Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Rekoh ti ja ;)

Više puta mi se dešavalo evo i sad: radi mi dobro sve, statistika na 50btc i u guimineru se poklapaju i tako dan-dva, a onda odjednom krene da mi pada brzina na 50btc i share-ove dobijam sporije i sporije (ili mi se tako čini). E sad pitanje moje je: kako to da se ostalima u The Game nikad ne smanjuje brzina, imate svi onako kako i treba u zavisnosti od karti a meni prikazuje kako opada? Znam da je demios par puta rekao u fazonu šta se brinete to je samo statistika na 50btc ali zašto mi pokazuje dan-dva kako treba a sad 425 mhs (i opada) kad treba na oko 780? jel to možda zbog dugog bloka ili je zaista neki bug kod mene? Hoću da znam tačno šta se dešava da ne tripujem, pretpostavljam itd ;).

Kako je tebi nick u timu?
To je samo statistika, imas onoliko koliko ti karta daje, ni manje ni vise, ponekad pise da imas 700mh/s a ponekad pise da imas 850mh/s

Zeka je nick. Pa znam da je ponekad recimo 680 nekad 860 a u sustini sam na 780. A ne znam zašto mi krenulo da opada u 10 31 danas i sad sam na 212mhs?! ne razumem zašto, nije realno da su obe karte pukle sa radom pre će biti da mi se ponekad zabaguje nešto ali ni sam ne znam zašto..

Slazem se sa Chabex-om... U GUIMineru mi pokazuje konstatnu vrednost od 269.7mh/s, na 50btc varira 240-300mh/s, a u TheGame uglavnom manje nego od ovoga, s tim sto retko kada pogodi istu vrednost. :) No, ne cimam se oko toga jer po dnevnom kopanju sve obavlja kako treba. E, sad pitanje za Mirzu i ostale u TheGame-u:
Kada cemo mi kao tim da otkljucamo neki blok da vidim taj velicanstven trenutak? :D :p

ja ne obracam previshe paznju na to, pratio sam koliko zaradim za 24h okruglo i poklapa se sa prorachunima i to mi je najbitnije.

E, sad pitanje za Mirzu i ostale u TheGame-u:
Kada cemo mi kao tim da otkljucamo neki blok da vidim taj velicanstven trenutak? :D :p

Pa imamo dvojicu u timu koji su otvorili blokove, to je stvar srece, nije bitna kartica, nije bitan hash rate, vec samo sreca.
Kao tim imamo upisana dva otovrena bloka, oba su moja, ovaj treci je clan sam otvorio dok je radio solo.
Jos smo mlad tim, mali nam radni staz, a ima timova koji imaju x puta veci ukuoni sher od nas a nemaju ni jedan otvoren blok. :D

Pa dobro, ti kao iskusan znas vise nego ja. Koliko u proseku treba da se otvori blok ovim tempom?

Pa dobro, ti kao iskusan znas vise nego ja. Koliko u proseku treba da se otvori blok ovim tempom?

Sve zavisi od velicine bloka, koliko taj blok sadrzi shera, a to ko ce otvoriti blok opet kazem je cista sreca.
Ima lista Solved Blocks, tu pise u koliko sati je blok otvoren, za neke je potrebno par minuta a za neke par sati.

Jel bese taj sto otvori nema nista konkretno od toga?

Nema. :(

*** onaj antonim sam gura 136 Ghs :hair:, jel to onaj rus sto je nakupovao 6990 u GB?

Ne znam za tog rusa :D ali znam da sam sad probao diablominer (posle pola sata sam uspeo da pokrenem :p) i da radi maltene isto kao i guiminer...ranije sam imao sa 2 karte recimo 785-790 a sada 797-798 sto i nije neki napredak jelte :). A cpu usage mi je od 4-9 sa ovim procom iz potpisa, skoro uvek radi na 800 jer obori mnozilac na min tako da meni ta stavka nije bila bitna samo mh/s. no dobro bar sam i ovo isprobao.

U stvari sad mi je gpu usage i za drugu kartu 99% dok je ranije bilo 97% i to je ond ata razlika. Btw ovde nema onih v, w i f podesavanja jel? pa i kako ce raditi gpu na vise od 99% zapalice se :d

Poslednja izmena:
A on je znaci na vrhu piramide :D...hmm, pa onda je ovaj antonim kupio karte od njega :p, :p...

Pa da. Ja mislim svi asici sto izadju prvo idu njemu. Svako ce moci da ima deonice u toj njegovoj firmi.

Btw ovde nema onih v, w i f podesavanja jel? pa i kako ce raditi gpu na vise od 99% zapalice se :d

Ima, sva tri rade i na diablu kada se startuje iz cmd-a. Ista upotreba kao za guiminer. Ja sam se vratio na feniks, ne moze diablo da mi pridje ni blizu 350 mh/s na 5850, a provrteo sam sva moguca podesavanja.

Tt2b5

5850 gurnes na 900MHz, spustis memoriju kolko god mozes a mozes , napon GPU-a kod mene je na 1040MV i guiminer laadno daje 350MHs/s, cgminer 353. diablo i phoenix sam samo probao tako da nemam bas neke podatke.

Ima, sva tri rade i na diablu kada se startuje iz cmd-a. Ista upotreba kao za guiminer. Ja sam se vratio na feniks, ne moze diablo da mi pridje ni blizu 350 mh/s na 5850, a provrteo sam sva moguca podesavanja.

Tt2b5

hmm, moram malo da procitam nesto na tu temu, nemam pojma kako bi to bilo na diablu jedva sam ga pokrenuo i ovako.na guiminieru je lako, upises samo u prazno polje nista lakse :), ali gde ovde to upisujem hmm... Inace voleo bih ja i phoenix da probam ali to mi je tek SF. Jedino ako ti napises ovde neki kratak od a-sh opis for total dummies :D, onda bih mozda i uspeo.

5850 gurnes na 900MHz, spustis memoriju kolko god mozes a mozes , napon GPU-a kod mene je na 1040MV i guiminer laadno daje 350MHs/s, cgminer 353. diablo i phoenix sam samo probao tako da nemam bas neke podatke.

on je mozda mislio na istom taktu phoenix-diablo jedino tako ima smisla porediti :).mozda njemu na 860-870 vec daje 350 :)

ma prosto bre phoenix kad skines imas u readme primer cfg fajla
samo ga iskopiras , upises svoje podatke i on radi ... ja sam ga tako pustio iz prve...:d

Pa i za diablo je isto jednostavno. Ljudi to su sve smesni programcici i smesno je za podesavanje. Bitno je samo da vidite koji vam daje najveci hash.

Ajd dobro kad kazes :D, probacu sutra odmorne glave da to prostudiram...mada sam vec jednom probao i nije mi bas bilo najjasnije,ali probacu, Znam da smo mirza i ja probali na brzinu pre 2 nedelje ali nesto bas nije bilo tako lako
Pa jednostavno u sustini samo ja nikad nisam cackao u cmd-u nista ali nije tesko. ako uspem phoenix da podesim videcu koji je najbolji pa cu tako.

edit-ajd Sajberu ako je toliko lako gde upisujem v,w itd u diablo? :d mada pise da on vec max iskriscava hardver tako ne ocekujem nista od toga...

Poslednja izmena:
Ma ja sam radio sa cgminerom par dana na 6970 i daje nijansu manje od diabla a isto kao guiminer, ali je zato mnogo vise opterecen cpu nego sa diablom.
Nisam umeo samo da nateram cgminer da radi sa vise od jedne kartice, mige mi je to pokazao kako ali kod mene je brljavilo nesto i digao ruke da se bakcem oko njega, pustio diablo i sad leprsa kao leptir. :D

Meni sa diablom 9x7950 daju 5300mhs sto je 588 po komadu,sve su na 1100,tako da sam sa njim prezadovoljan.Sad se trudim da provalim kako 7cu da nateram da radi sa usb flesha od 16gb ili da nadjem aktivaciju za 8cu jer ona opusteno radi s flesha i voila :D

588? Pa kako je to moguce na 1100? Ja imam 565 max na toliko. Jesi upisivao jos u diablominer ili samo pustio?

Meni daje 578 u diablu naspram 560 s guiminerom na 1120MHz. Tacno 3.25% ubrzanja imam s diablom savrseno se poklapa racunica.
Racunam da bih morao da guram oko 1130MHz za 588Mhash-a. Mada tvoje masine bas nista drugo ne rade osim mininga tako da je lako izvodljivo da izvuces 20MHasha vise od nas. Ti tuces 450e mesecno bruto? Ludilo matori, ludilo. Jos dva meseca i pola grafika si otplatio bez frke.

Edit: Probao sam: tek na 1140 mogu da izvucem 588 a na 1150, 594Mhasha.
Edit 2: Upravo sam shvatio da imam neki ludi 5770 koji radi na 1GHz bez dizanja napona i pravi mi 222Mhasha.
Ukupno: 816.

Poslednja izmena:
A kako ti vidiš posebno koliko koja daje u diablu? meni sabere i tako prikazuje, ne mogu tačno da vidim koliko koja daje posebno..Ili si izvadio karte pa testirao jednu po jednu? :)
Btw kao što sam već rekao meni diablo radi recimo 2% bolje ali zato od 6 uveče do jutros u 7 imam 46 rejected shareova tako da mi dođe verovatno na isto.

ja imam 6 msi,2 safira i 1 gigabajta.tih 588 je prosek.znam da vazi misljenje da cpu ne utice ali kod mene recimo PII 955 sa ga990fx plocom i 3 msi karte,po karti daje vise recimo od i7 2600k i g540.svuda su win7 basic 32bit klot kolko god je moglo.
ima li ko neki link ili savet kako win7 naterati da radi sa usb flesha da mogu da oslobodim hardove?

Vrh Dno