Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

-skine se ovde
https://en.bitcoin.it/wiki/DiabloMiner#Download

-otpakuje se negde (pricham za win)
-ode se u cmd i kuca se da se dodje do tog dira gde je otpakovan, tipa c:\diablominer
zatim se kuca: DiabloMiner-Windows.exe -u youruser -p yourpass -o yourpool -r yourport

za one koji hoce da se igraju sa extenzijama i saznaju josh neshto

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1721.0

zpoooo

edit preduhitri me mirza :D:D nema veze, neka stoji i ovaj post

edit 2
ono shto je najbitnije, pored nekih 7-8% ubrzanja, je da nema vishe zauzetosti procesora skoro uopshte, varira oko 3-5%, a sa guiminerom 55% zakucano, dualcore athlon 2

Poslednja izmena:
Aj da probamo i ovo cudo :D

Mirza je pogresio komandu. Nije -Y nego -U ;)

Probao s Mirzinom komandom uz malu korekciju i radi. Sada umesto 767MHash-a imam 791 s ove dve karte (7950, 5770). Plus hash manje varira.
CPU usage mi ne ide preko 5% sto je odlicno. Definitivno prelazim na ovo, manje mi maltretira procesor, vise para pravi. Ne vidim nijedan razlog da ga ne koristim.
Hvala Mirza majstore ;)

Znaci komanda je: DiabloMiner\DiabloMiner-Windows.exe -u onda vase ima rudara -p pass (ako postoji) -o adresa pool-a -r port

Poslednja izmena:
O mirza znaci umesto phoenix-a si se pozabavio diablom, super je :). Odlicno, moracu ondaK i ja sutra, mada osecam da ce biti komplikacija jer nisam ja haker neki :D no iz petog-sestog puta cu valjda ubosti pravu kombinaciju..

Diablo miner otpakuj tamo gde je Mirza rekao, pokreni CMD i eno ti ispravne komande iznad, samo dopuni svoje podatke i teraj. Nema sta da omasis. Ako sam ja za 3 minuta to sredio onda moze svako ;)

sve ovo lepo samo niko do vas ne spominje da sa phoenix-om, diablom i CG minerom raste stale i to dao 3% a sa guiminerom je uvek ispod 0.5%... sto se tice opterecenja cpu-a to je tacno sa guiminerom ide i do 40% dok ostali navedeni mineri ne opterecuju cpu uopste.
a sto se tice has ratea i moja 7950 na 1080 izvlaci prosecno :
Untitled.jpg
sa CG-om
ako bi povecao intensity na 14 davala bi i vise ali mi je desktop preko nje:smoke:

Poslednja izmena:
Hvala na ispravci drugari, omaklo mi se slovo na tastatruri. :d

Probao sam i sa cgminerom, isti je hashrate kao i na guiminer, diablo mi daje od 5% do 8% vise.

Ja sam zadovoljan Diablom extra ali primetio sam nesto... S vremena na vreme, Diablo spusti gpu usage na 0 na par sekundi i vrati nazad na max. Nekad se desi na jednoj, nekad na drugoj karti, sada na obe istovremeno. Ne znam u cemu je fora ali vidim da se broj reject blokova poveca svaki put. Kontam da kad odbije block ima lufta koji sekund dok ne primi sledeci ali sto uopste odbija blokove?
Inace, svidja mi se kako radi, razbija ;)

@Bojan.zex sta mu dodje taj stale ?

sve ovo lepo samo niko do vas ne spominje da sa phoenix-om, diablom i CG minerom raste stale i to dao 3% a sa guiminerom je uvek ispod 0.5%... sto se tice opterecenja cpu-a to je tacno sa guiminerom ide i do 40% dok ostali navedeni mineri ne opterecuju cpu uopste.
a sto se tice has ratea i moja 7950 na 1080 izvlaci prosecno :
Pogledajte prilog 98543
sa CG-om
ako bi povecao intensity na 14 davala bi i vise ali mi je desktop preko nje:smoke:

Edit sad videh da je to dual gpu. Inace ja izvlacim samo 310 mhash 7850@1050Mhz

Poslednja izmena:
@apple

What is a 'stale share' ?
Usually the pool gives each miner some 'job' to be done - a bitcoin block header that miner will hash in search for the share. This 'job' is unique for every block and should be changed every time when new block is found or new transaction is added to possible block by the pool. If someone finds a block and after this you submit your share, calculated from the old 'job', it's considered stale and is wasted.

ukratko STALE SE NE PLACA!!

@warmaster

drugi GPU je druga kartica u mom slucaju.
310 sa 7850 je tu negde u njenim granicama mada sam ja imao jednu par dana (MSI 1Gb) i kod mene radela na 1150, davala je oko 330 sto mislim da je njen maximum.

Poslednja izmena:
Odradio i ja sve po uputstvu i radi ki zmaj za sada je malo brze imam 315mhash a imao sam 307.4 sa 7850 na 1050MHz . Nego kako se to sada zaustavlja i ponovo pokrece kada zatreba :p

@Bojan.zex

Ne znam kako si primetio da je stale tako veliki na diablo?
Sem par ne vazecih shera, za <24h nemam ni jedan stale.
Na guimineru sam za vise od sest meseci imao samo tri stale shera.

Odradio i ja sve po uputstvu i radi ki zmaj za sada je malo brze imam 315mhash a imao sam 307.4 sa 7850 na 1050MHz . Nego kako se to sada zaustavlja i ponovo pokrece kada zatreba :p

Ctrl+C se zaustavlja, pokrece se tako sto pritisnes strelicu na gore pa enter.

Poslednja izmena:
jeste malo veci stale, ali evo u mom sluchaju je rachuajuci od sinoc kad sam ga startovao samo 0.63%, a ako je ubrzanje 7%, i zauzece proca da ne postoji, onda je opet svakako bolji.
takodjer razmishljam da ga ruchno ubacim u startup, da ne moram svaki put da kucam...

Napisi tutorijal i za to kako da se rucno startuje :p

meni je stale sa gui-minerom bio najnizi 0.5%. a sa drugim minerima mi je non stop u porastu, mislim da mi se na cgmineru napokon stabilizovao na 1% sto i nije mnogo, nadam se da ce na tome i ostati .....

Ja sad probao da se igram s jednom kartom dok druga kopa i sljaka savrseno. Neko je rekao da to nece moci ali eto, koga interesuje, moze ;)
Sada je tacno mesec dana kako sam poceo mining i zaradio sam 50e do sada (5.6coina). Ja sam za sada jako zadovoljan kako ovo funkcionise i jos vise mi je zao sto nisam ranije poceo s ovim.

Poslednja izmena:
Ja sam na jednoj masini ubacio diablo. Tu sam dobio 10 hasha vishe i nema cpu opterecenja. Grafike na toj masini su 5870 i 6770. Negde oko 640 mhash-a. Ali na poolu umesto da mi ispisuje izmedju 3400-3800 mhash-a (imam 3550 trenutno) nece da predje 3200mhash-a. Cim vratim phoenix na tu masinu dobijam preko 3200 i bude tu izmedju 3400 -3800mhash-a. Znaci nemojte da se prevatite kao ja, da imate gpu 99% opterecenje, temperature , uredan hash rate, baca sherove, ali na pool-u osetno manje mhash-a. Cisto da znate. Znaci par puta sam probao, Znaci cim prebacim na diablo miner na pool-u mi padne hash rate i dok ne vratim phoenix ne dize.

Poslednja izmena:
Nisam ja bas siguran koliko je ono na pool-u tacno. Meni cesto vrlja gore dole. Nekada da pokazuje cak da imam vise nego sto teoretski mogu da napravim. Ja se time ne opterecujem.

Ne kapiras pricu. To stoji. Ide gore dole. Znaci meni ide 3350-3800 a imam 3550mhash-a. Poenta je da kad predjem na diablo ne daje vise od 3200-3250mhash-a na pool-u
Evo sad sam presao na nov pool sa ove dve grafike i nikako ne mogu ni blizu da dobijem pravi hash rate. Kao da fali jedna grafika. Pokazuje na pool-u izmedju 200-400 Mhash/a u kontinuitetu. A treba izmedju 400 i 800mhsh-a da daje na pool-u.

Prilozi

• 445454.jpg
    445454.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Koliko dugo si na novom poolu bio?
Pool izvlaci prosek za zadnjih 10min ili sat vremena i sl. I nikad ti nece prikazati trenutno stanje tacno.
Nema logike da ti neki miner toliko manje daje.

sat vremena. Sasvim dovoljno. A kad uvati zalet vrti izmedju 200-400. Pa smanji na 200 pa poveca na 400.

Sad gledam 315.1avg, a neki kalkulator na 50btc sajtu pise na 24h sa tim mhashom imam zaradu od 0.88e sto je smesno u sustini... Koliko se isplati ne znam...

Malo li je? Za 6 meseci otplatila bi ti se karta sama a ti kukas da ti je malo. Tako ako razmisljas ni 10e dnevno nije dosta.
Jos malo da je kloknes i mozes 30e mesecno da zaradis s njom na nista bukvalno. Ako ti masina ne radi nista pusti neka rudari, probaj mesec dana pa vidi koliko ces zaraditi. Koliko god da zaradis dobro je ;)

ma diiivno....slikee...fali im paara, nisu oni ni blizu gotovoj makini...samo se reklamiraju na svakom koraku...nema od toga nishta

I meni se cini da od toga jos uvek nema nista :p

ma diiivno....slikee...fali im paara, nisu oni ni blizu gotovoj makini...samo se reklamiraju na svakom koraku...nema od toga nishta

I ja isto mislim, skoro su kacili neke fake slike postrojenja za proizvodnju :D.

Nazad
Vrh Dno