Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

nema shta, ako ne bude barem 20$ u narednom periodu, s obzirom da ce rasti i diff i struja....biti ce neisplativo rudariti grafama.

Kako je krenulo ocekujem neki pad na 10$ dok ne prodaju svi koji dizu ruke od rudarenja pa onda blagi skok na 14$. Bilo bi super kad bi coin otisao na 20$ ali nismo mi bas tolike srece.

Ja cu nastaviti sa 7950 do Nove sigurno, sve slabije grafe od toga se ne isplate, drugu cupam napolje. I sa ovom je fora samo napraviti jos koji coin i cekati da skoci cena pa da zavaljam sve.
Ceka bas da vidim sta ce da se desi. Verujem da ce se dosta ljudi povuci sada.

iskreno iz sata u sat raste jacina na mrezi izgleda su neki dodali jos snage da prebrode pad na 25btc-a iskreno po meni bi ovo trebalo da opstane gde je jeftinija struja u zemljama kao sto je nasa medjutim kako vidim i sa 7xxx serijom koja daje daje dosta mhz u odnosu na potrosnju nece imati smisla,mnogo vremena ce trebati da se otplate grafike

Hm...ja ne placjam struju pa sam se opet zamislio 12 meseci mi treba da vratim samo grafike , a gde su NAPAJANJA, ploce, procesori, ram....

Sada ne vredi ulagati ali bar kod nas gde je struja jeftina jos uvek moze da se ucari nesto. Kazem da se ucari jer racunam ovu cenu. Ako racunamo da ce skociti coin onda vredi gurati ove grafike jos uvek. Bitno je zaraditi coine a cenu cemo sacekati vec ;)

ma ljudi nece moci ovo ovako da funkcionise :
pasce ponuda coina na trzistu jer se realno sad proizvode 50% manje
ako se bude dogodilo da potraznja bude veca od ponude cena ima da skace a ako ne rudnici u razvijenim zemljama ce se zatvoriti jer je struja tamo dosta skuplja, cim se to desi pasce diff :d

trenutna cena za recimo 7950 pri danashnjoj ceni recimo zaradi 1$/dan a potrosi 250w pri ceni struje od 10din/kwh ko pro rudari upadne u crvenu zonu sigurno = 24h * 0.25*10 = 60din/dan je sturja a prihod je 85din znaci 25din/dan kartica kosta 30000dinara

znaci da bi se SAMO kartica isplatila bez ostatka masine treba vam 1200dana, malo je bolja situacija kod multi GPU resenja

3x 7950 donosi 3$ /dan i potrosi 650w idemo dalje 24*0.65*10 = 156dina ...znaci 255 - 156 = 100din / dan .... 3 kartice kostaju 90 000 dinara samo kartice da se isplate pri danashnjoj ceni coina je 900 dana!!!

Necje odma coin da skoci, mnogi su chuvali coinove...khm;) i chekali ovo chekaju da skochi pa da prodaju...tako da ne ochekujte da sutra bude 20$ ...iskreno mislim da cje do 15$ da stoji makar do aprila maja dok se ne potrose "zalihe"...

trenutna cena za recimo 7950 pri danashnjoj ceni recimo zaradi 1$/dan a potrosi 250w pri ceni struje od 10din/kwh ko pro rudari upadne u crvenu zonu sigurno = 24h * 0.25*10 = 60din/dan je sturja a prihod je 85din znaci 25din/dan kartica kosta 30000dinara

Sa jednom mašinom nećeš baš upasti u crvenu zonu, ali u plavu sigurno hoćeš...

Takođe, 67% dana je viša a 33% niža tarifa za dvotarifno brojilo (a takvih je većina rekao bih).

Dakle 24h*0.25*(9.2*67%+2.26*33%)=41.5din a zaradi 85din, dakle zarada 100%. Sa dve kartice u mašini još je malo veća zarada procentualno... Dakle kod nas se još uvek isplati, ali amaterski, sa samo jednom-dve kartice nije neka zarada, oko 1200din mesečno sa jednom karticom. A biće sve manja... Više je kao neki hobi, ili da računar nešto korisno radi dok skida sa torrenta, newsgrupa, itd...

gledam sad na coinotron poolu da je masa ljudi presla da rudari PPC, sad trenutno matematika kaze ovako:
2GH/s= 1900PPC/24h

a na vircuex.com
BTC/PPC= 0.00044999 (last price)

0.00044999*1900= 0.85 BTC
ovo izgleda unosno, vredi proveriti :smoke:

30000 /40 din = ...750 dana...ukratko ovime je profit pao za 66%

gledam sad na coinotron poolu da je masa ljudi presla da rudari PPC, sad trenutno matematika kaze ovako:
2GH/s= 1900PPC/24h

a na vircuex.com
BTC/PPC= 0.00044999 (last price

0.00044999*1900= 0.85 BTC
ovo izgleda unosno, vredi proveriti :smoke:

Ja ga pustio da kopa :D, koji je ovo cirkus :type:...

Poslednja izmena:
A za nas sa jeftinijim ulaznicama, sta je sad PPC? :)

ja tamo przim TRC kao mikica sa jednom 6770

to je 1.5x vishe nego bitcoin pre "poskupljenja"

nista meni tu nije jasno,sta sad ima vise vrsta coina?moze li neko da nacrta to,odes tamo uradis to,dobijas toliko,podignes kintu tako...

Jesli li stavio razlicito ime za username i name za radnika? u guiminer-u polju za name upisi "username.name" sa cointrona, meni je onda proradilo, a sifru naravno onu za radnika :D.

Poslednja izmena:
I ja sam mislio jos pre par dana da probam terracoin sa slabom kartom, jer sa slabom btc sad ni ne vredi kopati..

Ma video sam za to i probao sam ali nece iz nekog razloga. Uopste mi nije jasno gde sam pogresio i dali sam uopste pogresio ili gremlini rade svoje.

Ja ga pustio da kopa :D, koji je ovo cirkus :type:...
sad cu i ja za pocetak 2x5850 da prebacim na PPC pa ce da vidimo oko transvera i slicno ali moram prvo da napravim neku kolicniu za probu:d

...
pustio da radi , napravio acc na vircurex e sad ovo oko prebacivanja novca bi trebao da pogleda neko strucniji :trust:

Poslednja izmena:
nije losha ideja da postoje josh neke virtual digital currencies.
ja cu preci na TRC ili onaj drugi, kad dignem ruke od ovoga, za sada neka cepa...

btw, ala zeze snaga sistema, 31 thash skoro....izgleda da se bude asici, bash kad treba...

Poslednja izmena:
Ja mislim da nije ASIC. Mislim da ovo ljudi preko ulecu kartice da nadomeste koliko-toliko gubitak.
Ipak oni preko imaju suprotan efekat sa strujom. Sto vise kartica imaju u pogonu dobijaju bolju cenu za struju.

@mige hvala moram da pohvalim coveka mucio se sigurno skoro 2h da mi pomogne da pokrenemo ppc na coinotronu :) hvala !

nije losha ideja da postoje josh neke virtual digital currencies.
ja cu preci na TRC ili onaj drugi, kad dignem ruke od ovoga, za sada neka cepa...

btw, ala zeze snaga sistema, 31 thash skoro....izgleda da se bude asici, bash kad treba...

sad je 28Th/s... valjda ce da nastavi da pada :d

Padace sigurno. Ljudi tek sada dolaze do informacije da je pala zarada i pocinju da iskljucuju najslabije karte i najvece potrosace. To je normalno. Padace i dalje sigurno ali ne mnogo.

Nazad
Vrh Dno