Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ne kapiras pricu. To stoji. Ide gore dole. Znaci meni ide 3350-3800 a imam 3550mhash-a. Poenta je da kad predjem na diablo ne daje vise od 3200-3250mhash-a na pool-u
Evo sad sam presao na nov pool sa ove dve grafike i nikako ne mogu ni blizu da dobijem pravi hash rate. Kao da fali jedna grafika. Pokazuje na pool-u izmedju 200-400 Mhash/a u kontinuitetu. A treba izmedju 400 i 800mhsh-a da daje na pool-u.

Tu je nesto drugo problem, vidis da ti se i sherovi ne poklapaju, i kod mene varira hash rate kao i kod svih + - ali to je normalna pojava, ipak sve to ide preko neta koji ima lag do servera.
Procackaj jos malo da vidis sta moze da bude problem.

Malo li je? Za 6 meseci otplatila bi ti se karta sama a ti kukas da ti je malo. Tako ako razmisljas ni 10e dnevno nije dosta.
Jos malo da je kloknes i mozes 30e mesecno da zaradis s njom na nista bukvalno. Ako ti masina ne radi nista pusti neka rudari, probaj mesec dana pa vidi koliko ces zaraditi. Koliko god da zaradis dobro je ;)

Pa samo se struje potrosi za mesec dana toliko :)

Pa ti si stavio graficku u kuciste, ne kvarcnu grejalicu :d
7950 za mesec dana neprekidnog rada potrosi 10e struje. Sve ostalo je cista zarada. Tvoja naravno trosi manje. Nije da te teram, ako hoces probaj, ako neces i to je ok.

nije ni 10e.
meni stigao rachun prekjuche, dao sam samo 4000din preko, a u tom periodu su bile 4, pa 5 na kraju svih 6 kartica.
mislim da jedna 7950 na oko 1050-1100 troshi oko 800-900din max....ako se ne ide u crvenu zonu.

1050 je max, nece afterburner da mi radi sa neoficijalnim setovanjem tj sa setovanjem od preko 1050. Nemoj pogresno da me razumes, niko me nije terao niti sam ja mislio, samo iznosim cinjenice. Cini mi se interesantno, stavio sam diablo-a da radi i eto za mesec dana nekog klasicnog koriscenja cu videti na cemu je :)
Edit : Ipak sam odlucio za triXX iako sam imao losa iskustva, 1150gpu, 343.1 avg

Poslednja izmena:
Napisi tutorijal i za to kako da se rucno startuje :p

Otvorite Notepad, pa save as, izaberete all files, nazovete miner.bat i snimite. Gde ste snimili miner.bat desni klik na fajl, pa edit. Ukucas ovako C:\Users\pa tvoj komp user\DiabloMiner\DiabloMiner-Windows.exe -u username -p password -o adresa pool-a -r port pool-a. Snimis, izadjes, i pokrenes miner.bat :)

Tu je nesto drugo problem, vidis da ti se i sherovi ne poklapaju, i kod mene varira hash rate kao i kod svih + - ali to je normalna pojava, ipak sve to ide preko neta koji ima lag do servera.
Procackaj jos malo da vidis sta moze da bude problem.

cim vratim na phoenix miner radi sve besprekorno. Ne znam sta mode da bude problem. Kao da daje sherove i hash rate na pool-u za jednu karticu.

Ja sad probao da se igram s jednom kartom dok druga kopa i sljaka savrseno. Neko je rekao da to nece moci ali eto, koga interesuje, moze ;)
Sada je tacno mesec dana kako sam poceo mining i zaradio sam 50e do sada (5.6coina). Ja sam za sada jako zadovoljan kako ovo funkcionise i jos vise mi je zao sto nisam ranije poceo s ovim.

Ja sam sinoc gledao film i posle vidim da je druga karta davala upola manje nego sto treba. Cak posle filma kad sam stopirao i startovao ponovo nije bilo kako treba, sve dok nisam komp restartovao. Zanima me kako je kod mene sa igrama mora i to vec da probam... Btw i ja mogu reci da sam zadovoljan sa dosadasnjim i bilo bi naravno bolje da sam krenuo ranije ;). A sto se tice struje definitivno se isplati u zelenoj pogotovo ali i u plavoj, mnogo vise se dobije nego sto se plati struja (po sadasnjim cenama i diff-om).

edit- spominjali ste stale shareove, i da se oni ne placaju. e sad mene zanima sto onda na 50btc pise ovo i sta im znaci- Pay-per-share (PPS) with 3% fee.We pay for stale shares too!!
po ovome oni i to placaju zar ne?

Poslednja izmena:
1050 je max, nece afterburner da mi radi sa neoficijalnim setovanjem tj sa setovanjem od preko 1050. Nemoj pogresno da me razumes, niko me nije terao niti sam ja mislio, samo iznosim cinjenice. Cini mi se interesantno, stavio sam diablo-a da radi i eto za mesec dana nekog klasicnog koriscenja cu videti na cemu je :)
Edit : Ipak sam odlucio za triXX iako sam imao losa iskustva, 1150gpu, 343.1 avg

Hoce AB preko 1200 :D, samo treba znati sta i kako, mrzi me vise da pisem o necemu sto svaki drugi pita.

edit- spominjali ste stale shareove, i da se oni ne placaju. e sad mene zanima sto onda na 50btc pise ovo i sta im znaci- Pay-per-share (PPS) with 3% fee.We pay for stale shares too!!
po ovome oni i to placaju zar ne?

Tacno placaju te stale share, to su sherovi orphan blokova, to su blokovi koje se ne isplacuju i ako "smo" radili na njima, prop sistem te sirocice ne placa, dok pps isplacuje, molim kolege da ne mesaju rejected i stale sher, to su babe u zabe.

Poslednja izmena:
Probao sam sve, nece afterburner. Ali triXX radi kao amajlija. 1190gpu, za mining moze i vise, ali ga drzim tako zbog gaminga. 358.6avg.

onaj dll je za spushtanje memorije, nema veze sa chitanjem voltage regulatora, ja mislim.
kachio sam ja linkove gde je lik sa trixxom rekao da radi i to je, eto, provereno.

Zaribali mi ventovi na sapphire 6950. Ubacih neke bez kontrole obrtaja sto sam dobio, oborih temperaturu skoro 20 stepeni i iscedih 412Mhash-a iz nje. Doduse modovana je u 6970.

mmm.jpg

Poslednja izmena:
koliko je dugo picila? :D i na kojim obrtajima?....

od februara od kada radim mining 24/7, 80%fan, ali ovi fabricki ventovi su losi. 5x je podmazivana za to vreme.

Dobro je izdrzao :d........dobro, ti malo podmazijes nju, "malo ona tebe" :p, deda mraz sve to snima kamerom :d....

:D iiiidemo mige shmekeru, dobar hash rate, lepo si je nategao

i da, samo da se ispravim, ne kaze se voltaza vec napon ;)...to bih ispravio i ostale ujedno

Na 50btc-u mi stoji da sam offline a miner i dalje radi, sta se tu desava?

prebaci majnere na moj nalog :D...shalim se, opusti se, opet statistika se tripuje shta panichish odma :D

Stedim kartu :D.

Zaribali mi ventovi na sapphire 6950. Ubacih neke bez kontrole obrtaja sto sam dobio, oborih temperaturu skoro 20 stepeni i iscedih 412Mhash-a iz nje. Doduse modovana je u 6970.

Pogledajte prilog 98707

:p

6970-975.jpg

Doduse punokrvna 6970 klokovana na 975mhz.

moja radi na 920.

Dobro si ti izvukao iz nje.

Pa da vidim da li je neko izvukao tolko iz 6950. Gore greska, sam sebe citiram.

Otvorite Notepad, pa save as, izaberete all files, nazovete miner.bat i snimite. Gde ste snimili miner.bat desni klik na fajl, pa edit. Ukucas ovako C:\Users\pa tvoj komp user\DiabloMiner\DiabloMiner-Windows.exe -u username -p password -o adresa pool-a -r port pool-a. Snimis, izadjes, i pokrenes miner.bat :)

Nesto to kod mene nece da fercera , pokrene se i nestane odmah ...

Nisi razumeo Apple. Kada pokrenes CMD radni dir je C:\users\tvoj user i onda kucas komandu za diablo. Kada pravis bat file moras upisati ispred komande to da izgleda ovako:
C:\users\tvoj user\DiabloMiner\DiabloMiner-Windows.exe -u onda vase ima rudara -p pass (ako postoji) -o adresa pool-a -r port

Radi 300% ;)

Poslednja izmena:
Jesam razumeo sam ja sve ali nece da pokrene . Napravio sam bat file po tom uputstvu i nece samo blicne i ugasi ga odmah . Idem da prekontrolisem jer gresim negde 100%
EDIT : uspeo sam :p

Poslednja izmena:
Vrh Dno