Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo sta kaze CPU-Z, na 1,376v.
Videcu za ovaj program, koje je velicine pa da pokusam da okacim na internet.

Prilozi

• cpu_z.jpg
    cpu_z.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 81
Okachi, please, ako imash mogucnosti🙂

Ja trazio na biostar sajtu, ali bez uspeha, dal' sam slep ili shta?!

To vam je T-Utilty HW Monitor, dobija se na CD-u uz svaku T-Force ploču, mora da ga ima na sajtu.
Inače, kod mene na TA690G radi a na ovoj iz potpisa (NF4 AM2L) ne radi.

To vam je T-Utilty HW Monitor, dobija se na CD-u uz svaku T-Force ploču, mora da ga ima na sajtu.
Inače, kod mene na TA690G radi a na ovoj iz potpisa (NF4 AM2L) ne radi.

Pa verovatno samo T ploche mogu da barataju sa tim Utility-em al da probamo.
Zanima me samo zbog HW monitora.

Aj neka okachi neko na rapid ili mediafire, ne bi trebalo da je to puno "tesko".

Poslednja izmena:
Evo pokusavam da okacim na taj media... sajt, 2 megabajta je rarovano, ali ja imam spor internet, tako da mozda i ne uspem da okacim, javljam u svakom slucaju.

Dopuna nisam uspeo, pokusacu sutra opet.

Poslednja izmena:
Biostar T-Utility Hardware Monitor

ce7JfwjrRCdvU.jpg

Biostar Biostar T - Utility Hardware Monitor tool 1066 edition of For Win98SE/ME/2000/XP, this is Biostar TForce series gradually as tailored to the "overclocking Three Swordsmen" one. T-Utility Hardware Monitor allows users to monitor system voltage, temperature, and fan speed. At the same time, when the system faced unusual situation, will be automatic process control and access help. When the unexpected unknown error, the procedure will issue alerts, or closed systems...

http://download.it168.com/driverfiles2/0207/Biostar_TUtility_HW1066.zip

http://mainboard-drivers-and-utilit...are-Monitor-1066-Windows-98SE-ME-2000-XP.html

Poslednja izmena:
Meni sa svakim novijim BIOS-om opada maksimalni overclock. Sa onim fabrickim (koji vise ne mogu da nadjem) mogao sam 2,9 Ghz, sa pretposlednjim 2,8 a sa poslednjim ni toliko. Inace, ni sa ovim BIOS-om ne pamti promenu memorijskih latecija.

Koja ploča je u pitanju?
Pročitaj nam nalepnicu na BIOS čipu da vidimo koji je to fabrički.
BTW, kod mene je isto, što se tiče ovih "zelenih" BIOSTAR-a, novi BIOS-i ne pamte mem.podešavanja, sami ih setuju... tako da sada furam modovani (by me 😀) "fabrički" BIOS...

Poslednja izmena:
Kada sam kupio plocu, ona je dosla sa BIOS-om iz marta (ili aprila) meseca. Taj nisam sacuvao, vec samo instalirao noviji. Iacce u pitanju je nf520-a2 ploca, dakle ne nf520-a2g i nije iz tforce serije.

Biostar NF520-A2 v6 BIOS

Biostar NF520-A2 ver.6 backup bios-a koji je bio naplochi kada je kupljena(aprilski).

Ja sam vratio njega, jer mi je poslednji BIOS pravio problema pri OC-u.

Dakle obratite paznju na verziju/reviziju ploche, moja je 6 i bez onih SE, A2G ...

Prilozi

Poslednja izmena:
Evo i ja da potvrdim. Vratio sam BIOS iz avgusta i ponovo stabilnih 2,8 Ghz sa x2 4000+ procesorom. Probacu i ovaj sto djwibe okacio cim budem imao vise vremena.

Inace, koliko sam primetio, kod poslednje verzije BIOS-a po defaul-u je ukljucena Virtualizacija (sto nije kod ranijih verzija bio slucaj). Da li to moze da utice na overclock?

Poslednja izmena:
vrlo zanimljivo

A ko prodaje te ploce kod nas, kolike su garancije, i kakva je TF serija?
Vidim furaju nForce 520/550/570/590 i nove integrisane gForce7

Jel prepoznaju Brisbane polovicni mnozilac?

Poslednja izmena:
Bas sam to hteo da pitam (za Brisbane, konkretno X2 4000+)...

...procitah negde da je probirljiva sto se tice rama, jel neko probao sa Geil ddr2 667Mhz ultra?

hm

Zasto DDR667?
I Brisbana i ploca podrzavaju DDR800, a razlika u ceni je nistavna.

A ko prodaje te ploce kod nas, kolike su garancije, i kakva je TF serija?
Vidim furaju nForce 520/550/570/590 i nove integrisane gForce7

Jel prepoznaju Brisbane polovicni mnozilac?

TNT prodaje tj. uvoznici za Srbiju, garancije su 3god, a T serfije su overclock-abilnije, naspram obicnih.

T-Utility ne radi na NF520-A2 tj. ne radi kako bi trebao, ipak je to predvidjeno samo za T-serije plocha.

cool

Hvala DJ-Wibe.
Pune tri godine garancije, me like it.
Jel to moze da se uzme odma u TNT-u dole u radnji kod Autoputa?
p.s. zasto na sajtu pise da je garancija samo godinu dana?

Ima TF560 za 60E, sto bi trebalo da daje dosta mogucnosti za overklok.
A za iste pare ima i TF7050 sa integrisanom grafikom i HDMI - ko nema odma da pljune kintu za dobar DX10. Samo je pitanje koliko se overava.

Poslednja izmena:
lepo

Na sajtu pise da je garancija 12 meseci, osim ako ne pise drugacije.
Onda su ocigledno zaboravili da napomenu da je za Biostar ploce 36 meseci 🙂

Odlicna je TF560 a2+, samo je PCI-E slot zbijen uz PCI slotove sto mozda nekome moze da pravi problem, inace sve ostalo je stvarno odlicno.

vrlo interesantno

Problem mi je sto nemam trenutno puno kesa za kompletan tranzit iz AGP>PCIE, pa bi mozda mogao da se otvorim za TF-7050 konfu, i da se odreknem igrica na 6 meseci. :wall:
A rado bih uzeo TF560+1950pro 🙂

E izgleda da ja imam neki problem ili sa ova dva Kingstona, ili sa plocom. Avast nece da se pokrene, 3d mark 05 takodje, Oblivion sam instalirao bez problema i igrao kako sad to? Sta da radim? Da se nisam mozda zeznuo za slotove? Ubacio sam 2 modula u zelene slotove jedan do drugog.

Problem mi je sto nemam trenutno puno kesa za kompletan tranzit iz AGP>PCIE, pa bi mozda mogao da se otvorim za TF-7050 konfu, i da se odreknem igrica na 6 meseci. :wall:
A rado bih uzeo TF560+1950pro 🙂

Uzmi slobodno TF7050, ja sam je uzeo pre neki dan za burazera, stvarno dobra ploca. Moze cak i poneku igricu da potera, evo probao sam PES2008 1440x900 na low detaljima naravno, sljaka super. Za multimedijalnu masinu ploca je odlican izbor, a naravno ko hoce da se igra uvek moze da ubaci PCI-e grafu.

Za te pare najbolja ploca ikada napravljena 🙂, ne znam vise koliko sam racunara sastavio sa njom i sve radi savrseno. Eto i preporuke...kao i za Biostar TA690G (otrov u malom) ali za tu verziju za solid kondenzatorima, ovu drugu reviziju nikada nisam ni uzimao u obzir jer mi neozbiljno izgleda.

Nazad
Vrh Dno