Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene skin u obliku nekog ferarija, bar za warpspeeder.
Kakva su to slupana jaja?!?
Smart guardian me smarao pa sam ga eliminisao.
I ja imam neke sumanuto niske tempereture, ali kad se optereti recimo OCCT-om meni su temperature skakle preko 50 stepeni.

Ahahah to jaje je warspeeder 1, ferari je 3. Ja ne znam dali da racunam pod validno 16c i 17c na idle-u, mada ne verujem.

Ma da isto ko kod mene...

Treba nacji neki kool termometar.
Mada, ovaj biostar i cpu na njemu, jednostavno se ne greju.

Pazi kad sa CBID-om moze da se digne napon na prosesoru iznad 10% limita iz biosa :trust:, mozda bi mogao da nateram cpu na 3ghz, samo da ima nesto sto bi promenilo profil po ulasku u Win.

Jesi probao?
Ja imam fobiju od cbid-a, par puta mi je u proshlosti gasio makinu i/ili restartovao.

Javi ako pomerish granicu za oc.

Pozz.

Da li onaj BIOS iz aprila ima opciju za Cool and Quiet i zastitu od preteranog overclock-a? Pitam jer trenutno koristim poslednju verziju BIOS-a koja ne pamti memorijska podesavanja a na raspolaganju imam jos onaj iz marta meseca koji nema gore napomenuto? Ako je odgovor potvrdan, da li bi mogao neko da ga okaci ovde?
Hvala

Jesi probao?
Ja imam fobiju od cbid-a, par puta mi je u proshlosti gasio makinu i/ili restartovao.

Javi ako pomerish granicu za oc.

Pozz.

Radi stabilno na 2990 ili tako nesto, definitivno ploca prihvata promene napona, ali su ga verovatno ogranicili iz biosa ploce. Na kraju sam odustao, sad mi radi na 2.7 i to je dosta, ko ce da se mlati sa 200 mhz sa softverom.

@papabear
Stari bios ima C&C, a zastitu od preteranog oc-a (tj. od pregrevanja) ima valjda sam procesor.

Poslednja izmena:
Dule daj okači BIOS da vidim da ti otključam to više od 10% ako mogu... 😉

Radi stabilno na 2990 ili tako nesto, definitivno ploca prihvata promene napona, ali su ga verovatno ogranicili iz biosa ploce. Na kraju sam odustao, sad mi radi na 2.7 i to je dosta, ko ce da se mlati sa 200 mhz sa softverom.

@papabear
Stari bios ima C&C, a zastitu od preteranog oc-a (tj. od pregrevanja) ima valjda sam procesor.

Sa ovim poslednjim BIOS-om (kao i sa onim iz jula meseca) ako se pretera sa overclock-om (bilo da je previse za procesor ili za memoriju) racunar se uredno resetuje i pokrene u safe modu, pa je lako vratiti neke parametre na normalniju vrednost. Sa BIOS-om iz marta meseca racunar se samo zakuca, pa pomaze samo brisanje BIOS-a rucnom metodom. Ako nije problem neka neko okaci taj BIOS iz aprila.

Dule daj okači BIOS da vidim da ti otključam to više od 10% ako mogu... 😉

Kako cesh to da nacinish 🙂, evo biosa. Ali ja licno ne bih da se igram sa modovanim biosom, mozda ako neko isproba prvo, ko ima eprom programator pri ruci.

@papabear
Samo ovaj imam.

Prilozi

Kako cesh to da nacinish 🙂, evo biosa. Ali ja licno ne bih da se igram sa modovanim biosom, mozda ako neko isproba prvo, ko ima eprom programator pri ruci...

Na žalost nema skrivenih opcija za više od 10%, nemam šta da otključam, možda može da se doda ali to već ne znam, ako baš hoćeš to u BIOS-u, potraži pomoć na Rebels Heaven Forumu, meni su pomogli dok sam imao S939 BIOSTAR-a...

Uzima iz CPU-a, onda uradi "pin-mod" na samom CPU-u.
Ja sam radio licnom (iz starijih kućnih osigurača - oni što se zavrću, inače obična bakarna licna - možeš da je izvadiš iz bilo koje licnaste žice) a imam i tečno srebro pa ako hoćeš... :d Tu smo blizu... 😀

Poslednja izmena:
Auh, superstar je bash ekstremista!😛

Prijatelji resih i ja da vam se pridruzim, kazite mi samo koju od ove dve ploce furate 1)Biostar NF520-A2 ili
2)Biostar NF520-A2G

Broj jedan je jeftinija, da li je ovde samo razlika u broju SATA konektora, ako je tako onda idem na br. 1 zbog cene?

Kazite mi da li je cena od 62 eura ok za Brisbane 65w 4000+? I da li ima negde da se nadje verzija 3600+ i koja bi bila cena ovog procesora?

Poslednja izmena:
Biostar NF520-A2 sada je samo 43e (kada sam je uzeo pre mesec dana bila je 47e)
x2 4000+ sam i ja platio tačno 62e pre mesec dana.

NF520-A2 je jako skromna ploča - ali je iskorišćena da se napravi jeftina mašina za igranje - i za tu svrhu i ne treba dati više para. (CPU, grafa, memorija, po 1 HDD i DVD) . Ja sam prezadovoljan stabilnim radom cele mašine.

Chudna stvar sa USB-om, jedna moja mushterija je pazarila makinu sa "nashom" plochom, i necje da mu radi logitech-ov volan, izbaci "USB device not recognized", game pad mu radi normalno, USB flash takodje.
Ubacio sam mu dodatnu USB PCI karticu, i sad radi, jak sam i ja majstor😛

A i ja sam imao problema sa USB mishem, pa ga drzim na ps2 portu sada.

Eto, chisto da znate, da moze biti manjih problema.

Naravno, smatram da biostar nije kriv, kriva je nevidia i njihov USB kontroler😛

ako vec hocete super-jeftinu plocu, uzmite BIOSTAR GF7025-M2, ona je negde oko 40~ak evra, a neverovatno je klokabilna i ima vise funkcija od 520.

ako vec hocete super-jeftinu plocu, uzmite BIOSTAR GF7025-M2, ona je negde oko 40~ak evra, a neverovatno je klokabilna i ima vise funkcija od 520.

Kao prvom ploca je micro, nasprama NF520, drugo NF520 je kvalitenija (solid capacitors), jedino sto 7025 ima int.grafiku, ako je to nekome potrebno.

Po meni prava stvar bice novi nVidia chipsetovi, koji bi trebali uskoro da se pojave, a koji ce imati mogucnost da se diskretna graficka karta uvede u SLI mod sa integrisanom grafickom kartom, sto ce koliko toliko uvecati performanse i konacno iskoristiti integrisanu grafiku i kada se ne koristi kao glavna.

GF7025-M2 je nešto skuplja od NF520-A2, plus što je to najveća beda od matične, može da ima opcija u biosu kolko 'oće i dobra za oc, kad skromnija i manja ne može da postoji.
Biostar A690G-M2 je daleko bolji izbor što se tiče ploča sa integrisanom grafom. Ne vidim zašto bi pored nje za razliku od 500din iko uopšte kupovao GF7025-M2.

mene zanima gde ima kod nas NF520-A2G (SE) ?

Poslednja izmena:
GF7025-M2 je nešto skuplja od NF520-A2, plus što je to najveća beda od matične, može da ima opcija u biosu kolko 'oće i dobra za oc, kad skromnija i manja ne može da postoji.
ta ploca odlicno radi, juce sastavio za jednog slabo plateznog prijatelja koji je na kraju bio prezadovoljan, a i ja sam bio veoma prijatno iznenadjen jer sam na pocetku imao dosta slaba ocekivanja. njemu se isplatilo da trampi jedan pci vise za ugradjenu grafiku.

Biostar A690G-M2 je daleko bolji izbor što se tiče ploča sa integrisanom grafom. Ne vidim zašto bi pored nje za razliku od 500din iko uopšte kupovao GF7025-M2.
nju nisu imali tamo gde smo kupovali a i zanima me na osnovu cega tako nesto tvrdis. ja imam tforce verziju 690g koja odlicno radi, ali kada sam sklopio ovo za ortaka nisam primetio da njegova konfa radi ista slabije od moje sa ati/amd-ovim chipsetom. hocu da kazem da je 7025 isto veoma dobra kupovina.

Nisam mislio na performanse i oc - već na skromnost same ploče koja je minimum minimuma koja je potreban za jednu konfu. Naravno - ako nekome ne treba ništa više od onog što nudi GF7025-M2 - onda je sasvim OK kupovina 😉

Jel neko probao ovu plocu sa nekom PQI memorijom? Kako da znam koja memorija ce da pasuje, posto moram da narucim i plocu i proc i ram zajedno, pa da ne bude posle sklapanja- ne radi, cekaj sledecih 10-15 dana da stigne druga? Sta da radim? Vidim da Corsair memorija "prija" ploci...a ja imam izbor izmedju RC, PQI i Kingmax, prva je bas bruka jeftina ali shit mi zvuci i za tu firmu nikad nisam cuo.

Poslednja izmena:
Za Biostar program glavni uvoznik je Telix. Sto se memorije tice izbor izmedju Rc, PQI i Kingmax izbor definitivno pada na poslednju. Pozdrav

Jel neko probao ovu plocu sa nekom PQI memorijom? Kako da znam koja memorija ce da pasuje, posto moram da narucim i plocu i proc i ram zajedno, pa da ne bude posle sklapanja- ne radi, cekaj sledecih 10-15 dana da stigne druga? Sta da radim? Vidim da Corsair memorija "prija" ploci...a ja imam izbor izmedju RC, PQI i Kingmax, prva je bas bruka jeftina ali shit mi zvuci i za tu firmu nikad nisam cuo.

Nema to veze sa pločama, gledaj šta pasuje AMD procesorima:
Corsair, Kingston, Kingmax su najbolji izbor (za OC) od dosta njih što sam probao...

@Superstarr,

Hoce li moci Geil ddr2 6400 Ultra???

Naravno (taj GEIL uvek zaboravim :d), AMD CPU najviše voli Elpidu (ona je BTW na tom GEIL-u) posle Micron-a. 😉
BTW, Microna svi vole, i Intel i AMD... 😀

Nazad
Vrh Dno