Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ma referal kod ne mora da se unese uopste ... bar ja nisam

lagano pada snaga mreze :d
26 THs/s

Jes, sve dok asic ne bude rasterao bolumentu :D....

eto kolko je jaka BTC mreza ... sinoc sam pogasio masine i ...
kad ja ugasim masine.jpg

:d

Pada snaga a raste predvidjeni difficulty.
Mada vidim i da snaga opet raste.

pada sada :D

meni je logichno da se gase mashine kad je ovakva situacija dok se ne vidi koja ce biti cena novchica...
....sa ovih 12.5$ je nishta....evo ja rachunao....npr na ovu sada snagu imao sam pre polovljenja ~200e chistih, a sada ~70 :D
mora biti minimum 20 da bi bilo iole isplativo.

Pada ali predvidjeni diff uopste ne reaguje na to.

sledeci diff ja mislim da gleda prosek snage, a ne trenutno koliko je....tj koliko je blokova otkopano ukupno ili u proseku....

do sledeceg difa ima jos nedelju dana tako da sad je vec oko 22Th/s a ako padne ispod 20 ima dif po mom misljenju da sidje na nekih 2.6 mil.:smoke:

hm, sad gledam neke nepotvrdjene izvore :type: tamo se vec spekulise da je hash rate pao na oko 16mil. samo da to jos uvek nije zvanicno objavljeno. sa ovolikim has rate-om cena shera ne moze da bide manja od 0.00002xxxxxxxxx sto je povecanje u odnosu na trenutnu cenu za nekih 300% so:

WE WILL BE BACK IN GAME!!!

Poslednja izmena:
dok se akumulirani novcici ne prodaju ili puste u igru ... ko zna sta ce biti diff umesto da se smanji on jos na bitcoinchartu pise da ce biti veci... realno sto se tice cene zapitajte se ljudi akcije kojih poznatih kompanija rastu itd...dok ima ljudi kojima treba bitcoin to je super (ali odredjeni novcici nisu u promet-u ,ima osobe koje prodaju nesto za bitcoin pa odmah posle te novcice prodaju ko zna koliko je odredjen broj novcica cirkulisao i gde... u sustini dobro je dok se novac okrece i ima neki put ) mozemo samo da se molimo da ljudi u stranim zemljama gde je kilowat struje mnogo skuplji nego kod nas pocnu da iskljucuju masine ali to samo ljudi sa dosta starijim karticama...(njima opet kao solucija ostaje underwolt kartica pa mozda i opstanju )

vise kako vidim nema FPGA u prodaju kada je pocela da raste snaga ja sam pomislio da ljudi nisu pustili njih vec da rudare :)

Dobro we, a sta cemo sa drugima kad ponovo krenu pa snaga opet skoci? :d....

ja licno ocekujem u sledecih 10-ak dana da e-bay preplave kartice 5 i 6 serije (koje povlace najvecu snagu mreze) a ako se to stvarno desi onda je to znak da se ljudi na zapadu krenuli da odustaju od rudarenja ... videcemo, samo lagano i bez ishitrenih poteza...

Nadajmo se :)...

zna li neko kako ide tachno precudura sa prebacivanjem novca sa mtgox-a na devizni rachun ili, neko reche, visa electron?

Ako sa tog mtgox-a može na skrill.com, onda nije nikakav problem.
Sa skrill-a na VISA Electron novac "putuje" nedelju dana uz jako jako malu proviziju + konverziju sa $ na €.

na mtgoxu se moze novchic zameniti i za euro.
mogu li na skrill.com evrici da se prebace?

shta je to skrill? koliko je pouzdan?

Skrill

Otiđi u Intesa banku, izvadi VISA Electron (besplatna je, besplatno održavanje, traje 2 godine) karticu i uplati na (devizni, u €) račun vezan za nju 10€. Posle ~ nedelju dana banka će ti dodeliti karticu. Paralelno sa tim napravi nalog na Skrill-u.
Sledeći korak je verifikacija kartice (kad je dobiješ od banke) na skrill.com, zato ti treba tih 10€. Kada verifikuješ karticu na Skrill-u, od tog trenutka možeš da primaš sredstva sa skrill naloga na VISA Electron karticu.
E tek kada si verifikovao karticu na Skrill-u, prebaci novac na Skrill račun (možda treba 2 dana max) pa onda sa Skrill naloga na VISA Electron karticu (ovo traje oko 7 dana).
Prosto je, Skrill je samo posrednik i treba ti malo vremena (da ti se ne žuri).

Poslednja izmena:
hvala puno!

samo mi reci jel to sve pouzdano?
da li moze u evrima ili moraju dolari?

Pouzdano je koliko sam imao priliku da vidim (pretraži stare teme ovde na forumu - "moneybookers", tamo možda dobiješ i koji detaljniji odgovor više) taj servis opstaje već dugo, a ja ovo koristim od skoro.
Da li može u $ a ne u €, pitaj u banci, ja sam svakako hteo karticu vezanu za € kako bi mogao i po nešto da kupim "na internetu". :) Mada mislim (čitajući ovaj online opis za karticu) da mora u €...

Poslednja izmena:
Skrill = Moneybookers !
https://www.moneybookers.com/app/

Ne mora da se vadi kartica, dovoljno je da se otvori devizni račun koji se otvara odmah uz ličnu kartu. Sticajem okonlosti imam baš devizni račun u Intesa banci (ne košta održavanje). Taj račun može da se poveže sa Moneybookers akauntom i prebacivanje sredstava se radi uz proviziju od 1,80 €. Nakon toga iz banke te zovu da potpišeš izjavu o transferu novca iz inostranstva (obično se u izjavi navodi opcija da su sredstava koja su tu uplaćena zapravo pomoć rođaka iz inostanstva) da bi ti te pare proknjižili i stavili na raspolaganje.

E sad, ja jesam povezivao kreditnu karticu sa Moneybookers akauntom jer se za verifikaciju tog akaunta to i tražilo. meni su tu verifikaciju naplatili 0,78 € (vrednost je random i proizvoljna je a dobija se SMS-om) i ona se posle 7-10 dana vraća korisniku (to su povratna sredstva). Međutim, na nju nisam mogao da prebacim sredstva, u pitanju je bio Intesin MasterCard, jer na Moneybookers sajtu je pisalo da je podržano samo prebacivanje na VISA kartice. Zbog toga sam se i setio davno otvorenog deviznog računa, koji se povezuje vrlo lako uz pomoć SWIFT-a i IBAN-a.

Poslednja izmena:
hvala puno!

samo mi reci jel to sve pouzdano?
da li moze u evrima ili moraju dolari?

Na sta mislis? Nas devizni moze u evrima naravno, a Skrill moze u bas dosta valuta, ali kad jednu stavis, ne mozes da menjas, i u njoj ce ti obracunavati do kraja zivota, tako da stavi sta ti najvise odgovara, tj evre. Inace bezbedno je koliko i paypal.

Inace lakse ti je da izvadis intesa internet karticu uz devizni, i na nju da povlacis pare, iz vise razloga:
1) Lakse je da verifikujes acc visa karticom nego deviznim racunom;
2) Lakse je da dodas karticu nego devizni (zato sto ti treba samo ono sto pise na njoj, a ne i IBAN, SWIFT itd..);
3) Zato sto je za dzabe, povezana je sa tim deviznim i mozes da je koristis da kupis nesto na netu, sto podrzava kupovinu Visom;
4) Provizija i vreme cekanja da ti legnu pare sa Moneybookersa na devizni su ti isti, dodao karticu pa povlacio na nju, ili na devizni.

@sale
Si siguran da su ti uzeli 0.78, posto tamo pise od 1.01-2.99e? Nije toliko bitno, samo se cudim naglas :).

Poslednja izmena:
Gotovo da sam sigiran ali ne mogu da tvrdim jer je to bilo prošle godine, a ova tekuća je već na kraju. :)

Uglavnom, sredstva se vraćaju, to je ono što je bitno (mada je "sića" u pitanju).

Imam i ja tu Visa Internet karticu ali nisam bio siguran da je nju moguće povezati sa MB (nisam smeo da rizikujem :D). Računi su svakako povezani i e-bankingom se sredstva lako prebacuju sa jednog računa na drugi.

super, hvala puno josh jednom svima na odgovorima.

znachi najbolje otvoriti devizni rachun i internet karticu u intezi, ako sam dobro skontao?
zna li neko da mi kaze otprilike koliko ce me izaci sve provizije, ako npr 1000e povuchem sa mtgox-a?
tipa mtgox to skrill, pa skrill intesa.

Poslednja izmena:
a sta tu radi moneybookers kao posrednik? btc im je ozbiljna opasnost za biznis u buducnosti i mozes samo imati problema ako ih koristis za bilo sta snjim u vezi

Sa mtgox se prebacuje wire tranferom direktno na tvoj devizni racun u banci.
E sad ne znam dali ide neka verifikacija pre toga, treba pitati risima oko detalja.

Postoji verfikacija.

Drugar moj koji drzi radnju IT opreme porucio za musteriju jednu high end AMD kartu kod jednog nasheg poznatog uvoznika. Zamislite da nisu hteli da mu je daju.
Drugar radi isto mining i dosta je karti reklamirao usled kvaliteta ventilatora.
Zamislite to. Pomislili su da ponovo uzima za sebe kartu za rudarenje. Na kraju su mu dali ali ovo je za tuzilastvo.
Nigde u prospektu od graficke ne pishe zasta karta se striktno koristi niti u garantnom listu.

Poslednja izmena:
kako su oni znali za shta ce njemu?

aaa...skontao sam :D...doh, bosanac

Poslednja izmena:
Bezobrazluk, sta drugo reci.
Zadnje je vreme doslo.

Nazad
Vrh Dno