Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

septembar 2012, bio je oko 0,008 BTC po komadu, a BTC je bio 13 $, sto mu dodje oko 0.1$ za 1 LTC.

Poslednja izmena:
Oce li ovaj BTC porasti bar na 80e ... vec jednom....

verovatno nikad, a sve zbog asica i prebacivanja gpu rudara na alt valute.
spas i nada je u njima, u suprotnom....prodajem 7950 za 150e :D...po komadu

Ok hoce neko da mi objasni vezu izmedju GPU rudara i cene? Koja je to razlika ako btc kopaju Asicima ili GPU-ovima i pa da to moze da utice na cenu?

Koliko ja znam ponuda potraznja stvaraju cenu i to je jedino sto se racuna a dal ga kopas lopatom ili spejs satlom nema nikakve veze..

Ok hoce neko da mi objasni vezu izmedju GPU rudara i cene? Koja je to razlika ako btc kopaju Asicima ili GPU-ovima i pa da to moze da utice na cenu?

Koliko ja znam ponuda potraznja stvaraju cenu i to je jedino sto se racuna a dal ga kopas lopatom ili spejs satlom nema nikakve veze..

Moze da utice na tezinu, sto sigurno nikako ne godi GPU rudarima... A sve to mozda utice i na samu cenu jer se mnogo coina dumpuje u LTC i BTC gubi vrednost.... mozda

Pa moje neko razmisljanje je sledece, GPU rudara je do sad bilo puno i svi su kopali, trgovali, bilo je na berzi nekakvog desavanja. Sada ulecu asic rudari kojih je jako malo u odnosu na prve, GPU rudari se mahom okrecu alternativnim valutama sto smanjuje aktivnost na berzi BTC-a. Cim ima manje zainteresovanih za odredjenu valutu tu i cena onda pada.

I gpu i asic rudari nemaju nikakve veze sa potraznjom, jer vecina njih samo prodaje to sto izrudari, a ne igra se sa berzom...

Pa moje neko razmisljanje je sledece, GPU rudara je do sad bilo puno i svi su kopali, trgovali, bilo je na berzi nekakvog desavanja. Sada ulecu asic rudari kojih je jako malo u odnosu na prve, GPU rudari se mahom okrecu alternativnim valutama sto smanjuje aktivnost na berzi BTC-a. Cim ima manje zainteresovanih za odredjenu valutu tu i cena onda pada.

upravo i ja to mislim.

a u asice da li verujem....pa sve je to i dalje zamagljeno.
odnosno, cenim da 80% asica, ukoliko postoje :D, drze kinezi ili pak proizvodjachi.
a manji deo je poslat malobrojnim ljudima.

i naravno da ce da bude ovako.

upravo i ja to mislim.

a u asice da li verujem....pa sve je to i dalje zamagljeno.
odnosno, cenim da 80% asica, ukoliko postoje :D, drze kinezi ili pak proizvodjachi.
a manji deo je poslat malobrojnim ljudima.

i naravno da ce da bude ovako.

BFL sve sto napravi odma salje, cak salju i bez napajanja kome se zuri a fale ponekad.... one monstrume od 500Gh/s su cak slali prakticno skarabudjeno nekom jer je taj tako trazio da dobije sto pre..., e sad za kineze sve je moguce ;)

BFL sve sto napravi odma salje, cak salju i bez napajanja kome se zuri a fale ponekad.... one monstrume od 500Gh/s su cak slali prakticno skarabudjeno nekom jer je taj tako trazio da dobije sto pre..., e sad za kineze sve je moguce ;)

dok ne vidim uzivo ili dok neko kome verujem ne kaze da ima...i dalje samo magla.

dok ne vidim uzivo ili dok neko kome verujem ne kaze da ima...i dalje samo magla.

jalopena je na 1000 isporuceno, postuju ljudi slike, itd... ovi takodje su postovali poneki sa 60Gh/s, na forumu moze svako da kaze sto zeli i za sad BFL ne obmanjuje, tacno je da debelo kasni ali nikom nista nije ni obecavano vec samo sugerisano, cak postoji nezavisna lista i ljudi tu prate u dan kad sta krece i cim pomisle da njihove treba da krene odma cimaju i proveravaju....... nisu to kinezi :)

Sad su negde oko 15. septembra od prosle god sa porudzbinama za 5Gh/s modele, a onih jacih masina su poslali samo nekoliko..

Cela poenta price je Ili - Ili. Znaci, ili ce diff u narednom periodu da ode toliko da ce samo ASIC-i kolko tolko da zarade a GPU rudari nista (samo Alt valute) ili, posto cela ta isporuka sporo ide, diff jos malo da se drzi tu gde jeste (ali ovo je manje verovatno) pa ce BTC imati i dalje solidnu vrednosti (iako je i sad mizerna)... Nama ostaje polaganje nade u LTC i njegovu cenu a sta ce biti videcemo.
Sad i kad bi se Pre-Order neki ASIC stigo bi mozda do kraja godine (ako se ubrza proces slanja i ako prodje divnu nam carinu) ali samo bi se isplatilo u slucaju da je neka jaca varijanta, tipa 20Gh/s, ovi sitni jok.

Fora je sto ljudi koji su narucivali jos u junu prosle godine sve ovo nisu imali pojma kakvo ce stanje sad da bude sa BTC-om a ima ljudi kojima je stiglo sad sve sto su uzimali "na nevidjeno" i uspeli su lepo da izvuku ulozeno...Rizik je rizik.. Mozda celokupan proces rasta diff-a i priliv ASIC-a nece da bude tako brz kao sto se misli pa ce jos neko vreme lepo da se kopa sa njima, dok ne preplave trziste, ako je to uopste i moguce.... Ima milion varijanti u svakom slucaju..

Fora je sto ljudi koji su narucivali jos u junu prosle godine sve ovo nisu imali pojma kakvo ce stanje sad da bude sa BTC-om a ima ljudi kojima je stiglo sad sve sto su uzimali "na nevidjeno" i uspeli su lepo da izvuku ulozeno..
Zavisi kako posmatras to "ulozeno" Ako gledas koliko su BTC dali u tom trenutku za uredjaj njihov povracaj je 8 meseci daleko na ovu tezinu.
Tada je BTC bio 5 dolara. Jedan jalapeno je tada kostao 150$ ili 30BTC plus postarina. On sada pravi 3.6 novica mesecno. Moguce da se taj uredjaj nikada nece isplati u BTC.
Iz tog ugla ispada da su oni u minusu jer 8 meseci treba da minuju da bi izvadili kolicinu BTC koju su ulozili.

Naravno vecina njih bi da nije kupila taj uredjaj prodala novcice mnogo pre sadasnje cene pa je ovo ispalo dobro.

EDIT: zaboravio sam jos nesto, stari mineri se secaju 2011 kada je BTC bio neko vreme 20 dolara pa onda pao na skoro 2. Tako da se ne treba cuditi ako ovo padne ispod 50 u narednih mesec-dva.

Poslednja izmena:
^
samo sto BTC sad nije na pocetku price i ako ozbiljno zele da postane sredstvo placanja a ne samo izvor zarade za berzanske spekulante onda mora imati i relativno stabilnu cenu a oscilacije od 50% za 2-3 meseca su i vise nego neozbiljen tako da ce BTC ako bude nastavio da ima ovakav trend uspona i padova vremenom samo izgubiti na poverenju i vredeti nista ili jos manje....
(moje skromno misljenje)

Btc je odavno izgubio ono poverenje koje je imao. Da bi se povratilo to potrebno je mnogo vremena i puno ljudi. Nazalost mineri su presli na scrypt i ovo sada je logicna stvar. Valuta ce mnogo vise vredeti ako vise ljudi stoje iza nje. Sada mnogo manji broj sa asicima drze primat tu i naravno da to nije dobro.
Jeste, problem je i sa amerima i oni su sad malo odseceni...
Moja predpostavka je da je i ovo samo prolazno i da ce se situacija popraviti u nekom trenutku. Ako vec ne mozemo da kopamo onda makar asic mora biti jeftiniji i trenutno dobavljiv, da svaka boranija moze da ga kupi i kopa njime. Pa kad se napuca diff do ludila u nekom trenutku ce se srediti i trziste pa ce krenuti i cena na gore. Ja bih samo spremio nesto coina za sledecu godinu i to je sve. Dok se ne desi nova renesansa btc me ne zanima previse.
Za nas sa jeftinijim kartama (citaj:gpu) ltc je buducnost.
Edit: sto se trenutne situacije tice, padace btc jos, to je sigurno 100%.

Poslednja izmena:
Nazalost mineri su presli na scrypt i ovo sada je logicna stvar. Valuta ce mnogo vise vredeti ako vise ljudi stoje iza nje. Sada mnogo manji broj sa asicima drze primat tu i naravno da to nije dobro.
Vecina musterija za ASIC su upravo GPU mineri. Nejveci korisnici ASIC-a nisu GPU mineri nego razno razni insajderi ali uskoro ce se to promeniti.
U jednom trenutku ce verovatno postati stvar racunice gde je isplativije uloziti pare u ASIC ili u GPU. Vecina nas koji smo u ovome malo ozbiljnije radicemo i jedno i drugo.
Do zime ce se to sve iskristalisati.

Naravno. Asic ce nam kopati samo btc i to cu stekati za sledecu godinu, koliko god da bude cena. Do tada, izvlacice se lova sa scrypta sa grafikama. Bice cu dovoljno posla i za jedne i za druge, samo treba sacekati povoljan trenutak za prodaju ;)

^
samo sto BTC sad nije na pocetku price i ako ozbiljno zele da postane sredstvo placanja a ne samo izvor zarade za berzanske spekulante onda mora imati i relativno stabilnu cenu a oscilacije od 50% za 2-3 meseca su i vise nego neozbiljen tako da ce BTC ako bude nastavio da ima ovakav trend uspona i padova vremenom samo izgubiti na poverenju i vredeti nista ili jos manje....
(moje skromno misljenje)
Bas tako.

Ajmo onda dalje gde kopas sta kopas i koje su kartice u pitanju . Zasto ne predjes na LTC kad je isplativiji ?

Nazad
Vrh Dno