Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Koliko bi danas $ generisao jedan ASIC na mesecnom nivou?

Sa ovim diff-om ona od 40Gh/s mislim oko 3000$ (ova od 60 što je mige linkovao naravno više). Ovo sam na brzinu totalno odokativno poredeći sa mojom slabašnom kartom. Neko će ti već tačno izračunati.

Sa ovim diff-om ona od 40Gh/s mislim oko 3000$ (ova od 60 što je mige linkovao naravno više). Ovo sam na brzinu totalno odokativno poredeći sa mojom slabašnom kartom. Neko će ti već tačno izračunati.

Ova od 60 bi generisala oko 7700$, da ode diff 10 puta opet bi imali nekih 770$ mesecno sto je lepa suma, ako se oduzmu troskovi mozda sve na kraju spadne na 500$. E sada pitanje koliko ce da ode diff, tako da je to udruzimo se i kupimo ASIC ipak pod znakom pitana :).

Aha, ja sam dao pesimističnu prognozu zarade ali to nije ni bitno jer će sve sa se promeni samo niko ne zna tačno kako :). Pa i da se promeni za 20 isplatilo bi se, jer bi ta asic mašina sa carinom, porezom itd trebalo da košta ne više od 2000$ što bi se posle par meseci vratilo i od tada je profit. Ali ko zna šta će biti tamo u junu 2013 ;).

Aha, ja sam dao pesimističnu prognozu zarade ali to nije ni bitno jer će sve sa se promeni samo niko ne zna tačno kako :). Pa i da se promeni za 20 isplatilo bi se, jer bi ta asic mašina sa carinom, porezom itd trebalo da košta ne više od 2000$ što bi se posle par meseci vratilo i od tada je profit. Ali ko zna šta će biti tamo u junu 2013 ;).

Cena u preorderu je 1300$ kada se pojavi kostace 2000$, ako se na to doda carina i transport ovaj od 2000$ ce ispasti barem 2500$, ovaj od 1300$ ce isto biti znatno skuplji.

diff ce rasti sigurno, ali ce i cena novcica takodje posto ce manji broj ljudi imati iste, tako da ono, kao i sa svakom investicijom ko prvi zagrize il se obogati il propadne :))

mislim da ce te ASIC masine biti kao sada vrhunske GPU masine a i kostaju slicno i otprilike ce donositi slican novac uz manju potrosnju struje

Cena u preorderu je 1300$ kada se pojavi kostace 2000$, ako se na to doda carina i transport ovaj od 2000$ ce ispasti barem 2500$, ovaj od 1300$ ce isto biti znatno skuplji.

Pa ništa, treba preorderovati :D

Btw bzvz mi je što će uskoro/za par meseci gpu mining biti marginalizovan pogotovo što sam nedavno otkrio ovo al šta da se radi...

Poslednja izmena:
Hvala svima koji su usli u tim.
Ja nemam net kuci od nocas :mad:, masi ne ne rade. :(

I ja sam preziveo stress :),imas na prethodnoj strani ali sve je ok.Moze li neko malo da pojasni pojam blokova koji se spominju kako se i kada dobijaju dali se to dodatno placa,treba li nesto dodatno da se odradi itd

Server radi blok, tj. svi mi, svaki blok ima odredjen broj shera, koliko ti shera napravis na tom bloku, toliko ces imati zarade, svaki sher vredi 0.00001693 BTC-a.
Nista se ne placa, nista dodatno ne treba da se uradi.

Poslednja izmena:
za ASIC ima tema na bitcoinu navodno je lik koji je iza ovih Avalon masina pouzdan, jedino sto oni najavljuju u 2013 da ce biti isporuka, dok oni Butterfly navodno novembra, pa treba videti, ima jos par firmi koji rade na ASIC masinama, uglavnom mislim da ce ko zeli da nastavi da rudari preci na ASIC i trebace slicno vremena kao sada da se investicija otplati, jedino ce ljudi koji prvi dobiju te masine zaraditi finu cifru

AD Veseli rudari :p... Nije loša ideja, verovatno bih i ja uleteo tako ali teško je organizovati više od 3 osobe da se slože oko nečega i da budu svi zadovoljni, no nije nemoguće ;).

@mirza82 - probaću kad budem kući i ja da upadnem u tvoj tim
To sa organizacijom si u pravu gledajuci danasnju ekonomsko/moralnu situaciju u Serbiji,mada bez obzira na sve kada ima zarade nemas pojma koliko ljudi postaju prisni,pogotovo u poslovima gde niko nista ne radi (glavni uslov) a $ curi/kaplje nebitno :beat:

Mislio sam da ako bi narucivali nekim slucajem, dogovorimo sve u startu i nema izmena posle osim ako se apsolutno svi ne sloze. Bilo ko moze da stavi veto. Isplata svima tog i tog u mesecu i to ne moze da se menja. Svaki ASIC da delimo na 10 delova, tj 10 "deonica", tako bi najlakse racunali cifru itd. Nije neizvodljivo, cak mislim da mozemo bez frke da se dogovorimo.

Ja sam za da probamo da se dogovorimo, ne košta ništa. Za neko vreme bi se stvari iskristalisale šta i kako, ko je ozbiljan ko manje itd.

Poslednja izmena:
Pridruzio sam se i ja u the game
Imam jos dan dva posla pa pustam azdaje ...
A za asic nas 10 bar jednu ako ne i dve masine uzeti

Imam pitanje jedno, ako vec nas deru sa carinom i sranjima...sta mislite da se asic posalje kod nekog u USA mislim da za tamo nema frke oko dizanja cene...a koliko sam ja shvatio one se kace na racunar i podese i puste da rade...ne moraju dakle biti kod nas vec ih remote kontrolisemo....ovo je samo ideja ako neko moze da mi pojasni jel dobro razmisljam...:cool:

Ja sam se opasno zagrejao za one jeftine 3.5 GH uredjaje, cekam rasplet situacije i mislim da su oni najpristupacniji, ali ako idemo zajedn ispadne jeftinije. Ona dva daju 7 gh za 338$ dok ako se preorder ovde ova jedna masina dobija se za reci 160-170$ 6 gh.

E sad ko ce d se zeza sa tim da salje pare koliko on jos trazi na tih 10%.

Poslednja izmena:
ja bih trebao uskoro za Kanadu i isto planiram da uzmem neke ASIC masine ali o tom potom da vidimo kad to zazivi, inace sam narucio onu usb varijantu platio paypalom 130e

inace i sam sam skeptik za davanje solidne cifre, a da se ni ne zna rok isporuke niti mozes videti gotov proizvod

Poslednja izmena:
A da se ipak malo raspitate pre naručivanja da li to može tek tako da se uveze?

Šta ako vam to zadrže na carini i traže dozvolu pojedinih državnih organa?

moja 6870 kida 5 dindz na sat:D
...a potrosi struje za nesto manje od 1din.
Po mom misljenju, za ovaj hobi 2*7950 za neki pocetak i nek ide zivot:bottle: :d

edit:
ne verujem da sam ovo gore dobro izracunao, ali dobro zvuci :D

Poslednja izmena:
A da se ipak malo raspitate pre naručivanja da li to može tek tako da se uveze?

Šta ako vam to zadrže na carini i traže dozvolu pojedinih državnih organa?

Pazi, sve e moguce kod nas. :D
Njihov izgled je totalno isti kao i svako drugo PC kuciste, e sta je unutra je vec druga tema, tako da sto se carine i organa tice, za njih je to obican PC.

Ljudi, ja sam za da uzimamo nesto. Ako ste zainteresovani stvarno za ovako nesto racunajte na mene slobodno.

Ma mora da moze da se nadje kod kineza za 250$ ,pravo iz fabrike :)

Ljudi, ja sam za da uzimamo nesto. Ako ste zainteresovani stvarno za ovako nesto racunajte na mene slobodno.

Moracemo da sacekamo novembar, da vidimo kakva je prava situacija na terenu, posle toga cemo znati na cemu smo.
Sto se tice kupovine, moramo imati nekog ko je u USA, kako bi na siguran nacin sve to kupili, kinezima ne treba tek tako verovati, samo na sigurno da se ide.

Moracemo da sacekamo novembar, da vidimo kakva je prava situacija na terenu, posle toga cemo znati na cemu smo.
Sto se tice kupovine, moramo imati nekog ko je u USA, kako bi na siguran nacin sve to kupili, kinezima ne treba tek tako verovati, samo na sigurno da se ide.

Slažem se. Da se prvo vidi kakvi su proizvodi Leptir labs-a u praksi i cena btc-a i diff itd ;). (ova druga opcija isto postoji, Avalon, ali piše na onom forumu da je posle 08.2012. ako se poruči, ako se dobro sećam 2000$ za 60Ghs).

+1

Ma 2000$ je nista za nas 10,tu se ne moze puci (osim ako ne dobijemo hrcka u kutiji), a koliko posle bude zarade bude, pretpostavljam da niko ne planira da zivi od toga?

I ja sam za (ako se daje kes u novembru/decembru - tad stize stipendija), ali kod koga ce to da stoji, ne bih zeleo da posle mesec dana nema ni coveka, a ni ASIC-a.

mirza mudro zbori da se vidi kako ce izgledati trziste kad krene udarni talas kacenja ASIC masina, posto ima konkurencije diff ce ici gore sigurno ce i cena tih masina ici dole zbog konkurencije i isplativosti, tako da je pametnije sacekati malo

ja ne verujem da ce 2000$ kostati te masine

I ja sam za, ali svakako je potreban 1 (eventualno 2) čovek koji je glavni kod koga to stoji i koji rešava "administrativne" stvari ;). Ni ja ne planiram da živim od toga :), više kao hobi zarada bi bilo kul.

Vrh Dno