Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ja sam malo citao o buducnosti na njihovom forumu i videh da mnoge vlade ili pojedini subjekti vestacki prave cenu bitcoin-a tako sto iznajme farme i ulete sa ogromnim computing power-om, medjutim kada se uvede ASIC cela prica postaje sigurnija kao i sama vrednost bitcoin-a, tako da ce cela prica mozda donositi slicnu zaradu iz meseca u mesec.

Takodje napisa covek da je trenutno trziste od 12 TH, ai to ce zameniti citavih 240 50 gh masina, toliko ce neko da proda u danu, neki takodje vese pordjenje da ce neka 300 mhash karta danas biti kao 3.5 GH masina za par meseci, ako se baci prosta racunica na osnovu ovog tvrdjenja iznad onda se dobija optimistican rezultat - 659$ mesecno, sto ce masinu isplatiti za 3.5 meseca.

Inace taj ko sve bude odrzavao ce traziti novac za struju i za odrzavanje.

mirza82,
pridruzio sam ti/vam se u timu samo ne znam zasto mi pod imenom stoji Anonymous? :D
Druga stvar,
vidim da se svakakve ASIC i FPGA uredjaji/masine pominju i razlicite cene, kao i razlicit broj Gh/s. Ne znam sta sam propustio ali sam pronasao samo ove http://www.butterflylabs.com/ .
Dajte linkove tih drugih da pogledam koje planirate da uzmete, jer postoji velika mogucnost da vam se i ja prikljucim u kupovini i deljenju zarade. :)

Nemojte se mnogo 'paliti' na zaradu. Mislim, vjerovatno će oni adekvatno promijeniti težinu, ali neće se moći dovijeka praviti BTC. Mislim da su ograničenje postavili na 21 miliona BTC i onda više neće trebati da se rudari.

Promeni ime ovde: Account Setup>Name.
Hvala.

Sto se tice proizvodjaca ASIC uredjaja, BF je jedan od jacih, a ima ih par, jedan od njih je i http://avalon-asic.com/ mige ih je pominjao.

mirza82,
Promenjeno, hvala za uputstvo i hvala za link tebi i rapture. Zajedno smo jaci! :D

mmsandi,
Ako rudarimo za neku firmu kao na primer NASA koja koristi nase resurse za proucavanje i otkrice svemira (mada sigurno nije :D ), uvek ce biti potrebe za rudarenjem osim ako ne izmisle i naprave neke ultra-mega-giga masine koja ce ultra-mega-giga mnogo h/s davati. :D
Sigurno si mislila da je ogranicenje postavljeno na broj otkljucanih blokova, a ne BTC-a jer je BTC samo virtualna valuta?
Trenutno je otkljucano oko 200614 blokova koliko vidim, a do 21. miliona ce potrajati sa trenutnim brzinama. Takodje mislim da i ako izadju ASIC masine i velki broj ljudi ih kupi, da ce se rudarenje odrzati i u narednih godinu dana (ako ne i duze) dok se ne otkljuca svih 21 milion blokova. :)

Ja samo misliO, ustvari sam siguraN, da nećeš moći da rudariš dovijeka. I mislio sam na broj BTC-a za koje su proračunali da im treba toliko. I ovo nema nikakve veze sa ostalim programima koji se koriste za pomaganje u nalaženju liječenja raznih bolesti i proračunavanju svemira, sem u tom što koriste moć grafičke karte i interneta.

Druga stvar,
vidim da se svakakve ASIC i FPGA uredjaji/masine pominju i razlicite cene, kao i razlicit broj Gh/s. Ne znam sta sam propustio ali sam pronasao samo ove http://www.butterflylabs.com/ .
Dajte linkove tih drugih da pogledam koje planirate da uzmete, jer postoji velika mogucnost da vam se i ja prikljucim u kupovini i deljenju zarade. :)

Ovaj sam već pominjao, kupili ga "naši" pre par meseci (verovatno malo novije generacije).

http://www.copacobana.org/

Samo, oni njega ne koriste za rudarenje. :D

Ja ako budem narucivao ASIC to ce ostati u USA kod ortaka. Nema potrebe da mi salje. Ne trosi struju moze da pusti tamo da mi radi.

Izvini, mislio sam da si zensko. :)
No, nije mi jasna ta stvar oko BTC-a o cemu govoris.
Svakako, ako se ne koriste u ove "naucne"svrhe, gde se onda koriste?
Bilo bi posteno da se zna kojoj fimi smo dali na koriscenje nase graficke kartice i u koje svrhe?
Sto se toga tice oni ih mogu koristiti i u pronalazenju kodova za otkljucavanje racuna gradjana, a da mi toga nismo ni svesni. :D
Bice veselo kada sami sebi "otkljucamo" sifru racuna i da sve ono sto smo "zaradili" iznenada nestane. hehehe.... :D

Ja ako budem narucivao ASIC to ce ostati u USA kod ortaka. Nema potrebe da mi salje. Ne trosi struju moze da pusti tamo da mi radi.

Pa to je super resenje, treba imati prave prijatelje na pravom mestu :).

Pa to je super resenje, treba imati prave prijatelje na pravom mestu :).

ja sam to vec indirektno napomenuo kroz pitanje....
dakle nema potrebe slati i placati carine , pdv i ko zna sta sve mogu da napakuju AKO AKO imate nekog da vam to cuva u USA...

Doslo je vreme da i ja podignem svojih 0.5btc-a da se uverim da funkcionise pa da zajedno pazarimo taj ASIC. :D
Prilikom registracije na mt.gox da li je bolje da stavim pod Currency dolare ili evre?
Sta je bolje (da ne gubim pri konverziji)?

Meni su preporucili dolare stariji rudari. Nisam pitao zasto, ako oni tako kazu tako ce da bude. Ja necu jos da prodajem coine, neka se nakupe pa cu sve na gomili kad zatreba.

Ja sam do sada digao nesto ispod 2000 dolara od kako radim ovo. Do kad ce da traje to cemo videti. Ali vi sto planirate ASIC, nemojte mnogo da se nadate nekoj valjdi od toga. Prvo ce da omaste brke ljudi koji su prvi na listi za preoder.
Neko od nas i da naruci pitanje koliko ce proci meseci do isporuke. Da ne govorim da diff moze otici i nekoliko desetina puta gore do tada.

Poslednja izmena:
Otici ce sigurno, tu nema govora. Ali sigurano ce ostati mogucnost zarade. Ne po ovoj racunici ali sigurno ne manje nego sto sada grafikama zaradjujemo. ASIC svakako nece imati svako kao sto grafike ima svako. Koliko god da dif skoci verujem da ce biti solidna zarada sa ASIC-om. Prvih par meseci ce se vracati ulozeno ali kasnije je bitno samo da kaplje nesto od toga. Zato sam mislim da neku lovu ulozimo zajedno, podelimo troskove, zagrizemo zajedno i podelimo rizik. Sumnjam da ce se iko ovde u skorije vreme upustati u ASIC sam. Ako grupno zagrizemo, ne mozemo puci. Cak i u najgoroj varijanti siguran sam da ce se otplatiti bez problema i da cemo nase pare izvuci.

Moja racunica se svela na to da ce se pojavom ASIC drasticno smanjiti broj minera i to na jako mali jednocifren procenat. Samim tim koliko god da skoci dif, bice dovoljno mesta za ASIC da pravi pare. Videcemo samo koliki ce dif biti i kolika ce zarada biti ali bice je sigurno. Malo je vece ulaganje u startu ali troskovi su minimalni kasnije (pod uslovom da nemamo peh i HW crkne :D ).

To je moje vidjenje stvari. Ako gresim negde u racunici recite.

Ne vidim zašto bi se drastično smanjio broj onih koji rudare. Cifra za ASIC je oko 1000e, što je jedan high-end sistem. Ozbiljni rudari su imali čitave farme koje su koštale značajno više od ovog ASIC-a. S obzirom na to, pretpostavljam da će većina rudara da nastavi da rudari i dalje i to će dosta njih imati više ovih bebica u podrumu negdje.:)

Pa onaj rus Vladimir ce imati na hiljade ASIC masina. Mocice svako da kupuje deonice njegove firme. A i kolko imas ovako ljudi preko koji imaju desetine hiljada dolara u grafikama. A zamisli kad to pretvore u ASIC

Kako nece da se smanji? Pa pogledaj samo koliko ljudi rudari sa grafickim jer hoce da ih iskoriste da ne stoje dzabe. Svi ti ljudi ce prestati. Jos gomila njih ce odustati jer nece rizikovati dalje. Ostace oni koji imaju nameri da prave farme i oni koji ce uloziti veliku lovu u ovo. Vremenom ce se ASIC mozda omasoviti kroz neke mocnije sisteme. Problem je i sto ce nabavljanje istog u pocetku biti daleko teze odlazenje u prvu prodavnicu i kupovina graficke ;) Sve su to otezavajuce okolnosti koje ce smanjiti broj rudara.

Cisto da te pitam: Sta mislis koliko nas ce rudariti dalje ako pukne ovo s grafickim? Koliko ljudi ce odmah preci na ASIC?
Ako se udruzimo radicemo, sami nema sanse da ce se ljudi upustati u to u nekom primetnom broju.

ja sam to vec indirektno napomenuo kroz pitanje....
dakle nema potrebe slati i placati carine , pdv i ko zna sta sve mogu da napakuju AKO AKO imate nekog da vam to cuva u USA...

Znam, procitao sam. Jeste to dobra varijanta ako imas nekog POUZDANOG tamo onda nije problem, samo ne znam koliko nas ima takve prijatelje :).

Hajde i ja da pitam, zasto $ a ne evri kod isplate, da li zna neko razliku? jel neko probao i jednu i drugu varijantu?

dosta je ponekad i samo jedan od nas da ima pouzdanog - za pocetak.... kad bi znao da ce ASIC raditi.... morao bi staviti na papir ali jedno 5 - 10 komada bi uzeo i tamo kod njega ostavio i udri...ali kazem da znam da je sigurno i isplativo.....

inace svoja prva 3 novcica sam za probu prebacio juce po vasim uputstvu i danas vec Intesa javlja da imam uplatu....
i ja sam dolare isao kao i svi....tako da je rebus i dalje zasto ne euri....mada mi ne smeta dokle god stize lova

Poslednja izmena:
Kako nece da se smanji? Pa pogledaj samo koliko ljudi rudari sa grafickim jer hoce da ih iskoriste da ne stoje dzabe. Svi ti ljudi ce prestati. Jos gomila njih ce odustati jer nece rizikovati dalje. Ostace oni koji imaju nameri da prave farme i oni koji ce uloziti veliku lovu u ovo. Vremenom ce se ASIC mozda omasoviti kroz neke mocnije sisteme. Problem je i sto ce nabavljanje istog u pocetku biti daleko teze odlazenje u prvu prodavnicu i kupovina graficke ;) Sve su to otezavajuce okolnosti koje ce smanjiti broj rudara.

Cisto da te pitam: Sta mislis koliko nas ce rudariti dalje ako pukne ovo s grafickim? Koliko ljudi ce odmah preci na ASIC?
Ako se udruzimo radicemo, sami nema sanse da ce se ljudi upustati u to u nekom primetnom broju.

Pa ja mislim da smo sitni u odnosu na broj iskopanih BTC i da veliki igrači nose ponajveći dio kolača. Moja pretpostavka je da smo mi tu do 20 odsto.

Btw, swiftkeys nema simbol za odstotke.

ja sam naplatio 1 btc u eurima tako da provereno radi i tako

Ih ledio ostavi nama nesto :d, :p, ja jos malo pa 2 btc :bottle:...

Moze i u dolarima moze i u eurima, kako je kome zgodnije.

Ljudi ako vec ne majnujete da od toga zivite, vec na sitno sa grafickom ili dve, mislim da je bolje da stekate coine trenutno. U novembru se prepolovljava nagrada za pronadjeni blok, a ako se prepolovi ponuda preko noci, a traznja ostane ista zna se sta se desava sa cenom. Naravno pojava asic-a pre toga ce mozda poremetiti ovu moju prognozu, ali ja i dalje mislim da ce vrednost coina nastaviti da raste, mozda i znacajno.

Tt2b5

mmsandi je napisao(la):
Pa ja mislim da smo sitni u odnosu na broj iskopanih BTC i da veliki igrači nose ponajveći dio kolača. Moja pretpostavka je da smo mi tu do 20 odsto.

Btw, swiftkeys nema simbol za odstotke.
Ja ipak mislim da potcenjujes broj malih igraca i da je procenat prilicno veci. Ko zna, videcemo vremenom.
Oni sa farmama ce opet praviti farme, za ostale cemo videti.

Hajde i ja da pitam, zasto $ a ne evri kod isplate, da li zna neko razliku? jel neko probao i jednu i drugu varijantu?

jednostavno veci je obim trgovine u dolarima, pa tako ako imas znacaniju kolicinu coina moglo bi da potraje dok prodas po zeljenoj vrednosti. inace za sitnije transakcije mozda je i bolje u eurima posto je manja provizija 8% dok je za dolare 8.5%

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno