izzy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.02.2010
- Poena
- 415
Kad je bilo to vrijeme? Evo od aprila se vrti od 2$ do 3.5$...Nije ako si kupio na vreme oko 5000ltc-a![]()
Kad je bilo to vrijeme? Evo od aprila se vrti od 2$ do 3.5$...Nije ako si kupio na vreme oko 5000ltc-a![]()
Ok hoce neko da mi objasni vezu izmedju GPU rudara i cene? Koja je to razlika ako btc kopaju Asicima ili GPU-ovima i pa da to moze da utice na cenu?
Koliko ja znam ponuda potraznja stvaraju cenu i to je jedino sto se racuna a dal ga kopas lopatom ili spejs satlom nema nikakve veze..
Pa moje neko razmisljanje je sledece, GPU rudara je do sad bilo puno i svi su kopali, trgovali, bilo je na berzi nekakvog desavanja. Sada ulecu asic rudari kojih je jako malo u odnosu na prve, GPU rudari se mahom okrecu alternativnim valutama sto smanjuje aktivnost na berzi BTC-a. Cim ima manje zainteresovanih za odredjenu valutu tu i cena onda pada.
upravo i ja to mislim.
a u asice da li verujem....pa sve je to i dalje zamagljeno.
odnosno, cenim da 80% asica, ukoliko postoje, drze kinezi ili pak proizvodjachi.
a manji deo je poslat malobrojnim ljudima.
i naravno da ce da bude ovako.
BFL sve sto napravi odma salje, cak salju i bez napajanja kome se zuri a fale ponekad.... one monstrume od 500Gh/s su cak slali prakticno skarabudjeno nekom jer je taj tako trazio da dobije sto pre..., e sad za kineze sve je moguce![]()
dok ne vidim uzivo ili dok neko kome verujem ne kaze da ima...i dalje samo magla.
malo li je i 5gh/s... ne troši struju, ne greje... milina...
Zavisi kako posmatras to "ulozeno" Ako gledas koliko su BTC dali u tom trenutku za uredjaj njihov povracaj je 8 meseci daleko na ovu tezinu.Fora je sto ljudi koji su narucivali jos u junu prosle godine sve ovo nisu imali pojma kakvo ce stanje sad da bude sa BTC-om a ima ljudi kojima je stiglo sad sve sto su uzimali "na nevidjeno" i uspeli su lepo da izvuku ulozeno..
Vecina musterija za ASIC su upravo GPU mineri. Nejveci korisnici ASIC-a nisu GPU mineri nego razno razni insajderi ali uskoro ce se to promeniti.Nazalost mineri su presli na scrypt i ovo sada je logicna stvar. Valuta ce mnogo vise vredeti ako vise ljudi stoje iza nje. Sada mnogo manji broj sa asicima drze primat tu i naravno da to nije dobro.
Bas tako.^
samo sto BTC sad nije na pocetku price i ako ozbiljno zele da postane sredstvo placanja a ne samo izvor zarade za berzanske spekulante onda mora imati i relativno stabilnu cenu a oscilacije od 50% za 2-3 meseca su i vise nego neozbiljen tako da ce BTC ako bude nastavio da ima ovakav trend uspona i padova vremenom samo izgubiti na poverenju i vredeti nista ili jos manje....
(moje skromno misljenje)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari