalje zivimo u drzavi banana.. i treba se pomiriti sa tim :)

Poslednja izmena:
Snaga ponovo raste, dif polako skace, niko jos nista ne iskljucuje, trenutno neke masine verovatno rade samo za struju, u nadi da ce kasnije coin skociti malo vise...

Ja milsim da snaga nece ici dole.

Ja sam lepo rekao pre neki dan. Snaga ce se spustiti sigurno ali nece mnogo. Ocekivao sam da neki odustanu ali isto sam i ocekivao da je vecina kao i mi. Rade trenutno i dzabe da bi napravili vise i cekaju skok da bi im se isplatilo.

Vrh Dno