Šta je novo?

Biser iz servisa!

Ovo ne samo što je uvreda za sve prodavce računara,nego te niko ne prisiljava,kao ni druge da imate ikakva posla sa nama majm...

Izvini ako se osecas uvredjenim ali ja sebe ne smatram u prosecne prodavce racunara, uvek sam maksimalno korektan sa kupcima i nisam ljudima ni IDE kabl uz plocu zakinuo do sada. :p

Jos malo pojasnjenja oko ovog slucaja: zena je bila kod coveka i videla kompjuter u radu, ali je dosla tek SUTRADAN po njega, zatekla ga iskljucenog, i ne sumnjajuci nista, odnela ga kuci. E, sad, nije ga cak ni tada ukljucila, nego tek posle desetak dana nakon povratka sa godisnjeg. Kad me je nazvala, prvo pitanje je bilo: moze li kompjuter da crkne od stajanja?!? (radi se o polovnom kompu - niks garancija, inace ceo dogadjaj se odigrao pre 6 mes.) Jedine nepoznanice u celoj ovoj prici su dve stvari: sta njoj bi da daa TOLIKE pare ne pitajuci ama bas nikog za savet, i drugo, sta njemu bi kad je vec ugovorio takvu abnormalnu sumu da zakine mozda jos 10 ili 20e vadjenjem DDR-a (predpostavljam 512, jer inace nema logike) i "stavljanjem" SDR-a 256 - BOLESNO!!!

E a nama nekima je cudno sto je ta slika iz januara 2006 :p Jos cudnije je sto JAKO lici kao da je neko na "vestcki nacin" pokusao da sa njom bude duhovit. Eto. Nisam mogao da izdrzim :d :bottle:

Moram da ispricam ovaj biser:imam prijatelja "profesionalnog" fotografa.Hoce covek da radi u photoshopu po svaku cenu.Kupio i stampac,dobar,neki HP.Zove jedan dan i kaze sa ovim stampacem nesto nije u redu.Ajde,odem do njega i imam sta da vidim:lik je nasao negde crni A4 papir,stavio ga u stampac a u photoshopu stavio CRNU pozadinu i BELA slova.Kaze ne radi stampac,nece da stampa bela slova.Ako tad nisam umro od smeha...:d :d :d

?
bela slova na crnom papiru, shta je tu smeshno?

E a nama nekima je cudno sto je ta slika iz januara 2006 :p Jos cudnije je sto JAKO lici kao da je neko na "vestcki nacin" pokusao da sa njom bude duhovit. Eto. Nisam mogao da izdrzim :d :bottle:

Raskrinkao si ga svaka cast ;) :d

?
bela slova na crnom papiru, shta je tu smeshno?

Kako sta je smesno?
Stampac podrazumeva da je ubacen beo papir i ne stampa nista sto je belo nego samo ostavlja prazno.
Ako ubacis crni papir i kazes mu da odstampa bela slova nece nista belo da odstampa jer "misli" da je unutra beo papir.

E, sad ne znam sta ovo znaci, al' nema veze. Mozda je cudno to sto sam ja tek nedavno prvi put kliknuo na "Bench Clubbing" (a i sta cu drugo, kad nema HH!!!), pa se stoga desilo da je to staro 6 meseci. Nema veze ni sa duhovitoscu jer je u sustini ovo vrlo tuzno. I KAKVE VEZE OVAJ SLUCAJ IMA SA PRODAVCIMA KOMPJUT. OPREME? Treci put ponavljam: privatnik je prodao svoj, korisceni kompjuter. I tebi, Stojcha, svaka cast.

Ti kazes da je to bilo pre 6 meseci, EXIF na fotografiji kaze da je bilo 28.1.2006. u 21:08 casova :)

Athlon XP 2200+ BOX je kostao ~100e 2003/2004, ta ploca je kostala ~75e 2004-te godine. U prevodu NEMA SANSE da je ta masina kostala 70.000dinara (polovna ???) u 2006-toj, posto nije toliko kostala ni kad se pojavila. Druga stvar, tako nakaradno nabodena memorija bi ispala iz slota pri transportu kucista sa jedne na drugu lokaciju posto je nista ne drzi.

ja sam 2200+ u jan. 2004-e platio cca 65e (tray) ;)

Al je vama dosadno...
Zar je bitno uopste? Strasno, ko deca neka... :)

Ti kazes da je to bilo pre 6 meseci, EXIF na fotografiji kaze da je bilo 28.1.2006. u 21:08 casova :)

Athlon XP 2200+ BOX je kostao ~100e 2003/2004, ta ploca je kostala ~75e 2004-te godine. U prevodu NEMA SANSE da je ta masina kostala 70.000dinara (polovna ???) u 2006-toj, posto nije toliko kostala ni kad se pojavila. Druga stvar, tako nakaradno nabodena memorija bi ispala iz slota pri transportu kucista sa jedne na drugu lokaciju posto je nista ne drzi.
Dobro de, sto si se uhvatio za taj 28. Januar, stvarno nisam obracao paznju na vremenski period koji je prosao, a cinjenica je da vreme leti. Jeste, proslo je nesto vise od godinu i dva meseca, medjutim, nemoj mi reci da da je onda ta cena bila u redu?!? Mada sudeci po onome sto izbija iz tvojih odgovora, rekao bih da smatras da sam ovaj dogadjaj izmislio. No, ima nacina da se proveri, n.pr. kod advokata koji je poslao opomenu pred tuzbu (i zbog koje je tip vratio odredjenu sumu novca), ili u servisu gde je komjuter doveden u vozno stanje. ZIVELI !!!

Najbolja scena kojoj sam prisustvovao u PC "radnju" je u decembru pre dve tri godine kada su uvodili PDV.
Žena kupuje računar
Žena: Hoću ovaj kompjuter (i pokazuje na cenovnik/katalog)
Prodavac: Dobro, koji monitor hoćete
Žena: Evo ovaj (pokazuje na sliku), taj mi se sviđa
Prodavac: Dobro, da li vam treba još nešto, štampač, skener...
Žena: Štampač da, a šta je to skener?
Prodavac: Time prebacujete stare slike na kompjuter, tekst sa papira na kompjuter itd.
Žena: Dobro, može i to

E to je mušterija :)

Tako i treba da se kupuju racunari.... kao ves masine... najozbiljnije!

70000 dinara??? :S: :S: 870E???
Taj PC ne moze da vredi vise od 250-300E sa monitorom, makar ne znam sta utrpali u njega. Ta ploca je bila aktuelna pre tri godine!
Uzas
Šta mislite, koliko je pre mesec dana, kao navodno nov, plaćen sledeći komp (samo DVD-Rom, nema čak ni combo ili CD rezač, integrisani grafika i zvuk, HDD 20 GB):

Hardware Information
--------------------
CPU : Intel Pentium 4 1800 MHz
Bus Speed : 400 MHz
Motherboard : FUJITSU D1381
System : FUJITSU SCENIC D
BIOS : FUJITSU 4.06 Rev. 1.04.1381
Memory : 246 MB
Sound : Realtek AC97 Audio
Video : Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller

Da stvar bude luđa, prodavac je instalirao Nero Burning Rom na ovaj komp, mada nema hardver koji omogućava bilo kakvo rezanje. Užas šta se sve radi ljudima koji nemaju pojma o kompovima. :mad: :wall: :smash:

300 eura? :)

Komshinica kupila polovan rachunar u servisu, mislim da je bilo neshto ovako...

Neka plocha sa integrisanom grafikom, integrisan zvuk, 2000+ amd, cdrom, beda od 15` monitora, 30 gb hdd... 128 rama!!!!! Dakle, xp je radio na chitavih 96 mb rama...IZ SERVISA!!!!!!!

Nego, imao sam i ja iskustvo, riknuo mi tv, preporuchi mi prijatelj servisere u njegovoj firmi...crk`o trafo, 3-4K dinara zamena drugog...Posle god dana, otvaram tv i nesh prchkam po njemu...i primetim da je trafo isti koji je i bio u njemu...Isto onoliko prljav, sa otiscima mojih prstiju dok sam mrdao da sluchajno nije neki kontakt.... gr! :(

Poslednja izmena:
мени су из кутије за графичку мазнули оригинал игру која се добија уз купљени производ :(

Da stvar bude luđa, prodavac je instalirao Nero Burning Rom na ovaj komp, mada nema hardver koji omogućava bilo kakvo rezanje. Užas šta se sve radi ljudima koji nemaju pojma o kompovima. :mad: :wall: :smash:

Moguce i da je skinuo rezac i stavio DVD ROM.

@Nuclear: sam "bundle" za graficke karte se razlikuje od zemlje do zemlje (kao sto i pise na sajtu proizvodjaca), pa je moguce da igre nije ni bilo u paketu.

kakve sve ovo ima veze sa biserima iz servisa ? :)

мислио сам да је неко од сервисера одговоран за нестанак игре :) не могу да се сетим сад која је да ме убијеш, али знам да почиње на "с" и ваљда је други део...

Pre dve il tri godine odneo ja komp u servis i oni mi rekli zvacemo za koji dan. Kad su zvali javi se moja keva i oni njoj prodaju sledecu pricu:
"Crkla maticna (jos bila u garanciji) zamenice je besplatno (garancija) ali da vise ne postoje ploce sa nekim xyz (cinimi se da je rekao SQZ) ULAZOM za moj AMD procesor i da cemo morati i njega da menjamo, a i memoriju jer nema vise ploca za SDRam". Kaze ona mora da razgovara sa mnom, pa ce zvati.
Ja kad sam cuo odma posle skole sam se sljustio kod njih, reko, mora da keva nije dobro cula, pa da ja vidim o cemu se radi. Kad ono lik pokusava i meni da proda istu pricu... Vidim ja sta se desava, pa ga upitam: "A kako bi bilo da mi stavite onaj A7V8X koji se smeska na onoj gomilici, pa da ja nosim kantu kuci? Mene ste nasli da farbate...". :D Ovaj je pocrveneo od muke, zamenio mi plocu u roku od 5 minuta... :S: Komp nije radio nikad bolje...
Trazim ja sefa da vidim, da mu kazem, a on ne moze da veruje... Sta je uradio sa likom, nemam pojma, uglavnom dobio sam 256mb (il bese cak celih 512) memorije kao pokolnce :banana:

Otiso sam ja u jednu radnju u Ni da potrazim plocu...

Hteo sam nesto za semp 2800+ pa da ga kloknem...

"Dobar dan
dobar dan...
Hteo bih maticnu plocu za semp, DFI bi bilo idealno... :banana:
Uhhhh, DFI :crash: ?!?! Pa sto DFI, zar neces nesto bolje :eyebrows: ?? :D
Bolje? Pa zar postoji bolje? Dajte da vidim sta imate...:type:
ESC... ima isto 3 slova :wall:
NE HVALA!!! :-devil-: "
:D

Nazad
Vrh Dno